Švédsko – Česko 2:3 (kon.) | Kanada – USA 3:2 (2:1 po s.n.) | Rusko – Česko 3:1 (kon.)
USA – Finsko 4:2 (kon.) | Německo – Švédsko 2:3 (po pr.)
konec
Rusko
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Česko
Středa 03.04.2013, 18:00 • Nepean Sportsplex, Ottawa. • Mistrovství světa žen
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Češky ve druhém zápase ženského mistrovství světa na body nedosáhly. Proti Ruskám tahaly po celý zápas za kratší konec. Z Ottawy přeji příjemný zbytek dne. (20:10:29)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Devět vteřin do konce, Skibová netrefila z poloviny hřiště prázdnou bránu a následuje zakázané uvolnění. Hra se přesune k Prugovové.
     
    59:02
    Lhotská je na střídačce, Češky jdou do rizika s prázdnou brankou a šesti hráčkami v poli! Zatím se jim ale příliš nedaří, nyní svedly několik soubojů ve středním pásmu.
     
    58:25
    Trenér Manhart si vyžádal oddechový čas.
     
    57:20
    Česká naděje na bodový zisk se pomalu začíná rozplývat. Rusky vysoko napadají, lépe bruslí a po většinu času jsou v držení puku. Parta kolem kapitánky Polenské to bude mít už hodně těžké.
     
    54:38
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Jenže sborná zasazuje českým soupeřkám třetí úder. TAŤJANA BURINOVOVÁ ujela v oslabení, přebruslila dvě české hráčky a v přímém souboji s Lhotskou nezaváhala. Kotouč poslala přesně mez betony brankářky. Asistence: Jekaterina Lebeděvová – 3:1.
     
    54:15
    Toho by mohly Češky využít! Vafinová dostala dvě minuty za nedovolené bránění a Rusky čeká dvouminutové oslabení.
     
    53:19
    Trošku neurovnaná pasáž hry. Ani jednomu z týmů se nedaří udržet kotouč delší čas na vlastních holích, dominují nepřesnosti a souboje u hrazení.
     
    51:03
    Češky v pěti, ovšem ani tak nezabránily kličkované Běljakovové. Ta po svojí střele z mezikruží už zvedala ruce nad hlavu, avšak kotouč pravou tyč branky těsně minul. Český tým měl už poněkolikáté v zápase velké štěstí.
     
    50:11
    Povová našetřila několik cenných vteřin, nicméně svůj výběr neosvobodila. Lhotská je ale v podstatě bez práce, ruská přesilovková kombinace tentokrát vázne.
     
    48:22
    Horálková si pomohla u hrazení nedovoleným zákrokem, za který už míří za katr. V ponechané výhodě měly Rusky stoprocentní gólovou příležitost. Gavrilovová si položila brankářku, následně ale nezasunula puk po ledě do úplně prázdné brány.
     
    47:19
    První komerční přestávka v poslední třetině. Rusky si více rozumí s pukem a mají převahu. Lhotská musí být opět v pozoru, nýbrž se vhazuje u její klece.
     
    46:10
    Šibanovová v útočném pásmu svoji přihrávkou o mantinel nenašla volnou kapitánku. Puk ukořistily Češky, mají však velký problém s přechodem vpřed.
     
    43:48
    Další zákrok české ženy s maskou! Rusko už hraje v plném počtu a ihned vrhlo síly do útoku, v mezikruží měla dostatek času na střelu Smolinová. Kotouč ale nedokázala dostatečně zvednout a trefil jen pozornou gólmanku.
     
    42:05
    Gavrilovová utekla všem soupeřkám a při vlastním oslabení uháněla úplně sama na Radku Lhotskou. Jenže neuspěla, česká gólmana si mezírku mezi betony pohlídala a podržela svůj celek.
     
