Myjava – Košice 1:0 (kon.) | Žilina – Prešov 0:1 (kon.) | Trnava – B. Bystrica 0:1 (kon.)
Slovan Bratislava – Nitra 4:0 (kon.) | Senica – Zlaté Moravce 1:0 (kon.) | Trenčín – Ružomberok 5:0 (kon.)
konec
FK Senica
1:0 (1:0)
FC ViOn Zlaté Moravce
sk Středa 22.05.2013, 17:30 • FK Senica • Niké liga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.
     
    Vítam Vás pri sledovaní zápasu 32. kola Corgoň ligy. 4 dni pred záverečným kolom tohto ročníka na seba narazia dva tímy z odlišných končín tabuľky. Senica a Zlaté Moravce.

    Domáca Senica si stráži pohodlné druhé miesto, ktoré jej zaručuje kvalifikáciu do Európskej ligy. Pred poslednými dvoma kolami má na svojom konte 49 bodov za 14 výhier, 7 remíz a 10 prehier. Rozdiel strelených a inkasovaných gólov hovorí jasne o tom, že tím nemá jednoznačného kanoniera. Aj keď je rozdiel plusový, číslo 4 nie je žiadna sláva. V posledných zápasoch sa Senici veľmi nedarilo. Tesná výhra s Trnavou 3:2 bola takpovediac povinná, no nasledovalo prehra 2:3 s majstrom ligy Slovanom. Po nepresvedčivom domácom výkone proti Myjave 0:3 vyhrali hráči Senice s Trenčínom 1:0. V poslednom kole podľahli Ružomberku 1:3. Podľa tejto štatistiky by mala nasledovať výhra, nuž, nechajme sa prekvapiť!

    Zlaté Moravce okupujú 8. priečku so 41 bodmi. V tejto sezóne zaznamenali 11 výhier, 8 remíz a 12 prehier. Rozdiel gólov je podobne chabý ako u súpera = +1. V Zlatých Moravciach môžu byť za doterajšie výsledky spokojní. Z piatich posledných zápasov zaznamenali 3 výhry a 2 prehry. Následne ako vyhrali s Košicami 2:0 prišlo prekvapenie v podobe zakopnutia v Myjave 1:2. Renomé sa im nepodarilo napraviť ani v zápase s Trnavou 2:3. Až v zápase so Žilinou a Slovanom brali plný počet bodov za výhry 2:1 a 1:0. V tomto trende budú chcieť pokračovať, podarí sa im zaznamenať tretie víťazstvo v rade?
     
    Úvodné zostavy:

    FK Senica: Švenger – Mráz, Pavlík, Krajčík, Kóňa, Blackburn, Brabec, Kalabiška, Štepanovský, Križko, Piroska

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kuciak – Pavlenda, Hodek, Pintér, Bernáth, Mészáros, Orávik, Majerník, Obročník, Ondráš, Bolinha

    Rozhodca: .
     
    Hráči sú už na trávniku, domáca Senica v typickej červeno – modrej kombinácii. Hostia sú v bielom.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Zlaté Moravce, konkrétne Hodek rozohráva prvý polčas dnešného stretnutia. Hneď pri prvej akcii sa dostal k lopte aj hosťujúci brankár Kuciak, ktorý ale zle rozohral a tak sú už pri lopte domáci.
     
    2
    Na ľavej strane sa snažil presadiť cez dvojicu hráčov Piroska, podariť sa mu to aj podarilo avšak následne Juraj stráca loptu a dopúšťa sa faulu pri pokuse jedného z hráčov Zlatých Moraviec o rýchly brejk.
     
    2
    Zo začiatku vidíme viacero faulov, jedného z nich sa dopustil Orávik, ktorý sa snažil dostať cez stred ihriska až k bráne, v ktorej stojí Švenger.
     
    3
    Momentálne sa hrá v strede ihriska, kombinujú domáci, ktorí si vymieňajú loptu v defenzíve. Postupný útok sa však nepodaril, po ľavom krídle sa dral Kalabiška, avšak vo finálnej fáze neodcentoroval. Bol dobre strážený obrancom Moraviec.
     
