PSG – Troyes 4:0 (kon.) | Nancy – Ajaccio 1:1 (kon.) | Sochaux – Nice 0:1 (kon.)
Bastia – Lorient 2:1 (kon.) | Remeš – Brest 0:0 (kon.) | Rennes – Évian TG 0:1 (kon.)
konec
Stade Rennes
0:1 (0:0)
Évian Thonon Gaillard
Sobota 24.11.2012, 20:00 • Stade de la Route de Lorient, Rennes • Francouzská Ligue 1 Uber Eats
Předzápasové kurzy
     
    Évian se tedy raduje z velmi překvapivé výhry a po bodu z minulého týdnu, kdy obral Saint-Etienne se mu povedlo dokonale zaskočit domácí Rennes. To sice mělo celých devadesát minut hry převahu, jenže v útoku bylo jalové. Jedinou branku duelu si připsal po zaváhání Mavingy Dhahouadi, který byl v tu chvíli na trávníku čtyři minuty. Šťastná ruka trenéra Dupraze tak hostům přinesla tři velmi cenné body. (21:53:03)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Utkání bez žluté karty ''kazí'' Cedric Barbosa, který ji vidí za faul v poslední minutě nastaveného času.
     
    90+2
    Domácí tým sahal po vyrovnání! Po centru z pravé strany nejdřív Diallo zakončil jen do obránce Évianu, jenže odražený míč napálil z hranice velkého vápna kapitán hostů Danzé. Jeho dělovku Laquait vyráží!
     
    90+1
    Nastavovat se ve druhém poločase budou tři minuty. V té první se hostům z Évianu daří držet míč na útočné polovině.
     
    90
    Po faulu na levé straně se domácí Rennes dostalo k jedné z posledních šancí na srovnání. Míč si postavil Diallo, který jej i nádherným způsobem dostal přes zeď. Na brankové čáře však domácí radost maří skvělým zákrokem Laquait!
     
    89
    Centry Pitroipy a Mavingy z levé strany se daří hostujícím stoperům odvrátit. Následný další pokus prvně jmenovaného Wass vyráží do zámezí.
     
    88
    Brejk hostí se dostal na levou stranu na Dhahouadiho, který se dostal před Mavingu, jenže svoje následné zakončení posílá vysoko nad branku.
     
    87
    Roh domácích z pravé strany sice na přední tyči našel Mevluta Erdinga, jenže ten míří hodně nepřesně mimo.
     
    85
    Dlouhé míče na hrot útoku domácích stačí vždy vyboxovat včasným výběhem brankář Laquait.
     
    84
    Domácí tým střídá. Cheick Diarra na hřišti nahradí na poslední minuty Romaina Alessandriniho.
     
    82
    Snaha domácích o první branku tedy nevyšla a i bod je v tuto chvíli hodně daleko. Celek kouče Antonettiho se ale nevzdává a na útočné polovině se snaží o kombinaci, která by vedla k zakončení.
     
    79
    Évian právě vstřelilo branku!
    Utkání nabírá zhruba deset minut před jeho koncem velmi nečekaný směr. Po centru z levé strany vyhořel se svým obranným zákrokem Mavinga. Dja Djedjé dokázal zpětnou nahrávkou najít kopačku ZOUHEIRA DHAOUADIHO, který do odkryté branky zavěsil, 0:1!
     
    77
    Hostující tým měl příležitost volného přímého kopu z pravé strany. Lacour jím hledal ostrým centrem na hrotu Bérigauda, avšak míč končí na dobře postavené zdi.
     
    75
    Střídání na straně hostí. Třetí volbou Pascala Doupraze je Zouheir Dhaouadi, který nahrazuje Adnaneho.
     
    74
    Rennes zatím opravdu není přáno. Na levé straně se přes Wasse zkoušel dostat k ráně Erding, jenže místo úspěšného zakončení pálí tento útočník do chráničů již zmiňovaného zadák Évian Thonon Gaillard.
     
    73
    Domácí tým zvyšuje tempo a po dalším centrovaném míči se musela činit obrana Évianu. Ta odvrací míč z malého vápna na poslední chvíli.
     
    71
    Tentokrát to je Angoula, který dnes snad potřetí odpaluje na poslední chvíli míč z malého vápna. Následný roh hledal Alessandriniho, jenže ten je podle všeho v ofsajdu.
     
    69
    Na straně druhé Rennes připravil o velkou možnost k zakončení včasným výběhem z branky Laquait. Ten zmařil úprk Erdinga.

    Martin Mišovec

    Branky: 79. Dhaouadi

    Karty:   90+3. Barbosa (EVA)


    Stade Rennes: (4-2-3-1) Ndiaye - Théophile Catherine, Kana-Byik, Boye, Mavinga - Pajot, Danzé - Pitroipa, Féret (61. S.Diallo), Alessandrini (84. C.Diarra) - Erding.

    Trenér: Frédéric Antonetti

    Évian Thonon Gaillard: (4-4-2) Laquait - Wass, Koné, Angoula, Lacour - Dja Djedjé, Rabiu (66. Bi), Sorlin, Ehret (63. Barbosa) - Bérigaud, Adnane (75. Dhahouadi).

    Trenér: Pascal Dupraz

    Rozhodčí: Benoît Bastien - Frédéric Haquette a Hicham Zakrani
    bahis siteleri