Bradford City – Aston Villa 3:1 (kon.)
konec
Bradford City AFC
3:1 (1:0)
Aston Villa FC
Úterý 08.01.2013, 20:45 • Valley Parade, Bradford • Anglický Ligový pohár
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Příjemný večer při sledování prvního semifinále anglického ligového poháru, v němž Bradford přivítá Aston Villu. Domácí čtvrtoligisté si již poradili s pěti soupeři včetně Wiganu a Arsenalu a nyní si troufají na další celek z nejvyšší soutěže. Hosté přijíždí se zlepšenou náladou, neboť po velmi bídných výkonech v Premier League se v sobotu konečně dočkali vítězství, když v národním poháru zdolali Ipswich 2:1.

    BRADFORD CITY

    Fotbalisté i fanoušci Bradfordu žijí svůj sen o velkém finále. Klub, který ještě na přelomu tisíciletí bojoval v Premier League, padl až téměř ke dnu čtvrté nejvyšší soutěže, ale letošní sezóna může být prolomová.

    Klub byl založen v roce 1903 a okamžitě byl zařazen do druhé nejvyšší soutěže, ač do té doby neodehrál jediný zápas. O pět let později se povedlo postoupit do nejvyšší soutěže, tehdy zvané Divison One a v roce 1911 přišel dosud nejvýznamnější triumf v klubové historii, když Bradford po finálovém vítězství nad Newcastlem opanoval FA Cup. O jedenáct let později "The Bantams" sestoupili z nejvyšší soutěže a trvalo 77 let, než se jim podařilo vrátit mezi anglickou elitu. To se psal rok 1999 a v první sezóně se City dokázali zachránit, byť jim na to stačilo pouhých 36 bodů. Při nepříliš velkém zájmu anglických klubů se tím dokonce kvalifikovali do letní evropské soutěže Intertoto Cup a to je dosud jediný klubový zápis do evropských pohárů. Bradford si v soutěži nevedl špatně, když dvakrát zdolal litevský Atlantas Klaipeda i nizozemský Waalwijk a nestačil až na Zenit Petrohrad. Pokračování sezóny 2000-01 už ale pro klub tak slavné nebylo a s šestnáctibodovou ztrátou na záchranu červeno-žlutí skončili v soutěži poslední. Od té doby začal postupný pád, který vyvrcholil osmnáctým místem ve čtvrté nejvyšší soutěži během uplynulých dvou sezón.

    Od léta 2011 klub v pozici trenéra-manažera vede nyní pětačtyřicetiletý Phil Parkinson a letos se mu již daří podstatně lépe než při tom zmíněném loňském osmnáctém místu. Po 26 kolech je Bradford na osmém místě League Two, přičemž na třetí místo ztrácí tři body a za sedmým Fleetwoodem zaostává pouze o tři branky ve skóre. (první tři týmy přímo postupují do třetí nejvyšší soutěže a čtvrtý až sedmý celek si to v dodatečné baráži rozdají o jedno postupové místo).

    Jako obrovský bonus pak jsou letošní úspěchy v ligovém poháru, reklamně nazývaném Capital One Cup. Jako jeden z nejníže postavených týmů celé soutěže pochopitelně začínal již v prvním kole, kde zvítězil 1:0 v prodloužení na hřišti Notts County (III). První šok pak Bradford způsobil o kolo později, kdy si přivezl vítězství 2:1 i ze hřiště letos v The Championship výborně hrajícím Waftordu a jen ve třetím kole narazil na výkonnostně srovnatelného soupeře, to zdolal Burton Albion (IV) 3:2 po prodloužení. Zvítězil tak v bitvě čtvrtoligistů a prestižní osmifinále soutěže, v něm Bradford narazil na prvního soupeře z Premier League, přičemž při utkání na DW Stadium ve Wiganu byl velkým outsiderem, přesto se mu podařilo ubránit bezbrankovou remízu a po výhře 4:2 v penaltovém rozstřelu senzačně postoupil do čtvrtfinále.

