Německo – Švýcarsko 2:0 (kon.) | Kanada – Slovensko 2:5 (kon.)
konec
Kanada
2:5 (1:0, 0:3, 1:2)
Slovensko
sk Sobota 10.11.2012, 19:45 • Olympia Eisstadion München • Německý pohár
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 19:45.
     
    Srdečne Vás vítam pri druhom zápase druhého hracieho dňa vrámci súbojov o prestížny Nemecký pohár!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z mníchovského zimného štadióna Olympia Eisstadion, kde si zmeria sily obhajca titulu z minulého ročníka - reprezentácia Slovenska, ktorá bude čeliť skúsenému zámorskému účastníkovi turnaja - reprezentácii Kanady.

    Priebežné poradie v súboji o Nemecký pohár je po prvom hracom dni nasledovné:
    1. Nemecko - 3 body (skóre +1)
    2. Švajčiarsko - 3 body (skóre +1)
    3. Slovensko - 0 bodov (skóre -1)
    4. Kanada - 0 bodov (skóre -1)

    Hráči Kanady si vo svojom úvodnom vystúpení na Nemeckom pohári počínali veľmi dobre, no aj po skvelom výkone napokon ťahali proti Nemecku za kratší koniec. Po prehre 2:3 sú v tabuľke rovnako ako ich dnešný súper zo Slovenska - bez bodu. Vo svojom úvodnom vystúpení nám predvádzali skvelý výkon, veľké množstvo zakončení a gólových šancí, no ich nočnou morou sa stal gólman Zepp, ktorý ich zastavil aj pri vyložených šanciach. Nočnou morou pre Nemcov bol však gólman Caron, ktorý nám predvádzal množstvo veľmi dobrých zákrokov. V prvej tretine tohto zápasu to bol súboj gólmanov, ktorí si po dvadsiatich minútach vychytali shootout. Druhá dvadsaťminútovka však priniesla prvú kapituláciu gólmana Carona, ktorý nestačil na teč Markusa Kinka. V 42. minúte ho prekonal aj nemecký hráč Hördler, no dlho sa netešil, keď už v 43. minúte skórovali Kanaďania zásluhou Katica. V 55. minúte bol ďalším skórujúcim Nemcom Nikolai Goc a v 59. minúte skóroval Dawes, no už bolo na vyrovnanie príliš neskoro a 29 sekúnd pred koncom oslabil Kanaďanov Boyd, ktorý nám predviedol hákovanie.

    Slovenskí reprezentanti vkročili do turnaja ako obhajcovia titulu z minulého ročníka. Očakávania od prvého zápasu boli veľké, no napokon sa slovenské oslavy nekonali. V úvodnom vystúpení Slováci podľahli dobre hrajúcim Švajčiarom v pomere 2:3. Vstup do zápasu slovenským reprezentantom poriadne nevyšiel, keď už po devätnástich sekundách prehrávali gólom z hokejky Romyho. Elitný švajčiarský útok kraľoval aj v druhej tretine, ked druhý gól v 35. minúte vsietil Bodenmann. V 38. minúte dokázali slovenskí hráči odpovedať zásluhou Marcela Hossu, no už v 39. minúte švajčiarský elitný útok udrel opäť gólom Bodenmanna.
    V zápase potom dlho nepadol gól, až sa v 56. minúte presadil Sersen, ktorý upravil stav stretnutia na konečných 3:2 pre Švajčiarsko. V závere tretej tretiny síce Slováci skúsili hrať aj bez gólmana Hamerlíka, no švajčiarskí hráči začali betónovať a svojich súperov jednoducho k zakončeniu nepustili.

    Ktorý z týchto tímov bude v súboji o tretiu (prípadne druhú) priečku úspešnejší?
    Podarí sa Slovákom získať dôležitý tirumf?
     
    Úvodné zostavy:

    Kanada: Weiman (Caron) - Festerling, Katic - Lee, Zanetti - Belle, Regehr ("C") - Roy, Fraser - Lehoux, Talbot, James - Dawes, Boyd, Mitchell - Stewart, Milley, Bell - Pettinger, Germyn, Dixon.

    Slovensko: Janus (Hamerlík) - Sersen, Valábik - Štajnoch, Baranka - Ďaloga, Juraj Mikuš - Stehlík, Kudroč - Juraj Mikúš, Marcel Hossa, Radivojevič ("C") - Bližňák, Haščák, Hudáček - Tybor, Šťastný, Ölvecký - Chovan, Hovorka, Marcinko.

    Rozhodca: Brüggemann (GER), Haupt (GER) - Hurtik (GER), Höck (GER).
     
    Kanadskí hráči nastúpia v dnešnom zápase v červených dresoch a povedie ich tréner Rick Chernomaz.
    Slovenská reprezentácia bude hrať v bielych dresoch pod taktovkou trénera Vladimíra Vůjtka.
     