    4
    Opäť mali možnosť diváci vidieť faul, ktorý pripravil Senicu o loptu. Hostia zakladajú útok až od Kuciaka, ani tento pokus im však nevychádza.
     
    5
    Do skvelej šanci po krátkych prihrávkach sa dostal Brabec, keď si našprintoval z ľavého krídla až do šestnástky odkiaľ hľadal niekoho zo svojich. Bohužiaľ pre domácich sa mu to nepodarilo a tak je pred Kuciakom už upratané.
     
    6
    Zatiaľ sme nezaznamenali žiadnu vážnejšiu šancu, ba čo viac, žiadnu pohľadnú akciu. Verme, že sa to čoskoro zmení.
     
    7
    Piroska má svalové bolesti a nezapája sa do hry. Hra bola prerušená kvôli faulu na hráča Zlatých Moraviec. Hostia sa ani vďaka centru nedostali pred Švengera.
     
    8
    Hrá s apo väčšine v strede ihriska, loptu majú na svojich kopačkách zväčša hráči v červeno – modrom. Snažia sa nakloniť misky váh na svoju stranu, aby si mohli v kľude strážiť náskok.
     
    9
    Senica dala gól!
    ROLANDO BLACKURN ma ako keby vyslyšal! Po krásnej prihrávke od Kóňu sa dostalo Blackurnovi množstvo priestoru, ktorý využil najlepšie ako mohol. Počkal si a spoza šestnástky vyslal prvú strelu na bránu. Kuciak nemal žiadnu šancu, vinkeľ vymietol ľavý horný roh, pavučinku v nej už nenájdeme! Krásny gól.
     
    11
    Senica už môže byť v kľude, teraz sa musia snažiť hostia. Center z ľavej strany nenašiel Bernátha a tak môže Švenger v pokoji odkopávať.
     
    12
    Výbornú loptu na ľavé krídlo dostal Mészáros, ktorý si zbehol za obrancu a nebezpečne vypálil. Mohlo byť vyrovnané, veď Karolova lopta sa obtrela o žrď! Seničanom muselo poriadne odľahnúť!
     
    13
    Do streleckej listiny sa mohol zapísať aj Ján Kalabiška, ktorý sa rútil sám na brankára Kuciaka, jeho podstrel Martina prekonal, avšak nezakotvil v bráne. Lopta lízla len ľavú tyč. Táto šanca bola ešte gólovejšia ako tá predtým!
     
    14
    Kalabiška je poriadne aktívny, podarilo sa mu zastaviť útok hostí pri poliacej čiare. Jeho prihrávka ale adresáta nenašla a tak pri lopte opäť biely.
     
    15
    Orávik sa snažil preniknúť pred Švengera, cez dvojicu dobre brániacich Seničanov sa mu to ale nepodarilo. Jeho úmysel bol ale skvelý, škoda že ťažko realizovateľný.
     
    16
    Kalabiška si chcel vypýtať faul po individuálnej akcii po ktorej sa brániacemu hráčovi točí hlava ešte aj teraz. Na šťastie pre Moravce sa Jánovi vypáliť nepodarilo.
     
    17
    Opäť vidíme hluchú časť zápasu, Hodekov pretiahnutý center nenašiel absolútne nikoho a tak môže Švenger založiť ďalší útok. Diváci si aj napriek pracovnému týždňu našli čas aj na futbal a poriadne si ho užívajú, to je hlavné!
     
    18
    Peter Orávik už klusá k rohovej zástavke, Moravicam sa naskytla vyložená príležitosť, budú zahrávať rohový kop. Po pokuse o center na prednú tyč sa domáci ubránili, tento pokus vôbec nebol nebezpečný.
     
    19
    Akcia však naďalej pokračovala, nikým nekrytý Bernáth sa ocitol vo vyloženej hlavičkovej šanci, no jeho pokus skončil len vo Švengerovom náručí. Škoda pre hostí.
     
