Kometa Brno – Havířov 3:2 (kon.) | HC Kladno – Chomutov 1:6 (kon.) | Letňany – HC Litvínov 3:5 (kon.)
Liberec – Motor ČB 4:5 (po pr.) | Vítkovice – Vsetín 7:1 (kon.) | Olomouc – Zlín 6:0 (kon.)
Pardubice – Písek 3:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Havlíčkův Brod 3:0 (kon.) | Jihlava – Hr. Králové 3:0 (kon.)
Třinec – Přerov 9:2 (kon.) | Sparta – HC Plzeň 3:2 (po s.n.)
konec
HC Kometa Brno
3:2 (2:1, 1:0, 0:1)
AZ Havířov
Pátek 26.10.2012, 13:00 • KAJOT ARENA • Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    59:42
    Domácí trenér Beran si vzal time-out. Více byl však při něm slyšet havířovský kouč Janeček.
     
    59:42
    Toto se hostům nepovedlo. Sroka už vyjížděl z branky, když Kometa vyvezla puk a brankář Havířova se tak snažil vrátit zpět. Jenomže na ledě už byl šestý bruslař a Slezané tak hráli v příliš mnoha hráčích na ledě. Pochopitelně jdou do čtyř.
     
    59:24
    Fejko zblízka nepropálil Jekela.
     
    55:14
    Jekel si jel pro puk, který směroval po hrazení za jeho branku, touš se ale odrazil před jeho svatyni. Nakonec se ale domácí gólman natáhl po puku holí a situaci zachránil.
     
    50:57
    Grünwald se Zbořilem šli dva na jednoho, druhý jmenovaný dostal pas před branku, kde byl osamocený. Branku však z první netrefil.
     
    48:21
    Mohlo být srovnáno Carbol dostal od spoluhráče pas před branku, kde stál zcela sám. Z voleje ale poslal puk jen na prostředek branku.
     
    46:34
    Havířov právě vstřelil branku!

    Hosté dramatizují zápas. Do rychlého útoku se dostali Fejko s DOMINIKEM SYNKEM a prvně jmenovaný ideálně načasoval pas na svého spoluhráče. Synek pak z voleje poslal puk do protipohybu Jekela a puk přejel až za brankovou čáru. Asistence: Kryštof Fejko, Jan Sonnek.
     
    43:35
    Fejko zatáhl puk do útočného pásma a předložil jej před branku Synkovi, ten ale nedokázal kotouč zpracovat.
     
    39:59
    Boltvan osamocený z metru poslal puk jen do hrudě Sroky. Brněnský útočník dnes nemá štěstí ve hře, třeba tedy najde aspoň štěstí v lásce.
     
    38:18
    Kometa právě vstřelila branku!

    Domácí teď byli aktivní a připisují si díky tomu třetí branku. Garčic poslal křižný pas na Zohornu, který si už rovnal puk na střelu. Poté se ale rozhodl přihrát na střed hřiště volnému SILVESTRU KUSKOVI, který bekhendem pověsil puk zespodu do vrchní síťky branky Sroky. Po předchozím otřesu je tedy domácí kapitán opět v plné síle. Asistence: Radim Zohorna, Richard Garčic.
     
    37:41
    Boltvan se opět dostal elegantně sám až před Sroku, ani nyní však netrefil prostor branky, když se snažil umístit kotouč ke vzdálenější tyči.
     
    35:11
    Domácí Jakub Boltvan je vyloučen na dvě minuty za faul kolenem.
     
    33:58
    Pořízek ujížděl sám na Jekela, skvěle se ale vrátil Štancl a skokem vypíchl hostujícímu hráči puk z hole.
     
    32:57
    Krásným křižným pasem našel Garčic sjíždějícího Zbořila, proti jeho ráně z voleje se ale výtečně přemístil Dominik Sroka a puk zastavil.
     
    30:59
    Kozel se v oslabení dral do útoku a vysloužil si tak faul na svou osobu. Sekal jej Jakub Orság a počet hráčů na ledě se srovnává.
     
