Rusko – Sev. Irsko 2:0 (kon.) | Ázerbájdžán – Izrael 1:1 (kon.) | Kazachstán – Irsko 1:2 (kon.)
Lichtenštejnsko – Bosna 1:8 (kon.) | Gruzie – Bělorusko 1:0 (kon.) | Malta – Arménie 0:1 (kon.)
Estonsko – Rumunsko 0:2 (kon.) | Chorvatsko – S. Makedonie 1:0 (kon.) | Litva – Slovensko 1:1 (kon.)
Andorra – Maďarsko 0:5 (kon.) | Nizozemsko – Turecko 2:0 (kon.) | Slovinsko – Švýcarsko 0:2 (kon.)
Černá Hora – Polsko 2:2 (kon.) | Lotyšsko – Řecko 1:2 (kon.) | Finsko – Francie 0:1 (kon.)
Albánie – Kypr 3:1 (kon.) | Lucembursko – Portugalsko 1:2 (kon.) | Bulharsko – Itálie 2:2 (kon.)
Moldavsko – Anglie 0:5 (kon.) | Wales – Belgie 0:2 (kon.) | Německo – Faerské ostrovy 3:0 (kon.)
Island – Norsko 2:0 (kon.) | Kolumbie – Uruguay 4:0 (kon.)
konec
Estonsko
0:2 (0:0)
Rumunsko
Pátek 07.09.2012, 20:00 • Lilleküla Stadium - Tallinn • Kvalifikace MS (Evropa)
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Dobré odpoledne, vítejte u komentovaného přenosu kvalifikačního duelu na MS 2014, které bude probíhat v zasvěcené Brazílii. Dnešní utkání nám přinese souboj mezi Estonskem a Rumunskem. Estonci i Rumuni budou bojovat o postup do Brazílie ve skupině D, kde změří své síly také s Andorrou, Maďarskem, Nizozemskem a Tureckem.
     
    Estonsko odehrálo poslední utkání v srpnu, kdy změřilo své síly, v rámci přátelského utkání, s Polskem, které porazilo v poměru 1:0. To Rumunsko v srpnu podlehlo Slovinsku 4:3.
     
    Dnešní utkání bude probíhat na Lilleküla Stadium, který má kapacitu 9 690.
     
    Úvodní sestavy:

    Estonsko: Pareiko - Jääger, Morozov, Klavan, Teniste - Puri, Dmitrijev, Vunk, Vassiljev - Ojamaa, Oper.

    Rumunsko: Lobont - Matel, Rat, Bourceanu, Goian - Lazar, Tanase, Torje, Chiriches - Grozav, Marica.

    Rozhodčí: Mazić - Ristič, Radojčić.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí tým vstoupil do utkání aktivněji. Jeho kombinace ovšem ztroskotala na defenzivě Rumunů.
     
    3
    Zatím vidíme utkání bez větších šancí. Oba týmy začaly opatrně. Jde vidět, že si uvědomují důležitost tohoto zápasu a ani jedno z mužstev se nechce dopustit zbytečných chyb.
     
    4
    První náznak rumunské akce byl přerušen praporkem sudího. Za domácími obránci zůstal Marica a byl mu odmáván ofsajd.
     
    6
    Dlouhý nákop Rumunů skončil neúspěchem. Míč skončil v náručí Pareika. Zatím nevidíme příliš atraktivní utkání.
     
    7
    Prvním, kdo vážněji zahrozil, byli domácí Estonci. Podařilo se jim zachytit špatnou rozehrávku soupeře a usadili se na útočné polovině. Nakonec se dostali k centru, který zpracoval na hranici vápna Oper. Jeho střela z otočky mířila těsně vedle levé tyče.
     
    8
    Oba týmy se perou o míč ve středu hřiště. Ani jednomu z nich se nedaří udržet kulatý nesmysl na delší časový úsek.
     
    9
    Estonci se pokoušeli udeřit rychlým protiútokem, kterým se ovšem zahnali až za autovou čáru. Následně se míče ujalo Rumunsko, jehož kombinace skončila ztrátou míče a obranným faulem Lazara.
     
    10
    Rumunsko se drží na útočné polovině, ale zatím hraje s domácím výběrem nakopávanou. Hostům se nedaří držet míč na zemi a udeřit kombinačně. Nákopy odvrací domácí obránci.
     
    11
    Stejná situace se opakovala i v poslední minutě. Dlouho drželi domácí svého soupeře na polovině hřiště, ale nakonec se po pravé straně prosadil Matel a vybojoval roh.
     
