Perm – Dynamo 1:1 (kon.)
konec
FK Amkar Perm
1:1 (1:0)
Dynamo Moskva
Pátek 05.04.2013, 15:00 • Stadion Zvezda • Ruská Premier Liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Ruská Premier liga začíná své 23. kolo již v pátek, a tak dnes uvidíme střet Amkaru Perm s Dinamem Moskva. Na Stadionu Zvezdy duel začíná v 15:00.
     
    Domácí Amkar je momentálně v tabulce na jedenácté pozici, ale na místa zaručující baráž o udržení v nejvyšší soutěži má celek Rustima Khuzina náskok pouhé dva body. Perm v posledním utkání na hřišti Volgy remizoval 1:1, ale důležité tři body si připsal v posledním domácím klání, kdy porazil Vladikavkaz i díky dvěma trefám Martina Jakubka 5:1.
     
    To Dinamo má jiné starosti. Po žalostné startu do sezony se postupně zvedalo a teď je aktuálně sedmé. Svěřenci trenéra Petresca hrají v dobré formě, když jejich poslední prohra se datuje do 14. kola. Zástupce z hlavního města doma minulý týden porazil na svém hřišti Rostov. Jedinou trefu si připsal ve 27. minutě Kevin Kurányi. Hostům dnes na hřišti Amkaru nepomůže klíčový útočník Kokorin, který pro zranění achilovky s týmem ani neodcestoval.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Amkar Perm: (4-2-3-1) Gerus – Sirakov, Čerenčikov, Semenov, Mijailovič – Kolomeitsev, Georgiev – Pejev, Vasiljev, Kanunnikov – Burmistrov.

    Trenér: Rustem Khuzin

    Dinamo Moskva: (4-2-3-1) Šunin – Čičerin, Granat, Fernandez, Lomič – Epureanu, Jusupov – Dzsudzsák, Ignatovič, Jusupov – Kuranyi.

    Trenér: Dan Petrescu

    Rozhodčí: Vladislav Bezborodov – Oleg Tselovalnikov, Igor Pisanko.
     
    Oba celky již přicházejí na trávník Stadionu Zvezda, kde po následné hymně první utkání 23. kola začne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    3
    S míčem na kopačkách začal aktivněji celek Dinama, který se snažil nejprve kombinační akcí středem, jenže ta nevyšla, a tak se míč dostal na pravou stranu na Dzsudzsáka, který hledal na hrotu Kuranyiho. Před ním dobře vystoupil Semenov, který první hrozbu odvrací.
     
    5
    Amkar útočil po levé straně přes Kanunnikova, kterého zastavil Čičerin. Domácí tým následně zahrával přímý kop, který jeden z hráčů ve vápně nepříjemně tečoval a Šunin se musel činit, aby na nepříjemnou změnu zareagoval. Na brankové čáře skvěle vyráží na rohový kop.
     
    7
    Centr Noboy z pravého křídla hledal v pokutovém území Jusupova, jenže před ním opět dobře zahrála obrana domácího celku, který tak jde do útoku.
     
    8
    Na druhé straně měl další práci brankář Šunin. Svižnou akci posílal do vápna z pravé strany Georgiev a na zadní tyči musel brankář hostí společně se svým zadákem Čičerinem odvrátit míč před dobíhajícím hráčem Amkaru do zámezí.
     
    10
    Posléze se k zakončení z levé strany dostal zadák Mijailovič, který jej však bohužel pro svěřence Rustema Khuzina poslal pouze do chráničů napadajícího Fernandeze.
     
    11
    A o pár vteřin později zastavuje Nikitu Burmistrova ofsajd. Obrana Dinama odvážně vystoupila, a kdyby se nemával ofsajd, tak by šel domácí útočník sám na Šunina.
     
    13
    Perm hrozil hostům po jejich vlastním rohu. Rychlý brejk se dostal na pravou stranu na kapitána Pejeva, který ale centrem ve vápně nikoho nenašel. Amkar přesto zůstane na útočné polovině.
     
    14
    Kombinaci hostí chtěl na útočné polovině poslat z jednoho doteku Kuranyi na Ignatoviče, jenže ten jeho záměr nepochopil. Balon tak končí u Geruse.
     
    16
    Po nepovedeném rohovém kopu domácích šlo Dinamo do protiútoku, který zakončil ze zhruba pětadvaceti metrů Kevin Kuranyi. Rána v první fázi nevypadala zas tak nebezpečně, jenže Gerus s ní nakonec měl velké starosti. Nepříjemný pokus k levé tyči likviduje až na druhý pokus.
     
