Lokeren – Genk 3:4 (kon.) | Waasland-Beveren – Standard 2:0 (kon.)
konec
Sporting Lokeren
3:4 (1:2)
KRC Genk
Neděle 02.12.2012, 14:30 • Daknamstadion • Belgická Jupiler Pro League • . kolo
Předzápasové kurzy
     
    Skvělá podívaná je u konce! Domácí Lokeren po prvním poločase prohrával 1:2, posléze i 1:3, jenže se skvěle vzepjal a díky Mokuluovi a Persoonsovi srovnal na 3:3. Pro domácí ''happy end'' v podobě bodu však neměl Genk pochopení a v závěru strhl misky vah na svou stranu. V 85. minutě rozhodl prudkou střelou Joseph-Monrose. (16:26:45)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Po následné chybě domácích v rozehrávce pádil na Barryho z pravé strany Plet, jenže slabé zakončení posílá jen do rukavic brankáře Lokerenu.
     
    90+3
    Do pokutového území Genku létá jeden míč za druhým, ale zatím bez úspěchu.
     
    90+1
    Tim Pots zastavuje domácí po faulu Harbaouiho v pokutovém území. Na dlouhána KSC letěl centr z pravé strany, ale neúspěšně.
     
    90+1
    Napínavý duel na Daknamstadionu je nastaven o tři minuty.
     
    90
    KSC Lokeren vysunul všechny své vysoké hráče na hrot, a to mohl potrestat po nahrávce Pleta svou čtvrtou brankou v utkání Vossen. Taravel však stačil odvráti.
     
    89
    Centr našel opět Pleta, který ale v těžké pozici nedokázal vypálit. Nahrál tak na velkého vápna na Goriuse, jehož tečovaný projektil znamená pro Genk roh.
     
    88
    Na druhé straně nedokázal Plet zakončit, ale posléze bude mít momentálně vedoucí celek utkání výhodu přímého kopu. Ten bude rozehrávat Thomas Buffel.
     
    87
    Zakončení domácích posílá Harbaoui hlavou mimo tři tyče branky van Houta. Z rohu malého vápna tak odkopává brankář Genku.
     
    85
    Genk právě vstřelil branku!
    3:4! Skvělá fotbalová podívaná viděla čtvrtou branku týmu trenéra Beena, kterou se KRC opět dostává do vedení! Khaleem Hyland nahrával ze středu hřiště do levého křídla, jenže jeho nahrávka byla tečována na kopačku JOSEPHA STEPHENA-MONROSE, který svou dělovou levačkou prostřeluje bezmocného Barryho v brance Lokerenu!
     
    84
    KSC Lokeren zjednodušil ve druhém poločase hru a na těžkém terénu se žene za další brankou. Po centru z levé strany k ní nebyl daleko Mokulu, který ale špatně načasoval výskok a míč trefil až při pádu na zem. Balon tak neměl silnou razanci a navíc končí vedle.
     
    82
    A také hostující záložník Khaleem Hyland.
     
    82
    I nadále to je domácí KSC, které se na útočné polovině snaží z každého držení míče zakončit, ale tentokrát to nevyšlo. Po následné menší rozmíšce vidí žlutou kartu nejprve domácí Harbaoui.
     
    80
    Hosté střídají. Davida Huberta na trávníku mění útočnější Plet.
     
    80
    Svěřenci Petera Maese chtějí tři body. Svižnou akci poslal Patosi na levé křídlo na sbíhajícího De Bocka, který však pálí nepřesně.
     
    79
    Miloš Marić nahrazuje na trávníku střelce první branky KSC Ivana Leka.
     
    76
    Lokeren právě vstřelil branku!
    Oslava fotbalu na Daknamstadionu znamená další vyrovnání, ano 3:3! Roh domácích z pravé strany se dostal na kopačku Patosiho, kterému sice rána nevyšla, jenže skákající balon dokázal těsně před van Houtem tečovat jemně hlavou KOEN PERSOONS, a tak srovnal!
     
    75
    Další obrovská šance! Dlouhý míč našel za obranou Genku Mokulua, který již přehazoval brankáře van Houta do prázdné klece, jenže na brankové čáře dojel míč skluzem Anele, který odvrací!
     
    74
    V Lokerenu se hlásí místo deště o slovo i slunce, a to jakoby domácí hnalo za srovnáním. Další rychlou akci centroval z pravé strany do vápna Harbaoui a van Hout musí s velkou námahou vyrazit na roh. Pro KSC to bude již sedmá exekuce v utkání, Genk měl pouhý jeden.
     