    12
    Letící míč spadl na kopačku Tanaseho a jeho zajímavou ránu musel likvidovat Pareiko. Estonský gólman musel zasáhnout nadvakrát.
     
    13
    Rumunsko více drží míč a snaží se najít recept na domácí obranu. Jeho snaha ovšem končí převážně na polovině hřiště. Estonci výborně brání střed hřiště.
     
    15
    Po stranách by to možná šlo. Východoevropané to začínají zkoušet po krajích a zatím z toho těží. Druhý rohový kop ovšem odvrátila domácí obrana. Následná střela z druhé vlny letěla hodně mimo.
     
    16
    Domácí vystrčili růžky, ale dlouho jim to nevydrželo. Nepřesnou přihrávkou se připravili o míč a musejí pelášit do obrany.
     
    17
    Rumunsku se nepodařilo využít protiútok a nakonec svou kombinaci přehnalo. Dlouhý míč nedoběhl Torje. Nakonec se na zemi ocitl Morozov a musí být ošetřen.
     
    19
    Hra opět pokračuje a hosté zakládají útok od své branky. Nikam se neženou a vůbec nespěchají. Nakonec to z dálky vyzkoušel Grozav, ale jeho rána se neujala.
     
    20
    Hráči ve žlutých dresech pomalu tlačí domácí obranný blok blíže k brance, ale daří se jim to pouze pár metrů za půlící čárou. Pareiko nemusí mít starosti.
     
    21
    Po pravé straně to zkoušel individuálně Matel, ale byl na polovině hřiště nedovoleně zastaven a byl odpískán faul. Estonci hrají velmi důrazně.
     
    22
    Hosté to zkoušeli vzduchem a pro letící míč si šel Tanase. Ve vzdušném souboji na hranici vápna si ovšem pomohl faulem a Estonsko dostává míč za polovinu hřiště.
     
    23
    Nic záživného. Rumunsko drží míč, ale díky jeho nemohoucnosti se dostane sotva pár metrů za půlící čárů. Domácí jsou naopak bezzubí v ofenzivě.
     
    25
    Není moc o čem psát. Žádné velké šance se nekonají. Hra je plná nepřesností a pasivity. Toto rozhodně není fotbal hodný světového šampionátu.
     
    26
    Mírný náznak tlaku přerušila nepřesná přihrávka Rumunů. Ti se sami zahnali do autu. Vhazují tedy domácí.
     
    27
    Ihned po vhazování končí míč na kopačkách Rumunů, kteří ovšem nevědí, jak na zodpovědnou defenzivu Estonska.
     
    28
    Hostům se podařilo využít zaváhání v obraně a dostat Estonce na pár vteřin pod tlak. Nakonec se míč nedostal ani do vápna. Estonsko opět u míče na své polovině.
     
    29
    Rumunsko je aktivnější, ale stále se mu nedaří najít recept na domácí obranu. Každopádně to je otázka času, protože pasivita Estonců si říká o potrestání.
     
    30
    Když to nejde po zemi, tak to musí jít vzduchem. Vypadá to, jakoby se právě toto honilo hlavami rumunských hráčů. Další nákop končí ofsajdem Grozava.
     
    32
    Také Estonsko se konečně pokusilo o útok a dokonce to vypadalo i nebezpečně. Pár rychlých narážeček skončilo přízemním centrem z pravé strany. Jäägerova pobídka byla odvrácena.
     
    33
    Vypadá to, že i domácí se chtějí pokusit oživit svou hru a začít trochu útočit. Tentokrát to zkoušeli vzduchem, ale centr hledající Opera byl příliš dlouhý. Výkop od rumunské branky.
     
    35
    Další útočný výpad podél lajny nadělal domácím obráncům problémy. Přesto se Marica zahnal za brankovou čáru. Po výkopu od branky se ovšem míče zmocnili Rumuni a opět útočí.
     
    36
    Rumunsko dostalo míč za autovou čáru a na druhé straně si Estonci vybojovali další vhazování vedle velkého vápna. Rumunsko se dokázalo ubránit.
     
    38
    Stále plno nepřesností na obou stranách kazí celkový dojem z utkání. Rumunsko je aktivnější a snaživější, ale k ohrození Pareika to nevede.
     
    40
    Ke střele se dostal Marica a jeho střela byla zblokována na roh. První pokus odvrátila domácí obrana, ale hosté budou mít možnost dalšího rohového kopu.
     
    42
    Ani napodruhé hostující tým neuspěl a stav utkání se tedy stále nemění. Konečně jsme se dočkali něčeho zajímavějšího.
     
