Volga Novgorod – Zenit 1:3 (kon.) | Tomsk – Ural 1:2 (kon.) | Dynamo – Groznyj 1:0 (kon.)
konec
FK Volga Nižnij Novgorod
1:3 (1:1)
FK Zenit Petrohrad
Sobota 03.08.2013, 11:30 • Lokomotiv, Nižnij Novgorod • Ruská Premier Liga
Předzápasové kurzy
     
    Zenit Petrohrad v dnešním utkání doslova vstal z mrtvých. V devatenácté minutě jej sice poslal do vedení Danny, domácí ale již o dvě minuty později zásluhou Karjaky vyrovnali a měli nakročeno k vítězství, neboť ve 27. minutě sudí Turbin nesprávně po druhé žluté kartě vyloučil Hulka. Volga ale dlouhou přesilovku nevyužila, v závěrečné desetiminutovce dovolila Dannymu dvakrát skórovat a po jeho hattricku se jí tak rozplynula vidina tříbodového zisku. Já vám prozatím děkuji za pozornost, přenosy z ruské ligy ale na Onlajnech samozřejmě budou pokračovat. (13:32:51)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Witsel se skvěle prosadil podél postranní čáry, zatáhl míč do šestnáctky a vystřelil k pravé Nigmatulinově tyči, kde byl domácí brankář připraven.
     
    90+1
    Danny vyslal na zteč Bystrova, ten v akci nemohl pokračovat, neboť odstartoval příliš brzo a pomezní sudí Demeško jeho postavení mimo hru okamžitě požaloval hlavnímu Turbinovi.
     
    90+1
    Hrát se budou tři minuty navíc.
     
    90
    Syčevova rána z nouze letěla dva metry vedle Lodyginovy branky.
     
    89
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Bystrova to ale nemusí vůbec mrzet, protože DANNY dokončil svou show. Fajzulin od koncové čáry našel na šestnáctce naprosto volného Portugalce, jenž krásně technicky provedenou ránou pod břevno definitivně rozsekl dnešní tajenku s jménem vítěze.
     
    88
    Fajzulin s Bystrovem krásně zakombinovali u šestnáctky Volgy, druhému jmenovanému nakonec chyběl krůček, aby definitivně rozhodl utkání.
     
    87
    Zenit pochopitelně zatáhl všechny hráče před svou šestnáctku, přesto se otevřel volný prostor pro Syčeva. Jeho centr ale nenašel žádného z domácích fotbalistů. Finální fáze Volgy je opravdu žalostná a je hlavním důvodem, proč Nižnij Novgorod nevyužil poločas a půl dlouhou výhodu jednoho muže v poli.
     
    85
    Putilův centr sice našel Polczaka, ten ale svá zaváhání u obou Dannyho branek nenapravil a hlavičku poslal od země vedle Lodyginovy branky.
     
    85
    Rohový kop pro domácí.
     
    84
    Putilo si tak dlouho v šestnáctce rovnal míč na nohu, až nastřelil jen Lombaertse.
     
    84
    Domácí tak zcela evidentně posilují své ofenzivní snažení. Není důvod na cokoliv čekat.
     
    83
    Střídání v týmu FK Volga Nižnij Novgorod: ze hřiště odchází Adrian Ropotan, přichází Artjom Danilenko.
     
    82
    První Dvornekovićovo zakončení v utkání dopadlo neslavně, jeho hlavička neměla ani směr a ani razanci.
     
    81
    Při tomto gólu by se dalo debatovat, zda se nejednalo o postavení mimo hru. Volga si ale za tento stav může jen a jen sama, když nevyužila opravdu dlouhou přesilovku. Utkání však ještě není u konce.
     
