Domažlice – Sokolov 0:2 (kon.) | APOEL – Brno 1:1 (kon.) | Karviná – Mikulovice 3:1 (kon.)
konec
APOEL Nikósia
1:1 (0:0)
FC Zbrojovka Brno
Čtvrtek 11.07.2013, 17:00Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zbrojovka se dnes představí ve svém šestém přípravném utkání na novou sezonu. Doposud hrála se slovenskými týmy, třikrát vyhrála a dvakrát remizovala. Nyní ji v rakouském Bischofshofenu čeká zvučný soupeř z ciziny – čtvrtfinalista Ligy mistrů z roku 2012 a kyperský mistr APOEL FK.

    Mužstvo z Nikósie je v poslední době pravidelným účastníkem evropských pohárů. Ve zmíněné sezoně 2011-2012 dokonce (při své druhé účasti v základní skupině) prošlo až do čtvrtfinále Ligy mistrů, když vyhrálo s jedinou porážkou skupinu D před Petrohradem, Portem a Šachtorem Doněck.

    V osmifinále elitní evropské klubové soutěže čekal Lyon, někdejší štika pohárů. Po prohře 0:1 dokázal APOEL doma zvítězit stejným rozdílem a v penaltovém rozstřelu vybojoval postup. Ve čtvrtfinále byl ovšem nad síly Kypřanů slovutný Real Madrid (0:3 a 2:5).

    V lize skončil ve stejném ročníku APOEL na druhé příčce, chuť si ovšem spravil o rok později. Základní část vyhrál se šestibodovým náskokem, přičemž jen dvakrát prohrál. V nadstavbě sice podlehl ve třech ze šesti utkání, ale pětibodový náskok stačil k pohodlnému zisku titulu – mužstvo si tak v aktuální sezoně zahraje předkolo Ligy mistrů a bude doufat, že se povede navázat na předloňský úspěch.

    Mezi účastmi v Lize mistrů si APOEL zkusil i Evropskou ligu, ve které mimo jiné pokořil i Jablonec (3. předkolo sezony 2010/2011, 1:0 a 3:1).

    Čtvrteční soupeř Zbrojovky se v přípravě utkal právě s Jabloncem, podlehl 1:2 (jediný gól vstřelil Brazilec Oliveira). Ve druhém duelu nestačil APOEL na německý Paderborn (0:2).

    Dvaadvacetinásobný šampion kyperské ligy (přičemž od roku 2007 získává titul každý lichý rok) měl v kádru v minulosti řadu známých hráčů. Čtyři roky zde působil kyperský reprezentant Papavasiliou, známý z kvalifikačních duelů Kypru proti poslední federální reprezentaci před MS 1994. Tu odehrál mimo jiné i Andreas Sotiriou, střelec vyrovnávací branky z prvního utkání (1:1).

    Dres APOELU oblékal i polský reprezentant Zewlakov, někdejší slávisté Dragiša Binič a Tijani Belaid či český fotbalista Tomáš Votava. V současnosti zde působí tuniský reprezentant Selim Benachour, Ir Sheridan, Nuno Morais se zkušenostmi z Chelsea a řada kyperských reprezentantů v čele s kapitánem APOELU Satsiasem. Nejlepším střelcem mužstva byl v uplynulé sezoně Adorno z Paraguaye (13 branek).
     
    Zbrojovka by k utkání měla nastoupit s potenciální novou posilou – na soustředění v Rakousku zkouší slovenského záložníka Marka Kaščáka. Do konce soustředění se uvidí, zda se obě strany dohodnou na další spolupráci. Hrát naopak nebude Miroslav Markovič, kterého trápí puchýř a nastoupí až v neděli.
     
    Úvodní sestavy:

    APOEL FC: Kíssas – Ilía, Oliveira, Antoniades, Klukowski – Satsias, Artymatás, Alexándrou, Charalambidis, Solomoú – Sheridan

    FC Zbrojovka Brno: Petr – Janotka, Schuster, Pernica, Husár – Pašek, Zavadil, Kaščák, Traoré – Frejlach – Kroupa.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    15
    V úvodních patnácti minutách se mnoho vzruchu neurodilo. Ilía centroval jen do náruče gólmana Petra.
     
    23
    Mohamed Traoré obdržel žlutou kartu.
     
    23
    Totéž se o chvilku později stalo i Solomouovi.
     
    29
    Vcelku se nám žlutí, nyní byl napomínán Janotka.
     
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první půle, která nabídla spíše bojovný fotbal. Na žluté karty vede Brno, na rohové kopy zase APOEL (3:2), ale branky se diváci zatím nedočkali.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Zbrojovka střídá. Ze hry jdou Petr, Husár, Janotka, Kroupa a Traoré, jejich místa zaujmou Hladký, Janoščin, Hyčka, Škoda a Přerovský.
     
    46
    Střídá také APOEL. Dohráli Kissas, Oliveira a Solomoú, vystřídali je Chiotis, Amorin a Charalambous.
     
    54
    Ve druhé půli zahrával APOEL další dva rohové kopy. Zbrojovka opět střídá, místo Paška jde na hřiště Buchta a prohodí si místo s Hyčkou.
     
    57
    Hyčka si post v záloze dlouho neužil, odstupuje pro zranění, jeho místo zaujme Glaser.
     
    60
    Ze hry jde Zavadil, nahrazuje jej Kunc.
     
    67
    APOEL právě vstřelil branku!
    Skóre utkání otevírá irský útočník CILLIAN SHERIDAN, prosadil se hlavou po standardní situaci.
     
    67
    Poté střídá Jukl Frejlacha.
     
    69
    Dvojí střídání APOELU, na hřiště se podívají Isma a da Silva, dohráli Satsias a Klukowski.
     
    77
    Taktéž Zbrojovka dvakrát střídá, Fall nahradí Kaščáka a Malík Schustera.
     
    81
    Zahraje si Nuno Morais, hotovo má střelec jediné branky Sheridan.
     
    90
    Zbrojovka bude po faulu na Malíka zahrávat pokutový kop!
     
    90
    Brno právě vstřelilo branku!
    MICHAL ŠKODA penaltu proměnil a vyrovnává na 1:1.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání skončilo. APOEL se ve druhé půli dostal zásluhou Sheridana do vedení, nicméně v samém závěru srovnal na konečných 1:1 Škoda. Zbrojovka tak ani v šestém utkání nepoznala hořkost porážky. To je pro dnešek vše, hezký zbytek dne! (18:51:58)

    Martin Lísal

    Branky: 67. Sheridan – 90. Škoda (pen.)

    Karty:   23. Solomou (APO) – 23. Traoré (BNO), 29. Janotka (BNO)


    APOEL Nikósia: Kíssas (46. Chiotis) – Ilía, Oliveira (46. Amorin), Antoniades, Klukowski (69. da Silva)– Satsias (68. Isma), Artymatás, Alexándrou, Charalambidis, Solomoú (46. Charalambous) – Sheridan (81. Nuno Morais).
    FC Zbrojovka Brno: Petr (46. Hladký) – Janotka (46. Hyčka, 57. Glaser), Schuster (74. Malík), Pernica, Husár (46. Janoščin) – Pašek (54. Buchta), Zavadil (64. Kunc), Kaščák (77. Fall), Traoré (46. Přerovský) – Frejlach (67. Jukl) – Kroupa (46. Škoda).
    bahis siteleri