Třinec – Sparta 4:5 (kon.) | Kladno – Chomutov 2:3 (po pr.) | Plzeň – Vítkovice 3:0 (kon.)
Zlín – Liberec 6:3 (kon.) | Motor ČB – Kometa Brno 6:3 (kon.) | Slavia – Pardubice 2:1 (po pr.)
konec
Banes Motor České Budějovice
6:3 (2:0, 1:1, 3:2)
HC Kometa Brno
Pátek 01.02.2013, 17:30Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Souboj tabulkových sousedů nakonec dopadl lépe pro Budějovice, které přeskočí svého soupeře, naopak Kometa dál hazarduje s postavením v tabulce, které ji zatím ještě stále zaručuje místo v předkole play-off. Šanci chytit se bude mít Kometa v neděli doma s Litvínovem. Utkání mělo zajímavý průběh, kdy se ve třetí třetině zdálo, že si domácí s přehledem dojdou pro tři body, ale vlastními chybami Jihočeši poslali Kometu na dostřel jediné branky. Koncovku zápasu ale ovládl opět HC Mountfield. Z Českých Budějovic se loučí Michal Špírek. (20:07:38)
     
    František Ptáček a Tomáš Svoboda byli vyhlášeni nejlepšími hráči zápasu.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:41
    Dej tečoval nad střelu Langhammera.
     
    58:57
    Kometa měla velkou možnost dnes bodovat, jenomže závěr nezvládla a Budvar Arénou tak nyní obíhají mexické vlny. Leoš Čermák (KOM) - 2 min - hrubost.
     
    58:35
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Tak kapitán HC Mountfield Jiří Šimánek teď vyškolil obranu soupeře a ovoce za něj sklidil JAKUB LANGHAMMER. Šimánek prokličkoval přes dva soupeře, Faltera sice nepřekonal, ale vše dokonal Langhammer, jenž uklidil kotouč do sítě. Asistence: Jiří Šimánek, Tomáš Harant.
     
    56:54
    Mountfield právě vstřelil branku!
    JAKUB SUJA uklidňuje domácí diváky, naopak Kometa má rázem k bodům hodně daleko. Suja tečoval bekhendovou střelu Červeného z mezikruží a Falter kapituloval. Asistence: Rudolf Červený, Tomáš Knotek.
     
    56:46
    Harantovu střelu poslal Falter do ochranné sítě.
     
    56:11
    Petrovický puk do brány neprotlačil, Kometa začíná přitápět pod kotlem.
     
    55:45
    Dlouhý opět využil zaváhání domácího beka, jmenovitě Haranta, a střílel, byť velmi nepřesně.
     
    55:11
    Buly před Falterem.
     
    54:47
    Na ledě se taky pořádně přitvrdilo, teď se Petrovický s pohledem říkajícím "Tak tebe si budu pamatovat" obracel na Šimánka.
     
    53:45
    Kovář zasáhl skvěle po ráně Svobody.
     
    52:55
    Na minely gólmanů mohlo být vyrovnáno 1:1. Ptáček nahodil vysoký puk na Faltera, jenomže tomu vyskočil kotouč z lapačky a Mertl s Kotalíkem se natahovali po navýšení náskoku domácího celku. Naštěstí pro Brněnské to gólem neskončilo...
     
    52:34
    Žižka jen o milimetry neuhájil útočné pásmo.
     
    52:23
    4516 diváků sledovalo ofsajd Brna.
     
    52:14
    Buly před Falterem.
     
    52:14
    Opět v útočné aktivitě domácí, Suja zakončil akci první pětky HC Mountfield. Kometa má před sebou ale ještě spoustu času na srovnání stavu.
     
    51:30
    Českobudějovičtí se vracejí po blackoutu k normálu, Falter musel vyrážečkou zkrotit tvrdou palbu Šimánka.
    Marken.cz

    Michal Špírek

    Branky a nahrávky: 17. Ptáček (Květoň, Langhammer), 20. Mertl (Šimánek, Kotalík), 31. Červený (Švihálek, Ptáček), 44. Dej (Vydarený, Ptáček), 57. Suja (Červený, Knotek), 59. Langhammer (Šimánek, Harant) - 29. Žižka (J.Hruška, Dujsík), 45. Svoboda, 48. J.Hruška (Čermák, Zohorna)


    Banes Motor České Budějovice: Kovář - Ptáček, Harant, Frühauf, Vydarený, Vráblík, Dietz, Kříž, Makovský - Kotalík, Mertl, Šimánek, Dej, Langhammer, Květoň, Suja, Knotek, Luňák, Rousek, Červený, Švihálek.
    HC Kometa Brno: Trvaj (21. Falter) - Žižka, Kováčik, Dujsík, Valach, Bičánek, Švrček, Malec, Hruška M. - Erat, Holec, Čermák, Zohorna, Svoboda, Burian, Lušňák, Dlouhý, Koreis, Petrovický, Hruška J., Dočekal.

    Rozhodčí: Šír, Hodek - Jindra, Skopal.

    Diváci: 4516
    bahis siteleri