    80
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Zenit je odměněn za všechna příkoří, která mu dnes byla způsobena. Volga podcenila situaci ve šestnáctce, ponechala situaci bez zajištění, Bystrov si potáhl míč ke koncové čáře a vystřelil. Nigmatulin sice míč vyrazil, ovšem pouze ke své zadní tyči, kde Polczak nepohlídal DANNYHO a ten tak pohodlným doklepnutím vstřelil svou druhou branku v utkání.
     
    80
    Leandrův centr od postranní čáry doputoval na Syčevovu hlavu, útočník Nižného Novgorodu ovšem hlavičkoval z hranice velkého vápna a ještě k tomu nad Lodyginovu branku.
     
    79
    Putilo krásně prošel kolem Dannyho, pak ale zcela zbytečně přihrál Karjakovi a ten to s průnikem mezi neústupnými petrohradskými beky měl velmi složité.
     
    77
    Putilův centr sice našel Ropotanovu hlavu, ještě předtím, než defenzivní záložník Volgy zakončil se ale ozval hvizd hlavního rozhodčího pro Šuleninův útočný faul.
     
    77
    Karjaka předal míč do běhu Putilovi, jeho centr ovšem Zenit srazil na rohový kop.
     
    76
    Ropotan podnikl skvělý individuální průnik přes polovinu hřiště, až jej zastavil vracející se Bystrov. Volga se může nastěhovat před Lodygina.
     
    75
    Fajzulin se poprvé zapojil do hry a ihned přišlápl kotník Polczakovi.
     
    74
    Jenomže Volga hraje před Lodyginovou šestnáctkou nadále zaháněnou a brankář hostí tak pro tuto chvíli může zůstat ledově klidným.
     
    73
    Zenit se mohl dostat do ojedinělého protiútoku, Danny ale vůbec neodhadl správný moment pro přihrávku a Bystrov se tak ocitl v postavení mimo hru. To by ještě petrohradskou družinu mohlo mrzet.
     
    72
    Střídání v týmu Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Roman Širokov, přichází Viktor Fajzulin.
     
    71
    Celý Nižnij Novgorod nevěří svým očím! Krásná akce Volgy vyvrcholila u Syčeva, jenž těsně před padajícím Lodyginem trefil tyč.
     
    70
    Střídání v týmu FK Volga Nižnij Novgorod: ze hřiště odchází Luton Shelton, přichází Matija Dvorneković.
     
    69
    Volga to opět dotáhla jen k Lodyginově šestnáctce a tam její snažení skončilo. I díky tomu přichází její střídání.
     
    68
    Volga z něj nic nevytěžila a ještě si mohla zadělat na problémy. To by ovšem Witselovi musel vyjít pas na Bystrova.
     
    68
    Neto nedbal na rady svých spoluhráčů a zavinil poměrně laciný rohový kop pro Volgu.
     
    67
    Nigmatulin vyboxoval míč k Chodžanijazovovi, ten ale nebyl v ideální pozici a jeho hlavičku zpět do šestnáctky Volga hravě odvrátila.
     
    66
    Širokov si tělem pokryl míč a nechal se faulovat Kolodinem. Podobná standardní situace pro Zenit, sudí Turbin tentokrát ještě důsledněji domlouvá Širokovovi, aby rozehrál až po jeho zvukovém signálu.
     
    65
    Nigmatulin posunul dlouhý Chodžanijazovův nákop na autové vhazování.
     
    65
    Volga nadále posouvá hranici tvrdosti svých zákroků a darovala tak Petrohradu volný kop.
     
    64
    Střídání v týmu Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Anatolij Tymoščuk, přichází Konstantin Zyrjanov.
     
    64
    Následně ale domácí ztratili míč a vše řešil hloupým přejetím Bystrova zezadu Adrian Ropotan. Sudí Turbin se žlutou kartou neváhal ani okamžik.
     
    63
    Volga v posledních minutách převzala iniciativu, u postranní čáry se chystá další střídání.
     
    62
    Putilo opět prováhal vhodný okamžik pro realizaci celé akce a zakončil pouze do Lombaertse. Volze chybí trocha odvahy a rozhodnosti v klíčových momentech.
     
