Tisková konference HC Energie Karlovy Vary (kon.)
konec
Tisková konference k účasti HC Energie Karlovy Vary v MHL

Středa 29.08.2012, 14:00Tiskové konference
     
    14:35
    Tisková konference je u konce. (14:35:59)
     
    14:34
    MV: Očekáváme, že v základní části bude na soutěž chodit 300 - 400 diváků.
     
    14:32
    MV: Organizační zajištění zápasů MHL je pro nás náročnější, než v případě A-týmu.
     
    14:31
    MV: Ano, všichni chlapci budou mít vyřízený střídavý start do našeho A-týmu. Podle ČSLH nebude problém, aby junioři v případě odpovídající výkonnosti hráli za náš A-tým. Aktuálně se to týká především Michala Vachovce a Petra Koblasy.
     
    14:30
    Bude možné, aby hráči MHL nastupovali v české extralize?
     
    14:28
    MV: Projekt má velkou podporu primátora Karlových Varů a dalších regionálních politiků. Je mi však líto, že vízová politika vůči ruským občanům je katastrofální, což nám může odlákat několik fanoušků.
     
    14:25
    Miroslav Vaněk vysvětluje jednomu z novinářů systém MHL. Zajímavé je, že geograficky nejvzdálenější tým Chabarovsk je v Západní konferenci. Důvodem je, že do Chabarovsku všechna mužstva létají přes Moskvu, kde si odehrají své zápasy s moskevskými mužstvy.
     
    14:25
    Nastává čas pro otázky novinářů.
     
    14:25
    JK: MHL nám pomůže nejen v hokeji, ale i v životě. Nabereme hodně zkušeností. Musím říct, že jsme dobře připravení a uděláme vše, abychom ligu vyhráli.
     
    14:24
    Hovoří Jaromír Kverka ml.
     
    14:23
    AN: Celá myšlenka MHL má několik aspektů, ale celé se to dělá pro fanoušky. Hodně bychom si přáli, aby nás chodili podporovat. Hráče čeká hodně cestování, ale budeme se to klukům snažit co nejvíc usnadnit, aby se mohli soustředit pouze na hokej.
     
    14:23
    Hovoří Alexej Naumov.
     
    14:19
    KM: Stejně jako loni jsme se letos zúčastnili Světového poháru juniorů v Omsku. Dařilo se nám střídavě a byla to pro nás velmi dobrá příprava do soutěže. Stále máme rezervy, ale budeme na nich pracovat.
     
    14:18
    KM: Velice si vážím toto, že v MHL můžeme hrát. Nacházíme se ve finální fázi přípravy. Mužstvo jsme posílili kvalitními hráči, dvě třetiny však zůstávají kmenovými hráči HC Energie. Zůstáváme zároveň Akademií ČSLH a z toho vyplývá, že i pro hráče MHL platí přísná pravidla pro vzdělávání hokejistů.
     
    14:17
    Hovoří trenér Karel Mlejnek.
     
    14:15
    MV: Hráče včetně nadstavbové části (play-off neb play-out) v sezoně čeká cca 80 zápasů.
     
    14:14
    MV: Chtěl bych velice poděkovat společnosti Vemex za to, jak k projektu přistoupila. Bez ní by bychom MHL nikdy nemohli hrát.
     
    14:12
    MV: Náš projekt řeší i problematiku předčasného utíkání mladých hráčů do zámoří. Sám jsem měl několik ostrých výpadů vůči agentům, kteří nadějné hráče do Kanady doslova odvlečou. I letos hrozilo, že nám odejde 5 velmi talentovaných hráčů, ale díky projektu MHL se nám je podařilo udržet.
     
    14:11
    MV: Už delší dobu český hokej hledá cesty, jak zkvalitnit přípravu mládeže. ČSLH k tomuto podnikl už několik kroků. S panem Králem, prezidentem ČSLH, jsem se dohodl, že náš vstup do MHL by mohl být dalším krokem, dokonce jeden z pilířů.
     
    14:09
    MV: Jde o naprostý obrat ve vývoji českého mládežnického hokeje a historická věc. Projekt se připravoval 2 roky, otcem této myšlenky je Alexej Naumov, aktuální manažer týmu.

    Michal Slavík

    bahis siteleri