Francie – Rakousko 3:1 (kon.) | Bělorusko – Slovinsko 4:3 (kon.) | Německo – Rusko 1:4 (kon.)
Švýcarsko – Kanada 3:2 (2:1 po s.n.) | Lotyšsko – USA 1:4 (kon.) | Norsko – Dánsko 3:2 (kon.)
konec
Francie
3:1 (2:0, 1:0, 0:1)
Rakousko
Neděle 05.05.2013, 11:15Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Francie vítězí především díky podařené první části, v níž po velkém náporu získala dvoubrankové vedení, které už udržela. Rakušané se postupně zlepšovali a v závěru měli převahu. Vanek dokonce snížil ztrátu, bezchybného Hueta už ale znovu nikdo nepřekonal. Francouzi se tak přiblížili k záchraně v elitní divizi MS, Rakousko o ni bude muset zabojovat v dalším průběhu turnaje. Nejspíše proti Lotyšsku. (13:26:12)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Francie dvakrát vyhodila puk, navíc už hraje v plném počtu.
     
    58:54
    Puk se po zásahu Welsera vznesl k horní tyčce, spadl Huetovi na rameno a sletěl do brankoviště. Pak ho zavalili Francouzi a přerušili hru.
     
    58:28
    Unterluggauer nahazoval puk před branku, Welser tečoval. Už byl ale příliš blízko před Huetem, který podržel kotouč.
     
    57:28
    Mohlo být rozhodnuto, místo toho si Rakušané vzali oddechový čas a po vyloučení Yoricka Treilleho budou hrát v šesti proti čtyřem. Starkbaum zůstal na střídačce.
     
    57:45
    Francouzi zůstali před rakouskou brankou ve dvou proti brankáři! Yorick Treille poslal puk Meunierovi, jenže ten nedokázal přehodit položený beton Starkbauma.
     
    57:09
    Teď se Raffl pustil do odvážnějšího průniku. Obkroužil klec a natlačil se před Hueta, brankář ale dobře zasáhl.
     
    56:12
    Hundertpfund z pravé strany střílel vedle francouzské klece. Rány však jdou z málo nebezpečných prostor. Přestože Huet musí být stále ve střehu, práci v podstatě nemá.
     
    54:43
    Rakouská převaha je stále neplodná. Puk klouže po mantinelech a rozích, Francouzi bezchybně čistí prostor před brankou. Ale možná se ještě jednou prosadí individuálně Vanek...
     
    52:12
    Ojedinělá francouzská střela za poslední minuty – jejím autorem byl Auvitu. Rakušané obrací hru zpět před Hueta.
     
    50:45
    Střílel Welser. Rakušané se usadili před francouzskou brankou, možná už natrvalo. Chybí jim však lepší šance. Zatím si puk předávají po mantinelu.
     
    49:43
    Rafflova tečovaná střela skončila těsně vedle francouzské branky. Rakousko ještě bojuje o zvrat.
     
    48:10
    Rozhodčí si na videu ověřovali, jestli puk po prudké střele Bellemarea neskončil v rakouské brance. Puk se však odrazil pouze od pravé tyče.
     
    46:23
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    První gól THOMASE VANEKA na turnaji. Rakouská hvězda nejprve z mezikruží nastřelila Hueta, načež francouzský gólman odklouzal na opačnou stranu než puk a Vanek tak udělal krok, aby mohl dorazit kotouč do prázdné branky. Asistence: Markus Peintner, Thomas Pock.
     
    45:41
    Rakušané tlačí, buší do francouzské obrany. Vůbec ale nemají střelecké pozice.
     
    44:12
    Vanek se zpoza branky na natlačil před Hueta a bekhendem střílel. Trefil boční konstrukci branky. Rakušané se snaží, ale francouzskou obranou prostupují ztuha.
     
    42:31
    Meunierova střela prolétla těsně kolem rakouské branky. Francouzi v úvodu třetí části zavřeli obranu a do útoku už moc vyrážet nebudou.
     
    41:32
    Herburger nabral rychlost a nabruslil do třetiny, francouzská obrana ustoupila, a rakouský útočník tak měl místo ke střele. Huet s pokus do středu branky poradil.

    Tomáš Pavlíček

    Branky a nahrávky: 4. Fleury, 5. Costa (Roussel, Henderson), 38. Desrosiers (Meunier) – 47. Vanek (Peintner, Pock)


    Francie: Huet – Manavian, Auvitu, Bachet, Hecquefeuille, Janil, Besch, Moisand – Treille Y., Meunier, Desroiers – Fleury, Bellemare, Treille S. – Henderson, Roussel, Da Costa – Raux, Guttig, Bertrand.
    Rakousko: Starkbaum – Pock, Lakos, Unterluggauer, F. Iberer, Schumnig, Lukas, Klimbacher, Altmann – Welser, Iberer, Schuller – Raffl, Koch, Vanek – Latusa, Hundetpfund, Baumgartner – Oberkofler, Peintner, Herburger.

    Rozhodčí: Fraňo (CZE), Vinnerborg (SWE) – Blümel (CZE), Hunnius (GER)
    bahis siteleri