    41:02
    Smolinová to přehnala s důrazem, při napadání podrazila protihráčku a o svém prohřešku bude mít možnost dvě minuty přemýšlet na trestné lavici.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Češky se před třetí dvacetiminutovou dotáhly na rozdíl jediného gólu zásluhou úspěšné dorážky Denisy Křížové. Podaří se českým hokejistkám v poslední části strhnout duel na svoji stranu?
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:45
    Rusky si však mohly vzít náskok dvou branek zpět. V závěru prostřední části se po levé straně prohnala až těsně k brankovišti Pavlovová a gólmanka měla s jejím náletem plné ruce práce. Svoji svatyni ale vleže uhájila.
     
    38:28
    Českým hráčkám narostla křídla, přeřadily na vyšší rychlostní stupeň a snaží se Rusky zatlačit. Zatím však neúspěšně, sokyně pečlivě brání vlastní modrou čáru.
     
    36:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    Manhartovy svěřenkyně se dostávají trefou v oslabení soupeřkám na dostřel. Česká střídačka poprvé v zápase vybouchla radostí. Doklepnutí DENISY KŘÍŽOVÉ skončilo v síti, byť česká útočnice spatřila puk za brankovou čárou až později. Prugová si vybrala slabší chvilku, kotouč neudržela ve výstroji a propadl jí do brány. Asistence: Kateřina Mrázová, Alena Polenská – 2:1.
     
    36:17
    Důležitý zákrok české brankářky! Rusky opět dlouho obléhaly útočné pásmo. Vyměnily si několik přihrávek a čekaly na vhodný moment ke střele. Do puku se nakonec opřela Tkačjovová, jejíž střela orazítkovala hruď gólmanky Lhotské.
     
    34:57
    Za hákování si jde odpočinout další česká hráčka. Menší trest tentokrát vyfasovala Polenská, ruské soupeřky mají nyní jasně navrch.
     
    33:37
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Český tým už hrál v plném počtu, ani tak ale nezamezil druhému gólu. ALEXANDRA VAFINOVÁ využila před brankovištěm dobré práce Smolencevové a z těsné blízkosti doklepla volný puk za záda ležící Lhotské. Asistence: Jekaterina Smolencevová, Ilja Gavrilovová – 2:0.
     
    32:35
    Minuta přesilovky je pryč, Rusko znovu své soupeřky svírá. Lhotská mu za sebou sérii několika úspěšných zákroků.
     
    31:33
    Vanišová už odpočívá na trestné lavici, provinila se hákováním. Češky čekají další krušné chvilky.
     
    30:50
    Ruská kapitánka Smolencevová je hodně aktivní. Nejprve měla na své čepeli gólovou šanci, ale v plné rychlosti nedokázala zamířit do horní části brány. Vzápětí důrazně operovala v brankovišti, ze svého postavení vychýlila také Lhotskou. Ta ovšem ve svízelné situaci obstála.
     
    28:40
    Komerční přestávka, po které se bude vhazovat v českém útočném pásmu. Trenér Manhart během krátké chvíle svolal své svěřenkyně k poradě a nepřehlédnutelným gestikulováním udělil hráčkám pokyny.
     
    27:33
    Sborné se tentokrát přesilovka příliš nezdařila, Holešová je zpět na ledě a pokračuje se v pěti na obou stranách.
     
    27:03
    Křížová odvedla při oslabení velký kus práce! Neúnavně napadala ruskou rozehrávku do té doby, než kotouč získala. Dostala se také ke střele, kterou musela likvidovat až Prugovová.
     
    25:32
    Češky se navíc budou opět bránit ve čtyřech, Holešová dostala dvě minuty za podražení.
     
    24:30
    Rusky se v útočném pásmu výborně pohybují. Lhotská musela odolat dalším náletům čiperné Gavrilovové, kotouč zastavila svými betony.
     
    22:49
    Smolencevová prověřila pozornost brankáři Lhotské svižnou střelou z pravého kruhu. Ruské kapitánce se ještě na druhé straně nabízela v lepší palebné pozici Smolinová, ale přihrávky se nedočkala.
     
