Žilina – Rijeka 1:1 (kon.) | Dila Gori – Hajduk Split 1:0 (kon.) | Kazaň – Randers 2:0 (kon.)
Astra Giurgiu – Trenčín 2:2 (kon.) | Met. Doněck – Kukësi 1:0 (kon.) | Maccabi Haifa – Ventspils 3:0 (kon.)
Gefle – Karabach 0:2 (kon.) | Hapoel Tel Aviv – CS Pandurii 1:2 (kon.) | Kubaň Krasnodar – Motherwell 1:0 (kon.)
Lech Poznaň – Žalgiris Vilnius 2:1 (kon.) | Milsami – Saint-Étienne 0:3 (kon.) | Hapoel Ramat Gan – Estoril 0:1 (kon.)
Bursaspor – Vojvodina 0:3 (kon.) | Curych – Liberec 1:2 (kon.) | Differdange – Tromsø 1:0 (3:4 po pen.)
Thun – Häcken 1:0 (kon.) | Malmö – Swansea 0:0 (kon.) | Strømsgodset – Jablonec 1:3 (kon.)
Trabzonspor – Dinamo Minsk 0:0 (kon.) | Arnhem – Ploiesti 1:2 (kon.) | Stuttgart – Botev Plovdiv 0:0 (kon.)
CZ Bělehrad – Černomorec Oděsa 0:0 (kon.) | Mladost Podgorica – Sevilla 1:6 (kon.) | Rapid – Asteras 3:1 (kon.)
Standard – Xanthi FC 2:1 (kon.) | Club Bruggy – Śląsk 3:3 (kon.) | St. Johnstone – Minsk 0:1 (2:3 po pen.)
Udinese – Široki Brijeg 4:0 (kon.) | Breidablik – Aktobe 1:0 (1:2 po pen.)
konec
Trabzonspor AŞ
0:0 (0:0)
Dinamo Minsk
Čtvrtek 08.08.2013, 20:00Evropská liga (předkola)
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Krásný čtvrteční večer při sledování online přenosu z odvetného zápasu třetího předkola Evropské ligy mezi Trabzonsporem a Dinamem Minsk.
     
    Turecký tým je k postupu o něco blíž. V prvním zápase na soupeřově půdě totiž urval těsné vítězství 1:0, když se v závěru prvního poločasu prosadil útočník Paulo Henrique. Rozhodně se však nehrálo v rukavičkách, sudí rozdal v průběhu utkání po jedné červené kartě na každé straně.
     
    Úvodní sestavy:

    Trabzonspor AŞ: Kivrak – Yavru, Kacar, Yumlu, Čelůstka – Sen, Akgün, Adin, Aydogdu, Mierzejewski – Henrique.

    FC Dinamo Minsk: Sulima – Veretilo, Politevič, Kontsevoj, Danilov – Coto, Simovič, Figueredo, Nikolič, Stasevič – Adamovič.

    Rozhodčí: Pozzi – Josipovič, Pache (všichni Švýcarsko).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí se hned v úvodu střetnutí vydali kupředu a Aydogdu byl faulovaný protihráčem Adamovičem. Trabzonspor zůstane u míče.
     
    4
    Adin zahrával další přímý kop tureckého mužstva, ale domácí se k ohrožení soupeřovy brány nedostali. Na první střelecký pokus si ještě musí počkat.
     
    5
    Převládá souboj o střed hřiště, míč několikrát uskočil hráčům do zámezí. Hosté mají nyní výhodu autového vhazování.
     
    7
    Hosté podnikli rychlý útočný výpad a mohli jít do vedení. Po rohovém kopu se dostal ke střele zadák Poletivič, ale z dobré pozice trefil jen před brankou stojícího hráče.
     
    8
    Henrique se snažil odpovědět, hrotový útočník brazilské národnosti ale za přihrávkou vystartoval příliš pozdě – ofsajd.
     
    9
    Turecký celek zahrával standardní situaci z nadějné pozice zhruba pětadvacet metrů od brány Dinama. Ovšem k jejímu ohrožení se nedostal, s balonem již kombinuje soupeř.
     
    10
    Sen zahrával rohový kop, jeho centr však pohodlně odvrátila obrana běloruského týmu.
     
    12
    Hraje se zatím poměrně tvrdě, sudí musí často přerušovat hru kvůli ostrým zákrokům a nečistým skluzům. Žádný karetní trest ale zatím neudělil.
     