    20
    Aktivitu pomaly, ale iste preberajú hostia, ďalší center do pokutového územia, no ani táto šanca sa neujala.
     
    21
    Na Orávikovu bombu z hranie šestnástky sa Švenger len pozeral, zasahovať nemusel, jeho projektil mieril vysoko nad.
     
    22
    Majerník fauloval v šestnástke Kalabišku, mieri pod sprchy, červená karta a pokutový kop!
     
    23
    Martin Kuciak vystihol smer strely Juraja Pirosku! Svojou dlaňou vykryl loptu smerujúcu k pravej tyči.
     
    24
    Domáci kombinujú na vlastnej polovici, nikam sa neponáhľajú, majú o hráča a gól viac ako súper.
     
    25
    Striedanie Zlatých Moraviec, odchádza Bernáth, nahrádza ho Candrák.
     
    26
    Riskantný zákrok Obročníka pred pokutovým územím, máme tu rohový kop Senice. Nacvičený signál ale domácim nevyšiel.
     
    27
    Zápas by mal naberať na aktivite a je o skôr o opaku. Hrá sa prevažne v strede, raz sú pri lopte domáci inokedy hostia. Je to poriadne rozlietané. Nehovoriac o množstve faulov.
     
    28
    Obraz hry sa nám nemení, momentálne sa dej odohráva na ľavej strane zálohy, kde je priestor až príliš prehustený.
     
    29
    Blackburn sa dostal po pravom krídle až na dostrel Kuciaka, jeho center smeroval na Pirosku, ktorý poslal loptu lepšie postavenému Kalabiškovi, škoda však, že Ján loptu trafil len reflexívne a na počudovanie mnohých, na druhú stranu od brány.
     
    30
    Mrázova lopta po rohovom kope smerovala do ohňa, avšak Piroska fauloval a tak sú už pri lopte biely.
     
    31
    Candrák vysunul Mészárosa, ktorý zlyhal na plnej čiare, namiesto toho aby prihral svojmu spoluhráčovi prihral najbližšie stojacemu súperovi.
     
    32
    Kóňa poslal dobrú loptu na Pirosku, ten sa snažil o individuálnu akciu, ktorou sa ale nepresadil. Prišiel o loptu a tak sa črtala šanca hostí. Do protiútoku sa ale Moravčanom nechcelo.
     
    33
    Videli sme, že Kalabiška ochotne padol na trávnik v šestnástke, pokutový kop z toho nie je, no aspoň tu máme roh. Bol zahraný nakrátko, no ani tento úmysel domácim nevyšiel.
     
    34
    Dlho sa nehralo, outové vhadzovanie trvalo hosťom veľmi dlho. Následne si Pintér nerozumel s Kuciakom a tak si Senica kopne roh.
     
    35
    Konečne sa nám dostalo pocty vidieť nejakú zaujímavú šancu po rohu, Piroska nepríjemne vystrelil, Kuciak však loptu bez problémov vykryl. Následne poslal do ofenzívneho prepadu Bolinhu, ktorý sa však nedokázal predsadiť, škoda, bol v dobrej šanci.
     
    36
    Opäť pri lopte domáci, no nie na dlho. Čiarový rozhodca drží zástavku zdvihnutú, znamená to len jedno – ofsajd.
     
    37
    Hostia kombinujú na vlastnej polovici, Kuciak sa snažil vysunúť Obročníka, no nepodarilo sa mu to. Jeho odkop skončil za postrannou čiarou.
     
    38
    Na hracej ploche sa veľa nedeje, hrá sa hore dole a hráči sa priamo ponúkajú k stratám lopty. Nikomu z nich sa nechce, asi im je poriadne teplo a nevládzu. Potrebujú cez prestávku zregenerovať.
     
    39
    Po centri z nepriameho kopu sa mohli Moravčania dostať do rýchlej kontry, Majerník ale nenašiel Bolinhu a tak nebezpečenstvo nehrozilo.
     
    40
    Konečne sme sa dočkali aj zakončenia, na gólové šance 4:1! Kalabiška to mieril perfektne, no proti gólu stál pochopiteľne Kuciak, ktorý vyrazil len na roh.
     