    V prvom zápase dnešného hracieho dňa sa podarilo domácej nemeckej reprezentácii zdolať švajčiarský tím v pomere 2:0.
    Ak naši chlapci v dnešnom zápase zaberú na plné otáčky, tak sa môžu umiestniť na priebežnej druhej priečke za nemeckým tímom.
     
    V dnešnom zápase si 23ročný gólman Jaroslav Janus, ktorý chytá v službách Slovanu Bratislava, odohraje priemiéru v seniorskej reprezentácii!
    Ak budú jeho výkony také ako v Slovane, tak sa budeme mať na čo tešiť.
     
    Na modrých čiarach sú nastúpené oba hokejové celky. Nasleduje vypočutie slovenskej hymny "Nad Tatrou sa blýska!".
    Hneď po nej budeme počuť tóny kanadskej národnej hymny "O Canada!".
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:05
    Úvodné vhadzovanie putovalo na slovenskú stranu. Slováci sa ihneď snažia útočne presadiť, no k puku sa dostal len Juraj Mikúš, ktorý nedôraznou strelou preveril Weimanove pozorné betóny.
     
    00:40
    Na druhej strane sa strelecky presadil Mitchell, no aj jeho zakončenie bolo veľmi nedôrazné a slovenský gólman Janus s touto strelou nemal akékoľvek problémy. Svojími betónmi ju vyráža do bezpečia.
     
    01:00
    Libor Hudáček nám predviedol skvelé uvoľnenie na pravom kruhu, odkiaľ napokon aj tvrdo vystrelil! Gólman Weiman však nezaváhal a strelu vyrazil do bezpečia svojím pravým betónom.
     
    01:35
    Do útočnej aktivity sa následne dostali kanadskí hráči, no zakončenie Boyda gólman Janus radšej zastavil. Puk ukrýva pod svojou lapačkou. Nasleduje vhadzovanie po jeho ľavici.
     
    02:08
    Do nebezpečnej gólovej šance sa dostal Fraser, ktorý zinkasoval skvelú prihrávku od Roya! Gólman Janus si však zanechal chladnú hlavu a skvele zakročil svojím presunutím!
     
    02:58
    Po pravom krídle nebezpečne korčuľoval Pettinger a z pravého kruhu tvrdo vystelil. Janus však zasahuje aj tentokrát. Odrazený puk ukrýva pod svojími betónmi!
     
    03:42
    Janus musel opäť reagovať! Tentokrát veľmi dobre zasiahol po strele od Chrisa Leeho! Jeho projektil zastavil nádherným presunutím k ľavej žŕdke svojej brány.
     
    04:10
    Slováci sa snažili dostať do rýchleho protiútoku, no prihrávku od Štajnocha Haščák nezachytil. Následne sa píska zakázané uvoľnenie, ktoré posúva vhadzovanie k Janusovej bráne.
     
    04:37
    Ölvecký zaviezol puk do útočného pásma a rozprúdil rýchlu útočnú kombináciu. Po niekoľkých prihrávkach sa však Kanaďania dobre zorientovali a puk schmatol Dawes, ktorý korčuľuje do útoku.
     
    05:01
    Dawes s Boydom to tentokrát mysleli veľmi dobre, no Boyd bol príliš rýchly. Čiarový rozhodca ich útočný prienik zastavil nekompromisným hvizdom, ktorý nám avizuje postavenie mimo hry.
     
    05:32
    Hovorka zaviezol puk do útočného pásma, no pri prechode cez útočnú modrú čiaru ho nekompromisne odstavil kanadský obranca Belle, ktorý posiela puk do stredného pásma.
     
    06:01
    Marcel Hossa bol skvele uvoľnený na pravé krídlo, no v tejto pozícii nemal komu nahrať a pri puku sú teda opäť kanadskí hráči. Slováci však dobre forčekujú.
     
    06:23
    Slovenskí reprezentanti si zahrajú prvú presilovú hru. Kanadský kapitán Regehr si odpyká dvojminútový trest za hákovanie, ktorým odstavil Radivojeviča.
     
    06:59
    Slovenskí hokejisti hrajú túto presilovú hru zatiaľ len veľmi neorganizovane. Kanaďania sa dobre bránia a puk poľahky vyhadzujú cez všetky čiary až ku gólmanovi Janusovi.
     
    07:35
    Marcel Hossa opäť nekompromisne pohrozil pred kanadskou bránou, no gólman Weiman mal tentokrát šťastie! Puk sa nebezpečne odrazil od korčule Bellea, no napokon minul kanadskú bránu.
     