    A tam cesta Bradfordu nadále nekončila, byť mu byl nalosován slavný Arsenal. Trenér Wenger přivezl velmi silnou sestavu a o postupu Arsenalu se nijak nepochybovalo, ovšem nakonec hosté byli vůbec rádi, že při dlouhém vedení Bradfordu od šestnácté minuty, které zařídil svoji trefou Garry Thompson, dokázal Thomas Vermaelen v 87. minutě trefit prodloužení. V něm Arsenal skórovat nedokázal a opět rozhodoval penaltový rozstřel. V něm se poměrem 3:2 radovali domácí a po slavné výhře nad Arsenalem přepsali klubovou historii prvním postupem do dnešního semifinále Ligového poháru.

    Pro dnešní zápas bude mít trenér Parkinson k dispozici takřka kompletní kádr, pochybnosti visí pouze nad startem obránce Hansona a útočníka Mereditha. Naopak uzdravení jsou Kyel Reid a Carl McHugh.

    ASTON VILLA

    Nepoměrně slavnější celek z Birminghamu prochází krizovým obdobím. Po nejhorších Vánocích v historii, kdy sváteční bitvy olemoval třemi vysokými prohrami (0:8 na Chelsea, 0:4 doma s Tottenhamem a 0:3 doma s Wiganem), čímž se plnohodnotně zapojil do boje o samotné udržení v nejvyšší soutěži, tak na Nový rok promarnil možnost vítězství ve Swansea a po trefě na 2:2 domácího Grahama ve čtvrté minutě nastavení si odvážel pouze bod. Nedobře to s Aston Villou vypadalo i v národním poháru, tam tým Paula Lamberta musel otáčet nepříznivě se vyvíjející zápas s druholigovým Ipswichem, nakonec ale Villans vyhráli 2:1 a alespoň po delší době mohli zažít pocit vítězství.

    Reprezentační útočník Darren Bent téměř celý podzim promarodil, postupně se ale vrací do sestavy a i svojí brankou pomohl v sobotu pokořit Ipswich. Je ale otázkou, zda vedle Gabriela Agbonlahora na hrotu dostane dnes příležitost on nebo letní posila z Genku, dvaadvacetiletý belgický útočník Christian Benteke. Zdravotní potíže v současné chvíli trápí pouze Marca Albrightona, jenž má problémy s chodidlem.

    ZÁPASOVÁ FAKTA

    Oba kluby mají za sebou 39 vzájemných duelů, přičemž naposledy proti sobě hráli v únoru 2001, Aston Villa tehdy "pomohla" Bradfordu k sestupu výhrou 3:0 na soupeřově hřišti. Villans zvítězili i v obou vzájemných zápasech v rámci ligového poháru, byť oba už jsou hodně vousaté. V roce 1961 Aston Villa deklasovala svého dnešního soupeře na jeho hřišti 7:1 a o tři roky později v domácím prostředí zvítězila 4:3.

    Zcela určitě je ale nejzajímavější záležitostí fakt, že Bradford je prvním čtvrtoligistou v semifinále soutěže od sezóny 2006-07, kdy se do této fáze probojovali fotbalisté Wycombe a to pod vedením Paula Lamberta, jenž nyní stojí na opačné straně barikády jako trenér Aston Villy. Wycombe tehdy nestačilo na Chelsea, když po domácí remíze 1:1 je na Stamford Bridge dvakrát skolil Andrej Ševčenko a dvě branky přidal i Frank Lampard.

    Aston Villa v soutěži triumfovala již pětkrát, dosud naposledy to bylo v roce 1996. Před třemi lety pak dosáhli finálové účasti, nad jejich síly ale byl Manchester United.
     
    Úvodní sestavy:

    Bradford City AFC: Duke - Darby, McArdle, McHugh, Good - Hines, Jones, Doyle, Atkinson - Wells, Hanson

    Aston Villa FC: Given - Lowton, Clark, Baker, Bennett - Weimann, Delph, Bannan, N'Zogbia - Benteke, Agbonlahor

    Rozhodčí: Webb - Mullarkey, Massey .
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Za parádní atmosféry na beznadějně vyprodaném Valley Parade stadiónu je první semifinále rozehráno! Domácí hrají v tradičních červeno-žlutých dresech, hosté dnes místo obvyklých vínových oblékli žlutou sadu dresů.
     