    73
    Joseph-Monrose na hranici velkého vápna neměl dobrou pozici pro zakončení, a tak nahrál na Vossena, který z jednoho doteku poslal míč na pravou stranu na Buffela. Toho obranným skluzem zastavuje De Bock.
     
    72
    Aby se nenudil ani Barry, tak na něj vyběhla hned trojice hráčů hostí v modrých dresech. V početní výhodě, ale až k zakončení neprošla.
     
    70
    A mohlo být ihned srovnáno! Centr z pravé strany neudržel van Hout v rukavicích a dorážku do odkryté klece pálil Patosi. Rána mu sice nesedla, ale i tak nadělal spoustu neplechy. Míč však nakonec končí těsně mimo branku Genku.
     
    68
    Lokeren právě vstřelil branku!
    Svěřenci Petera Maese snižují na 2:3 a o minimálně bod se poperou. Novic na hřišti BENJAMIN TEMBE MOKULU dokázal převzít krásnou nahrávku za obranu v podání Patosiho, obejít hokejovým blafákem vyběhnuvšího van Houta a pohodlně zakončit do prázdné klece.
     
    67
    Mijat Marić je první potrestaným hráčem utkání, když za faul ve vzdušném souboji s Vossenem vidí žlutou kartu.
     
    65
    Lokeren rozhodně nic nebalí, ale jeho nepřesnosti na útočné polovině mu nedovolují ohrozit branku van Houta. Rychlý brejk KRC naštěstí pro domácí řeší Taravel.
     
    63
    Domácí tým reaguje střídáním. Mokulu nahrazuje na trávníku Saglika.
     
    61
    Genk právě vstřelil branku!
    Máme tu hattrick JELLE VOSSENA! Ten i přes celkem těžkou pozici zkusil zhruba pět metrů před pokutovým územím pozornost Barryho, který kluzký míč zkoušel chytat do náručí, jenže bez úspěchu. Mokrý míč mu propadl mezi rukavicemi a doskákal do sítě, 1:3!
     
    59
    Následně se po střele ze střední vzdálenosti a následné dorážce Hylanda hosté radují ze třetí branky, jenže ta není pro ofsajd uznána. Středopolař Genku byl v jasném postavení mimo hru.
     
    58
    Vossen parádním způsobem vyhrál hlavičkový souboj a posunul na Joseph-Monrose. Tomu uškodilo, že utíkal z levé strany a byl velmi dobře čitelný. Jeho kličku obránce přečetl, ale i tak nezabránil střele, kterou Barry vyráží.
     
    56
    Dlouhá kombinace domácích na útočné polovině znamenala velkou příležitost. Po jednoduché výměně míče centroval z pravé strany míč do vápna Galitsios. K míči se dral Harbaoui, ale jen těsně na přední tyči nedosáhl. Ten tak prošel pokutovým územím a končí zhruba dva metry od branky van Houta!
     
    53
    Po nahrávce od Vossena se k míči dostával v pokutovém území Buffel. Jen nepříliš kvalitní trávník teď domácí ochránil od zakončení zkušeného hráče KRC Genk.
     
    52
    Genk to zkouší také výhradně po pravém křídle a centry z něj dělají domácím bekům velké potíže. Taravel teď dokázal na poslední chvíli odvrátit.
     
    49
    Řecký zadák měl o pár vteřin později možnost k centru z pravé strany. Ten ale poslal do pokutového území jen do náruče Kristofa van Houta.
     
    48
    Domácí tým v útočném snažení reklamoval hru rukou, ale penalty se nedočkal, a tak musel zpátky do obrany. Centr z pravého křídla uklidil před Goriusem zadák Galitsios.
     
    46
    Za vytrvalého deště začal druhý poločas s míčem na kopačkách Genk a hned byl v šanci. Vossen z pravé strany našel Josepha-Monrose, kterému sice míč odskočil na kopačku jednoho z domácích beků, ale od něj se míč odrážel do odkryté branky. Barry může poděkovat usazené vodě, která míč zpomalila, a tak může domácí brankář míč na poslední chvíli chytit.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Vcelku zajímavý fotbal byl k vidění v prvním poločase šlágru 18. kola Jupiler League. Domácí Lokeren měl hned od úvodu mírnou převahu a po přímém kopu Leka šel do vedení 1:0. Genk však zareagoval přímo parádně, když nejprve za čtyři minuty srovnal z pokutového kopu Vossen, aby ten samý hráč o dalších pět minut kompletně otočil stav, když proměnil dobrou akci Buffela v branku na prozatimních 1:2.Druhý poločas začne na Daknamstadionu pravděpodobně v 15:34.
     
