Karaganda – Celtic 2:0 (kon.) | FC Ferreira – Zenit 1:4 (kon.) | Lyon – Real Sociedad 0:2 (kon.)
Plzeň – Maribor 3:1 (kon.) | Eindhoven – AC Milán 1:1 (kon.)
konec
FC Šachťor Karaganda
2:0 (1:0)
Celtic Glasgow
Úterý 20.08.2013, 17:00 • Astana Arena (Astana, KAZ) • Liga mistrů (předkola)
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Mohlo být s Celticem ještě hůře! Po ztrátě míče totiž domácí uháněli tři na dva, ale tak dlouho si dávali pozor na ofsajdové postavení, až o míč přišli.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje 3 minuty nad rámec hrací doby.
     
    82
    A střídají také hosté, na hřišti již je Baldé a naopak utkání skončilo pro Izaguirreho.
     
    82
    Karaganda střídá a ze hřiště jde kapitán a autor první branky Finončenko, kterého nahradí Zenkovič.
     
    77
    Karaganda právě vstřelila branku!

    Tak moc se hosté hnali za vyrovnáním až přišel trest na druhé straně. Karaganda tak udělala další výrazný krůček k postupu do základní skupiny Ligy mistrů! Rozhozená obrana Celticu ještě dokázala pokrýt první centr, ale potom druhém od Vičiuse už zůstal v šestnáctce nekrytý SERGEJ CHIŽNIČENKO, který rozradostnil domácí příznivce podruhé. Chižničenko si za svou práci pro tým tento gól jistě zasloužil.
     
    73
    A po tomto postupném útoku mohlo být vyrovnáno, centr totiž dolétl přesně na hlavu Forresta, který však poslal míč z pěti metrů přesně do míst, kde stál brankář Mokin a ten míč fantasticky vyrazil. Při souboji u zadní tyče si zřejmě Samaras poranil nohu, při dobíhání totiž odkulhal mimo hrací plochu a je tam ošetřován.
     
    67
    Avizované střídání u Celticu je opravdu zde. Na hřiště jde Matthews, který nahrazuje Lustiga.
     
    65
    Chižničenko (KRG) dnes odvátí neskutečnou práci pro svůj tým. Je sice jediným hráčem Karagandy, který se v podstatě nemusí vracet do obrany, ale při každém odkopnutém míči okamžitě přepne na vyšší rychlostní stupeň a i sám dokáže s obranou Celticu hezky zamávat. Také tentokrát se dostal k míči, podržel ho a přiťukl dobíhajícímu spoluhráči na křídlo, ten mu míč vrátil a Chižničenko tak mohl vystřelit. Střela dokonce letěla mezi tři tyče, ale chyběla jí větší razance.
     
    64
    Po dvou odrazech míč doputoval k Mulgrewovi (CEL), ten stál zády k bráně a tak se pokusil o akrobatické zakončení. Míč sice trefil, ale dosti nedůrazně a tak měl Mokin práci usnadněnou.
     
    52
    Izaguirre (CEL) měl na kopačce vyrovnání, ale ve výtečné pozici přestřelil. Hostující hráč si míč dobře stáhl dovnitř šestnáctky, tím obehrál protihráče, ale nedokázal přesně zamířit a teď jej to jistě mrzí.
     
    45
    Ještě jeden rychlý brejk stihli domácí, ale z toho nakonec nic zajímavého nebylo. Navíc rozhodčí ponechanou výhodu Karagandě vzal a potrestal Mouyokola (CEL) žlutou kartou.
     
    41
    Fantastický rozehraný signál Celticu málem nadělal v pokutovém území Karagandy paseku, parádním skluzem však obrana zastavil finální přihrávku Commonse a z celé akce tak bude jen roh.
     
    29
    Přímý kop rozehráli hosté dobrým centrem, na ten si naskočil Samaras a hlavičkou se snažil umístit míč na zadní tyč. Myšlenka to byla výborná, no míč doplachtil těsně kolem brány.
     
    20
    Z tohoto mohla být branka minimálně tohoto měsíce! Commons (CEL) z ničeho nic vypálil míč směr domácí brána, kulatý nesmysl ve vzduchu neskutečně zaplaval a vylétl až na břevno. Mokin jenom tak přihlížel, jak se míč odráží těsně před brankovou čáru a tím ho zachraňuje od inkasování.
     
    12
    Karaganda právě vstřelila branku!

    Šachťor to však nemusí vůbec mrzet, po dalším autovém vhazování byl totiž míč elegantně přizvednut Vasiljevičem a dopadl přesně před kapitána ANDREJE FINONČENKA a ten dostal míč z dvou metrů do sítě a překvapivě posílá domácí to vedení.
     
    4
    Nebezpečí přišlo také po rohu z druhé strany, do zakončení se tentokráte dostal Mouyokolo (CEL), ale ani on v souboji s Mokinem neuspěl. Přesto domácí brankář ve vzduchu ani tentokrát nepředvedl jistý zákrok.
     
    4
    Obrovská šance Celticu po této standardní situaci, do souboje s brankářem Mokinem se vydal van Dijk a nebezpečnou hlavičkou málem otevřel skóre dnešního zápasu. Obrana Karagandy s vypětím všech sil dokázala míč dostat na další roh.

    Jozef Valenčík

    Branky: 12. Finončenko (Vasiljevič), 77. Chižničenko (Vičius)

    Karty:   45. Mouyokolo (CEL)


    FC Šachťor Karaganda: Mokin – Simčevič, Malij, Vasiljevič, Džidič, Poryvajev – Caňas, Vičius, Finončenko (82. Zenkovič), Ghazaryan – Chižničenko
    Celtic Glasgow: Forster – van Dijk, Mouyokolo, Mulgrew, Izaguirre (82. Baldé) – Brown, Commons, Lustig (67. Matthews), Forrest – Samaras, Ledley

    Rozhodčí: Královec – Wilczek, Kordula
    Středa 28.08.2013
    Celtic - Karaganda 3:0

    Branky: 45+1. Commons (Samaras), 48. Samaras, 90+2. Forrest

    Karty:   67. Ledley (CEL), 90+3. Brown (CEL) – 18. Simčević (KRG), 36. Cañas (KRG), 40. Vičius (KRG), 85. Zenkovič (KRG)

    bahis siteleri