    2
    Ještě přiblížím hrací systém, který je mírně netradiční. Hraje se dvojzápasově, přičemž v odvetě po 90 minutách nehrají žádnou roli góly na hřišti soupeře, ale po prodloužení už ano.

    Pokud tedy dnes zápas například skončí bez branek a v odvetě se bude hrát 1:1, bude se prodlužovat, ale pokud už tam branka v prodloužení nepadne, postoupí Bradford bez penaltového rozstřelu.
     
    4
    Domácí outsider se od začátku snaží, aby to bez branek neskončilo, v nadějné pozici se ale neprosadil Doyle a o chvíli později ani Jones. Ten z dvaceti metrů nasměroval odražený míč po autovém vhazování mimo branku.
     
    5
    V sestavě Aston Villy na hrotu přeci jen dostal příležitost Christian Benteke, měla by jej výrazně doplňovat trojice Agbonlahor - N'Zogbia a Bannan.
     
    6
    Charles N'Zogbia se od levé postranní čáry prokličkoval až do pokutového území, ránou z úhlu ale pouze vyprášil rukavice Duka.
     
    7
    Agbonlahor s přehledem postupoval útočnou polovinou, před pokutovým územím ale místo střely volil přihrávku a tu směroval pouze do prostoru osamoceného Doyla.
     
    8
    Domácí zaútočili po pravém křídle, Hanson se tak protisměrnou kličkou zbavil Bennetta, poté se snažil z úhlu přehodit Givena, popř. najít ještě na vzdálenější tyči nabíhajícího útočného parťáka Wellse, míč ale poslal pouze do rukavic Givena.
     
    9
    Hosté rychlým přechodem do ofenzivy vybojovali rohový kop, po něm hlavičkoval Benteke vysoko nad branku.
     
    10
    Po pár desítkách sekund hosté získali možnost dalšího rohového kopu, před brankou si znovu našel prostor k zakončení Benteke a tentokrát už byl skutečně v téměř stoprocentní střelecké pozici, když jej zcela neuhlídal McArdle, belgický útočník ale jen těsně míjí horní roh domácí branky!
     
    11
    V úvodních minutách sledujeme fotbal ve fantastickém tempu, oba celky se snaží o útočnou hru. Tentokrát jsou v pokutovém území nastěhováni domácí, Hansonův centr ale byl zablokován do zámezí a Hinesův stahuje ze vzduchu Given.
     
    12
    Hraje se takřka bez mezihry. Už znovu útočili Villans, když N'Zogbia proběhl útočnou polovinou kolem postranní čáry, poté si to po hranici pokutového území namířil do středu pole a následnou ránu nasměroval do připraveného Duka.
     
    13
    Fabian Delph povedenou kolmicí do pokutového území vysunul Bentekeho, ten ale v obrovské šanci ztroskotal na včas vyběhnuvším brankáři Dukovi!
     
    14
    Po střetu s Bannanem v pokutovém území hostů padl k zemi Wells, domácí fanoušci se ale marně dožadovali odpískání "desítky".
     
    15
    Píská se až na druhé straně, to když u postranní čáry rozběhnutého Agbonlahora skopl k zemi Doyle a hostům se nabízí možnost ne nezajímavé standardní situace.
     
    16
    Nikdo ve žlutém se ale před brankou nedokázal prosadit k zakončení a domácí si to opět okamžitě namířili do hloubi útočné poloviny.
     
    16
    Jejich snahu ale zakončil pozorný Shay Given, jenž ze vzduchu sebral Darbyho centr.
     
    18
    Už se zdálo, že Bennett ustráží Hinese při jeho pokusu o kličku, sudí ale neodpískali faul domácího fotbalisty a protože míč se za brankovou čáru odrazil od Bennetta, zahrává Bradford rohový kop.
     