    61
    Syčev si vyměnil míč s Putilem, následně si vyvedl míč do středu a zakončil do boční sítě. Putilo ještě požadoval rohový kop, Lodygin ale míč podle pomezního sudího Drozdova jen kontroloval.
     
    60
    Volga obléhala petrohradskou branku, Karjaka ale vše zakončil ránou vysoko nad.
     
    59
    Lodygin se vydal na Leandrův centr, nakonec ale plachtil nadarmo a zkušeně pustil míč do zámezí.
     
    58
    Utkání ztratilo hodně na kráse a sledujeme spíše bojovné utkání. Volga cítí obrovskou šanci.
     
    57
    Tymoščuk zaútočil z druhé vlny a dostal dobrý pas od Dannyho, následně ale zakončil jen do před ním stojícího obránce.
     
    56
    Střídání v týmu Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Alexandr Keržakov, přichází Vladimir Bystrov.
     
    56
    Džamaldin Chodžanijazov si připsal zbytečnou žlutou kartu na útočné polovině.
     
    55
    Zenit se snaží co nejdéle držet míč a daří se mu to. Oba týmy spoléhají na bleskový přechod do útoku, byť hosté hrají od 34. minuty v početní nevýhodě.
     
    54
    Leandrova přihrávka na Syčeva byla příliš dlouhá, Lodygin tak může podržet míč a uklidnit Zenit.
     
    53
    Lodygin se musel činit i po následném rohovému kopu! Nejprve s vypětím všech sil vytěsnil padající míč a následně stanul tváří v tvář Ropotanovi, jemuž chyběl zabijácký instinkt a atakoval spíše břišní svaly petrohradského brankáře.
     
    53
    Volga podnikla skvělou akci, kdy Putilo uvolnil v šestnáctce Karjaku, ten předložil míč Leandrovi a jeho tvrdou ránu pod břevno vytáhl Lodygin!
     
    52
    Keržakov dokázal dostat centr přes zeď, Lombaerts ale hlavičkoval vysoko nad Nigmatulinovu branku.
     
    51
    Volga si vlastní rozehrávkou pořádně zavařila a vše řešil Piotr Polczak stáhnutím vracejícího se Keržakova za žlutou kartu.
     
    49
    Ještě vám dlužím informaci, že na lavičce Zenitu chybí Luciano Spalletti. Italský trenér putoval na tribunu zřejmě během poločasové přestávky, kdy měl dost času, aby si počkal na rozhodčí a vyčinil jim za jejich obrovskou hrubku.
     
    48
    Ropotan si připravil míč třicet metrů od branky na pravou nohu a následně zamířil k pravé Lodyginově tyči, kam to petrohradský brankář bez větších potíží zvládl.
     
    47
    V Nižném Novgorodu přestalo pršet, domácí nadále obléhají soupeřovu šestnáctku.
     
    46
    Zenit krátce po rozehrávce ztratil míč a ihned se zatáhl do hlubokého bloku. Nic jiného mu v těchto situacích zřejmě nezbude.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas sice dopadl nerozhodným výsledkem, avšak mečbol patří Volze. Ta od 19. minuty prohrávala, kdy nedorozumění v jejích zadních řadách využil Danny, ovšem o dvě minuty později srovnal Karjaka. Nejkontroverznější moment přišel ve 27. minutě. Sudí Turbin ukázal, že Zenit může rozehrát až po jeho signálu, Širokov na to ovšem nedbal a ještě předtím nakopl míč do šestnáctky. Hlavní sudí utkání ovšem k překvapení všech ukázal žlutou kartu Hulkovi, pro nějž to byla druhá v rozmezí tří minut a poslal jej předčasně do sprch. Hra se pak na sedm minut zastavila, dokud se Hulka nepodařilo dostat ze hřiště. Druhý poločas, do nějž tedy Zenit vstoupí v početním oslabení, začne cca ve 12:40.
     