    41
    Z rohového kopu nebezpečenstvo vôbec nehrozilo, momentálne pri lopte domáci, ktorí kombinujú na vlastnej polovici.
     
    42
    Piroskovi konečne vyšiel center, prevzal si ho Blackburn, ktorý poslal loptu rovno do brány. Tentoraz vymietol pravý roh brány, škoda však, že stál v ofsjade. Gól neplatí!
     
    43
    Niektorí hráči čakajú na polčasový hvizd, vôbec sa im nechce a tak niet divu, že sa na ihrisku nič nedeje.
     
    44
    Senica hrá úplne bezproblémovo, kombinuje na vlastnej polovici a čaká na polčas. Moravce sa nikam nenáhlia.
     
    45
    Posledný center z ľavej strany prepadol cez šesticu hráčov. Rozhodca ukončuje polčas, nenadstavuje sa.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    V prvom polčase sa toho udialo habadej. Najprv mohli diváci vidieť nezáživný futbal bez šancí, následne sa ujala hneď prvý vyslaná strela, doteraz jediným strelcom zápasu je Blackburn. V 22. minúte sa nechal zbytočne vylúčiť kapitán Majerník. Nasledovala penalta, ktorú ale Piroska nepremenil, keďže jeho úmysel Kuciak vystihol. Päť minút pred polčasovým hvizdom sa po druhýkrát v zápase presadil Blackburn no bez efektu, keďže stál v ofsajde. Po polčase teda Senica – Zlaté Moravce 1:0!
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Senica mala výkop a snažila sa o rýchly postup do útoku, ten im však nevyšiel a tak už pri lopte hostia.
     
    47
    Znovu trvalo dlho, kým hráč Senice vhodil loptu do hracej plochy, zdá sa, že to hlavnému arbitrovi nevadí.
     
    48
    Mráz sa chcel presadiť cez Orávika, nakoniec z toho nie je piamy kop, ale ofenzívny faul. Moravce teda pri lopte.
     
    49
    Priebeh zápasu mi nedovoľuje písať viac, na hracej ploche je vidieť futbalovú nudu a množstvo nepresností či faulov. Svoje by o tom vedel aj Candrák.
     
    50
    Mészáros si spracoval ťažkú loptu, bol na ľavom krídle a snažil sa o rýchly center, lopta mu ale ušla a tak sa vhadzuje.
     
    51
    Až štvorica hráčov bojovala pri rohovej zástavke o loptu, nakoniec z toho víťazne vzišli hráči Senice, následný vhod do pokutového územia skončil až na kopačke Kalabišku, ktorý to skúsil, no lopta mu nesadla a tak mal Kuciak uľahčenú prácu.
     
    52
    K dobrej strele došlo aj o moment neskôr, Brabecovu delovku podľa všetkého Kuciak vyrazil, rozhodcovia si to ale nemyslia a tak je to len odkop.
     
    53
    Kvôli Brabecovi sa dlhšie nehralo, všetko je však v poriadku a tak môže Kuciak odkopávať.
     
    54
    Jednoduchá situácia pre Švengera, ktorý si nabehol a vysoko vyskočil pre center smerujúci do jeho brány. Ďalšiu nakopnutú loptu na druhej strane hasil Kuciak a tak opäť pri lopte biely.
     
    55
    Vidíme pasívnu časť zápasu, Ondráš kombinuje s Kuciakom, ktorý sa snaží nakopávať čo najďalej od jeho brány. Orávik si vymenil lopru s Bolihhom a Pavlendom. Jeho center nenašiel nikoho a tak je jasné, že sa lopty zmocnili domáci.
     
    58
    Prepáčte, vyskytli sa technické problémy, všetko by už malo byť v poriadku!
     
    59
    Domáci striedajú, odchádza Štepanovský, nahrádza ho Diviš.
     
    60
    Candrák dostáva žltú kartu kvôli faulu na Kalabišku, keď ho ťahal v sľubnej šanci. Nebyť jeho faulu, tak by sa Ján rútil sám na Kuciaka.
     
