Heerenveen – Ajax 3:3 (kon.)
konec
SC Heerenveen
3:3 (3:2)
Ajax Amsterdam
Pátek 23.08.2013, 20:00 • Abe Lenstra Stadion, Heerenveen (kapacita: 26 800 míst) • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Sven Kums mohl potrestat chybné vyběhnutí Vermeera, ale svou technickou střelu poslal jen na horní síť brány. Teď měli hosté obrovskou dávku štěstí.
     
    90
    Heerenveen roh Eriksena bez problémů odvrátil a okamžitě se vydal do rychlého brejku, na jehož se konci se ocitl zakončující Sven Kums. Gólman Vermeer vytáhl hodně důležitý zákrok a střelu domácího středopolaře vyrazil.
     
    83
    Hned vzápětí je tu změna i na druhé straně barikády. Odešel křídelník Bojan Krkić, přišel hrotový útočník Danny Hoesen.
     
    82
    Trenér Marco van Basten nechtěl nic riskovat a Ziyecha raději stáhl ze hry. Na poslední minuty naopak přišel Sven Kums.
     
    76
    Avizovaná změna je tady. Ze hřiště odstupuje za bouřlivého potlesku autor třetí branky Heerenveenu Magnus Eikrem, přichází Joey van den Berg.
     
    71
    Trenér Marco van Basten poprvé v zápase vystřídal. Ze hřiště stáhl Luciana Slagveera, jehož nahradil Yanic Wildschut.
     
    70
    Marten de Roon podrazil Serera a za svůj zákrok viděl žlutou kartu.
     
    65
    Ajax právě vstřelil branku!
    CHRISTIAN ERIKSEN po dvou asistencích z první půle přidává také nesmírně důležitou branku, kterou vstřelil díky krásné pozemní střele z dobrých pětadvaceti metrů. Míč zaplul přesně k tyči, Nordfeldt byl bez šance – 3:3.
     
    63
    Hakim Ziyech se ujal rozehrávky následného přímého kopu a Vermeera překvapil nečekanou střelou z ostrého úhlu. Gól však nestřelil, Vermeer míč vyrazil.
     
    62
    Nicolai Boilesen stáhl k zemi pronikajícího Slagveera a pěkně zblízka si prohlédl z rukou rozhodčího Vinka kartónek žluté barvy.
     
    61
    Další střídání na straně Ajaxu. Ze hřiště jde dnes poměrně nevýrazný Viktor Fischer, místo kterého si nahraje švédský křídelník Tobias Sana.
     
    59
    Jeho exekuce se podle očekávání ujal Cristian Eriksen, který vyzkoušel pozornost Nordfeldta nepříjemnou technickou střelou. Domácí gólman měl co dělat, aby míč vyrazil alespoň na roh.
     
    58
    Pele van Anholt poslal k zemi Boilesena a zcela po právu viděl žlutou kartu. Ajax má výhodu přímého kopu.
     
    46
    Na hostující straně došlo ke střídání. Do druhé půle už nezasáhne Lasse Schöne, kterého nahradil Thulani Serero.
     
    44
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné! Heerenveen otáčí stav utkání ještě před přestávkou! MAGNUS EIKREM si zpracoval přihrávku Slagveera, na hranici vápna si našel místo pro zakončení a střelou k pravé tyči nedal Vermeerovi žádnou šanci – 3:2.
     
    36
    Na hřišti se nám opět zažlutilo. Kartu vyfasoval hostující zadák Ricardo van Rhijn, který navíc dává Heerenveenu možnost zahrozit z přímého kopu.
     
    35
    Vermeer už je na nohou. Hakim Ziyech viděl za srážku s hostujícím brankářem žlutou kartu.
     
    32
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Stačilo necelých deset minut a je po dvougólovém náskoku Ajaxu. Opět výborně zafungovala spolupráce mezi Ziyechem a ALFREDEM FINNBOGASONEM. Také v tomto případě se domácí kanonýr prosadil přízemní střelou k tyči – 2:2.
     
    23
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Domácí snižují! Ziyech parádní přihrávkou mezi obránci našel ALFREDA FINNBOGASONA, který se zjevil tváří v tvář brankáři Vermeerovi a s ledovým klidem jej propálil – 1:2.
     
    17
    Ajax právě vstřelil branku!
    Bránění rohových kopů dnes Heerenveenu opravdu nejde. Tentokrát si domácí obrana nepohlídala islandského útočníka KOLBEINNA SIGTHÓRSSONA, jenž z bezprostřední blízkosti hlavou neomylně zakončil – 0:2.
     
    13
    Ajax právě vstřelil branku!
    Eriksen odcentroval na zadní tyč, tam si na míč naskočil stoper NIKLAS MOISANDER a hlavičkou mezi nohama brankáře Nordfeldta propasíroval míč do sítě – 0:1.
     
    8
    Ajax se mohl dostat do vedení. Domácí obrana zapomněla na kanonýra Kolbeinna Sigthórssona, který si potáhl míč do ideální střelecké pozice a zhruba z patnácti metrů vypálil. Nordfeldt byl na svém místě a jeho přízemní projektil lapil.

    Tomáš Honajzer

    Branky: 23. Finnbogason, 32. Finnbogason, 44. Eikrem – 13. Moisander, 17. Sigthórsson, 65. Eriksen

    Karty:   35. Ziyech (HEE), 58. Van Anholt (HEE), 70. De Roon (HEE) – 36. Van Rhijn (AJA), 62. Boilesen (AJA)


    SC Heerenveen: Nordfeldt – Van Anholt, Otigba, Kruiswijk, Dijks – De Roon, Ziyech (82. Kums), Eikrem (76. Van den Berg) – Slagveer (71. Wildschut), Finnbogason, Van La Parra.
    Ajax Amsterdam: Vermeer – Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Boilesen – Schöne (46. Serero), Poulsen, Eriksen – Bojan (83. Hoesen), Sigthórsson, Fischer (61. Sana).

    Rozhodčí: Vink – Meenhuis, Lobbert.

    Diváci: 25 205
    bahis siteleri