    43
    Rumunsko drží míč a snaží se ještě udeřit. Hosté chytili vlnu a už se pomalu drží dál od poloviny hřiště. Další snaha ovšem končí autem.
     
    44
    Hosté zakombinovali. U postranní čáry dostal míč Tanase, zatáhl ho do středu hřiště a pokusil se odcentrovat. Jeho míč byl ovšem tečován domácím hráčem a skončil v náručí Pareika.
     
    45
    Rozhodčí nastavuje jednu minutu!
     
    45+1
    S koncem první půle tu máme také první žlutou kartu zápasu. Na polovině hřiště se tvrdého zákroku dospul Grozav (RUM) a byl potrestán.
     
    45+1
    Přímý kop domácích byl odvrácen.
     
    První poločas skončil.
     
    Zatím jsme neviděli žádnou atraktivní podívanou. Estonci jsou příliš zalezlí a Rumunům se nedaří prosadit proti houževnaté domácí obraně. Druhý poločas začne přibližně ve 21:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí během poločasu vystřídali. Hřiště opustil Ojamaa a jeho místo zaujme Lindpere.
     
    47
    Rumunsko na svého soupeře vlétlo, ale domácí se dokázali prozatím ubránit.
     
    48
    Hosté zkoušeli napodruhé po zemi a k míči se dostal Marica. Obešel svého soupeře a dostal se ke střele. Skákavý míč proletěl těsně vedle levé tyče.
     
    50
    Opět se hra odehrává převážně ve středu hřiště, kde se oba týmy střídají v držení míče. Když už někdo udeří, tak to končí fauly.
     
    51
    Domácí Estonci zahrozili, když se po zemi prokombinovali až do vápna, kde jejich tažení zastavil Goian. Do protiútoku se dostal Grozav, prošel přes všechny protihráče a střelu z úhlu poslal vedle zadní tyče.
     
    53
    Iniciativu hry přebírá Estonsko. Jeho hráči drží míč a zkouší to vzduchem. Všechny pokusy ovšem odvrací obránci. Přesto se Estonsko snaží vytvořit tlak.
     
    55
    Rumunsko právě vstřelilo branku!
    Estonci přesto o míč přišli, hosté udeřili po levé straně. Přízemní centr Maricy doklepl do branky GABRIEL TORJE - 0:1!
     
    57
    Uvidíme, co tento gól udělá s průběhem zápasu. Euforie jde vidět na obou stranách. Estonci se probudili a Rumunsko musí přidat, aby o vedení nepřišlo.
     
    58
    Estonci svou snahu přehnali, akci překombinovali a nakonec vše vyvrcholilo útočným faulem Opera.
     
    59
    Estonci se snaží dostat do šance a zatlačit svého soupeře. Chybí tomu finální přihrávka a nějaká kulišárna. Zatím je jejich snaha velmi čitelná.
     
    60
    Obranný faul Rumunů na jejich polovině hřiště a zajímavá příležitost pro domácí. K míči se staví Vassiljev.
     
    61
    Jeho zatočený míč proletěl až k rohovému praporku a nakonec skončil po souboji za brankovou čárou. Výkop z kopačky Lobonta.
     
    61
    Druhé střídání vymysleli domácí. Hřiště rychle opouští Vunk a místo něho vběhne na hrací plochu Voskoboinikov.
     
    62
    Do zakončení se prodral opět Marica, ale jeho střela mu příliš nesedla. Velká škoda pro Rumuny.
     
    63
    Estoncům oživení prospělo. Voskoboinikov se poprvé prodíral do zakončení, ale proti hostujícím obráncům nevyzrál.
     
    65
    Hra se opět přelévala z jedné poloviny na druhou. Ani jeden z týmů se ovšem nedostal příliš daleko. Když to Estonci zkusili vzduchem, tak byl míč příliš dlouhý a skončil v zámezí.
     
    66
    Máme tu první střídání na straně Rumunů. Hřiště opustil Lazar a čerstvou krev do rumunských žil by měl vlít Pintili.
     
    67
    Rumunsko opět zahrozilo, ale nakonec vše uhasil Pareiko, když k němu doplul míč, který hledal Maricu.
     
    69
    Estonci drží míč na svých kopačkách a kombinují s ním na útočné polovině. Nakonec si vybojovali rohový kop...
     
    70
    Míč se točil do vápna, ale hra byla přerušena. Po napomenutí hráčů se standartní situace opakovala, ale nakonec míč rychle opustil velké vápno. Faul na polovině hřiště a přímý kop Estonců.
     