    61
    Štandardka od Mráza našla Krajčíkovu hlavu, tá sa ale do siete nezmestila. Matej Kuciak len odkopáva od brány. Momentálne však pobehuje po ihrisku ako splašená myš, hľadá loptu.
     
    62
    Do menšieho konfliktu sa s Candrákom dostal Krajčík. Domáci chcel poriadne zahrať hosťovi na nervy, zdá sa, že sa mu to aj podarilo.
     
    63
    Pasivita nám z ihriska nie a nie odísť, všetko chcel zmeniť Kalabiška, ktorý si hodil loptu na ľavačku, počkal si, vytvoril si priestor a spoza obrancu nebezpečne technicky vypálil. Jeho pokus skončil nad Kuciakovým brvnom!
     
    64
    Určite diváci na štadióne nesledujú oku lahodiaci futbal, akurát mohla práve zaujať prvá strela z kopačky Križka, ktorý je dnes neviditeľný. Jeho projektil sa obtrel o pravú tyč Kuciakovej brány, je to len odkop.
     
    65
    Senica je stále pri lopte, má viacej z hry, avšak zatiaľ minimum šancí, čo si dokážu vytvoriť zahadzujú trestuhodným spôsobom.
     
    66
    Kalabiška si pýta aj druhú penaltu, rútil sa sám na Kuciaka, bol tiesnený Candrákom, ktorý už jednu žltú má. Ján spadol, avšak podľa hlavného arbitra nezavinene. Nepíska sa!
     
    67
    Kóňovi sa nepodarilo udržať loptu na hracej ploche a tak už pri lopte Moravce.
     
    68
    V súboji sa ocitli dvaja sokovia, ktorí potrebujú lekárske ošetrenie, vyzerá to tak, že sa nebude dlhšiu dobu hrať.
     
    69
    Väčšina hráčov to využíva na rýchle občerstvenie, Brabec a Hodek sú tými nešťastníkmi. Vyzerajú poriadne otrasene.
     
    70
    Nevyzerá to tak, že by sa schyľovalo k pokračovaniu, hráči už ale pomaly pokryvkávajú za postrannú čiaru. Pozitívum je fakt, že obaja hráči odchádzajú z ihriska po vlastných.
     
    71
    Konečne sa hrá! Pri lopte Orávik s Obročníkom, druhý menovaný však padá a tak budú diváci svedkami zaujímavej štandardnej situácie.
     
    72
    Múr vyprášený, Švenger bez práce a hor sa do protiútoku. Aj tak by sa dali opísať posledné chvíle na štadióne v Senici.
     
    73
    Kuciak rozohrával ďalšiu akciu, ktorá tentoraz pokračuje po pravej strane. Obročníkovi sa podarilo svojou aktivitou vydobiť aspoň rohový kop.
     
    74
    Ďaleký odkop po rohu musel zachraňovať Pavlenda, avšak nič z toho. K odrazenej lopte sa dostáva Candrák, guľaté čudo končí v oute no na počudovanie mnohých z toho vhadzovanie pre hostí nebude.
     
    75
    Diviš dostal perfektnú prihrávku do behu na ľavom krídle, nedokázal sa ale presadiť a tak tu máme len vhadzovanie.
     
    76
    Moravce len vyčkávajú na to, čo vymyslí Senica. Čaká sa len na chybičku, ktorá nie a nie prísť.
     
    77
    Senica bude mať možnosť zahrať zaujímavú štandardku po faule pri rohu šestnástky, vyzerá to poriadne zaujímavo!
     
    78
    Blackburn na loptu nenaskakoval, myslel si že sa tam dostane niekto zo spoluhráčov. Senica o loptu prichádza, Moravce získavajú rýchlym prechodom loptu a podobnú situáciu ako na druhej strane zásluhou faulu na Mészárosa.
     
    79
    Center našiel len Bolihnu, ktorý sa dobre uvoľnil, vyslal center do osi ihriska, kde však stál skvelo postavený obranca domácich, ktorý zažehnáva nebezpečenstvo.
     