    14
    Domácí jsou teď mírně aktivnější, avšak těžko se dostávají k těsné blízkosti Sulimanovy brány. Vybojovali alespoň několik autových vhazování na soupeřově polovině.
     
    16
    Henriqueho sprint zastavuje už podruhé za čtvrt hodinu hry praporek sudího. Domácí střelec stál opět v ofsajdu.
     
    17
    Mierzejewski zkusil štěstí přímou střelou. Sulima byl však bez práce, kulatý nesmysl mezi tři tyče nemířil. Brankář může od své svatyně v poklidu rozehrát.
     
    19
    První střela na bránu. A rozhodně ne beznadějná! Henriqueho tvrdý projektil srazil obránce do zámezí, Adin rozehraje rohový kop.
     
    21
    Trabzonspor nyní svého soka masíruje, domácí mají k dispozici další roh. Obrana Dinama ale zatím funguje bezchybně, protivníka příliš k těsné blízkosti vlastního území nepouští.
     
    24
    Ovšem domácím vázne kombinace, už několikrát ztratili míč před šestnáctkou soupeře. Obranný val Minsku funguje bezchybně.
     
    26
    Olcan Adin se ujal dalšího rohového kopu svých barev. V pořadí již čtvrtého. Tentýž hráč byl ale o několik vteřin později lapen v ofsajdové pasti.
     
    27
    Po delší době na sebe upozornilo také běloruské mužstvo. Jenže Stasevič neměl správně seřízená mířidla. Brankář Kivrak pouze pohledem kontroloval, jak míč letí mimo.
     
    30
    Stasevič zahrával zajímavou standardku. Míč si stavěl v podstatě přesně na hranici vápna. Ke střele se nakonec dostal Coto, ale slibnou akci pokazil.
     
    32
    Mierzejewski pozdravil Sulimu, který s jeho střelou neměl problémy. Balon uschoval v náručí a bez zbytečného zdržování jej poslal zpět do hry.
     
    35
    První žlutou kartu dnešního klání vidí domácí záložník Aydogdu.
     
    36
    Kivrak má za sebou úspěšný náskok. Do rukavic lapil balon, který na jeho bránu nasměrovala kopačka Staseviče. Střela scházela větší přesnost.
     
    38
    Dvakrát za sebou teď do vzduchu vylétl praporek sudího. Nejprve si svoji pozici opět nepohlídal Henrique, o chvilku později však zastavuje švýcarský arbitr také rozběhnutého Adina.
     
    39
    V domácím táboře se opět žlutí, potrestaný byl zadák Yavru.
     
    42
    Dinamo opět ukázkově sehrálo ofsajdovou past, do které se lapil záložník Sen. Nicméně domácí si ztracený balon brzy vybojovali zpět.
     
    44
    První půle se blíží ke konci, o míč se borci přetahují převážně v blízkosti středového kruhu. Do šaten týmy zřejmě odejdou za nerozhodného stavu.
     
    První poločas skončil.
     
    Trabzonspor potvrzuje roli favorita, nad soupeřem má převahu. Přes obranu běloruského týmu se ale těžce prosazuje, prozatím je stav bezbrankový. Domácím by teoreticky tento výsledek stačil k postupu, Minsk naopak bezpodmínečně musí skórovat.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Veretilo se z pozice obránce nebojácně vydal kupředu a sám také vypálil. Ráně chyběla přesnost, Kivrak si další zákrok na své konto nepřipsal.
     
    48
    Dinamo vkročilo do druhé půle s velkým odhodláním. Po křídle nyní táhlo další útočný výpad, ten však skončil nepřesnou přihrávkou. Kivrak pomalu od své branky rozehrává.
     
    50
    Stasevič se prodral ke střele. Ovšem stejně jako pokus jeho spoluhráče Veretila z úvodu poločasu skončil balon mimo vytyčené území. Gólman zasahovat nemusel.
     
    53
    Simovič sebral balon českému protihráči Čelůstkovi jen za cenu faulu. Domácí mají míč v držení a mohou uklidnit hru, v předešlých minutách byli pod mírným tlakem.
     
    57
    Trošku nezáživná část zápasu. Hosté si jsou vědomi, že musí alespoň jednou pokořit soupeřovu obranu. Při výhře Dinama 1:0 by duel dokráčel do prodloužení, zato Trabzonsporu stačí i bezbranková remíza. Na tu se však rozhodně nedá spolehnout.
     
    60
    Hosté střídají, Cota nahrazuje Khvaschinski.
     
    61
    Změna hráčů také v domácím táboře. Místo Kacara si zahraje Demir
     
    62
    Sulima musel zasahovat! Střela čiperného Adina plachtila do brány, ale brankář měl dobrý výhled a letící balon zneškodnil.
     
