Predsezónna TK MFK Ružomberok (kon.)
konec
Predsezónna TK MFK Ružomberok

sk Čtvrtek 11.07.2013, 13:30Tiskové konference
     
    Tlačová konferencia sa skončila. Na záver môžeme zhrnúť, že klub bude bojovať o umiestnenie v prvej trojke, čomu sa snažil všetko prispôsobiť.

    Ďakujeme za pozornosť a tešíme sa na vás pri komentovaní Corgoň ligy. (13:53:48)
     
    Riaditeľ klubu potvrdil, že klub pôjde do novej sezóny bez záväzkov voči hráčom.
     
    Ešte otázka na generálneho riaditeľa ohľadom Mukendiho, ten odpovedá, že klub rieši jeho prestup do klubu, ktorý o neho prejavil prejavil záujem.

    Ďalšia otázka na trénera ,,Ak by zostal Zich, akú by mal pozíciu v tíme"? Jozef Vukušič odpovedá, že by bol dvojkou, ako s trojkou sa ráta s Končíkom z U19. Niektorí hráči, aby mali hernú prax, pôjdu na hosťovanie.
     
    Ďalšia otázka na p. Vukušiča sa týka výberu jeho asistentov (Viliama Hýravého a Jána Haspru ml.), oboch dobre pozná ešte zo svojho minulého pôsobenia v klube pred desiatimi rokmi a považuje ich za správnu voľbu.
     
    Jedna otázka sa týka Mukendiho, ktorý z tímu svojvoľne odišiel. Tréner potvrdzuje, že nebyť jeho neprofesionálneho "úteku", rátal s ním do novej sezóny. Chcel by ešte posilniť útok a získať ľavého obrancu.
     
    Počas prípravy sa zranil Serečin a minimálne na úvod bude chýbať. K dlhým maródom sa tréner nevyjadruje (Vavrík, Kotora), rád by ich videl v tíme, ale po vážnych zraneniach ešte musia trénovať. Je tu aj niekoľko menších zranení.
     
    Tréner sa vyjadruje ku skončení zmlúv niektorých hráčov. Bielákovi skončila zmluva a pravdepodobne bude hráva v druhej poľskej lige. S Kutlíkom a Kostelným p. Vukušič nepočíta.
     
    Ing. Golis potvrdil, že klub po všetkých stránkach zabezpečí všetko potrebné na to, aby sa mužstvo mohlo umiestniť v prevej trojke. Presný rozpočet neprezrádza, no opakuje, že rozpočet je taký, aký je potrebný na dosiahnutie vytýčených cieľov.
     
    Tomáš Ďubek sa stal najlepším hráčom uplynulého ročníka Corgoň ligy, skromne rozpráva, že mu k tomu pomohli aj iní hráči a rovnako aj v novej sezóne to nebude o jednom hráčovi, ale o celom tíme.
     
    Tréner Vukušič odpovedá na otázku novinárov, či je tretie miesto "nožom pod krk", rozpráva, že to tak nevníma. ,,Ja si myslím, že hráme futbal a ciele by sme si mali dávať, navyše pôsobíme v klube, kde sú podmienky na pôsobenie v lige. Či sa to dá dosiahnuť závisí aj od vecí, ktoré nemôžeme predvídať, ale ak vyťažíme z mužstva v každom zápase maximum, myslím, že sa nemusíme obávať."
     
    Ing. Golis považuje za dôležité pracovať efektívne, uspieť v športovej činnosti a prilákať divákov na štadión. Treba naďalej pracovať s mládežou a stavať na nej. Mať svojich odchovancov.
     
    Tréner Vukušič rozpráva o minulej sezóne, ktorá bola podľa neho dobrá, hráči hrali futbal, ktorý sa divákom páčil. Cez prestávku išlo o to, aby sa tím posilnil a napredoval. ,,Naše prvé mužstvo netreba vnímať nejako izolovane, MFK je aj dobrá mládež a máme aj určitú koncepciu, v ktorej chceme pokračovať. Z našej 19tky chceme spraviť rezervu. Našou úlohou je, aby hráči odtiaľ mohli časom nastupovať v lige." Znamená to, že popri posilách sa nestratia ani odchovanci.
     
    Tomáš Ďubek – ,,Príprava bola krátka, ale boli tam kvalitné zápasy, ktoré nám ukázali na čom treba pracovať. Boli sme v Lipóte, kde sme už strávili týždeň a pol v zime. Všetci sa tešíme na prvého kolo – derby. Chceme v ňom potešiť divákov a zopakovať v tom minulú sezónu, kedy sme tiež mali dobrý vstup.
     
    Jozef Vukušič je spokojný s prípravou aj so sústredením, mrzia ho akurát niektoré zranenia. ,,Snažili sme sa zabudovať nových hráčov, všetci by mali mať kvalitu na to, aby hrali v základnej jedenástke." Ďalej pokračuje cieľmi. Cieľom bolo aby aj za prispenia posíl sa klub umiestnil do tretieho miesta, aj keď je to náročný cieľ.
     
    Ing. Golis víta všetkých prítomných a posúva sa k príprave ,,k príprave poviem toľko, že začala 10. 6. kedy sme ju začali, boli sme na sústredení v Lipóte, hrali sme prevažne vonku, posledný zápas sme hrali doma s Podbrezovou." O zhodnotenie požiadal trénera.
     
    Tlačovú konferenciu otvára Ján Svrček. Slovo dostáva Ing. Ľubomír Golis.
     
    Realizačný tím:

    Tréner ,,A" mužstva: Jozef Vukušič
    Asistenti trénera ,,A" mužstva: Viliam Hýravý, Ján Haspra ml.
    Tréner brankárov: Milan Penksa
    Technický vedúci: Peter Adamčiak
    Kluboví lekári: MUDr. Tibor Letko, MUDr. František Rigo
    Masér: Juraj Hervartovský
     
    Hráčsky káder – A mužstvo, pred jesennou časťou sezóny 2013/14:

    Brankári: Lukáš Zich, Tomáš Lešňovský, Milorad Nikolič

    Obrancovia: Lukáš Greššák, Lukáš Ondrek, Peter Maslo, Oliver Práznovský, Martin Nosek, Goran Adamovič

    Stredopoliari: Léandre Gaël Tawamba Kana, Mário Almaský, Tomáš Gerát, Martin Nagy, Juraj Vavrík, Lukáš Lupták, Štefan Zošák, Richard Bartoš, Ivan Kotora, Filip Serečin, Tomáš Ďubek

    Útočníci: Štefan Gerec, Adam Zreľák, Andrej Lovás
     
    Tlačovej konferencie sa zúčastnia:

    Generálny riaditeľ: Ing. Ľubomír Golis
    Tréner A mužstva: Jozef Vukušič
    Kapitán mužstva: Tomáš Ďubek
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť začína o 13:30.

    Ján Kmeť

    bahis siteleri