Brynäs – Skellefteå 3:7 (kon.) | MODO – Färjestad 3:5 (kon.)
konec
Brynäs IF
3:7 (0:2, 0:2, 3:3)
Skellefteå AIK
Čtvrtek 14.03.2013, 19:00 • Läkerol Arena, Gävle • Play-off švédské Elitserien
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Již před začátkem série byly karty rozdány poměrně jasně. Obhájce titulu Brynäs do play-off vstupoval z posledního postupového místa a upadl do chapadel Skelleftey. Ta se ale více než polovinu prvního utkání mohla přetrhnout a i přes její nadměrnou střeleckou produkci si domácí diváci dlouho nemohli zařvat gól. Vše se ale změnilo v třicáté sedmé minutě, kdy český obránce Ševc pod nohou propasíroval puk za bezchybného Holmqvista a otevřel skóre utkání. Domácí pak ještě za unaveného brankáře přidali další čtyři branky a jasně ovládli první utkání.

    Utkání ale skončilo velmi nešťastně pro francouzského člena elitního útoku Skelleftey Pierra-Edouarda Bellemareho. Toho po pouhých osmapadesáti vteřinách hry nepříjemně atakoval Robin Jacobson a způsobil mu zranění hlavy, které jej na dlouhou dobu vyřadí ze hry. Viník celé situace Jacobson prozatím vyvázl bez trestu.
     
    Úvodní sestavy:

    Brynäs IF: Holmqvist (Rahm) - Djoos, Gunderson, Styrman, Berglind, Sundqvist, Nörstebö, Persson, Johansson - Harju, Enterfeldt, Ollas - Lindholm, Järnkrok, Thuresson - Widing, Nordquist, Lauritzen - Wännström, Hansen, Lavander.

    Skellefteå AIK: Svensson (Eriksson) - Burström, Granberg, Ševc, Klingberg, Skogs, Alm, Andersson - Lindström, Petterström, Ericsson - Holloway, Forssell, Möller - Emanuelsson, Lindberg, Karlsson - Forsberg, Lundberg, Pettersson - Arvidsson.

    Rozhodčí: Edqvist, Nord - Dahmén, Käck.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:59
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Tak to bylo velmi rychlé a hosté si oddechli, že se nebudou muset zase trápit až do druhé poloviny utkání. Möllerovu ránu z mezikruží Holmqvist vyrazil před sebe k ERIKU FORSSELLOVI, pro nějž nebyl problém doklepnout puk do prázdné branky. Asistence: Oscar Möller.
     
    01:53
    Brynäsu bylo ještě před začátkem tohoto druhého utkání jasné, že musí hrát mnohem útočněji než v prvním poločase a teď má ještě o důvod více. Jenomže jako by je nástup Skelleftey poznamenal a jsou pod dalším vytrvalým tlakem. Holmqvist si ale s průniky Petterssona a Forsberga poradil.
     
    03:48
    Hosté pak ještě dlouho okupovali útočnou třetinu a až v tento okamžik se domácí dostali k ohrození Svenssona, jenž v brance po prvním utkání vystřídal Erikssona. Enterfeldtův pokus jej ale vůbec nezaskočil.
     
    04:21
    Po střele Johana Alma si rozhodčí zavolají ke kolegovi u videa!
     
    04:21
    Výrok videorozhodčího byl ale zcela zřejmý - puk prošel za brankovou čáru až v momentě, kdy byla Holmqvistova branková konstrukce posunuta.
     
    05:01
    Hra pokračuje v obranném pásmu Brynäsu a stejně jako v prvním utkání se na led opět dostává mladý třináctý útočník Skelleftey Arvidsson.
     
    05:58
    Holmqvist raději po pokusu Ševce přerušil hru. O převaze Skelleftey nejlépe vypovídá poměr střel, který hovoří 8:1 v její prospěch.
     
    06:17
    Domácí se nakonec vymanili z neuvěřitelně dlouhého sevření ve své obranné třetině, Enterfeldt si dobře rozmyslel zakončení svého úniku, jenomže Svensson jeho úmysl přečetl!
     
    07:29
    Na hrubý pytel hrubá záplata, Skellefteå opět před Holmqvistem.
     