    71
    Letící míč odhlavičkovalo několik hráčů a nakonec byl domácímu týmu odmáván ofsajd Lindpereho.
     
    72
    Střela Maricy zamířila za brankovou čáru. Pareiko se rychle dožadoval míče a opět se hraje.
     
    74
    Estonci se pomalu prosadili na útočné polovině a po metrech se blíží k Lobontovi. Závěr utkání bude ještě velmi zajímavý, protože Estonsko musí jít do plných, pokud chce pomýšlet na body.
     
    75
    Rumunsko právě vstřelilo branku!
    Obávám se, že toto je hřebíček do rakve Estonska. CIPRIAN MARICA šel do souboje s hráčem, přihrál do strany Torjemu a ten mu míč vrátil. Domácí hráč upadl s bolestivou grimasou a hostující útočník pohodlně zakončil střelou na zadní tyč - 0:2!
     
    76
    Estonci na to reagují posledním střídáním. Ke zdramatizování zápasu pomůže Kink, který převzal místo Puriho.
     
    78
    Kombinaci Rumunska přerušil faul Maricy. Zhruba 30 m od branky budou hosté zahrávat přímý kop. Zajímavá šance!
     
    79
    Žlutou kartu uviděl domácí Dmitrijev. Za debaty s rozhodčím si vykoledoval žlutou kartu Marica na straně Rumunů.
     
    80
    Torje poslal míč přímo do středu branky, kde stál připravený Pareiko a ukryl míč do náručí. Krátce poté se k centru dostal Tanase, ale také s tímto míčem si domácí brankář poradil.
     
    81
    Estoncům příliš času nezbývá. Rumunsko už nikam nespěchá a pouze brání. Domácí kombinují s míčem na útočné polovině. Chtělo by to branku, aby měli šanci.
     
    82
    Centr z pravé strany byl tečovaný a Lobont ho již nezachytil. Rohový kop zahráli Estonci nakrátko a nakonec dostali možnost dalšího rohu.
     
    83
    Ani podruhé domácí neuspěli a míč dostali do zámezí. Autové vhazování nastartovali rychlou akci hostí, kterou ovšem přerušil nepřesný centr Matela.
     
    84
    Rumunům se daří držet domácí tým na polovině hřiště a hlouběji ho nepouští. Už to vypadá, že si hosté odvezou plný počet bodů.
     
    85
    Druhé střídání uvařila hostující střídačka. Ze hřiště odstoupil střelec druhé branky - Ciprian Marica. Místo něho se na plac podívá Niculae.
     
    87
    Vypadá to, že Estonci definitivně všechno vzdali. Rumunsko drží míč na útočné polovině a domácím se nedaří získat kulatý nesmysl zpět.
     
    88
    Nakonec ho získali, ale je tu další oříšek. Pevný defenzivní blok Rumunů na polovině hřiště. Tento oříšek je zatím příliš tvrdý.
     
    89
    Tomu se člověk zasměje s chutí. Na polovině hřiště šel do souboje Voskoboinikov a proti němu stál Goian. Rumunský hráč dostal zjevně do zad, ale držel se za lýtko a dokonce k němu musel přispěchat lékařský tým. Zvláštní, jak dokáže bolest přeskočit...
     
    90+1
    Rozhodčí nastavil tři minuty!
     
    90+2
    Rumunsko již kontroluje konec utkání. Do toho proběhlo poslední střídání. Na hřiště vběhl Gaman. Zaujal místo zraněného Goiana.
     
    90+3
    Probíhá poslední minuta utkání a Estonci dohrávají utkání s míčem na kopačkách a na své polovině hřiště.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou velmi průměrné utkání, ve kterém jsme se nakonec dočkali dvou branek. Rumunsko bylo od začátku zápasu aktivnější a nakonec zaslouženě vítězí. Když už Estonci zabrali, tak druhým gólem udeřil Marica, čímž srazil chuť domácích. Z mé strany je to pro dnešek vše, přeji příjemný zbytek večera! (21:54:16)

    Daniel Ryl

    Branky: 55. Torje, 75. Marica

    Karty:   45+1. Grozav (EST), 79. Dmitrijev (EST) - 79. Marica (RUM)


    Estonsko: Pareiko - Jääger, Morozov, Klavan, Teniste - Puri (75. Kink), Dmitrijev, Vunk (61. Voskoboinikov), Vassiljev - Ojamaa (46. Lindpere), Oper.
    Rumunsko: Lobont - Matel, Chiriches, Goian (90+2. Gaman), Rat - Lazar (66. Pintili), Bourceanu - Torje, Grozav, Tanase - Marica (85. Niculae).

    Rozhodčí: Mazić - Ristič, Radojčić
    bahis siteleri