Celtic – Juventus 0:3 (kon.) | Valencia – PSG 1:2 (kon.)
konec
Celtic Glasgow
0:3 (0:1)
Juventus FC
Úterý 12.02.2013, 20:45 • Celtic Park, Glasgow • Liga mistrů
Předzápasové kurzy
     
    V Celtic Parku je dobojováno! Juventus Turín poráží místní Celtic 3:0, byť po většinu zápasu, i přes rychlou obdrženou branku, byli domácí aktivnějším týmem a vypracovali si během úvodní hodiny hry celou řadu šancí. Protože ale branku Buffona míjeli, nebo nechali vyniknout slavného brankáře, skórovat nedokázali.

    Poté co došly síly hlavním tahounům domácí ofenzivy, Commonsovi s Brownem a oba museli být vystřídáni, Juventus využil dvě útočné akce k výraznému navýšení skóre. To lídrovi italské Serii A zabezpečuje takřka 99% postup do čtvrtfinále Ligy mistrů.

    STATISTIKY
    Střely celkem: 17:9
    na bránu: 10:7
    Držení míče: 49% - 51%
    Rohové kopy: 10:4
    Ofsajdy: 0:5

    Liga mistrů pokračuje i zítra, ve velkém šlágru Real Madrid přivítá Manchester United a atraktivní může být i bitva Šachťaru Doněck s Borussií Dortmund, kde se na obou stranách představí skvělé útočné individuality. Oba zápasy, stejně jako všechny zápasy v celém ročníku soutěže včetně předkol, nabídneme v našich přenosech. (22:44:35)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Výkopem brankáře Forstera se rozbíhá poslední minuta avizovaného nastavení.
     
    90+2
    Utkání už se pouze dohrává, hosté jsou zcela spokojeni s jeho vývojem a domácím už pozbyly síly, aby dokázali ještě Buffona nějak ohrozit.
     
    90+1
    Španělský arbitr Alberto Undiano Mallenco k dnešním devadesáti přidává tři nastavené minuty.
     
    90
    Neúnavný keňský bojovník Wanyama ještě vybojoval jednu žlutou kartu pro Claudia Marchisia.
     
    89
    Mulgrew se z velké dálky nečekaně pokusil o přímou střelu, zkušený brankář Buffon si s ní ale snadno poradil.
     
    88
    Wanyama ještě vybojoval alespoň standardní situaci ve prospěch skotského celku.
     
    86
    Následný rohový kop hostů už nestál za řeč, ti jsou naprosto spokojeni s aktuálním průběhem zápasu.
     
    85
    Poslední střídání dnešního utkání, velká posila Juventusu Nicolas Anelka při své premiéře v turínském celku vběhne na hřiště místo Mirka Vučiniče.
     
    84
    Fotbalisté v černém už na hrací ploše naprosto dominují. K nelibosti Wilsona navíc Vučinič vybojoval v jejich prospěch rohový kop.
     
    82
    Juventus právě vstřelil branku!
    Domácí fotbalisté zcela vyklidili pole, hosté po dlouhé rozehrávce na vlastní polovině připravili smrtící útočnou akci, na jejímž konci je Mirko Vučinič, jenž využil přesnou přihrávku Marchisia a o další krok přibližuje Juventus téměř k jistotě čtvrtfinálové účasti. Byť se bude hrát ještě odveta v Turíně.
     
    80
    Závěrečné střídání Celticu, bitvu opouští Scott Brown, kterého nahrazuje Beran Kayal. Svoji jedenáctku mění také hosté, místo útočníka Matriho přichází další středopolař, mladý Francouz Paul Pogba.
     
    79
    Izaguirreho centr doletěl přímo k brankáři Buffonovi.
     
    77
    Juventus právě vstřelil branku!
    Fotbalová paráda italského celku! Nádhernou souhru na jeden dotyk zakončil CLAUDIO MARCHISIO, jenž si zasekl míč kolem Wilsona a prostřelil brankáře Forstera!
     
    76
    A znovu se Undianu Mallencovi nelíbí strkanice před brankou. Tentokrát si pro žluté karty vybral Padoina a Browna.
     
    75
    Další dvojice rohových kopů ve prospěch Celticu.
     
    73
    Druhé střídání Celticu, ze hry je stažen Kris Commons, možná nejlepší fotbalista dosavadního průběhu zápasu, toho nahrazuje teprve devatenáctiletý obrovsky talentovaný útočník Tony Watt.
     
    71
    Tentokrát odcentroval před branku Mulgrew, našel ale pouze připraveného brankáře Buffona, jenž snadno stáhl míč ze vzduchu do svých rukavic.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 3. Matri, 77. Marchisio, 82. Vučinič

    Karty:   37. Hooper (CEL), 42. Forrest (CEL), 76. Brown (CEL) - 37. Lichtsteiner (JUV), 76. Padoin (JUV), 90. Marchisio (JUV)


    Celtic Glasgow: Forster - Lustig (59. Matthews), Wilson, Ambrose, Izaguirre - Wanyama, Mulgrew, Brown (80. Kayal) - Forrest, Commons (73. Watt) - Hooper
    Juventus FC: Buffon - Barzagli, Bonucci, Cáceres - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Peluso (69. Padoin) - Vučinič (85. Anelka), Matri (80. Pogba)

    Rozhodčí: Undiano Mallenco - Díaz, Calvo (vš. Španělsko)
    Středa 06.03.2013