    63
    Henriqueho dnes už poněkolikáté zastavil ofsajd. Hosté mají míč na kopačkách a kombinují na polovině hřiště.
     
    67
    Střídání na obou stranách. Ze hřiště odešel hostující Politevič, jehož nahradil Bykov. Ke změně sáhl také domácí kouč, jenž stáhl z pole Mierzejewskiho, opačným směrem zamířil Malouda.
     
    69
    Bykov už má na svém kontě po krátkém pobytu na hrací ploše první prohřešek. Nedovoleně si totiž počínal v souboji s Akgünem.
     
    70
    V sedmdesáté minutě obdržel první žlutou kartu hostující hráč. Za faul jí spatřil Nikolič.
     
    71
    Čiperný Adin byl faulovaný a sám se posléze ujal také přímého kopu. Volil přímou střelu na branku, leč poměrně nepřesnou. Sulima na ostrý zákrok připravoval marně.
     
    74
    Roh Dinama skončil neúspěchem, balonu se po několika odrazech zmocnil protivník.
     
    75
    Patnáct minut do konce řádné hrací doby. Udrží Trabzonspor bezbrankový stav, nebo soupeř v závěru udeří a klání půjde do prodloužení? S každou přibývající vteřinou je blíže k úspěchu turecký celek.
     
    78
    Demir vidí žlutou kartu. Dinamu svým faulem před šestnáctkou navíc nabídl nadějnou standardku.
     
    79
    Stasevičovu pumelici vytěsnil Kivrak na rohový kop! Domácí teď měli štěstí, od inkasované branky je zachránil rychlý reflex gólmana.
     
    80
    Ani Stasevičův centr z rohu nepřetavili hosté v kýžený úspěch. Čas se jim krátí, soupeř se nyní snaží co nejdéle udržet balon na kopačkách.
     
    84
    Hosté vystřídali, místo Veretila jde do boje Trubilo.
     
    85
    Střídá i domácí celek. Na poslední minuty se do hry podívá Erdogan, kterému připustil místo Sen.
     
    87
    Velká šance Dinama! Hostům ale dnes není přáno, Kivrak znovu senzačně zasáhl. Tentokrát zneškodnil střelu Kontsevoje, která by bez zásahu brankáře bezesporu skončila v síti.
     
    89
    Hosté drží míč a kostrbatě přechází kupředu. Kombinují na polovině soupeře, Dinamu ovšem vázne finální fáze.
     
    90+1
    Henrique mohl rozhodnout! Jenže selhal, hosté už vrhli všechny síly do útoku a zapomněli na obranu. Brazilský ostrostřelec však nadějnou příležitost nezužitkoval, míč napálil těsně vedle.
     
    90+4
    Stasevič to ještě zkoušel individuálně. Z poměrně velké vzdálenosti napřáhl ke střele, ale ta se mezi tři tyče nevešla. Trabzonspor kontroluje hru a čeká na závěrečný hvizd.
     
    Konec zápasu.
     
    Trabzonspor postupuje do další fáze Evropské ligy. Byť skončil dnešní zápas bezbrankovou remízou, turecký tým nasměrovala k postupu předchozí výhra na hřišti soupeře. Přeji příjemný zbytek večera. (21:53:37)

    Lukáš Šonský

    Branky:

    Karty:   35. Aydogdu (TRA), 39. Yavru (TRA), 78. Demir (TRA) – 70. Nikolič (MNK)


    Trabzonspor AŞ: Kivrak – Yavru, Kacar (61. Demir), Yumlu, Čelůstka – Sen (85. Erdogan), Akgün, Adin, Aydogdu, Mierzejewski (67. Malouda) – Henrique.
    Dinamo Minsk: Sulima – Veretilo (84. Trubilo), Politevič (67. Bykov), Kontsevoj, Danilov – Coto (60. Khvaschinski), Simovič, Figueredo, Nikolič, Stasevič – Adamovič.

    Rozhodčí: Pozzi – Josipovič, Pache (všichni Švýcarsko).
    01.08.2013
    Dinamo Minsk - Trabzonspor 0:1

    Branky: 41. Henrique

    Karty:   50. Veretilo (MNK) – 90. Yumlu (TRA), 94. Sen (TRA), 98. Kıvrak (TRA)   63. Danilov (MNK) – 97. Colman (TRA)

    bahis siteleri