    08:10
    Vyzerá to tak, že kanadskí hráči sa v tomto oslabení už ubránia. Slováci musia zabrať, ak chcú z tohto zápasu niečo vyťažiť. Momentálne sú pri puku v útočnom pásme.
     
    08:39
    Michal Sersen sa po skvelej prihrávke od Valábika dostal k zakončeniu z centrálnej pozície za kruhmi! Gólman Weiman však puk dobre videl a predviedol nám skvelý zákrok, keď svoju pravú ruku priložil k svojej výstroji.
     
    09:07
    Štajnoch nám predviedol obrovské zaváhanie. Mitchell sa však zle zorientoval a puk po jeho strele letí len mimo slovenskej brány. Momentálne ho má v moci Baranka.
     
    09:56
    Janus nám predviedol nádherný zákrok! Po skvelej strele od Leea sa puk od jeho betónov odrazil k Milleyovi, ktorý ho dorážal, no Janus nádherne zareagoval svojou hokejkou, po ktorej priľahol puk!
     
    10:36
    Momentálne sa hrá prevažne v strednom pásme, kde nám Kanaďania predvádzajú veľmi nepresné prihrávky, po ktorých sa do útoku dostávajú slovenskí hráči. Tí však puk tiež zbytočne strácajú.
     
    11:20
    Branko Radivojevič sa dostal po prihrávke od Mikúša k skvelému zakončeniu z pravého kruhu! Svojou delovkou však minul kanadskú bránu o približne desať centimetrov.
     
    11:51
    Kanadskí hráči si zahrajú tiež v početnej výhode. Na slovenskú trestnú lavicu si na dve minúty za nedovolené bránenie odchádza sadnúť Hovorka.
     
    12:24
    Slovenskí hráči sa zatiaľ veľmi dobre bránia a svojich súperov nepustili ďalej ako do stredného pásma. To je nádherne pokryté slovenským obranným valom, ktorý efektívne forčekuje.
     
    13:01
    Kanaďania sa napokon usadili v útočnom pásme, kde rozprúdili svoj presilovkový kolotoč. Zatiaľ sme však zakončenia nevideli, pretože slovenskí obrancovia veľmi dobre pokrývajú priestor pred svojou bránou.
     
    13:43
    Janus nám predviedol ďalší veľmi dôležitý zákrok! Po skvelej delovke od Frasera, ktorý sa ocitol v medzikruží, slovenský gólman oprášil svoj pravý betón a puk vyráža do bezpečia.
     
    14:22
    Slovenskí hokejisti sa v oslabení dokázali ubrániť. Z následnej útočnej vlny dokázali aj zakončiť. Stehlík získal puk pri modrej čiare, no z tejto vzdialenosti trafil gólmana Weimana len do jeho dobre osadenej výstroje.
     
    15:06
    Marcel Haščák sa po peknej prihrávke od Hudáčeka dostal do zakončenia, no gólman Weiman nám predviedol ďalší úspešný zákrok. Tentokrát oprášil svoju vyrážačku.
     
    15:35
    Slovenskí hráči sa dostali do skvelej gólovej šance! Bližňák chcel zakončovať, no gólman Weiman sa položil na ľad a vykryl mu priestor. Bližňák si puk potiahol za kanadskú bránu a prihrával na Haščáka! Ten však nedokázal spracovať túto prihrávku a puk putuje až do stredného pásma.
     
    16:08
    Pri puku sú opäť Slováci, no tentokrát sa k zakončeniu dostal Hudáček, ktorý poriadne minul priestor kanadskej brány! Do útoku opäť korčuľujú Kanaďania.
     
    16:35
    Branko Radivojevič bol nepríjemne zostrelený v slovenskom obrannom pásme! Valábik chcel puk vyhodiť do stredného pásma, no trafil svojho spoluhráča do hlavy!
     
    16:35
    Na ľade vidíme aj krv, no Branko Radivojevič sa napokon pozviechal a po svojich odchádza na ošetrenie do šatní! Dúfajme, že bude čoskoro v poriadku.
     
    17:01
    Tentokrát nám tvrdé zakončenie z ľavého kruhu predviedol Pettinger! Janus však ostáva stopercentný. Tentorkát puk ukryl skvelým zákrokom vo svojej lapačke.
     
    17:30
    Slovenskí hráči sa dostali do ďalšej nádhernej šance! Bližňák skvele prihral na Libora Hudáčeka, ten z prvej vystrelil, no napokon puk poslal len nad kanadskú bránu!
     
    18:21
    Na ľadovej ploche ostáva ležať Radoslav Tybor! Ten zinkasoval veľmi tvrdý bodyček od Stewarta a vyzerá to na vyrazený dych!
     
    18:21
    Tybor sa pozviechal a je v poriadku. Odchádza na striedačku, kde jeho zdravotný stav preveria ešte tímový lekári slovenského tímu.
     