    17
    Dzsudzsák přetáhl centr až k pravému rohovému praporku, ze kterého sice míč do vápna vrátil Jusupov, jenže Kuranyiho přistrčení hrudí bylo nepřesné, a tak si hosté zakončení nepřipisují.
     
    19
    Domácí Burmistrov se snažil projít k zakončení po levé straně, jenže si míč moc posunul a zkušený Fernandez jej k němu následně tělem již nepustil. Od své branky tak rozehrává Anton Šunin.
     
    21
    Po chybě hostů v rozehrávce to vypadalo na již povedenější představení Burmistrova. Tomu však balon opět odskočil, a tak musel centrovat. Pejev následně z hranice vápna pálí jen do Epureanua.
     
    23
    Dinamo sice ve středu hřiště na pohled pěkně kombinovalo, jenže nic velkého z toho následně nevzešlo. Míč se dostal na pravou stranu na Čičerina, jehož centr do vápna končí v rukavicích Romana Geruse.
     
    25
    Lomič dobře zastavil útočnou akci Amkaru, ale Dinamo míč dlouho neudrželo. Přesto může být v klidu, když Vasiljev špatně rozehrál.
     
    27
    Přímý kop Amkaru rozehrál z pravé strany Georgiev signálem na Pejeva, který posunul na Vasiljeva, jehož prudký pokus končí po teči v zámezí. Roh pro domácí.
     
    28
    A po něm uvidíme pokutový kop! Epureanu zbytečně fauloval, a tak tu je velká šance pro domácí Amkar.
     
    28
    Epureanu vidí za svoje přitažení protihráče žlutou kartu.
     
    29
    Amkar Perm právě vstřelil branku!
    Domácí kapitán GEORGI PEJEV pokutový kop s přehledem proměňuje, když poslal Šunina na druhou stranu a prudkou ranou k pravé tyči posílá Perm zaslouženě do vedení 1:0!
     
    32
    Amkar je po vstřelené brance i nadále aktivní a na útočné polovině se tlačí do zakončení. Tentokrát mu to však po pravé straně nevyšlo a Dzsudzsák mohl útočit. Ani jeho pokus však nevyšel.
     
    34
    Hostující trenér Petrescu je viditelně znepokojen nepříliš dobrou hrou svých svěřenců a už chystá první střídání. Dinamo mělo šanci na pravé straně, kde však po Ignatovičově vysunutí byl chycen v ofsajdu Jusupov.
     
    36
    Nadějná příležitost domácích. Po levé straně se protáhl přes Čičerina Kanunnikov, ale jeho následnou nahrávku jeden z hostujících beků z pokutového území odvrací.
     
    36
    Dinamo Moskva střídá. Epureanu je nahrazen Pavlem Solomatinem.
     
    37
    Centr z levého křídla v podání Dzsudzsáka sice hlavu Kuranyiho našel, jenže ten ve výskoku fauloval, a tak se hra přerušuje. Německý fotbalista navíc hlavičkoval mimo Gerusovu branku, a tak by se nic vážného nestalo.
     
    39
    Po šlapáku na Blagoje Georgieva musela být hra přerušena kvůli ošetření, ale domácí fotbalista by následně ve hře měl pokračovat.
     
    41
    Hostující trenér Petrescu přehnaně reaguje na každé rozhodnutí sudích a koleduje si o vykázání na tribunu. Teď byl hostům odpískán na pravé straně ofsajd, který podle všeho byl.
     
    42
    Čičerinův nepříjemný centr z pravé strany odvrátil před nabíhajícími hráči Dinama obránce Semenov. Dinamo přesto zůstane na útočné polovině u míče.
     
    43
    Kanunnikov po levé straně procházel přes Čičerina když upadl, jenže sudí Bezborodov nechává hru plynout bez přerušení.
     
    44
    Tohle byla slušná šance hostů z Moskvy! Centr z pravé strany našel za obranou Amkaru překvapivě volného Kuranyiho. Ten si však míč ideálně nezpracoval, a tak zakončoval až následně z těžkého úhlu, ze kterého pálí jen do boční sítě.
     
    45
    Po faulu hostujícího Kuranyiho na pravé straně dostává útočník Dinama žlutou kartu.
     
    45
    Orodovat za něj se nevyplatilo hostujícímu Noboovi, který dostává taktéž žlutou kartu.
     
    45+1
    V jediné nastavené minutě vidí další žlutou kartu obránce hostů Lomič, jenž zastavil výpad domácích po pravém křídle.
     
    První poločas skončil.
     