    19
    Bradford City právě vstřelilo branku!
    Bouře radosti v Bradfordu! Po zmíněném rohovém kopu hosté odrazili míč jen před vlastní pokutové území, kde napřáhl ke střele Hines, ve skrumáži těl byla jeho rána sražena přímo na kopačku NAHKI WELLSE, jenž se těsně vyhl ofsajdovému postavení a v bezprostřední blízkosti Duka neomylně skóroval!
     
    21
    Aston Villa se snaží o odpověď, Bannanův centr prodloužil za domácí branku McArdle.
     
    22
    Domácí tak skórovali úvodní branku pouze o tři minuty později než v tom slavném duelu s Arsenalem před třemi týdny.
     
    23
    N'Zogbiově snaze o individuální průnik podél postranní čáry vystavil stopku čistým způsobem Darby.
     
    25
    Hosté kombinují s míčem v okolí středové čáry, zatím ale výrazně daleko od místa určení, tedy domácí branky.
     
    26
    Domácí si zápas maximálně užívají, Wells vtipnou patičkou ve středu pole vyzval k rychlé akci Atkinsona, ten byl zastaven nedovoleným způsobem.
     
    27
    Bennett přišel o míč při rozehrávce, domácí nabídnuté šance využili k rychlé útočné akci. Po přízemním centru Hinese ale Hanson pouze jemnou tečí prodloužil míč k brankáři Givenovi.
     
    28
    Na druhé straně hřiště svůj pronikl houštinou těl až k zakončení N'Zogbia, s nevýraznou střelou si ale brankář Duke bez potíží poradil.
     
    29
    Střelecký pokus zase na druhé straně, to ze středového kruhu rozehrával přímý volný kop Doyle, před brankou Hanson přeskočil Clarka, hlavičkou trefil brankáře Givena.
     
    30
    A už se znovu hraje před pokutovým územím Bradfordu. Z dvaceti metrů nasadil ke štiplavé ráně Benteke, brankář Duke ji ale dokázal vyrazit.
     
    31
    Jedna z tradičních akcí hostů, po rohovém kopu hlavičkuje Benteke, i potřetí se mu ale v této situaci nepodařilo trefit branku, tentokrát mířil vysoko nad ní.
     
    31
    Opět rychlá útočná akce Bradfordu, Hines se ale se zakončením tentokrát příliš ukvapil a střelou přes nohu branku výrazně minul.
     
    32
    V úvodu druhé půlhodiny zápasu se jednalo se již o čtrnáctý střelecký pokus v úvodu. Na střely vedou hosté 9:5, na branku 5:3, ovšem v té nejdůležitější statistice vévodí domácí díky úspěchu Nahki Wellse z devatenácté minuty.
     
    34
    Lowton příliš přehnal svůj centr na Bentekeho a přetažený míč doskákal až za brankovou čáru. Ze sektoru hostujících fanoušků se ozývá mírný pískot.
     
    35
    Hines na pravém křídle kličkami umotal hlavu Bennettovi a následně se opřel do míče. Brankář Given se měl co ohánět, aby jeho povedenou ránu k bližší tyči vyrazil. Odražený míč se hostům podařilo odkopnout do bezpečí.
     
    36
    Agbonlahor se na levém křídle pokusil o podobnou akci, která před pár desítkami sekund vyšla N'Zogbiovi, reprezentační útočník si ale pomohl evidentním faulem a sudí Webb píská v neprospěch hostů.
     
    36
    Prostor k centru si na levém křídle udělal Atkinson, našel sice jen hlavu osamoceného Bakera, ten ale prodlužuje míč za vlastní branku a domácí budou pokračovat v obléhání branky Aston Villy rohovým kopem.
     
    37
    Po něm si v pokutovém území našel místo k zakončení Hanson a jeho prudkou hlavičku odkopává z brankové čáry Fabian Delph!
     
    38
    Vysoká aktivita Bradfordu pokračuje, domácí získali autové vhazování v těsné blízkosti útočného rohového praporku.
     
    39
    Zavon Hines tentokrát vystřelil od samotného rohu pokutového území, táhlou ránou ale branku zhruba o půl metru přestřelil.
     