    08:17
    Do poměrně dobré pozice si vybruslil Arvidsson, devatenáctiletý mladík ale vypálil jen do domácího brankáře.
     
    09:40
    Granberg si to s pukem namířil přímo do obranného pásma Brynäsu, ten ale tentokrát zasáhl velice přesně a spolehlivě.
     
    10:42
    Skellefteå prohrála buly před svým brankářem, žádné nebezpečí z toho ale pro ni nevzniklo. Předchozí úsek hry pro ni byl mnohem horší, Svensson se ale zdá být v dobré formě.
     
    11:53
    Harju nahodil na Svenssona, žádný z jeho spoluhráčů ale před brankářem Skelleftey neoperoval. První útok Brynäsu zatím opravdu hodně zaostává za očekáváním.
     
    12:20
    Hosté vedou na střely 12:3.
     
    12:27
    Lindström přidal další střelecký pokus hostí, Holmqvist ale včas vykopl levý beton a puk vyrazil relativně do bezpečí.
     
    13:39
    Brynäs předvedl zřejmě nejlepší část utkání v jeho podání a nakonec si zahraje přesilovku. Niclas Burström byl oceněn dvouminutovým trestem za hákování.
     
    14:43
    Jenomže Skellefteå vůbec nepustila Brynäs na dostřel k Svenssonovi a až na Widinga, který pouze lehce odevzdal puk k Svenssonovi. To ale hostím stačí, neboť je za nimi polovina Burströmova trestu.
     
    15:27
    Widing pak dostal ještě jednu možnost, jak ohrozit Svenssona a tentokrát si ji připravil mnohem pečlivěji, na závěr přesilovky ale trefil tyč!
     
    16:33
    Zakázané uvolnění hostí.
     
    17:41
    Burström se dostal do ideální střelecké pozice, odtud ale minul Holmqvistovu branku. Chtělo by se říci, že hosté na tom byli lépe, když jejich elitní bek seděl na trestné lavici.
     
    18:20
    Brynäs měl ještě před play-off hodně hráčů na marodce, po Jacobsonovi, jenž obdržel šestizápasový distanc, se na ni ještě pravděpodobně přidá Fredrik Styrman, který odešel do šaten.
     
    18:58
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Brynäs se alespoň částečně dokázal dostat do utkání, pak ale vyrobil velkou chybu před svou brankou, kde si puk vzal JOAKIM LINDSTRÖM a prostřelil Holmqvista. Bez asistence.
     
    19:37
    Na dvě minuty za držení je vyloučen Martin Lundberg.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Skellefteå již v první minutě splnila to, co si před utkáním slíbila a sice to, že vstřelí co nejrychleji první gól. To se jí povedlo díky Forssellovi a pak začala kontrolovat utkání a něco málo přes minutu před koncem dokázal závaru před domácí brankou využít Lindström. Druhá třetina začne cca v 19:55.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:48
    Jako první se na soupeřovu branku rozjel domácí Harju, jenomže Svensson zatím podává spolehlivý výkon a zdá se, že ve druhé třetině v tom chce pokračovat.
     
    21:53
    Domácí jsou ve druhé třetině jako polití živou vodou, Widing ale tentokrát pálil jen do Svenssona.
     
    24:24
    Hosté se po ospalejším začátku druhé třetiny opět zvedli a zdálo se, že Ericsson dokonce zvýšil na rozdíl tří branek, avšak puk z jeho hole Holmqvistovu branku minul. Domácí brankář se ale musel mít stále na pozoru, neboť jej prakticky ihned poté od modré pořádně zaměstnal Klingberg.
     
    25:23
    Erik Andersson je vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    25:43
    Přesilovka Brynäsu ale záhy končí. Sebastian Enterfeldt dostal dvě minuty za podražení a momentálně se tak hraje se čtyřmi bruslaři na obou stranách.
     
    26:02
    Djoos to zkusil od modré, avšak Svensson byl připraven.
     
    27:03
    Hra čtyř proti čtyřem je zatím vzácně vyrovnaná, Lindström ale zavezl puk do útočné třetiny a položil základ kratičké přesilovce Skelleftey.
     