    18:38
    Kanada dala gól!
    Z rýchleho útoku sa podarilo Kanaďanom skórovať. Boyd si puk potiahol za slovenskú bránu. Skvelým backhandom prihral na NIGELA DAWESA, ktorý už nemal žiaden problém s prekonaním pozorného gólmana Janusa. Puk mu umiestnil tesne popri jeho ľavej korčuli. Asistencie si pripisujú hráči Dustin Boyd a Richie Regehr.
     
    19:16
    Kanaďania si vytvorili ďalšiu nádhernú gólovú šancu, no tentokrát sa im nepodarilo skórovať! Po skvelej prihrávke od Dawesa sa k puku dostal Mitchell, ktorý ho napokon napálil len do výstroje gólmana Janusa!
     
    19:40
    Slovenskí hráči získali v závere prvej tretiny presilovú hru, keď si za narazenie na mantinel odchádza odpykať dvojminútový trest Kanaďan Germyn.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Po prvej tretine vidíme na ukazovateli skóre jednogólové vedenie kanadského tímu. Zo začiatku boli oba tímy veľmi vyrovnané. Kanaďania boli síce v ofenzíve aktívnejší, no slovenskí obrancovia na čele s gólmanom Janusom dokázali kanadské šance výborne eliminovať. V 19. minúte však slovenskí defensemani mierne zaváhali a po skvelom úniku Boyda si nikto nepokryl Nigela Dawesa, ktorý nekompromisne prekonal slovenského brankára strelou popri jeho ľavej korčuli. 20 sekúnd pred koncom prvej treiny nám Germyn predviedol faul na Bližňáka, po ktorom získali Slováci presilovú hru. Druhú tretinu teda začneme v znení 100sekundovej presilovej hry slovenského tímu.

    Podarí sa našim chlapcom skórovať práve v poskytnutej početnej výhode alebo sa dokážu Kanaďania ubrániť?
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:05
    Dôležité úvodné vhadzovanie v druhej tretine získali na svoju stranu kanadskí hráči, ktorí puk vyhadzujú a následne sa snažia forčekovať. To sa im zatiaľ veľmi dobre darí.
     
    20:27
    Slovenskí hráči hrajú túto presilovú hru zatiaľ len veľmi zle. Predviedli nám zakázané uvoľnenie, po ktorom sa vhadzovanie puku presúva naľavo od gólmana Janusa.
     
    21:04
    Valábik nám predviedol nebezpečné nahodenie puku pred Weimanovu bránu! Tam však nestál žiaden z jeho spoluhráčov a kanadský gólman puk vyráža na hokejky svojich spoluhráčov.
     
    21:23
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Valábik oslabuje svoj tím za nekompromisný faul - narazenie na mantinel. Týmto vrazením odstavil útočiaceho Bella. Za tento faul získal Valábik aj desaťminútový osobný trest.
     
    22:00
    Lehoux nám predviedol nádherný únik po ľavom krídlle, keď si dokázal odstaviť dvoch slovenských hráčov, no napokon sa do dráhy puku hodil Štajnoch, ktorý zachraňuje svoj tím pred ohrozením slovenskej brány!
     
    22:35
    Slovenskí hráči sa úspešne oslobodzujú. Po nepresnej prihrávke od Roya sa k puku dostal Stehlík, ktorý puk vyhadzuje cez všetky čiary až k Weimanovej bráne.
     
    23:01
    Pettinger sa usadil na ľavom kruhu, odkiaľ sa rozhodol aj tvrdo vypáliť! Janus jeho strelecký pokus však vyrazil a do útoku korčuľujú slovenskí útočníci.
     
    23:42
    Weiman sa tentokrát musel obracať! Po skvelej prihrávke od Radivojeviča sa k puku dostal Marcel Hossa, ktorý z medzikružia nekompromisne vypálil! Kanadský gólman však puk zblkoval svojou výstrojou do svojej lapačky.
     
    24:21
    Lehoux zinkasoval skvelú prihrávku od Talbota na ľavé krídlo a rozhodol sa zakončovať, no gólman Janus nám predviedol ďalší istý zákrok, keď oprášil svoje betóny.
     
    25:07
    Slovenskí hráči zastavili kanadský útočný tlak vyhodením puku. Kanaďania zakladajú ďalší útok spoza svojej brány, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Slováci veľmi dobre forčekujú.
     
    25:52
    Slovensko dalo gól!
    Slovenským hráčoms a podarilo vyrovnať! Chris Lee nám predviedol obrovskú chybu, po ktorej mu puk vypichol Marcel Haščák. V strednom pásme sa puku zmocnil LIBOR HUDÁČEK, ktorý sa dostal do samostatného nájazdu, puk si pred Weimanom stiahol na pravú stranu a efektívne ho zasunul do kanadskej siete popri Weimanovom ľavom betóne. Asistenciu si pripisuje Marcel Haščák.
     
