Česko – Švýcarsko 4:3 (po pr.)
po prodl.
Česko
4:3 (1:3, 2:0 - 1:0)
Švýcarsko
Sobota 20.07.2013, 01:35Mistrovství světa v inline hokeji IIHF
Partner:
     
    Tak jsme to přece jen dokázali! Čeští inline hokejisté prohrávali v semifinále MS FIRS 1:3, ale v poslední minutě základní hrací doby zvládli vyrovnat a prodloužení pak sami ukončili. Už teď je tak jasné, že naši hráči vylepší bronzové umístění z loňského šampionátu!

    Finále si zahrají zítra v noci od 2:00 SELČ v "malé hale" v Huntigton Beach, kde před necelým týdnem vybojovali zlaté medaile naši junioři. Soupeřem českého výberu bude vítěz druhého semifinále mezi Kanadou a Švédskem a je jasné, že naším cílem nemůže být nic jiného než titul.

    Ode mě je to pro dnešek už vše. Dobrou noc a zítra nezapomeňte našim hokejistům znovu držet palce!
     
    Konec zápasu.
     
    45:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je to jasné, jdeme do finále!! Přesilová hra v prodloužení byla obrovskou šancí, která se prostě neodmítá! Pavel Strýček v zadní linii posunul Petru Kafkovi. Ten pak poslal křižný pas na hokejku PATRIKA ŠEBKA, který nedal rozhozenému brankáři nárok a rozhodl o tom, že česká reprezentace bude hrát o zlaté medaile – 4:3 po prodloužení!! Asistence: Petr Kafka.
     
    45:23
    Švýcaři se osvobozují, ale ne na dlouho.
     
    45:06
    Další zásah švýcarského gólmana proti ráně Petra Kafky.
     
    44:36
    Kafka pálí, Siegenthaler předvádí rychlý rozklek.
     
    44:21
    A vypadá to, že bouře přijde na české straně! Stefan Tschannen zbytečně poslal našeho hráče na mantinel a jdeme hrát přesilovku! Vůbec první v celém zápase.
     
    43:52
    Střela národního výběru se roztříštila o chrániče švýcarských beků. Klid před bouří.
     
    43:12
    Teď už je puk na švýcarských hokejkách. Češi zahájili desetiminutové prodloužení sympaticky, jen musí dávat pozor na zadní vrátka.
     
    42:35
    Šebkova křižná přihrávka na Strýčka byla zblokována, ale dostáváme další příležitost zaútočit.
     
    41:52
    České přečíslení tři na dva mohlo rozhodnout! Lukáš Cik se natahoval po volném puku, ale brankář ho ve spolupráci s obráncem snad na brankové čáře zastavil.
     
    41:13
    Češi si švýcarskou čtveřici poměrně slušně rozhýbali, skrytou střelou se pak pokusil uspět Martin Tvrzník. Siegenthaler byl rád, že se puk odrazil mimo.
     
    40:26
    Už je tu zase dvojička ve švýcarském dresu, kterou jsme dnes několikrát museli zmínit. Nepropustnost Brabcovy výstroje teď prozkoušel Hirt.
     
    40:01
    Začalo prodloužení.
     
    Tak jsme to stejně jako v zápase s Kanadou zvládli a ve hře bez brankáře dokázali vyrovnat! Tentokrát ale remíza samozřejmě platit nemůže. Čeká nás nervydrásající prodloužení, které rozhodne o prvním finalistovi světového šampionátu!
     
    40:00
    Druhý poločas skončil.
     
    39:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je to tady!! 35 sekund před koncem základní hrací doby vyrovnáváme a naše šance na finále zase žijí! Velký tlak ve hře pěti proti čtyřem skončil až snadnou dorážkou MARKA LOSKOTA do prázdné branky – 3:3! Asistence: Patrik Šebek.
     
    39:12
    Kafkova rána neprošla, zkoušíme to znovu.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 5. Cik (Jiřík), 31. Besser (Cik), 40. Loskot (Šebek), 46. Šebek (Kafka) – 2. Tschannen (Hirt), 16. Hirt (Tschannen), 20. Neukom


    Česko: Handl (21. Brabec) – Tvrzník, Strýček, Vozdecký, Šebek, Cik, Bernad – Besser, Veselý, Loskot, Kafka, Šimo, Přibyl, Jiřík, Fiala.
    Švýcarsko: Siegenthaler (Schmocker) – Reber, Bill, Büsser, Luthi, Dietrich, Brauchli, Oppliger, F. Ganz, Neukom, Hirt, Hürlimann, R. Ganz, Tschannen.
    bahis siteleri