    20:22
    Do trestu Gončarenkové zbývá pět vteřin, český celek početní převahu nevyužije. Hráčkám teď dvakrát vůbec nevyšla rozehrávka.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Dvacet minut je minulostí, Rusko je zatím aktivnější, v útoku nebezpečnější a zaslouženě vede. Jedinou branku úvodní části vstřelila ve čtvrté minutě Leběděvová.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:39
    Ďubanoková vyhazuje, Češkám se nedaří. Chvíli sice držely útočné pásmo, ale kotouč dvakrát v rohu kluziště ztratily.
     
    18:27
    Povová vystřelila z kruhu a následně si vynutila faul. Za hákování odchází pykat Gončarenková, český výběr má poprvé v duelu možnost početní převahy.
     
    17:52
    Mrázové se teď málem podařilo prokličkovat středem hřiště až do šance. Ale kotouč jí v rozhodujícím okamžiku utekl a poté vyskočil za hrazení. Buly v neutrálním pásmu.
     
    16:03
    Češky v pěti, prakticky po celé dvě minuty se bránily ve vlastní třetině. Sborná se ovšem tentokrát do větší šance nedostala.
     
    15:24
    Rusko má přesilovky precizně nacvičená, česká čtveřice má opět plné ruce práce. Vafinová si vyměnila několik přihrávek s Gavrilovovou, střelecký pokus si však připsala až Smolencevová. Její ránu zastavila brankářka.
     
    14:02
    Češky v obraně nestíhají, sokyně si v útočném pásmu opět vytvořily nápor a Povová hasila nebezpečí jen za cenu držení.
     
    12:48
    Křížová se zkusila prosadit individuálně. S pukem operovala na levém křídle a na středu hřiště se jí nabízela ještě spoluhráčka. Útočnice nakonec vypálila příklepem, který skončil v lapačce gólmanky.
     
    12:02
    Další icing sborné. Kapitánka Smolencevová číhala na středovém kruhu, ale prudkou přihrávku nedokázala zpracovat.
     
    11:19
    Rusky jsou zatím častěji u puku a snaží se diktovat tempo hry. Manhartovy svěřenkyně ovšem zlepšily pohyb, aktivním napadáním nyní donutily soupeřky k chybné rozehrávce – zakázané uvolnění. Vhazování po levici Prugovové.
     
    09:23
    Klára Chmelová mohla vyrovnat, jedna z nejmladších hráček českého týmu ale promarnila první českou šanci zápasu. Před brankovištěm se neukvapila, puk si přehodila na forhend a vystřelila. V cestě už jí stála pouze ležící brankářka, kotouč však rozvlnil jen boční síť.
     
    08:09
    Flaschová je zpět na ledě, Česká republika je kompletní. V oslabení se zuby nehty ubránila.
     
    07:35
    Lédlová osvobodila svůj výběr. V obranné třetině ustála několik důrazných soubojů a podél mantinelu poslala kotouč do středního pásma, unavená česká čtveřice střídá.
     
    06:39
    Český výběr je pod obrovským tlakem, při Lhotské nyní stálo štěstí. Tvrdý příklep od modré čáry v podání Ďubanokové totiž cinkl o břevno. Rusko stále drží útočné pásmo.
     
    06:08
    Flaschová odchází na trestnou lavici, nedovoleným zákrokem zastavila unikající Děrgačjovovou. V opačném případě by ruská útočnice uháněla sama na branku, Flaschová zatáhla za záchranou brzdu. Rusky si zahrají první přesilovku.
     
    03:22
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sborná jde do vedení, Češky za svůj ospalý vstup do zápasu poprvé pykají. Do prudké přihrávky Burinovové vložila na levém kruhu svoji hůl JEKATERINA LEBĚDĚVOVÁ a její teč slavila úspěch. Lhotská sice na změnu směru letícího puku reagovala, kotouč se jí však nešťastně převalil přes beton. Asistence:Taťjana Burinovová – 1:0.
     