    27:40
    Nakonec si hosté příliš přesilovky neužijí, protože za tři vteřiny skončí a oni sami si mohou oddechnout, že závar před Svenssonovou brankou neskončil hůře než pouze vhazováním.
     
    27:41
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Tak jsem to nakonec zakřikl. Pro Brynäs to je hodně zlé. Ve druhé třetině nehrál špatný hokej a dvě vteřiny před koncem přesilovky Skelleftey inkasuje třetí gól. Lindbergův pokus před Holmqvistem tečoval NICLAS BURSTRÖM a hosté tak odskakují do tříbrankového náskoku. Asistence: Oscar Lindberg, Melker Karlsson.
     
    30:00
    Domácí fanoušci sice nabádají Brynäs, aby bojoval, ale zatím to spíše vypadá, že se spokojí s gólem. Na ten v play-off čeká od jejího začátku -tedy již devadesát minut hry.
     
    31:27
    Brynäs se přeci jen ještě snaží o zvrácení stavu, většinu času ale s pukem tráví ve středním pásmu a to je pro něj v tento okamžik více než málo.
     
    32:54
    Na domácích je opravdu zcela zřetelně vidět snahu něco udělat s utkáním, od Burströmova gólu Skelleftee moc puk nepůjčil, avšak Svensson až na pár výjimek nemusel řešit žádný pokus o jeho překonání.
     
    33:50
    Andreas Thuresson nastavil koleno Möllerovi a posílá tak zdecimovaný Brynäs do čtyř.
     
    35:05
    Hosté rozehráli klasický přesilovkový kolotoč, Emanuelsson s Klingbergem se ale trefili jen do prostoru, kde byl připravený Holmqvist.
     
    35:32
    Při vlastním oslabení to zkusil Hansen, Svensson si ale s jeho lehkým nahozením poradil.
     
    36:00
    Brynäs hraje v plném počtu a Enterfeldt zavezl puk do útočné třetiny.
     
    37:00
    Brynäs pak ale záhy bez jakéhokoliv ohrožení Svenssona puk ztratil. Skellefteå šetří vteřinky a vyhlíží konec čtyřicáté minuty.
     
    37:34
    Na dvě minuty je za podražení vyloučen Sebastian Wännström.
     
    38:12
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    To vypadá na další těžký večer pro fanoušky Brynäsu. BUD HOLLOWAY totiž z velké dálky prostřelil Holmqvista a hosté vedou již o čtyři branky. Asistence: Petter Emanuelsson, Joakim Lindström.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Brynäs sice do druhé třetiny vstoupil mnohem lépe, než do té první, avšak góly opět dávala jen Skellefteå. Nejprve v osmadvacáté minutě tečoval Lindbergův pokus za Holmqvistova záda Burström, dvě minuty před koncem druhé třetiny se zase šťastně trefil Holloway. Do třetí třetiny, která začne cca ve 20:49, si tak Brynäs přinese čtyřgólové manko.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Do třetí třetiny v brance Brynäsu Johana Holmqvista nahradil Robin Rahm.
     
    40:41
    Hosté sice do třetí třetiny vstoupili ve výhodě o jednoho muže, ta ale teď vzala za své. Petter Granberg byl vyloučen na dvě minuty za faul loktem.
     
    42:19
    Třetí třetina se zatím nehraje v takovém tempu, Brynäs při přesilovce prostřednictvím Harjua a Gundersona dvakrát vystřelit, avšak Svensson v obou případech naprosto jistě zasáhl.
     
    44:19
    Rahm zatím oplývá mnohem větší jistotou než Holmqvist. Jeho spoluhráči jsou ale směrem dopředu stále poměrně neškodní a Brynäsu se čas neuvěřitelně krátí.
     
    45:00
    Od modré pálil Djoos, Svensson si ale opět na jeho pokus počkal.
     
    45:56
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    I ve druhém zápase se Skellefteå dočkala pěti branek v brance Brynäsu. Rahm vůbec nevěděl, kde je puk a JOAKIM LINDSTRÖM toho okamžitě využil. Asistence: Jimmie Ericsson.
     