    80
    Kalabiška odzbrojil Kóňu, črtalo sa prečíslenie 3 na 2, Ján počkal ale na najnevhodnejší moment, keď prihral nabiehajúcemu Brabecovi. Ten sa už k lopte nedostal, čo je škoda!
     
    81
    Hostia striedajú, odchádza Bolinha, ktorého nahrádza Kováč.
     
    82
    Opäť bol faulovaný Mészáros po tom, čo domáci kombinovali tesne pred Kuciakom. Za zákrok na Karola Mészárosa dostáva žltú kartu Pavlík.
     
    83
    Faulovaný hráč Mészáros odchádza, nahrádza ho Ondrejka.
     
    83
    Orávik sa dostal z druhej vlny k skackajúcej lopte, ktorá poriadne vystrašila Seničanov. Keby padla pol metra nižšie je z toho exportný gól.
     
    84
    Z následného rohového kopu a mele pred Švengerom nič nehrozilo. Zlaté Moravce sa vďaka jedinému rohovému kopu v druhom polčase dostali do tlaku.
     
    85
    Exekútor nepremeneného pokutového kopu Juraj Piroska strieda, nahrádza ho Milan Jirásek.
     
    86
    Moravce sa zobúdzajú, no možno je už neskoro. Dá sa povedať, že otvárajú obranu a snažia sa o vyrovnanie v hodine dvanástej. Pri lopte Kuciak, ktorý sa už takmer dostával na polku súpera, Senica hrá poriadne defenzívne.
     
    87
    Jirásek ostáva ležať na trávniku po súboji s Pintérom, keď sa črtalo nebezpečenstvo z protiútoku, keď sa spomínaná vysunutá obrana hostí nedokázala včas vrátiť. Je to ale bez faulu!
     
    88
    Orávik si dobre pokryl loptu telom a udržal tak hostí pri lopte. Kombinujú však na vlastnej polovici a snažia sa vymyslieť niečo plnohodnotné. Niečo, čo by dokázalo vyrovnať.
     
    89
    Švenger sa nikam neponáhľa, vyváľal si trávnik, poopaľoval sa a môže pokojne s kľudom Angličana posunúť loptu na najbližšieho spoluhráča.
     
    90
    Orávik sa mohol rútiť sám na Švengera nebyť pozorného Pavlíka. Nepodarilo sa mu zbehnúť si zaňho a tak obranca Senice mohol pohodlne posunúť loptu na Švengera.
     
    90+1
    Nadstavovať sa bude len jedna minúta!
     
    90+1
    V nadstavenom čase sa nič neudialo, Senica si ustrážila tri body, Zlaté Moravce zapli v zlú chvílu, škoda. Mohlo to byť zaujímavejšie.
     
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase mohli diváci na štadióne vidieť presný opak toho, čo sa dialo v prvom polčase. Senica si strážila výsledok 1:0, nedovoľovala Moravciam skoro nič. Tie sa len bránili a prebudili sa až keď bolo neskoro, 5 minút pred hvizdom hlavného rozhodcu. Posledných 300 sekúnd bolo azda najzaujímavejších v celom polčase. V priemernom corgoňligovom zápase si Senica ustrážila tri body a výsledkom 1:0 sa priblížila k pohárovej Európe.
     
    Ja ďakujem za pozornosť, prajem príjemný zvyšok dňa a nezabúdajte, v nedeľu sme tu zas. Čaká nás posledné kolo Corgoň ligy! (19:24:40)

    Jakub Mitter

    Branky: 9. Blackburn

    Karty:   82. Pavlík (SEN) – 60. Candrák (ZMO)   22. Majerník (ZMO)


    FK Senica: Švenger – Mráz, Pavlík, Krajčík, Kóňa, Blackburn, Brabec, Kalabiška, Štepanovský, Križko, Piroska
    FC ViOn Zlaté Moravce: Kuciak – Pavlenda, Hodek, Pintér, Bernáth, Mészáros, Orávik, Majerník, Obročník, Ondráš, Bolinha

    Rozhodčí: Prešinský – Hrčka, Poláček
    bahis siteleri