    Následný přímý kop z kopačky Georgieva již nebezpečí neznamenal, a tak tu máme konec prvního poločasu. Ten nabídl převahu domácího Amkaru, který šel po faulu Epureanua do vedení, když pokutový kop proměnil Pejev. Dinamo se po brance příliš do útoku netlačilo a vypálilo jen jednou. Perm hned sedmkrát, ale zvýšení svého náskoku se již nedočkal. Druhý poločas začne pravděpodobně v 16:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Dinamo začalo aktivně a tlačilo se do zakončení. Po centru z pravé strany ale v pokutovém území Kuranyi fauloval. Od své branky tak bude rozehrávat Gerus.
     
    49
    Domácí tým se snažil po pravé straně, ale v kombinaci mu scházela větší přesnost. Pejev na hrotu útoku spoluhráče nenašel.
     
    50
    Po dalším centru Pejeva z pravé strany už Jusupov zblokoval míč na roh. Pro hosty tak nastává stupeň nejvyšší pohotovosti.
     
    51
    Ze samotného rohu neudeřilo, ale následně se po levé straně prosazoval Kanunnikov. Čičerina obešel, ale následně Fernandeze fauluje, a tak se hra přerušuje.
     
    53
    Po autovém vhazování hostů na útočné polovině se po pravé straně pěkně prosmýkl obranou Amkaru Kuranyi. Německý útočník ale následným centrem Dzsudzsáka nenašel, a tak z nadějné akce hostí nic není.
     
    55
    Nadějně to teď vypadalo i pro domácí hráče. Brejk do otevřené obrany Dinama šel na pravou stranu na Pejeva, který ale místo střely ještě nahrával a míč byl zblokován do rukavic Šunina.
     
    57
    Amkar je stále aktivnějším celkem. Akce po levé straně sice velké nebezpečí neznamenala, ale Georgiev alespoň chytře vybojoval rohový kop.
     
    58
    Po něm zakončoval Vasiljev, jenže hodně nepřesně, a tak mohl být Anton Šunin v brance Dinama v klidu.
     
    60
    Dinamo se na útočné polovině pokoušelo o zakončení, jenže po centru Noboy z levé strany míč před Kuranyim sebral brankář Gerus, který zatím v dnešním utkání příliš práce neměl.
     
    62
    Sirakov fauloval na levé straně Jusupova a hostující tým měl výhodu přímého kopu. Pavel Solomatin však svým pokusem příliš nezazářil, když jeho vysoký míč chytá opět Gerus.
     
    63
    O něco nadějněji vypadal centr Dzsudzsáka z pravé strany. Solomatin na něj ale v pokutovém území těsně nedosáhl.
     
    66
    Hostující tým z Moskvy sice v posledních desítkách vteřin zatlačil Amkar na vlastní polovinu, jenže směrem Gerus se vydává jen velmi nesměle. Místo kombinační akce po straně, či středem hřiště to Dinamo zkouší centry do vápna, kde je však Kuranyi zatím téměř dokonale střežen.
     
    68
    Burmistrov vybojoval roh přes Čičerina a po následném centru Georgieva měl blízko k zakončení Pejev. Z hranice pokutového území ale místo střely ještě nahrával, a tak k palbě na branku nedošlo.
     
    70
    Centr na levou stranu hostujícího útoku šel na Jusupova, který však stál v ofsajdu. V nedovoleném postavení navíc fauloval Sirakova, a tak se hra přerušuje.
     
    71
    O pár vteřin už to pro hosty vypadalo nadějněji. Noboa našel na levé straně Ignatoviče, který si míčem obhazoval Semenova. Ten fauluje, a tak vidí zaslouženě žlutou kartu.
     
    72
    Dinamo Moskva právě vstřelilo branku!
    Ze zhruba pětadvaceti metrů míč na Geruse poslal CHRISTIAN NOBOA a máme vyrovnáno! Parádní a hlavně velmi prudkou trefou přes zeď hostující záložník překvapivě vyrovnává. Gerus za zdí udělal chybný krok a k pravé levé tyči se již nestačil přesunout.
     
    74
    Amkar Perm střídá. Burmistrova vystřídá Kamešs.
     
    76
    Domácí tým měl po chybě Dinama ve středu hřiště možnost brejku. Ten šel od Vasiljeva na pravé křídlo pro Kamešse, jenže ten si s míčem moc nepotykal, a tak se mu dostává až do zámezí.
     
    78
    Noboa celkem ostře zajel skluzem do unikajícího kapitána domácích Pejeva a může být rád, že nevidí druhou žlutou kartu.
     
