Tisková konference SK Dynamo České Budějovice (kon.) | TK pred zápasom AS Trenčín - IFK Göteborg (kon.)
konec
TK pred zápasom AS Trenčín - IFK Göteborg

sk Středa 24.07.2013, 14:00Tiskové konference
     
    To je od nás už naozaj všetko, ďakujeme za pozornosť a tešíme sa na Vás pri zajtrajšom zápase. (14:37:07)
     
    Krátke zhrnutie tlačovej konferencie IFK Goteborg – tréner Stahre je z prvého zápasu mierne sklamaný, očakával totiž výhru. Pred Trenčínom má rešpekt, povedal, že je to kvalitný tím. Takisto spomenul, že svoju taktiku veľa meniť nebude, IFK bude hrať dopredu a budú sa viac sústrediť na efektivitu a finálnu fázu.
     
    "Taktiku veľa nebudeme meniť, budeme hrať dopredu. Hráme teraz síce vonku, ale hru meniť veľa nebudeme." -reagoval na otázku, či bude IFK meniť taktiku tréner Mikael Stahre.
     
    "Je ťažké posúdiť hru Trenčína, hrali celý zápas bez hráča. Taktiež sa musíme sústrediť na efektivitu a byť lepší vo finálnej fáze." – povedal kapitán Tobias Hysén.
     
    Chápete výsledok 0:0 ako výhodu alebo nevýhodu?

    - "Výsledok 0:0 bol trochu sklamanie, pred zajtrajším zápasom však máme chuť a odhodlanie vyhrať a postúpiť.", povedal Mikael Stahre.
     
    "Prvý zápas je za nami, teraz sa sústredíme na ten zajtrajší. Urobíme všetko pre to, aby sme postúpili. Trenčín je kvalitný tím a nenecháme nič na náhadu." – Mikael Stahre.
     
    "Uhrali sme doma remízu 0:0, čaká nás ťažký zápas a určite chceme postúpiť. Pobijeme sa o to.", povedal hlavný tréner IFK Goteborg Mikael Stahre.
     
    Nasleduje tlačová konferencia IFK Goteborg.
     
    V krátkosti súhrn tlačovej konferencie – hlavný tréner Ľuboš Nosický očakáva zajtra náročný zápas. Taktiku tím priveľmi meniť nebude, bude sa snažiť nerobiť naivné chyby, hrať zodpovedne a kombinačne. Hráči i tréner vie, kde má súper silné stránky. Kostra tímu je už jasná, dolaďujú sa už len detaily. Nad niektorými hráčmi visí otáznik, hlavne nad Samuelom Štefánikom, ktorý má ďalej nešpecifikované zdravotné problémy. Kapitán tímu a brankárska jednotka Miloš Volešák je rád, že prvý zápas Trenčín vonku ustál a i napriek tomu, že hral 80 minút bez hráča, uhral cennú bezgólovú remízu. Tento fakt možno stavia tím do lepšej pozície, avšak pred odvetným zápasom je všetko ešte otvorené. Môže rozhodnúť jeden gól. Trenčania sa budú sústrediť na hru dopredu, ale i dozadu a budú sa snažiť postúpiť za každú cenu.

    Ešte pripomíname, že odvetný zápas 2. predkola Európskej ligy AS Trenčín – IFK Göteborg sa odohrá zajtra, 25. júla 2013 o 17:00 na Mestskom futbalovom štadióne v Dubnici nad Váhom.
     
    To je od nás v tejto chvíli všetko, tlačová konferencia je u konca. Nasledovať budú ešte individuálne rozhovory.
     
    "V súčastnosti je predaných viac ako 1500 vstupeniek, je tak pravdepodobné, že atmosféra v Dubnici bude dobrá. Ďalších 300 je rezervovaných pre Švédov, ďalšie stovky sú rezervované pre klub a VIP." – reagoval manažér tímu AS Trenčín.
     
    "V Dubnici sme odohrali dva tréningy, prostredie verím, že bude domáce, verím že nás príde povzbudiť veľa fanúšikov a tešíme sa na atmosféru." – Ľuboš Nosický.
     
    "Nebavili sme sa ešte o financiách, dôležité je koncentrovať sa na zápas a nie na peniaze. Chceme sa pobiť a postúpiť a nie kvôli finančným výhodám. Uvidíme, ako to zajtra dopadne a chceme si to užiť." – Ľuboš Nosický.
     
    "Myslím, že Goteborg je kvalitné mužstvo, ktoré má veľa zápasov za sebou. My sme v pozícii nováčika a neočakávame, že to bude ľahký zápas. Ako som už povedal, očakávame ešte ťažší zápas." – Ľuboš Nosický reagoval na otázku, či sa cíti v lepšej východiskovej pozícii.
     
    Zajtra máme zraz a uvidíme, či do zápasu uvediem aj holandského futbalistu Van Kassela. Zajtra sa pobijeme o čo najlepší výsledok. – Ľuboš Nosický.
     
    Na zápas som nominoval 18 hráčov a z nich budem zajtra vyberať. Stále tu sú nejaké otázniky, čo sa týka zdravotného stavu a takisto ľavého obrancu. V predstave mám už kostru mužstva, možno ešte doladiť nejaké detaily. Otáznik je nad Samuelom Štefánikom, ktorý má zdravotné problémy. – Ľuboš Nosický.
     
    O pustupujúcom rozhodne to, kto vyhrá. Hosťom stačí vsietiť gól, my chceme vyhrať a taktiku a štýl veľa meniť nebudeme. Budeme hrať kombinačný futbal. Budeme hrať tak, aby sme si vytvárali šance a ak chceme vsietiť gól, musí byť hra od hráčov koncentrovaná a smerom dopredu. Musíme byť trpezliví, nesmieme robiť naivné a hlúpe chyby. Keď všetci v zajtrajšom zápase siahneme na dno síl, môže sa to podariť. Pobijeme sa o šancu. – Ľuboš Nosický.
     
    "Dôležité bolo, že sme zápas ustáli a myslím, že nebezpeční boli všetci. Goteborg je vyspelé skúsené mužstvo, hráči vedia o sebe, čaká sa nás veľmi ťažký zápas." – krátko zhrnul prvý zápas kapitán Miloš Volešák.
     
    "Za posledné zápasy tri červené karty. Musíme si dávať na to pozor, hlavne na špecifické udalosti. S hráčmi sme si to prebrali, najmä s Adim. Na toto som tím poukázal a upozornil, že toto sa nesmie stávať." – Ľuboš Nosický.
     
    "Prvý zápas bol špecifický v tom, že sme od 10. minúty hrali bez Róberta Mazáňa. Išli sme do zápasu s očakávaním ako bude súper hrať, akú bude mať taktitku. Teraz už vieme, kde má silné stránky, kde je kvalita a to je predovšetkým v skúsených hráčoch, ktorí vedia hrať takéto zápasy, v organizácii a disciplinovanosti. Tím ma veľkú kvalitu v defenzíve i v ofenzíve, očakávame možno ťažší zápas ako v Goteborgu." – Ľuboš Nosický.

    Peter Marienka

    bahis siteleri