8. etapa: Castres - Ax 3 Domaines Froome (kon.)
konec
8. etapa: Castres - Ax 3 Domaines

Froome

Sobota 06.07.2013, 11:45Tour de France
     
    Na sedmém místě dojel Kreuziger, který nakonec pomohl Contadorovi na vrchol. Byly to kruté časy pro Saxo Tinkoff. Ztráta na vítěze Frooma činila zhruba minutu a padesát vteřin.
     
    192,0
    Tři kilometry do cíle, Froome jede senzačně. Contador už v tuto chvíli ztrácí přes minutul! Škoda, že Kreuziger musí pracovat pro Španěla, musí ho ale prostě do cíle dovést, nedá se nic dělat. Český cyklista je na tom totiž fyzicky lépe než on.
     
    190,1
    Sky se odpoutal od Saxo-Tinkoff! Froome dojel Quintanu a jede vstříc vítězství. Kreuziger čeká na Contadora – je ale škoda, že nemůže jet a čeká na parťáka, protože by jinak měl na to Brita dostihnout!
     
    188,4
    Evans už se nedokázal udržet pelotonu, to je pro něj velká škoda. Od něj začínají odpadávat i další. Kreuziger se ovšem stále udržuje za Sky spolu s Contadorem.
     
    172,3
    Kreuziger se jinak s Contadorem drží v pelotonu. Zřejmě až v následujícím stoupání se možná odehraje souboj Frooma se španělským jezdcem – uvidíme, s jakou taktikou vyrukují Sky se Saxo-Tinkoff.
     
    Českého fanouška bude určitě zajímat i výkon Romana Kreuzigera, který by po rovinatých etapách měl být konečně více na očích. Právě on je totiž hlavní muž Saxo-Tinkoff v pomoci španělské hvězdě Albertu Contadorovi.

    Patrik Sandev