    45+6
    První poločas skončil.
     
    45+5
    Volga ztratil míč na útočné polovině a Zenit tak mohl podniknout rychlý brejk. Širokovův přízemní centr Nigmatulin mírně podcenil, Danny toho ale nedokázal využít a následný střelecký pokus Tymoščuka směřoval hodně mimo.
     
    45+3
    Zenit zakrátko získal míč zpátky, jeho akci táhl Širokov a pětadvacet metrů od Nigmatulinovy branky se odhodlal zkusit štěstí, jenomže to se k němu postavilo zády.
     
    45+2
    Tymoščuk opravdu velmi tvrdě ve středu pole atakoval Ropotana a k údivu všech neobdržel žlutou kartu.
     
    45+1
    Nakonec je přidáno pět minut.
     
    45
    Začala poslední řádná hrací minuta prvního poločasu a já osobně jsem velmi zvědav, kolik minut se bude přidávat. Prostoj mezi Hulkovým vyloučením a znovuuvedením míče do hry trval asi sedm minut.
     
    44
    Lodygin si při jednom z vyběhnutí nepočínal příliš jistě a akce Nižného Novgorodu tak mohla pokračovat. Domácí se však neodhodlali k ničemu jinému, než jen k opětovnému centru do rukavic petrohradského strážce tří tyčí.
     
    44
    Rozehrávka nakrátko ani tentokrát nepřinesla potřebný efekt.
     
    43
    Anjukov mezi dvěma protihráči musel hasit další požár a Volze tak patří již pátý rohový kop. Zenit zatím kopal jen jeden.
     
    42
    Putilo nevzdal honbu za zdánlivě ztraceným míčem a vybojoval rohový kop.
     
    41
    Na druhé straně narazil Keržakov Širokovovi, jenomže ten se už dostal do velkého úhlu a jeho zakončení přes nohu tak pochopitelně směřovalo vedle.
     
    41
    Šulenin začíná petrohradskou šestnáctku zásobovat svými centry, Lombaerts jej tentokrát sklepl domů a Lodygin celou situaci zachránil.
     
    40
    Shelton se chtěl natlačit mezi Lombaertse s Lodyginem, brankář Zenitu včas vyběhl a nadvakrát míč přikryl.
     
    39
    Další z opakovaných záběrů odhalil, že to nebyl Hulk, kdo rozehrál, nýbrž Širokov. To je obrovský průšvih pro rozhodčí, protože ono samotné vyloučení bylo samo o sobě velmi přísné.
     
    39
    Keržakov se rozběhl k domácí brance, přihrávku od Širokova si ale nezpracoval a šance na ohrožení Nigmatulina nepřišla.
     
    38
    Rychlá hra evidentně vyhovuje domácím, Šulenin dalším centrem nikoho nenašel.
     
    38
    Anjukov následně tvrdě o míč připravil Karjaku. Utkání je čím dál ostřejší.
     
    37
    Putilo skvěle prošel přes Chodžanijazova, jeho následná přihrávka ovšem našla jen Lombaertse a Syčev tak nemohl z dobré pozice zakončovat.
     
    36
    Keržakov šikovnou patičkou prostrčil míč Dannymu, před ním ale stál ještě Polczak a právě od něj se míč odrazil k Nigmatulinovi.
     
    35
    Žlutou za protesty dostal také Roman Širokov.
     
    35
    Danny, jeden z hlavních verbálních bojovníků celé kauzy, trefil jen prvního hráče Volgy.
     
    34
    Po sedmiminutové přestávce hra pokračuje, Zenit bude po zásahu zdi kopat rohový kop.
     
    34
    Hulk ještě diskutuje i s realizačním týmem Zenitu. Ten jej rozhodně nepochválí. Hráč s takovým platem, jenž nadělal v kabině velkou neplechu, by mohl mít trochu soudnosti.
     