    První poločas skončil.
     
    45+1
    První poločas je nastaven o jednu minutu.
     
    45
    Buffel dobře zapracoval v defenzívě, když unikajícího De Bocka dokázal vyrušit z rovnováhy, a tak domácí bek nedokázal odcentrovat a od jeho nohy se míč odráží do zámezí.
     
    43
    Stephen Joseph-Monrose se teď ukázal v lepším světle, když rychlou akci hostí poslal na pravou stranu na Vossena. Tomu sice v možném dovršení hattricku brání hvizd sudích pro ofsajd, ale ten v žádném případě nebyl. Chyba sudích tak Genk obírá o velkou příležitost.
     
    42
    Ve vydatném dešti nahrál na Josepha-Monrose jeho kolega Gorius, jenže prvně jmenovaný nahrávku nedokázal dobře zužitkovat. Jeho následná rána míří vysoko nad Barryho branku.
     
    40
    Akce domácích po pravé straně šla od De Bocka do vápna na Harbaouiho, ale ten se k míči nedostal. Možná byl lehce zatažen za dres, ale sudí Pots druhou penaltu nenařizuje.
     
    38
    Nebyl by to Lokeren, aby se ihned nepokusil ohrozit branku van Houta. Zatím se sice k ráně nedostal, ale teď bude mít prostor po přímém kopu. Hubert taktickým faulem zastavuje zatím jediného střelce KSC Leka.
     
    35
    Genk právě vstřelil branku!
    Branky dnes v Lokerenu zatím padající jako na běžícím páse. Taravel nechal velmi snadno projít po pravé straně Buffela, který se dostal až do pokutového území, kde našel nahrávkou na první tyč JELLE VOSSENA. Útočník KRC sám před Barrym prokázal svou pověst skvělého kanonýra a otáčí za 11. minut nepříznivý stav na 1:2 z pohledu celku trenéra Beena.
     
    34
    Leko centroval z pravé strany do pokutového území a po nepříliš přesvědčivém zákroku van Houta mohl Patosi dorážet. V těžké pozici ale skákající míč na branku nevyslal.
     
    32
    Co chybělo k další brance? Hodně málo! Po rohovém kopu Lokerenu z levé strany nedoskočil ve vápně Anele a volný Harbaoui hlavičkoval zcela sám. Parádně se dostal ve vzduchu nad balon, jenže ten posílá zhruba metr mimo van Houtovu branku!
     
    30
    Genk právě vstřelil branku!
    Balon si na značku postavil JELLE VOSSEN a bezpečně vyrovnává. Kapitán hostí pálil do levé strany, kde sice skákal i Barry, jenže na prudkou ránu přesně k tyči nestačil, a tak je bleskově srovnáno na 1:1!
     
    29
    Genk se snažil ihned odpovědět a dlouze kombinoval na útočné polovině. Po nahrávce z pravé strany byl v pokutovém území Overmeirem faulován Julien Gorius, a tak uvidíme penaltu!
     
    26
    Lokeren právě vstřelil branku!
    Po rohu vznikl po faulu na Patosiho přímý kop z hranice velkého vápna a po něm se domácí tým kouče Maese dostává do vedení! Míč si postavil IVAN LEKO, který svou levačkou prostřeluje zeď a stojící van Hout nemá nárok reagovat. Chorvatský záložník tak domácí krátce před vypršením první půlhodiny duelu posílá do vedení 1:0!
     
    24
    A znovu Harbaoui. Po centru z pravé strany se právě tento hráč již dostával v pokutovém území k zakončení, jenže po jeho nepříliš dobrém zpracování stačil Tshimanga odvrátit na roh.
     
    22
    Z velké dálky to zkusil pohotově na hostující branku Hamdi Harbaoui, ale van Hout je připraven a míč na kluzkém trávníku chytá.
     
    21
    Svěřence Petera Maese teď zradila na útočné polovině nepřesnost v rozehrávce, a tak mohl hrozit Genk. Vossen však na hrotu prodloužil centrovaný míč jen do připraveného Barryho.
     
    19
    Gorius na pravé straně posunul na aktivního Josepha-Monrose, jenž však místo centru končí na skvělém zákroku Overmeireho.
     