    26:24
    Slovenskí hráči si zahrajú v početnej výhode. Kanadský kapitán Regehr si odpyká dvojminútový trest za držania protihráča.
     
    26:28
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Marcel Haščák nám predviedol hákovanie, po ktorom si odchádza sadnúť na dve minúty. Vhadzovať sa bude po Janusovej ľavici.
     
    27:15
    Hra je momentálne veľmi vyrovnaná. Hrá sa prevažne v strednom pásme, kde oba tímy bojujú o cenné puky. Zatiaľ sú aktívnejšími Slováci, ktorí sú očividne poriadne nabudení úvodným gólom.
     
    27:57
    Do skvelej palebnej pozície na pravom kruhu sa dostal Bližňák! Ten sa však nedokázal proti pozornému Weimanovi presadiť. Kanadský gólman nám predviedol efektívne vyrazenie puku betónmi.
     
    28:23
    Do ďalšej nebezpečnej šance sa dostal Libor Hudáček! Ten si puk potiahol na ľavé krídlo a z ťažkého uhlu nekompromisne vypálil. Gólman Weiman však jeho zakončenie ukrýva vo svojom náručí.
     
    28:57
    Ďalšie zakončenie nám predviedol Kudroč. Ten si puk potiahol do medzikružia, odkiaľ nekompromisne preveril gólmana Weimana. Ten bol však úspešný a zasiahol svojou vyrážačkou.
     
    29:16
    Po ľavom krídle si tentokrát skvele nakorčuľoval Fraser a z hranice ľavého kruhu tvrdo zakončil. Janus však jeho zakončenie zblokoval svojou výstrojou na zadný mantinel.
     
    29:49
    Ďalšie nebezpečné zakončenie od modrej čiary nám predviedol Chris Lee! Janus však jeho strelecký pokus skvele zblokoval a puk ukrýva vo svojej lapačke.
     
    30:18
    Slovensko dalo gól!
    Slovenskí hráči otáčajú gólový stav tohto stretnutia na svoju stranu! MARCEL HOSSA sa najskôr nedokázal cez Weimana presadiť, no napokon si puk potiahol na pravý kruh, odkiaľ tvrdo vypálil a napokon prekonal gólmana Weimana strelou pomedzi jeho betóny! Asistenciu si pripisuje Juraj Mikúš.
     
    30:59
    Pri puku sú momentálne slovenskí hráči, ktorí sú poriadne nabudení. Tí sa snažia gólovo presadiť a predvádzajú nám naozaj skvelé gólové umenie. Kanaďania sa však zatiaľ čisto a dobre bránia.
     
    31:44
    Slovenskí hráči si zahrajú v početnej výhode o jedného hráča. Na kanadskú trestnú lavicu si odchádza za podrazenie sadnúť Dixon.
     
    32:26
    Slováci sa dokázali usadiť v útočnom pásme, no napokon nepresnú prihrávku Štajnocha zinkasoval Katic, ktorý posiela puk cez všetky čiary až za slovenskú bránu.
     
    33:08
    Marcel Hossa mal na hokejke tretí slovenský gól! Po bleskovej krížnej prihrávke od Radivojeviča si puk potiahol ku kanadskej bráne a tvrdo zakončil, no gólman Weiman nám predviedol skvelý reflexívny zákrok svojím ľavým betónom.
     
    33:56
    Kanadskí hráči hrajú už v plnom počte a momentálne si držia puk v útočnom pásme. Zakončenie od modrej čiary v podaní Festerlinga však bolo len veľmi nepresné a letí vysoko nad slovensú bránu.
     
    34:37
    Marcinko sa snažil zaviezť puk do útočného pásma, no pri prechode cez útočnú čiaru bol nekompromisne zastavený Zanettim. Ten mu puk efektívne vypichol.
     
    35:15
    Ölvecký nám predviedol nádherné zakončenie z medzikružia! Gólmanovi Weimanovi však tentokrát pomohla aj konštrukcia jeho brány. Kanadský gólman zasiahol svojím ľavým betónom a puk vyrazil len do ľavej žŕdky svojej brány!
     
    35:32
    Slovenskí reprezentanti si zahrajú ďalšiu presilovú hru. Už tretíkrát odchádza na trestnú lavicu kanadský kapitán Regehr, ktorý sa tentokrát previnil podrazením.
     
    36:13
    Kanaďania sa v tomto oslabení zatiaľ bránia veľmi dobre. Po nahodení puku do pásma z hokejky Radivojeviča sa k puku dostal Fraser, ktorý ho vyhadzuje až k Janusovej bráne.
     
