Cheltenham – Everton 1:5 (kon.)
konec
Cheltenham Town FC
1:5 (0:2)
Everton FC
Pondělí 07.01.2013, 20:45 • Whaddon Road • FA Cup
Předzápasové kurzy
     
    V lázeňském městě na západu Anglie je dobojováno! Everton si hladce poradil s domácím Cheltenhamem, hrajícím čtvrtou nejvyšší soutěž, 5:1 a kvalifikoval se do 4. kola národního poháru. V něm zavítá na hřiště vítěze opakovaného souboje mezi Sunderlandem a Boltonem, který se bude hrát 15. ledna.

    O úspěšné trefy Evertonu se postaralo pět různých fotbalistů. Postupně skórovali Jelavič, Baines, Osman, Coleman a skóre uzavřel Fellaini. Krátce po třetí brance ještě domácí dokázali korigovat skóre Pennem, na víc už ale neměli.

    Ještě jednou připomínám, že s anglickým fotbalem se našich přenosech můžete setkat i v následujících dvou dnech, kdy se hraje semifinále ligového poháru. Přeji příjemný zbytek pondělní noci. (22:39:52)
     
    Konec zápasu.
     
    90+1
    V pokutovém území Evertonu si našel prostor k zakončení Sido Jombati, pravý obránce Cheltenhamu ale Howardovu branku zhruba o metr přestřelil.
     
    90
    Rozhodčí Friend k druhému poločasu přidává tři minuty.
     
    89
    Everton právě vstřelil branku!
    Přeci jen ještě hosté přidávají pátou branku! A postaral se o ni pátý různý hráč, MAROUANE FELLAINI. Ten z bezprostřední blízkosti prodloužil do sítě centr Gueyeho.
     
    87
    Pátý gól Toffees měl na kopačce Steven Naismith, to když si k němu našel cestu sražený centr Colemana, osamocený Naismith ale nedokázal překonat brankáře Browna.
     
    85
    Baines si na střídačce leduje evidentně zraněný kotník, mohou to být následky z nevybíravého skluzu Jermanina McGlashana v průběhu prvního poločasu. Bainesova případná absence v následujících zápasech by pro trenéra Moyese i celý Everton byla velkou ztrátou.
     
    84
    Centr Billyho Jonese na přední tyč ale nenašel žádného z adresátů v červeno-bílém dresu.
     
    83
    Deering se neprobil přes Ovieda, Cheltenham ve své snaze přidat druhou branku bude pokračovat rohovým kopem.
     
    81
    Naposledy mění sestavu i trenér Evertonu Moyes, ze hry stahuje dalšího z dnešních střelců, Nikicu Jelaviče a na trávník vysílá Thomase Hitzlspergera.
     
    80
    Střídání Cheltenhamu, Sam Deering nahrazuje Jermaina McGlatchana.
     
    79
    Anglické pohárové soutěže pokračují i během týdne, již zítra a ve středu vám nabídneme přenosy z obou semifinále ligového poháru, reklamně nazývaného Capital One Cupu. V zítřejším zápase čtvrtoligová senzace a přemožitel Arsenalu Bradford City přivítají Aston Villu a vítěz Ligy mistrů Chelsea si ve středu zahraje s velšskou Swansea.
     
    77
    Gueyeho chybu v rozehrávce mohl potrestat Russell Penn, ránou zpoza pokutového území ale mířil do připraveného Howarda.
     
    75
    Jombati na pravém křídle dokázal udržet míč mezi dvěma protihráči, rozehrál za sebe na volného McGlashana, na jehož centr si naskočil kapitán Bennett, hlavou ale nasměroval míč vedle Howardovy branky.
     
    73
    Útočnou souhru hostů doprovází skandovaný potlesk domácích fanoušků, ti si i přes nepříznivý vývoj zápasu váží návštěvy týmu z nejvyšších pater anglického fotbalu.
     
    71
    McGlashan pronikl po pravém křídle a mezi třemi protihráči dokázal odcentrovat, před Duffym odkopl Distin pouze k Taylorovi, jenž si míč posunul a z dvaceti metrů branku přestřelil.
     
    69
    Série střídání pokračuje, do hry je připraven zasáhnout skotský reprezentant Steven Naismith. Odpočinout před dalšími zápasy si jde Leon Osman.
     
    68
    Jonesův přetažený centr propadl až k Jermainu McGlashanovi na protilehlém kraji pokutového území, ten se nerozpakoval a střílel bez přípravy, ovšem vysoko nad branku.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 51. Penn - 13. Jelavič, 21. Baines (pen.), 48. Osman, 58. Coleman, 89. Fellaini


    Cheltenham Town FC: Brown - Jombati, Bennett, Elliott, Jones - Pack, Carter - McGlashan, Penn, Mohamed - Goulding
    Everton FC: Howard - Coleman, Jagielka, Distin, Baines - Osman, Neville, Fellaini, Oviedo - Jelavič, Anichebe

    Rozhodčí: Friend - Child, Lennard
    bahis siteleri