    47:02
    Brynäs právě vstřelili branku!
    Brynäs se po sto sedmi minutách play-off dočkal první branky. RYAN GUNDERSON dorazil Svenssonem vyraženou Hansenovu střelu a zaznamenal alespoň čestný úspěch domácích. Asistence: Mads Hansen, Andreas Thuresson.
     
    48:01
    Za hákování je na dvě minuty vyloučen John Klingberg.
     
    49:53
    O jediný střelecký pokus přesilovky se postaral Widing, od mantinelu ale Svenssonovu branku minul.
     
    51:02
    Domácí dostanou ještě jednu přesilovku, za sekání dostal dvouminutový trest Erik Andersson.
     
    52:15
    Brynäs právě vstřelili branku!
    Domácí nakonec dokázali využít přesilovku. Widingovu odraženou ránu za Svenssona doklepl JONAS NORDQUIST. Asistence: Daniel Widing, Sebastian Lauritzen.
     
    53:10
    Teď si ale Brynäs příliš nepomůže. Jörgen Sundqvist je vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    53:36
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Tak i hosté si v přesilovce přišli na své. Anderssonovu ránu od modré za Rahmova záda tečoval JIMMIE ERICSSON. Asistence: Erik Andersson, Joakim Lindström.
     
    54:30
    Brynäs právě vstřelili branku!
    Třetí třetina musí diváky opravdu bavit. Jiného názoru ale zcela jistě budou brankáři. Devátou branku utkání vstřelil po Lauritzenově přihrávce zpoza branky DANIEL WIDING. Asistence: Sebastian Lauritzen, Fredrik Styrman.
     
    55:10
    Oddechový čas pro domácí.
     
    55:10
    Rahm jde skoro pět minut před koncem ven z branky a na střídačku!
     
    55:14
    Brynäs je usazen v útočném pásmu, Harjuovu ránu ale zastavil Svensson.
     
    55:44
    Wännström pálil mimo, Svensson raději puk schoval pod svou výstroj.
     
    55:56
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Avšak teď už je definitivně rozhodnuto. Do prázdné branky se trefil ERIK FORSSELL. Asistence: Jimmie Ericsson.
     
    55:56
    Rahm se samozřejmě vrátil do branky.
     
    56:06
    Svensson zastavil Thuressonův pokus a pak se před ním strhla mela právě mezi Andreasem Thuressonem a Martinem Lundbergem. Oba jsou vyloučeni na dvě minuty za hrubost.
     
    58:06
    Oba týmy hrají v plném počtu, utkání se už jen dohrává.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Mimořádně gólová třetí třetina nakonec jen okopírovala gólový rozdíl vzniklý po druhé třetině a pro vývoj této série to znamená jediné - Skellefteå před sobotním třetím zápasem vede 2:0 na zápasy. Brynäs si alespoň zkusil, jaké to je dát gól v play-off a musí něco rychle vymyslet dál. Děkujeme za pozornost. (21:31:28)

    Daniel Polách

    Branky a nahrávky: 48. Gunderson (Hansen, Ericsson), 53. Nordquist (Widing, Lauritzen), 55. Widing (Lauritzen, Styrman) – 1. Forssell (Möller), 19. Lindström, 28. Burström (Lindberg, Karlsson), 39. Holloway (Emanuelsson, Lindström), 46. Lindström (Ericsson), 54. Ericsson (Andersson, Lindström), 56. Forssell (Ericsson)


    Brynäs IF: Holmqvist (41. Rahm) - Djoos, Gunderson, Styrman, Berglind, Sundqvist, Nörstebö, Persson, Johansson - Harju, Enterfeldt, Ollas - Lindholm, Järnkrok, Thuresson - Widing, Nordquist, Lauritzen - Wännström, Hansen, Lavander
    Skellefteå AIK: Svensson (Eriksson) - Burström, Granberg, Ševc, Klingberg, Skogs, Alm, Andersson - Lindström, Petterström, Ericsson - Holloway, Forssell, Möller - Emanuelsson, Lindberg, Karlsson - Forsberg, Lundberg, Pettersson - Arvidsson

    Rozhodčí: Edqvist, Nord - Dahmén, Käck
    bahis siteleri