    36:52
    Slovenskí hráči majú momentálne veľký problém s prechodom do útočného pásma, kde sú zatiaľ Kanaďania veľmi pozorní a nepúšťajú svojich protihráčov k zakončeniam.
     
    37:20
    Do skvelého zakončenie sa tentokrát dostal Štajnoch, no gólman Weiman jeho zakončenie vyráža za svoju bránu svojími dobre osadenými betónmi.
     
    37:50
    Libor Hudáček sa opäť presadil individuálne, keď si odstavil dvojicu kanadských obrancov a následne zakončil z pravej strany. Gólman Weiman však úspešne zasiahol svojím ľavým betónom.
     
    38:10
    Slováci majú k dispozícii ďalšiu početnú výhodu. Za nekompromisný faul na Baranku si na dve minúty odchádza sadnúť Milley. Hlavný rozhodca ho vylučuje za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    38:31
    Slovensko dalo gól!
    Slovenskí reprezentanti dokázali túto presilovú využiť po 21 sekundách! Po skvelej individuálnej akcii sa z medzikružia rozhodol zakončovať PETER ÖLVECKÝ, ktorý vymietol ľavý horný roh Weimanovej brány! K tomu mu pomohol aj teč Frasera, ktorý nedal Weimanovi šancu. Asistenciu si pripisuje Andrej Šťastný.
     
    39:18
    Kanaďania sa snažia priniesť rýchlu odpoveď, no zatiaľ sa im to veľmi nedarí. Dawesovu tvrdú strelu z ľavej strany gólman Janus úspešne vyráža do bezpečia svojími betónmi.
     
    39:41
    Štajnoch nám predviedol efektívne vyhodenie puku cez všetky čiary. Čiarový rozhodca však avízuje zakázané uvoľnenie. Vhadzovať sa bude po Janusovej ľavici.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    V druhej dvadsaťminútovke sme mohli vidieť až tri góly slovenských hráčov, ktoré okorenil tretinový shootout gólmana Janusa! Úvod tretiny bol mierne vyrovnaný, no napokon v 26. minúte Libor Hudáček zúžitkoval obrovskú chybu Chrisa Leeho, ktorý stratil puk na modrej čiare a zo samostatného nájazdu blafákom prekonal Weimana popri jeho ľavom betóne. V 31. minúte pridal druhý úspešný zásah slovenského tímu Marcel Hossa, ktorý nedal Weimanovi šancu, keď mu puk umiestnil medzi jeho betóny. V 39. minúte prišiel tretí gól našich chlapcov, ktorí dokázali využiť presilovú hru skvelou strelou Ölveckého. Ten vymietol pavučinku v ľavom hornom rohu kanadskej brány.

    Podarí sa slovenským hokejistom udržať svoje vedenie a získať tak dôležité tri body alebo body získajú (aj) Kanaďania?
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:05
    Úvodné vhadzovanie v tretej tretine tentokrát putovalo na kanadské hokejky, no hráči v červených dresoch si puk nedokázali dlho udržať. K puku sa dostáva pozorný Valábik.
     
    40:34
    Na ľade ostáva ležať Lehoux! Branko Radivojevič ho nedovolene zasiahol. Kanaďan sa však pozviechal a po svojich odišiel na striedačku.
     
    40:34
    Radivojevič napokon neodchádza naprázdno. Hlavný rozhodca mu za tento faul udelil dvojminútový trest klasifikovaný ako nedovolené bránenie.
     
    41:08
    Kanadskí hráči sa držia v útočnom pásme, kde si zatiaľ puk prihrávajú po obvode útočného pásma. Zatiaľ sa však neodhodlávajú k zakončeniam a Slováci sa dobre bránia.
     
    41:45
    Pettinger nám predviedol tvrdé zakončenie od modrej čiary, no jeho strela napokon končí len mimo slovenskej brány. Slovenskí reprezentant Baranka nám následne predviedol vyhodenie puku cez všetky čiary.
     
    42:25
    Po peknej prihrávke od Dawesa sa k puku dostal Boyd, no bol tvrdo tiesnený Ďalogom, ktorý ho nepustil k zakončeniu. Boyd puk posúva nepresnou prihrávkou na slovenské hokejky.
     
    42:50
    Ihneď po vhadzovaní naľavo od Janusa sa k puku dostal Chris Lee, ktorý však svojou delovkou neprekvapil slovenského gólmana. Janus svoje betóny efektívne položil na ľad a puk v nich ukryl.
     
    43:15
    Lehoux tentokrát urobil poriadnu chybu. Napravo mal voľného Jamesa, no rozhodol sa zakončovať individuálne. Jeho strelu gólman Janus úspešne vyráža do bezpečia.
     