    41
    Doyle si na pravém křídle vyměnil míč s Wellsem, přesným centrem nalezl hlavu Hansona, jenž dobře myšlenou střelou o zem branku po odskoku míče přestřelil.
     
    42
    Joe Bennett u postranní čáry v osobním souboji nepřelstil Hinese, domácí fotbalista navíc k radosti publika vybojoval autové vhazování.
     
    44
    Hosté rozehrávají útočnou akci od obranné čtveřice, jen stěží tentokrát hledají cestu na soupeřovu polovinu.
     
    45
    Nakonec ji našli po pravém křídle, parádní individuální akcí se tam prosadil Charles N'Zogbia a po jeho průniku pálil z deseti metrů Agbonlahor, jeho ránu ale brankář Duke stačil vyrazit.
     
    45+1
    Rozhodčí Webb k úvodnímu dějství přidává jednu nastavenou minutu.
     
    První poločas skončil.
     
    V prvním zápase semifinále anglického ligového poháru se v Bradfordu rodí další senzace ve prospěch domácího čtvrtoligového celku. Ten vede nad pětinásobným vítězem soutěže 1:0, když o jedinou branku dosavadního průběhu se postaral v devatenácté minutě Nahki Wells.

    Viděli jsme parádní fotbal v obrovském tempu od obou týmů po celý první poločas a také řadu šancí před oběma brankami, ovšem hosté se zatím pouze zastřelují a protože před jejich brankou se ujala jen střela Wellse, vede Bradford 1:0. Druhý poločas začne zhruba v 21:48.
     
    Vše už se připravuje k zahájení druhého poločasu, před nímž Bradford vede nad Aston Villou 1:0, rozehrávat do druhé poloviny budou hosté.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté se okamžitě od úvodní sekundy vrhli do ofenzivy, Agbonlahorovi ale včas vběhl pod nohy brankář Duke a pokus Bentekeho o dorážku byl sražen na rohový kop.
     
    47
    Po něm se na zadní tyči zjevil nikým neatakovaný Clark, ovšem v nadějné pozici nedokázal míč zakončit směrem na branku.
     
    48
    Ještě dodám, že oba celky po změně stran vyběhly na trávník v zahajovacích sestavách.
     
    48
    Domácí obrana zcela opomněla na své pravé straně na Bannana, do jehož centru se parádním skokem vložil Gabriel Agbonlahor a jeho hlavičce zabránil v cestě do sítě parádním zákrokem Duke!
     
    49
    Úvod druhého poločasu naprosto jednoznačně patří hostům, kterým se daří držet míč na svých kopačkách i pronikat do pokutového území.
     
    50
    Další Bannanův centr zakončoval Agbonlahor tentokrát nohou, ale znovu nedokázal vyzrát na skvělého Matta Duka v domácí brance!
     
    51
    Po následném rohovém kopu dostal prostor k odkopu McHugh, míč Benteke zablokoval pouze rukou a domácí dostávají chvíli oddychu.
     
    52
    N'Zogbiův vysoký centr padající k zadní tyči odhlavičkoval na rohový kop Good.
     
    53
    A následný centr N'Zogbii od rohového praporku stáhl ze vzduchu brankář Duke.
     
    54
    Benteke si v souboji s Goodem na pravém křídle ukopl míč a vykopávat od své svatyně bude dosavadní hrdina Bradfordu, brankář Matt Duke.
     
    55
    Darbymu s Hinesem se otevřel prostor na pravém křídle a po sraženém centru Hinese budou domácí ve své snaze pokračovat prostřednictvím rohového kopu.
     
    56
    McHugh před brankou přeskočil Bentekeho, v těžké pozici ale hlavičkoval vysoko nad branku.
     
    56
    Připravuje se změna v týmu Aston Villy, u postranní čáry již je připraven Darren Bent a čeká na první přerušení.
     
    57
    Toho se již dočkal a místo Bentovi přepouští jiný anglický reprezentační útočník, Gabriel Agbonlahor.
     
    58
    Hines se na pravém křídle uvolnil přes Bennetta, jeho přízemní centr se pokusil zakončit Hanson, ovšem možná i s tečí Bakera nasměroval míč mimo hostující branku. Sestava rozhodčích v každém případě žádnou teč neviděla a i když se to Hansonovi pranic nelíbí, bude se rozehrávat od Givena.
     
