Dinamo Záhřeb – Porto 0:2 (kon.) | PSG – Dynamo Kyjev 4:1 (kon.) | Montpellier – Arsenal 1:2 (kon.)
Olympiakos – Schalke 1:2 (kon.) | Malaga – Zenit 3:0 (kon.) | AC Milán – Anderlecht 0:0 (kon.)
Dortmund – Ajax 1:0 (kon.) | Real Madrid – Manchester City 3:2 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
1:0 (0:0)
Ajax Amsterdam
Úterý 18.09.2012, 20:45 • Signal Iduna Park, Dortmund • Liga mistrů
Předzápasové kurzy
     
    89
    Vystřídal také Ajax: Miralem Sulejmani si zahraje místo Tobiase Sany.
     
    88
    Na dvojstřídání nakonec dojde: ze hřiště jdou Mario Götze a Ilkay Gündogan, nahrazují je Moritz Leitner a Julian Schieber.
     
    87
    Dortmund právě vstřelil branku!
    ROBERT LEWANDOWSKI popírá vše, co jsem o něm do této doby napsal. Gündoganův centr před šestnáctku poslal do ohně Piszczek, míč pak propadl právě k Lewandowskému, jenž v čisté šanci nezaváhal a zřejmě vyhrál Borussii zápas.
     
    79
    Střídání Ajaxu: Ryana Babela vystřídal Lasse Schøne.
     
    73
    Ivan Perišić na hrací ploše nahradil Jakuba Blaszczykowského.
     
    58
    Hummels ji ale zahrál velmi ležerně, poslal ji napůl cesty k levé tyči, kam se natáhl také Vermeer!
     
    57
    Götze hledal cestičku do šestnáctky Ajaxu, nakonec ji našel, v ní ale byl sražen Ricardem Van Rhijnem.
     
    57
    Byla nařízena penalta pro domácí.
     
    52
    Do obrovské příležitosti se vřítil Reus, jenomže tváří v tvář Vermeerovi po fantastické Götzeho přihrávce nechal vyniknout brankáře hostí! Dnes je to souboj gólmanů.
     
    49
    Ve velké šanci byl pro změnu Lewandowski! Ten převzal přihrávku ze strany od Blaszczykowského, v kličkách vykoupal dva protihráče a následně trestuhodně přestřelil branku.
     
    48
    Eriksenův rohový kop propadl k De Jongovi, jenž v čisté šanci trefil jen Weidenfellera, který výborně přečetl hru a zmenšil kapitánovi hostí střelecký úhel!
     
    37
    Schmelzer se pokoušel uvolnit do křídla, plány mu ale zkřížil Tobias Sana, jenž je za to prvním potrestaným hráčem v utkání.
     
    35
    Neuvěřitelná situace! Hummels nedokázal zpracovat míč, nechtěně tak propustil Boerrigtera, jenž neuspěl proti Weidenfellerovi. To ale nebylo vše, brankář Borussie zůstal venku ze šestnáctky a také podklouzl, Babel ale zakončil jen do Pizsczeka a získal rohový kop.
     
    13
    Velká šance ale přišla i na druhé straně! Götze se neuvěřitelně otočil s míčem v šestnáctce kolem Moisandera a jen s velkou smůlou nezakončil razantněji, přesto měl Vermeer s míčem velké potíže a s jeho uklizením mu musel pomoci Alderweireld!
     
    12
    Subotić pokazil přihrávku ke Gündoganovi, vše vystihl Babel a rozjel s Eriksenem rychlý kontr, v němž dánský záložník selhal na skvěle vyběhnuvším Weidenfellerovi, jenž zasáhl na roh!

    Daniel Polách

    Branky: 87. Lewandowski

    Karty:   37. Sana (AJA), 57. Van Rhijn (AJA)


    Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer - Gündogan (88. Leitner), Kehl - Blaszczykowski (73. Perišić), Götze (88. Schieber), Reus - Lewandowski
    Ajax Amsterdam: Vermeer - Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind - De Jong, Poulsen, Eriksen - Sana (89. Sulejmani), Boerrigter - Babel (79. Schøne)

    Rozhodčí: Tagliavento - Tonolini, Manganelli (všichni ITA)
    bahis siteleri