    33
    Hulk se konečně uráčil ze hřiště, sudí Turbin na něm zůstal.
     
    32
    Hlavní rozhodčí vzal míč do svých rukou a jde k postranní čáře. Snad nekončí i on.
     
    31
    Do menšího konfliktu se dostali i trenéři Spaletti s Kalitvincevem. Domácí lodivod ale má svého protějška evidentně na háku.
     
    30
    Hulkovi se nechce ze hřiště, avšak nic jiného mu nezbývá. Přišli jsme tak o tři minuty hry. Realizační tým navíc ještě diskutuje se čtvrtým rozhodčím. Snad nechce, aby se Hulk vrátil do hry. To by byl sladký konec romantické frašky v Nižném Novgorodu.
     
    29
    Hulk ještě s Turbinem diskutuje a gestikuluje směrem k pomeznímu Drozdovovi.
     
    28
    Sudí Turbin ještě Hulkovi vysvětlil, že jej před standardní situací informoval o rozehrávce po jeho hvizdu. Tak či tak, Hulkova rozehrávka by zřejmě žádné ohrožení Nigmatulinovy branky nepřinesla a toto vyloučení je skutečně hloupé.
     
    27
    Pro Zenit by ale bylo lepší, kdyby k této situaci vůbec nedošlo. Hulk po druhé žluté kartě v rozmezí tří minut putuje ven ze hřiště. Ofenzivní klenot petrohradského týmu byl příliš nedočkavý s rozehrávkou a od Turbinova rozhodnutí jej neochránil ani hlouček jeho spoluhráčů, jenž se před hlavním rozhodčím utkání vytvořil.
     
    26
    Širokov ucítil na zádech Ropotana a okamžitě se odhodlal vykoupat. Další standardní situace pro Zenit z menší vzdálenosti.
     
    25
    Rozehrávka na krátko sice Volze vyšla, Karjaka pak ale zcela naivně poslal míč ke koncové čáře Putilovi, jenž byl vytlačen a nestihl tak odcentrovat.
     
    25
    Anjukov zatím není ve své kůži a Volga díky tomu bude kopat další rohový kop.
     
    24
    Zenit najednou přiostřil svou hru a žlutou kartu si za nevybíravý zákrok vysloužil Hulk.
     
    23
    Oba týmy tak zcela zjevně doplatily na mokrý trávník. Déšť v Nižném Novgorodu rozhodně neustává.
     
    21
    Novgorod právě vstřelil branku!
    Zenitu vedení vydrželo dvě minuty. Shelton skvělým napadáním obral o míč Tymoščuka, poslal jej do šestnáctky, kde uklouzl Neto a ANDREJ KARJAKA pohodlně obstřelil Lodygina.
     
    21
    Hulk taktéž vpadl do domácí šestnáctky, míč mu ale nadělal hodně starostí a z nebezpečně vypadajícího průniku byl pouze centr do Nigmatulinovy náruče.
     
    19
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Volga byla na začátku utkání aktivnějším celkem, jenomže krutě doplatila na nedorozumění Polczaka s Nigmatulinem. Širokov mohl připravit střeleckou pozici Hulkovi, místo toho přihrál na hranici malého vápna, kam mezi Nigmatulina s Polczakem vpadl DANNY a nedal domácímu brankáři žádnou šanci.
     
    18
    Neto trochu zalaškoval s míčem a Lodygin jej na poslední chvíli vytáhl na autové vhazování. I po něm dokázala Volga být nebezpečná, Karjaka ale v šestnáctce nezachoval chladnou hlavu.
     
    17
    Danny dostal dobrý pas za domácí obranu, nabral dobrou rychlost, jenomže neměl podporu od svých spoluhráčů.
     
    17
    Putilo místo přihrávky před šestnáctku naprosto volnému Syčevovi zvolil kličku a udělal špatně. Před Volgou se otevírala nadějná situace.
     