    59
    Domácí se po zisku míče pokusili o přechod do útoku pomocí rychlé kombinace, tu ale zastavil zdvižený praporek pomezního sudího Mullarkeyho po jasném ofsajdu Wellse.
     
    61
    Darren Bent si nebral servítky s rozehrávajícím Jonesem, po odehrání míče jej srazil k zemi a od byť je na hřišti zdaleka nejméně času ze všech, stává se prvním žlutým hříšníkem dosavadního průběhu utkání.
     
    62
    Znovu v akci Bent, tentokrát ve fotbalovější pozici, když se opřel do odraženého míče po centru Bennetta. Z úhlu však razantní střelou branku přestřelil.
     
    63
    O další žlutou kartu si pozdním zákrokem na Darbyho říkal Benteke, Sudí Webb si ale tentokrát vystačil pouze s odpískáním nedovoleného zákroku.
     
    65
    Dramatická situace před brankou domácích, k níž se po šťastně odraženém míči řítil Weimann, blíže k balónu měl sice brankář Duke, ten ale odkopem trefil právě napadajícího Weimanna, od nějž se míč odrazil ke štěstí Bradfordu vedle branky. V každém případě štěstí měl i asistent rozhodčího Mullarkey, neboť v úvodu celé akce byl Weimann v dobře půlmetrovém ofsajdu.
     
    66
    Domácí střídají, Zavon Hines přepouští místo Blairu Turgottovi.
     
    67
    Co více hosté chtějí ke skórování?! N'Zogbia si v pokutovém území udělal prostor k zakončení, jeho prudkou ránu brankář Duke vyrazil přímo před sebe, kam si naběhl zcela osamocený Bent, ovšem odkrytou branku Bradfordu hlavou přestřelil a ještě se o ležícího domácího brankáře zřejmě zranil.
     
    69
    Bent i po ošetření na hřišti výrazně kulhá a také vzhledem k nedávnému zranění visí u jeho pokračování velký otazník.
     
    71
    I do posledních dvaceti minut prvního zápasu semifinále Bradford vstupuje s těsným náskokem, hosté už ale po změně stran zahodili celou řadu vyložených šancí.
     
    73
    Hosté dobře napadají rozehrávku soupeře a Bradfordu se nedaří udržet míč na kopačkách, resp. s ním přejít středovou čáru.
     
    74
    Další možnou snahu Aston Villy velmi rychle zastavil ofsajd odmávaný a posléze také odpískaný Bentekemu.
     
    76
    Domácí po delší době atakují pokutové území soupeře, střelecký pokus Wellse z dvaceti metrů srazil na rohový kop Lowton.
     
    76
    Jonesův centr na přední tyč odvrací Weimann, po další útočné akci Jonese si domácí středopolař rohový kop zopakuje.
     
    77
    Bradford City právě vstřelilo branku!
    Euforie na Valley Parade! Jonesův centr od rohového praporku hosté odrazili pouze zpět k domácímu záložníkovi, jehož opětovný centr před branku nasměroval za Givenova záda severoirský stoper RORY MCARDLE!
     
    78
    Žlutou kartou je napomenut Fabian Delph.
     
    79
    Další smrtící protiútok Bradfordu, po centru Darbyho hlavičkuje Turgott do břevna hostující branky! Tady by Given neměl sebemenší šanci zasáhnout.
     
    81
    Fantastická atmosféra na Valley Parade, domácí fanoušci si maximálně užívají dosavadní průběh zápasu a zpívají vítězné chorály. Do konce zápasu ale stále zbývá přes deset minut a ještě se bude hrát odveta ve Villa Parku.
     