    79
    Další faul hostů. Tentokrát Ignatovič zastavil za hranicí pravidel Sirakova, což znamená přímý volný kop pro Amkar. Míč si staví Georgiev.
     
    80
    Přímý kop domácím nevyšel, ale Georgiev měl následně na pravém křídle možnost centru. Zbavil se rychlou kličkou Lomiče, ale míč už na hřišti nezastavil, když jeho centr již šel ze zámezí.
     
    82
    Lotyš Kamešs měl na levé straně trošku prostoru, a tak ihned pálil. Zblokovaný míč šel na roh, který následně s přehledem ve výskoku chytá Anton Šunin.
     
    83
    Pro domácí teď mohlo býti ještě veseleji. Po nahrávce na hranici pokutového území se dobře obtočil kolem obránce aktivní Blagoj Georgiev, jenže z otočky pálil jen do rukavic Šunina. Slušná příležitost Amkaru Perm.
     
    85
    Jusupov fauluje Kamešse, a tak tu máme přímý kop hostů. Jusupov navíc vidí žlutou kartu.
     
    86
    Přímý kop rozehrál Georgiev na Vasiljeva a Šunin musel zasahovat. Prudkou ránu skvěle vyrazil, ale Kanunnikov ještě mohl dorazit. Domácí útočník vypálil z těžkého úhlu nad.
     
    87
    Střídání Dinama Moskva. Jakob Jantscher vymění na poslední minuty Dzsudzsáka.
     
    88
    Šance hostů! Po centru z levé strany míč propadl až do pokutového území, kde stál Kevin Kuranyi. Ten ale vypálil pouze do rukavic Geruse, který skvěle vyráží mimo svou klec.
     
    90
    Amkar se na chvíli dostal do útoku a po levé straně zkoušel utéci Vasiljev. Neposlechl ho však míč, který se dostává do zámezí.
     
    90+1
    Jantscher byl ve vápně ostře poslán k zemi, ale jelikož v tom hrál svou roli míč, hra pokračovala. Noboa prošel podél pravé strany a našel nahrávkou pod sebe Solomatina, který pálí mimo.
     
    90+2
    Ve druhé ze tří nastavených minut tu máme žlutou kartu do domácích řad. Za ostrý šlapák na Kuranyiho je potrestán Čerenčikov.
     
    90+3
    Menší tlak hostí rozbil výpadem Vasiljev. Jeho centr na levou stranu na Georgieva ale nebyl přesný, a tak Šunin ve výskoku chytá. Brankář Dinama následně rychle vykopává.
     
    90+3
    Dan Petrescu ještě naposledy střídá. Před snad posledním možným přímým kopem odchází Kuranyi, jehož místo zaujme Davydov.
     
    90+4
    Přímý kop z pravé strany je ale odvrácen mimo pokutové území. Tohle utkání skončí dělbou bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    Jedenáctý Amkar tedy celkem překvapivě obírá páté Dinamo o body za remízu 1:1. V prvním poločase byl celek Rustema Khuzina jasně lepší a díky úspěšně proměněnému pokutovému kopu Pejeva šel do vedení 1:0. Dinamo se zlepšilo až ve druhém poločase, ale na víc jak vyrovnání, to nestačilo. V 72. minutě se exkluzivně trefil z přímého kopu Noboa, ale následný optický tlak hostům moc šancí nepřinesl. Perm bránil v posledních minutách poctivě a velmi úspěšně. Přesto svého soupeře přestřílel 15:7. (16:57:05)

    Martin Mišovec

    Branky: 29. Pejev (pen.) – 72. Noboa

    Karty:   71. Semenov (AMP), 90+2. Čerenčikov (AMP) – 28. Epureanu (DMO), 45. Kuranyi (DMO), 45. Noboa (DMO), 45+1. Lomič (DMO), 85. Jusupov (DMO)


    FK Amkar Perm: (4-2-3-1) Gerus – Sirakov, Čerenčikov, Semenov, Mijailovič – Kolomeitsev, Georgiev – Pejev, Vasiljev, Kanunnikov – Burmistrov (74. Kamešs).

    Trenér: Rustem Khuzin

    Dynamo Moskva: (4-2-3-1) Šunin – Čičerin, Granat, Fernandez, Lomič – Epureanu (36. Solomatin), Noboa – Dzsudzsák (87. Jantscher), Ignatovič, Jusupov – Kuranyi (90+3. Davydov).

    Trenér: Dan Petrescu

    Rozhodčí: Vladislav Bezborodov – Oleg Tselovalnikov, Igor Pisanko
    bahis siteleri