    17
    Brejk hostů do otevřené obrany znamenal po rychlé výměně míče centr z levé strany Josepha-Monrose, který padáčkem zkoušel nachytat domácího brankáře. Ten si však poradil a tygřím skokem plachtící projektil vyráží.
     
    15
    Leko hledal přízemním pasem ve středu hřiště opět Harbaouiho, jenže nenahrál přesně, a tak míč končí až u Kristofa van Houta.
     
    14
    Lokeren v posledních minutách přebírá otěže zápasu a tlačí se na útočné polovině do zakončení. Obrana hostí je však zatím pozorná a největší hvězdu Harbaouiho dobře kryje. V tomto případě sice měl domácí útočník dost prostoru, ale na levé straně jej zradilo zpracování.
     
    11
    Koulibaly fauloval před pokutovým územím Genku Saglika a Lokeren měl z čtyřiadvaceti metrů možnost ohrozit van Houtovu branku. K míčí se postavil Leko, ale nakonec zakončoval po odrazu míče Patosi. Rána jde těsně nad van Houtovu branku!
     
    9
    Ani teď však pozice zhruba pět metrů před pokutovým územím nebyla Goriusovi k ničemu dobrá. Hostující hráč s číslem 10 napálil míč do zdi.
     
    9
    Po snaze domácího Lokerenu pádil do útoku na druhou stranu Joseph-Monrose. Faulem ho zastavuje Jérémy Taravel, a tak tu máme další přímý kop hostí z dobré pozice.
     
    7
    Bohužel pro ně však Gorius nezahrál příliš přesně a po jeho přetaženém centru mají míč domácí.
     
    6
    Genk dlouho kombinoval s míčem na kopačkách a z rozvážné souhry na vlastní polovině se dostal až k brance Barryho. Tam byl faulován Buffel, a tak budou mít hosté výhodu přímého kopu z celkem slušné pozice.
     
    3
    První útočnou akci si připisují domácí, kteří zásluhou Harbaouiho pálí na branku. Vše je však zbytečné, jelikož se píská ofsajd.
     
    2
    Na obou stranách začalo utkání v nepřesnostech. Domácí kapitán Overmeire tak musí na pravé straně hřiště zastavit volného Goriuse.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky již za doprovodu hlavního sudího Tima Potse přicházejí na promočený trávník Daknamstadionu. Pro zajímavost lze doplnit, že Lokeren nastupuje v bílých dresech, hosté z Genku v tradiční modré barvě.
     
    Úvodní sestavy:

    KSC Lokeren: Barry - Taravel, Galitsios, Marić, De Bock - Overmeire, Leko - Persoons, Saglik, Patosi - Harbaoui.

    Trenér: Peter Maes

    KRC Genk: van Hout - Koulibaly, Tshimanga, Anele, Fernández - Hubert, Hyland - Gorius, Buffel, Joseph-Monrose - Vossen.

    Trenér: Mario Been

    Rozhodčí: Tim Pots.
     
    Domácí Lokeren má v posledních týdnech fantastickou formu. Svěřenci kouče Maese drží sérii sedmi výher v řadě, když v posledním kole na ně nestačil Mons a ze třetího místa ztrácejí na lídra Anderlecht pouhé čtyři body. I Genk se zatím zdatně drží čela tabulky a navíc se mu zadařilo i pohárové Evropě. Tým Maria Beena možná trochu překvapivě postupuje ze skupiny v konkurenci Basileje, Sportingu Lisabon a Videotonu do dalšího kola. Belgická liga pak pro Genk znamená čtvrté místo ze ztrátou čtyř bodů na svého dnešního soupeře.
     
    Pěkný den u sledování Jupiler League! Belgická nejvyšší soutěž nabídne atraktivní duel třetího KSC Lokeren se čtvrtým KRC Genk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    Martin Mišovec

    Branky: 26. Leko, 68. Mokulu, 76. Persoons - 30. Vossen (pen.), 35. Vossen, 61. Vossen, 85. Joseph-Monrose

    Karty:   67. Marić (LOK), 82. Harbaoui (LOK) - 82. Hyland (GNK)


    Sporting Lokeren: Barry - Taravel, Galitsios, Mir. Marić, De Bock - Overmeire, Leko (79. Mil. Marić) - Persoons, Saglik (63. Mokulu), Patosi - Harbaoui.

    Trenér: Peter Maes

    KRC Genk: van Hout - Koulibaly, Tshimanga, Anele, Fernández - Hubert (80. Plet), Hyland - Gorius, Buffel, Joseph-Monrose - Vossen.

    Trenér: Mario Been

    Rozhodčí: Tim Pots