    82
    Hosté působí jako opaření po druhé brance Bradfordu, zvláště když ještě byli blízko třetí inkasované branky po břevnu, které hlavou trefil Turgott a zcela se jim vytratila z kopaček přesnost při zakládání útočných akcí.
     
    83
    Aston Villa právě vstřelila branku!
    Hosté přeci jen korigují stav zápasu! Bennettův nákop na útočnou polovinou Bent hlavou prodloužil do pokutového území, tam si za záda domácích obránců naběhl rakouský reprezentant ANDREAS WEIMANN a jemným zakončením dokázal překonat vyběhnuvšího brankáře Duka!
     
    84
    Domácí ale zůstávají při útočné chuti, na kraji pokutového území se uvolnil Will Atkinson, jeho centr ale nenašel žádného fotbalistu v červeno-žlutém.
     
    85
    Darren Bent skuečně dnešní zápas nedohraje, kulhajícího zkušeného útočníka nahrazuje Graham Burke.
     
    87
    N'Zogbia si na pravém křídle narazil míč s Bentekem, jeho následný centr odrazil do zámezí Good.
     
    88
    Domácí zaútočili po pravé straně hřiště, kde se Turgott uvolnil i přes dvojnásobnou početní převahu a vybojoval rohový kop.
     
    89
    Bradford City právě vstřelilo branku!
    Fotbalová fantazie nekončí! Jonesův centr hlavou dopravil do horního rohu Givenovy branky CARL MCHUGH!
     
    90
    Teprve devatenáctiletý irský stoper McHugh se stává dalším z hrdinů pro místní fanoušky!
     
    90+1
    Zatímco čtvrtý rozhodčí drží nad hlavou tabuli se signalizovanou čtyřkou, coby nastavenými minutami, hlasatel už se nebál vyhlásit hráče zápasů, domácího brankáře Matta Duka. Do těchto chvil zcela zaslouženě!
     
    90+2
    Will Atkinson vybojoval autové vhazování v těsné blízkosti útočného rohového praporku, domácím se daří držet míč desítky sekund na útočné polovině.
     
    90+3
    Tečovaná rána Garryho Jonese z dvaceti metrů udrží domácí na útočné polovině díky dalšímu rohovému kopu.
     
    90+4
    Třicet sekund zbývá do konce avizovaného čtyřminutového nastavení a hostům se nedaří ani dostat k míči!
     
    Konec zápasu.
     
    Skvostný fotbalový zápas v Bradfordu končí! Domácí účastník čtvrté nejvyšší soutěže v semifinále ligového poháru poráží Aston Villu 3:1 a do odvety ve Villa Parku vstoupí ve skvělé výchozí pozici!

    Skóre otevřel v devatenácté minutě Nahki Wells a domácí dlouho směřovali k jednobrankovému vítězství. V závěru zápasu se ale s brankami nešetřilo! Třináct minut před koncem po centru Jonese udeřil hlavou Rory McArdle, na jehož trefu ještě dokázal odpovědět Andreas Weimann, poslední slovo si ale vzal McHugh a domácí stopeři svými trefami v závěru tak rozhodli o výhře Bradfordu 3:1.

    Skutečně jsme ale viděli vrcholný fotbalový zápas v úžasném tempu, o čemž svědčí i statistiky:

    Střely: 19:19
    na bránu: 9:12
    Rohové kopy: 9:9

    Semifinále Capital One Cupu pokračuje zítřejším duelem Chelsea se Swansea, odvety se pak hrají za dva týdny a všechny zbývající zápasy samozřejmě také nabídneme v našich přenosech. (22:43:55)

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 19. Wells, 77. McArdle, 89. McHugh - 83. Weimann

    Karty:   61. Bent (ASV), 78. Delph (ASV)


    Bradford City AFC: Duke - Darby, McArdle, McHugh, Good - Hines, Jones, Doyle, Atkinson - Wells, Hanson
    Aston Villa FC: Given - Lowton, Clark, Baker, Bennett - Weimann, Delph, Bannan, N'Zogbia - Benteke, Agbonlahor

    Rozhodčí: Webb - Mullarkey, Massey
    Úterý 22.01.2013
    bahis siteleri