    43:48
    Janus nám predviedol ďalší úspešný zákrok! Po tvrdej strele od Talbota nám predviedol úspešný švih vo svojej lapačke a následné prerušenie hry.
     
    44:14
    Valábik nám po skvelej prihrávke od Marcela Hossu predviedol tvrdé zakončenie spoza ľavého kruhu! Weiman mal s ňou menšie problémy, no napokon ju lapačkou vyrazil do bezpečia!
     
    44:57
    Libor Hudáček chcel krížnou prihrávkou nájsť Bližňáka, no druhý menovaný sa k puku už nedostal. Skvelý obranný zákrok nám predviedol kanadský bek Zanetti.
     
    45:40
    Kanadskí hráči si zahrajú ďalšiu presilovú hru. Michal Chovan nám predviedol nekompromisný zákrok hokejkou, ktorý bol klasifikovaný ako nedovolená hra so zdvihnutou hokejkou.
     
    45:52
    Slovenskí hráči sa zatiaľ veľmi dobre bránia a dokonca dokázali aj zaútočiť! Ölvecký nám predviedol únik po ľavom krídle a svojím tvrdým zakončením získal vhadzovanie v útočnom pásme.
     
    46:25
    Kanadským hráčom sa ani v tejto presilovej hre veľmi nedarí. Po nepresnej prihrávke od Frasera nám Štajnoch predviedol skvelé vyhodenie puku cez všetky čiary.
     
    46:58
    Slovenskí hráči sa blysli opäť. Tentokrát útočiaceho Boyda čistým zákrokom odstavil Ďaloga, ktorý posiela puk až za kanadskú bránu.
     
    47:41
    Menší závar pred slovenskou bránou tentokrát spôsobil Roy, ktorý puk nahodil na gólmana Janusa. Tam však nebol žiaden z jeho spoluhráčov, a tak si gólman Janus pripisuje ďalší úspešný zákrok.
     
    48:24
    Slovenskí hráči hrajú v plnom počte a ihneď sa snažia zaútočiť. Andrej Šťastný získava cenné sekundy tvrdými telovými súbojmi pri mantineli v útočnom pásme.
     
    49:01
    Puk je momentálne v strednom pásme, kde ho majú v moci slovenskí hokejisti. Tí sa však nedokážu dostať do útočného pásma, pretože Kanaďania sa zatiaľ úspešne bránia.
     
    49:51
    Kanadským útokom v tretej tretine chýba potrebný dôraz. Po nepresnej prihrávke do na útočnú modrú čiaru počujeme hvizd rozhodcu, ktorý avízuje zakázané uvoľnenie.
     
    50:08
    Janus nám predviedol ďalší skvelý zákrok! Tentokrát zneškodnil tvrdú strelu Juliana Talbota, ktorý zakončoval švihom z ľavého kruhu!
     
    50:46
    Stehlík nám predviedol tvrdý bodyček pri zadnom mantineli, ktorým odstavil útočiaceho Boyda. Následne sa puk dostal do stredného pásma a následný kanadský útok bol zastavený postavením mimo hry.
     
    51:18
    Po skvelej prihrávke od Ölveckého sa k zakončeniu dostal Andrej Šťastný, no jeho strelu gólman Weiman úspešne vyráža do bezpečia!
     
    51:37
    Kanada dala gól!
    Slovenská obrana opäť poriadne zaspala! Prvú strelu Milleyho gólman Janus vyrazil do bezpečia. Následné zakončenie Regehra opäť skončilo úspešným Janusovým zákrokom, no následná dorážka KARLA STEWARTA, na ktorého Slováci zabudli bola už gólová. Asistencie si pripisujú hráči Richie Regehr a Norm Milley.
     
    52:21
    Gólman Janus nám predviedol ďalší úspešný zákrok! Po skvelej strele od Belleho oprášil svoju pozornú lapačku! Nasleduje vhadzovanie po jeho ľavici.
     
    52:45
    Kanadskí hráči získali výhodu presilovej hry! Na dve minúty za držanie protihráča si na trestnú lavicu odchádza sadnúť Marcinko.
     
    53:21
    Kanadskí hráči hrajú túto presilovú hru zatiaľ len veľmi systematicky. Puk si prihrávajú po obvode útočného pásma, kde sa však zatiaľ Slováci veľmi dobre bránia.
     
    53:54
    Pettinger nám predviedol nekompromisné zakončenia z ľavej strany, no na obe dokázala úspešne zareagovať slovenská defenzíva, ktorá puky zblokovala na zadný mantinel.
     
    54:34
    Po skvelej prihrávke od Mitchella mohol pohroziť Boyd, no v kľúčovej situácii jeho hokejku fantasticky zblokoval slovenský obranca Baranka!
     
