Turecko – Slovinsko 0:2 (kon.) | Itálie – San Marino 4:0 (kon.)
konec
Turecko
0:2 (0:1)
Slovinsko
Pátek 31.05.2013, 20:00 • SchucöArena, Bielefeld • Reprezentační zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Já se s Vámi pro dnešní večer loučím a přeji Vám krásný zbytek dne. Zase příště, na shledanou. (20:54:01)
     
    Je to za námi. Přátelské utkání mezi Tureckem a Slovinskem končí výhrou outsiderů, kterými byli Slovinci. Ve druhém poločase využili šanci a pojistili si tak výhru 0:2. Turečtí nebyli o tolik horší, ale neuspěli v koncovce. Určitě musíme taky pochválit brankáře Oblaka, který dnes svému týmu hodně pomohl k vítězství svými pohlednými a spolehlivými zákroky.
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    A zřejmě poslední větší šance Turecka z přímého kopu, kdy kopající Erdinc krásnou ranou mohl vymést levý roh brány, ale dnes bezchybný Oblak střelu vyrazil.
     
    90+1
    A zřejmě poslední střídání dnešního utkání mají Slovinci. Brečka nahrazuje Lazarevič.
     
    90
    Tak tohle byla ještě veliká šance Slovinců! Po hrubce brankáře Bolata, kterému se nepodařilo vykopnout toho využil Matavž, který se ještě snažil nahrávat Radosavljevičovi, kterému těsně před zakončením vypíchl míč obránce Turecka.
     
    89
    K fotbalu. Nakonec si žádnou šanci z přímého kopu Slovinci nevytvořili a tak mají míč na kopačkách opět turečtí hráči.
     
    88
    Na hřiště ještě vběhli dva fanoušci. Byla zajímavá kuriozita, že jeden z nich měl dres Fenerbahce Istanbul a položil ho doprostřed hřiště a dal mu polibek... Ale dva výtržnici byli odvedeni za hrací plochu.
     
    87
    Z pravé strany budou rozehrávat přímý kop Slovinci. Uvidíme, zda-li si dokáží vytvořit nějakou šanci.
     
    81
    Střídání i na druhé straně. Hřiště opouští Valter Birsa a nahrazuje ho Andraž Struna.
     
    81
    Další střídání na straně Turecka. Odchází levý záložník Inan a nahrazuje ho Ozyakup.
     
    80
    Další skvělá akce ze strany Turecka a další velmi klidný zákrok Oblaka. Z pravé strany přiletěl do vápna Slovinska centrovaný míč, který opět hlavičkoval Erdinc, ale hlavičce chyběla správná elegance, aby trefila správné místo brány.
     
    78
    Dnes si počíná brankář Slovinska Oblak velice jistě. Další nebezpečný centr Turecka chytil do náruče a uklidnil tak hru.
     
    76
    Šance z čistého nebe přišla na straně Slovinska! Opět střídající Matevž krásně naběhl z pravé strany, ale nastřelil míč pouze do nohou Bolata a ten brankář vyrazil.
     
    75
    Další centr Turecka do pokutového území Slovinců přiletěl z levé strany, kdy hlavičkoval Erdinc, ale netrefil míč úplně přesně a brankář si míč pohlídal.
     
    69
    A dvojstřídání na straně Turecka. Za Sahana přichází Tore a za Erkina S. Yilmaz.
     
    68
    Turci se nevzdávají a momentálně si vytvořili další šanci z přímého kopu, kdy centr, který ještě tečoval hlavou Toprak mířil těsně levé tyče branky Slovinců.
     
    65
    Střídající dvojka Matavž – Radosavljevič to rozjela ve velkém! Druhý jmenovaný po krásném pasu Radosavljeviče z levé strany hřiště se řítil sám na brankáře, ale stihl ho ještě dostihnout Toprak, toho si Matavž obhodil a nekompromisní ranou po zemi k tyči zakončil! Velmi pohledná akce Slovinců.
     
    63
    Velmi zbytečným faulem si počínal Erkin, který zezadu najel do obránce Slovinska a srazil ho k zemi. Rozhodčí dnes s kartami opravdu nešetří...

    Petr Peleška

    Branky: 11. Novakovič, 65. Matavž

    Karty:   21. Kurtulus (TUR), 54. Kaldirim (TUR), 63. Erkin (TUR) – 29. Ilič (SLV), 48. Jokic (SLV), 57. Radosavljevič (SLV)


    Turecko: Bolat – Kurtulus, Toprak, Kaldirim, Zan – Sahan, Topal, Erkin, Inan – Potuk, Erdinc

    Trenér: A. Avci

    Slovinsko: Oblak – Cesar, Ilič, Jokic, Brečko – Birsa, Krhin, Kampl, Kurtič – Kirm, Novakovič

    Trenér: S. Katanec

    Rozhodčí: M. Fritz (Německo)
    bahis siteleri