    02:59
    Kaplanová vybojovala kotouč za ruskou klecí, ale sama proti přesile neuspěla. Snažila se rychlou kličkou uvolnit od mantinelu, ale puk jí z čepele utekl.
     
    01:49
    Češky jsou zatím pasivní, soupeřky mají převahu. Lhotská musela před chvílí zasahovat, z levé strany totiž prověřila její pozornost Gavrilovová.
     
    00:35
    Obrovská šance ruských hokejistek hned v úvodu střetnutí. Lebeděvová ale v gólové příležitosti trestuhodně selhala. Rusky uprchly do přečíslení, ale útočnice nedokázala z těsné blízkosti zaslat puk do poloprázdné klece.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Burinovová proti Povové na úvodní vhazování.
     
    Parta kolem kapitánky Polenské se představí v bílých dresech. Po ledě už krouží také Rusky, které se dnes oblékly do červené barvy.
     
    Větší pozornost přeci jen poutají bitvy v elitní skupině, ve které je vedle domácích hokejistek také výběr USA. Ty hrají své zápasy v moderní Scotiabank Place – stánku místních Senators při zápasech NHL. Český výběr se musí spokojit se sportovním komplexem Nepean, jenž se nachází zhruba dvacet minut jízdy od centra Ottawy a jeho součástí je vedle tří ledových ploch také několik posiloven, saun nebo baseballové hřiště.
     
    Češky hnala ve včerejším klání za úspěchem také hrstka věrných fanoušků, ani ti by dnes na tribunách neměli chybět. Jinak se ale velký příliv hokejových nadšenců neočekává, úvodní buly padne v pravé poledne kanadského času.
     
    Úvodní sestavy:

    Rusko: Prugovová (Alexandrová) – Ďubanoková, Tkačjovová, Kapustinová, Šibanovová, Gončarenková, Šukinová, Ananinová – Burinovová, Lebeděvová, Pavlovová – Solovjovová, Gavrilovová, Smolencevová "C" – Paškevičová, Skibová, Smolinová – Vafinová, Běljakovová, Děrgačjovová.

    Česko: Lhotská (Bečevová) – Tejralová, Polenská "C", Lásková, Horálková, Flachsová, Fialová, Kolowratová, Herzigová – Povová, Kaplanová, Manhartová – Chmelová, Křížová, Mrázová – Holešová, Lédlová, Vanišová – Studentová, Vopravilová, Přibylová.

    Rozhodčí: Hertrichová (GER) – Connollyová (USA), Johnsonová (USA).
     
    Svěřenkyně kouče Manharta mají za sebou parádní vstup do mistrovství. České hráčky zdolaly v úvodním střetnutí favorizované Švédky 3:2. Ani Rusko však ve své první bitvě nezaváhalo, sborná přehrála německý výběr 4:0
     
    Hezký den z Ottawy! V kanadské metropoli dnes pokračuje ženský hokejový šampionát. Češky nastoupí ke svému druhému utkání, soupeřem jim bude výběr Ruska.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 4. Leběděvová (Burinovová), 34. Vafinová (Smolencevová, Gavrilovová), 55. Burinovová (Lebeděvová) – 37. Křížová (Mrázová, Polenská)


    Rusko: Prugovová (Alexandrová) – Ďubanoková, Tkačjovová, Kapustinová, Šibanovová, Gončarenková, Šukinová, Ananinová – Burinovová, Lebeděvová, Pavlovová – Solovjovová, Gavrilovová, Smolencevová "C" – Paškevičová, Skibová, Smolinová – Vafinová, Běljakovová, Děrgačjovová.
    Česko: Lhotská (Bečevová) – Tejralová, Polenská "C", Lásková, Horálková, Flachsová, Fialová, Kolowratová, Herzigová – Povová, Kaplanová, Manhartová – Chmelová, Křížová, Mrázová – Holešová, Lédlová, Vanišová – Studentová, Vopravilová, Přibylová.

    Rozhodčí: Hertrichová (GER) – Connollyová (USA), Johnsonová (USA).

    Diváci: 1045
    bahis siteleri