    55:03
    Janus nám predviedol ďalší úspešný zákrok. Po skvelej prihrávke od Frasera sa rozhodol zakončovať Germyn, no jeho strela bola zblokovaná pozorným Haščákom až do stredného pásma.
     
    55:52
    Kanadskí hráči sa zatiaľ držia v útočnom pásme, no veľmi sa im nedarí. Pozorní Slováci im predvádzajú veľmi dobrú defenzívnu hru. Pri puku Štajnoch.
     
    56:05
    Kanaďania si opäť zahrajú v početnej výhode. Juraj Mikúš si za jemný háčik na Germyna odchádza sadnúť na dve minúty.
     
    56:59
    Dustin Boyd nám predviedol fantastické zakončenie z ľavého kruhu! Gólman Janus sa však skvele postavil na bránkovú čiaru odkiaľ nekompromisne odstavil svojho protihráča vyrážačkou!
     
    57:14
    Kanadský tréner Chernomaz si vyžiadal oddychový čas!
     
    57:14
    Kanadská brána ostáva prázdna! Gólman Weiman ostáva na striedačke!
     
    57:42
    Slovensko dalo gól!
    Kanaďanom táto poweplay veľmi nevyšla! IVAN BARANKA získal puk za kanadskou bránou a z ľavého rohu poslal puk presne do prázdnej kanadskej brány! Bez asistencií.
     
    58:31
    Kanaďania sa opäť odhodlali hrať v šestici, uvidíme, či sa im to podarí tentokrát. Zatiaľ sa držia v útočnom pásme a úspešne kombinujú.
     
    59:05
    Slovensko dalo gól!
    Tak Kanaďania zahadzujú aj druhú poweplay! Po skvelom vyhodení puku v podaní JURAJA MIKÚŠA sa napokon nejako dokotúľal do kanadskej brány a je z toho ďalší gól! Bez asistencií.
     
    59:43
    Zápas sa dohráva v slovenskom obrannom pásme, no zatiaľ sa tam Kanaďanom veľmi nedarí. Slovenskí hráči sa veľmi dobre bránia. Víťazstvo je už jasné.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    Slovenskí hráči si po skvelej druhej tretine a závere tretej tretiny dokázali vybojovať dôležité tri body! V tretej tretine sme mohli vidieť mnoho oslabení, no napokon si to naši chlapci dokázali ustrážiť. V 52. minúte priniesol Karl Stewart ohrozenie, keď sa mu podarilo znížiť na 2:3. Kanadský tréner nariadil powerplay, no tá Kanaďanom poriadne nevyšla. V 58. minúte sa stalo Barankovo vyhodenie puku gólové a v 60. minúte sa situácia zopakovala a gól z vyhodenia puku vsietil Juraj Mikúš.

    Najlepším hráčom tohto stretnutia sa z kanadskej strany stáva Nigel Dawes a zo slovenskej strany je to gólman Jaroslav Janus.
     
    Konečné poradie v súboji o Nemecký pohár je po druhom hracom dni nasledovné:
    1. Nemecko - 6 bodov (skóre +3)
    2. Slovensko - 3 body (skóre +2)
    3. Švajčiarsko - 3 body (skóre -1)
    4. Kanada - 0 bodov (skóre -4)

    O víťazovi turnaja sa rozhodne už zajtra. Od 16:15 Vás zápasom Švajčiarska s Kanadou bude sprevádzať kolega Lukáš Karas a od 19:45 môžete sledovať súboj našich chlapcov, ktorí si zmerajú sily s výberom domáceho Nemecka. Podrobným textovým prenosom zápasu Slovákov Vás bude sprevádzať kolega Peter Marienka.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (22:07:30)

    Branky a nahrávky: 19. Dawes (Boyd, Regehr), 52. Stewart (Regehr, Milley) - 26. Hudáček (Haščák), 31. Hossa (Mikúš), 39. Ölvecký (Šťastný), 58. Baranka, 60. Mikúš


    Kanada: Weiman (Caron) - Festerling, Katic - Lee, Zanetti - Belle, Regehr ("C") - Roy, Fraser - Lehoux, Talbot, James - Dawes, Boyd, Mitchell - Stewart, Milley, Bell - Pettinger, Germyn, Dixon.
    Slovensko: Janus (Hamerlík) - Sersen, Valábik - Štajnoch, Baranka - Ďaloga, Juraj Mikuš - Stehlík, Kudroč - Juraj Mikúš, Marcel Hossa, Radivojevič ("C") - Bližňák, Haščák, Hudáček - Tybor, Šťastný, Ölvecký - Chovan, Hovorka, Marcinko.

    Rozhodčí: Brüggemann (GER), Haupt (GER) - Hurtik (GER), Höck (GER)
    bahis siteleri