    16
    Chodžanijazov se po kombinaci s Širokovem ocitl na zemi, o penaltu se ale rozhodně nejednalo. Následně poslal Witsel nepříjemný centr do šestnáctky a Nigmatulin jej zalehl.
     
    15
    Hulk si toho byl dobře vědom, jenomže nesplnil základní předpoklad, aby trefil branku.
     
    14
    Keržakov si pokryl míč a pak se nechal faulovat Bulgarem. Na takovémto terénu bude i standardní situace z pořádné dálky nebezpečná.
     
    13
    Volga zavřela svého soupeře u jeho šestnáctky, z čehož nakonec pramení pouze odkop od Lodyginovy branky.
     
    13
    Na druhé straně doslova vykoupal Chodžanijazova Syčev, ani jemu se však následně nepodařil centr.
     
    12
    Keržakov se opět pohyboval na ofsajdové hraně, přihrávku na něj stejně zastavil Polczak.
     
    11
    Nižnij Novgorod se ale nadále snaží Zenitu hru znepříjemnit tvrdou hrou, sudí Turbin pro ni zatím má alespoň částečné pochopení.
     
    10
    Hulk prostrčil míč Keržakovovi do ofsajdu a pomezní sudí Drozdov to okamžitě oznámil hlavnímu Turbinovi. Keržakov se ještě chvíli předtím zřejmě oprávněně zlobil na tuto rozhodcovskou dvojici, neboť jeho kotníky velmi nebezpečně atakoval Kolodin.
     
    10
    Nigmatulin se nedomluvil se svými obránci po centru Chodžanijazova a Keržakov vybojoval autové vhazování.
     
    9
    Domácí se po velmi svižném začátku utkání z jejich strany uklidnili a do hry se dostává také Zenit.
     
    7
    Syčev se poprvé ukázal a hned to bylo v postavení mimo hru.
     
    6
    Zenit předvedl pohlednou kombinaci na jeden dotek, jejímž vyvrcholením měl být centr či střela Keržakova, proti petrohradskému útočníkovi ale byl mokrý trávník, po němž míč dojel až za koncovou čáru.
     
    6
    Domácí opět prošli po levé straně, aktivní Karjaka pak stejně jako Polczak před chvílí pálil vedle.
     
    5
    Karjaka se neprokličkoval mezi houští hráčů v šestnáctce, Zenit ale odvrátil míč jen k Polczakovi, jenž jej z voleje poslal mimo Lodyginovu branku.
     
    5
    Putilův centr na tři dobře naběhnutého spoluhráče odvrátil Anjukov.
     
    4
    Chodžanijazov fauloval u postranní čáry a Volze patří další standardní situace.
     
    3
    Naopak do rychlého brejku prošel Hulk, jemuž vůbec nestačil Bulgaru, svého stopera ale skvělým vyběhnutím podržel Nigmatulin!
     
    3
    Po dalším centru Putila od rohového praporku nastal u malého vápna zmatek, Zenit se však znovu ubránil.
     
    2
    Putilo oslovil v šestnáctce Karjaku, jeho centr na další roh srazil Witsel.
     
    2
    Zenit se ubránil na přední tyči, Putilovi se centr příliš nepovedl.
     
    2
    Putilo se pokoušelo prokličkovat do šestnáctky, po nezdaru přihrál před ni Leandrovi, jehož sražená rána skončila rohovým kopem.
     
    1
    Již od první minuty je tedy jasné, že hráčům bude vydatný déšť dělat nemalé potíže. Při kombinaci to bude chtít obzvlášť dobrý cit.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči v doprovodu rozhodčích přichází na trávník.
     