    30:05
    Domácí jdou do čtyř. Richard Garčic je vyloučen za hákování.
     
    26:29
    Domácí kapitán Kusko si našel puk ve mlýnici před Srokou a z metru poslal puk na branku hostí. Nový brankář na ledě ale předvedl výtečný zákrok lapačkou.
     
    25:47
    Boltvana zkoušel bodyčekovat Adam Heinzl, udělal to však nešikovně a je z toho faul kolenem. Kometa si tedy zahraje přesilovku.
     
    22:11
    Boltvan se prohnal okolo hostujících beků a uháněl sám na Sroku. Zkusil střelu na lapačku, avšak těsně minul branku.
     
    20:04
    Domácí ihned posílají puk na Sroku, který nahradil v brance Josefa Turšnera.
     
    19:28
    Kometa právě vstřelila branku!

    Jenomže havířovská přesilovka začíná brankou Komety. HYNEK GRÜNWALD si vzal puk v obranné třetině a krásně projel celým hřištěm až před Turšnera. Toho překonal svižnou střelou přímo pod břevno. Skutečně parádní akce brněnské čtyřiadvacítky. Bez asistence.
     
    19:17
    Po útočném faulu je domácí Radim Zohorna poslán na trestnou lavici. Důvodem je nedovolené bránění.
     
    16:36
    Kometa právě vstřelila branku!

    Domácí si ale vstřelenou branku nenechali líbit a znovu srovnávají stav zápasu. RICHARD GARČIC se po pasu od Švejdy dostal ke střele z mezikruží a trefil se přímo k tyčce branky Turšnera. Ten toho navíc asi moc neviděl. Asistence: Jan Švejda.
     
    15:39
    Havířov právě vstřelil branku!

    Hosté využívají přesilovou hru a jdou do vedení. Z levé strany kluziště si mezi kruhy sjel KRYŠTOF FEJKO a švihem se trefil parádně přímo pod břevno Pavla Jekela. Domácí obrana při této situaci lehce zaspala. Asistence: Jan Sonnek, Ondřej Carbol.
     
    15:11
    Prvním domácím vyloučeným hráčem zápasu je Radek Koblížek. Provinil se podražením.
     
    12:53
    Dvořák s Koblížkem šli dva na jednoho ale svou šanci asi překombinovali. Nakonec zakončoval první jmenovaný, byl však již příliš blízko brance střežené Turšnerem.
     
    12:01
    Bednář našel při rychlé akci křižným pasem volného Carbola, který z voleje pálil jen těsně vedle branky Komety.
     
    09:17
    Podruhé v zápase dostanou domácí početní výhodu. Jan Sonnek je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    07:30
    Orság nahazoval puk před branku, kde si jej málem do vlastní sítě skopli domácí zadáci. Nakonec ale kotouč zamířil mimo tři tyče.
     
    06:51
    Tentokrát se Grünwald ocitl zcela sám asi dva metry před brankářem hostí, ten ale jeho střelu dokázal vyrazit do rohu hřiště.
     
    01:37
    Sudí Paulík poprvé vylučuje, za podražení je trestán havířovský obránce Jan Potočný.

    David Nekvinda

    Branky a nahrávky: 17. Garčic (Švejda), 20. Grünwald, 39. Kusko (Zohorna R., Garčic) - 16. Fejko (Sonnek, Carbol), 47. Synek (Fejko, Sonnek)


    HC Kometa Brno: Jekel (Růžička) - Štancl, Marcello, Hájek, Švejda, Vlček, Zbořil - Denk, Kozel, Nohel, Ondráček, Vaverka, Koblížek, Dvořák, Garčic, Kusko (C), Zohorna R., Boltvan, Grünwald, Kubeš
    AZ Havířov: Turšner od 21. Sroka - Bahounek, Dudek, Heinzl, Kalus (C), Adamík, Chroboček, Potočný V., Potočný J. - Polak R., Orság, Pořízek, Carbol, Fejko, Sonnek, Polak E., Gola R., Bednář, Synek, Gola P., Caruk

    Rozhodčí: Paulík - Guth, Rittich
    bahis siteleri