PSG – Valencia 1:1 (kon.) | Juventus – Celtic 2:0 (kon.)
konec
Juventus FC
2:0 (1:0)
Celtic Glasgow
Středa 06.03.2013, 20:45 • Juventus Stadium • Liga mistrů
Předzápasové kurzy
     
    Juventus tedy vyhrává 2:0 a v konečném součtu poraží Celtic po dvou utkáních celkem jasně 5:0. Celtic však byl i dnes rovnocenným soupeřem, ale přes dobře pracující obranu domácího celku se brankově neprosadil. Tým Antonia Conteho tedy postupuje mezi elitní osmičku Evropy, tým Neila Lennona v letošní sezoně končí. (22:38:10)
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Následně Juventus podniknul rychlý brejk, který posílal Giaccherini na Quagliarellu, jehož šikmé nůžky jdou mimo Forsterovu branku. Vzrušení bylo zbytečné, jelikož byl zakončovatel akce v ofsajdu.
     
    90+3
    Hosté kombinují na útočné polovině, ale míč si pouze posouvají po šířce hřiště.
     
    90+2
    Ambrose našel z pravé strany na hranici pokutového území Forresta, jenže ten zakončil nedokázal. Celtic sice u balonu zůstal a střílel díky dobré práci Lassada, ale ani on branku netrefuje, když pravačkou pálí vysoko nad branku.
     
    90+1
    Druhý poločas je nastaven o tři minuty.
     
    90
    Lassad se po nahrávce na levou stranu pokusil z otočky o zakončení, jenže pálí velmi nepřesně nad.
     
    89
    Celtic se i nadále snaží o alespoň čestný úspěch, jenže do zakončení vede cesta velmi složitá. Z velké dálky to zkusil na branku z pravé strany Forrest, jenže Buffon v klidu chytá.
     
    87
    Centr ze strany Buffon s přehledem chytá, ale hra je následně přerušena. Pogbu ostře přejel jeden z hostujících hráčů a domácí záložník upadl k zemi. Místo kotníku, kam byl zasažen ho však trápí v deštivém večeru křeče. Juventus ale již střídat nemůže, a tak bude muset mladý hráč dohrát.
     
    85
    Juventus brání celý zápas na jedničku. Celtic se o útok pokusil znovu po levé straně, ale neuspěl a navíc jeden z jeho napadajících hráčů fauluje.
     
    83
    Pěkná kombinace hostů přinesla slušnou šanci Samarase. Tomu na hranici pokutového území přiťuknul míč Ledley, ale střelec Celticu míří vysoko nad.
     
    82
    Dlouhá, avšak nemastná neslaná kombinace hostů po levé straně přes zformovanou obranu Juventusu do zakončení neprošla, a tak mohli hrát domácím. Ani těm se ale po levém křídle nedařilo.
     
    80
    Šanci domácích brzdí po tečované nahrávce Quagliarelly novic na trávníku Isla. Ten je totiž nachytán v těsném ofsajdu.
     
    79
    Lassada pokoušejícího se uniknout po levém křídle zastavil lehkým faulem Isla, a tak je hra přerušena.
     
    77
    Forstera teď notně vyděsil prudkou nahrávkou Ledley, a tak musel hostující brankář bleskově zareagovat. Vyřešil to celkem slušně, ale po jeho odkopu bude hrát Juventus.
     
    76
    Svěřencům Antonia Conteho teď nevyšla dalekonosná nahrávka na pravou stranu, ale po pár vteřinách bez míče jsou opět u něj.
     
    74
    Nahrávku Kayala proměnil z hranice velkého vápna ve střelecký pokus Hooper, jenže Buffon může být v klidu. Přízemní pokus jde hodně mimo jeho branku.
     
    73
    Následně hosté naposledy střídají. Kris Commons pro dnešek dohrál a na jeho místo příjde Lassad.
     
    72
    Po chybné přihrávce jednoho z domácích mohl opět pálit Commons, jenže před pokutovým územím napálil jen beka Barzagliho.

    Martin Mišovec

    Branky: 24. Matri, 65. Quagliarella

    Karty:   17. Peluso (JUV) - 65. Izaguirre (CEL)


    Juventus FC: (3–5–2) Buffon – Barzagli, Marrone, Bonucci – Padoin, Vidal (66. Isla), Pirlo (69. Giaccherini), Pogba, Peluso (58. Asamoah) – Quagliarella, Matri.

    Trenér: Antonio Conte

    Celtic Glasgow: (4–5–1) Forster – Matthews (52. Forrest), Wilson, Wanyama (46. Ambrose), Izaguirre – Commons (73. Lassad), Kayal, Ledley, Mulgrew, Samaras – Hooper.

    Trenér: Neil Lennon

    Rozhodčí: Fırat Aydınus – Serkan Ok a Alek Tascioglu (všichni TUR)

    První zápas: Celtic - Juventus 0:3
    bahis siteleri