    Jestli vás zajímá, zda je na lavičce Zenitu Andrej Aršavin, pak odpověď zní ano. Aršavin ale toho zatím v ruské lize příliš nenahrál a ani čtvrtý zápas tak nezačne v základní sestavě. Od začátku nastoupil pouze v Dánsku s Nordsjallendem a na hřišti vydržel poločas. O něco lépe dopadl v rámci Superkuboku s CSKA Moskva, kdy jej v 56. minutě nahradil Viktor Fajzulin. Toto utkání ale zase nedopadlo dobře pro jeho tým, který ruskému mistrovi podlehl 0:3.
     
    Stadion v Nižném Novgorodu rozhodně nebude vyprodán. Na vině je i poměrně nepříjemný déšť, který hráče provázel prakticky celou rozcvičku.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Volga Nižnij Novgorod: Nigmatulin – Leandro, Polczak, Bulgaru, Kolodin – Putilo, Ropotan, Šulenin, Shelton – Karjaka – Syčev.

    Zenit Petrohrad: Lodygin – Anjukov, Neto, Lombaerts, Chodžanijazov – Tymoščuk – Witsel, Širokov – Hulk, Keržakov, Danny.

    Rozhodčí: Turbin – Drozdov, Demeško.
     
    Domácí se v utkání budou muset obejít bez Andreje Bujvolova, Romana Koncedalova a ohrožen je také start Mulumby Mukendiho. Petrohradský lazaret se zmenšil na Vjačeslava Malafejeva, Domenica Criscita a Alexandra Bucharova. S týmem z města s věčným ohněm nově trénuje mladý záložník Ivan Solovjov, který přišel na volný přestup z Dinama a do plné tréninkové zátěže se již vrátili Alexandr Anjukov s Romanem Širokovem.
     
    Petrohradský Zenit do nové sezony nejvyšší ruské soutěže vstoupil i díky velké marodce rozpačitými výkony. V prvním kole sice zvítězil na hřišti FK Krasnodar, pak ale v samotném závěru ztratil zápas v Kazani a fanoušky nepotěšil ani ztraceným zápasem s Kubaněm. Dojem z nepovedeného začátku ligy tak napravil alespoň ve 3. předkole Ligy mistrů, kde si v prvním zápase na hřišti dánského Nordsjaellandu vytvořil slibnou pozici do odvety. Největší radost z tohoto utkání měl hlavně útočník Alexandr Keržakov, jenž jedinou brankou rozhodl a ukončil osmiměsíční půst.
     
    Volga sice ve druhém kole podlehla moskevskému Lokomotivu, avšak vzhledem k líbivému hernímu projevu a čtyřem získaným bodům se její začátek dá hodnotit kladně. Kalitvincevův tým minimálně v prvních kolech vystupoval s taktickou důsledností a obrannou zatvrzelostí, tato strategie ale dostala povážlivé trhliny. Základním stavebním kamenem defenzivy celého týmu byl jednatřicetiletý brankář Ilja Abajev. Ten sice na konci června podepsal novou smlouvu, jenomže už o měsíc později se přesunul právě do Lokomotivu Moskva, kde by měl v brance zacelit díru po zraněném Brazilci Guilhermem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:30.

    Daniel Polách

    Branky: 21. Karjaka – 19. Danny, 80. Danny, 89. Danny

    Karty:   51. Polczak (NNO), 56. Chodžanijazov (NNO), 64. Ropotan (NNO) – 24. Hulk (PET), 35. Širokov (PET)   27. Hulk (PET)


    FK Volga Nižnij Novgorod: Nigmatulin – Leandro, Polczak, Bulgaru, Kolodin – Putilo, Ropotan (84. Danilenko), Šulenin, Shelton (70. Dvorneković) – Karjaka – Syčev
    FK Zenit Petrohrad: Lodygin – Anjukov, Neto, Lombaerts, Chodžanijazov – Tymoščuk (64. Zyrjanov) – Witsel, Širokov (72. Fajzulin) – Hulk, Keržakov (56. Bystrov), Danny

    Rozhodčí: Turbin – Drozdov, Demeško
    bahis siteleri