Mountfield HK – Luleå 1:2 (kon.) | TPS – Bern 5:3 (kon.) | Tappara – Fribourg 5:3 (kon.)
Kuopio – Vienna Capitals 1:4 (kon.) | JYP – HC Slovan 3:4 (kon.) | IFK Helsinky – Zürich 6:4 (kon.)
Kometa Brno – Hamburg 5:2 (kon.) | Djurgården – Pardubice 3:2 (kon.) | Brynäs – Liberec 4:3 (kon.)
HV71 – Sparta 5:3 (kon.) | Linköping – Chomutov 4:0 (kon.) | Färjestad – Mannheim 4:1 (kon.)
Frölunda – Ingolstadt 7:3 (kon.) | Salzburg – Kärpät 3:2 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
5:2 (2:1, 3:1, 0:0)
Hamburg Freezers
Pátek 23.08.2013, 18:00 • KAJOT ARENA - Brno • European Trophy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    55:19
    Tak ještě jedno vyloučení a přesilovka pro Kometu. Wolf dal dnes dva góly, ale vyloučen je již potřetí. K tomu měl i osobní trest. Nyní je potrestán za sekání.
     
    53:10
    Dnešnímu utkání přihlíží 2630 diváků.
     
    51:26
    Jiří Trvaj výtečný ve svém stanovišti. Nyní vychytal najíždějícího Oppenheimera, který si najel z mezikruží před bránu a pálil dobře. Chtěl dát puk nahoru, ale zkušený brněnský mazák si poradil a nepřipustil třetí gól ve své kleci.
     
    46:11
    Vyloučení na obou stranách za vzájemnou strkanici. Pettinger a Dočekal už sedí za katrem.
     
    45:41
    Šance pro Hamburg. David Nosek vyloučen za podražení.
     
    45:06
    Hosté by totiž potřebovali rychlou kontaktní branku, ale rušno je spíše na druhé straně. Tomáš Svoboda ujel v brejku s jmenovcem Jakubem, který vystřelil jen do boční sítě Treutleho brány. Část ochozů se už radovala, ale předčasně.
     
    38:53
    To je orchestr, přátelé. Kometa si dělá v útočné třetině co chce. Nosek a Tomáš Svoboda roztočili pořádný kolotoč před Treutlem. Ten se nestačil přesunovat z jedné tyče na druhou, s vypětím všech sil mu pomohli i obránci, kteří se uklidili do brankovišti a v podstatě fotbalově stáli u tyček a odpalovali kotouče z důležitého prostoru.
     
    35:13
    Dujsík vyloučen za nedovolené bránění, Brno bude hrát v oslabení.
     
    34:42
    Kometa právě vstřelila branku!
    Je to za bůra. Další rychlý brejk Brna končí gólem. Dočekal ujel po pravé straně, podíval se před bránu, kde byl nachystán na volej VILĚM BURIAN a jeho střela příklepem zapadla nad lapačku do klece německého brankáře Treutleho. Asistence: Martin Dočekal, Jakub Koreis.
     
    34:11
    Kometa právě vstřelila branku!
    Teď už v pěti. LEOŠ ČERMÁK (2+2) korunuje svůj dnešní výborný výkon druhou trefou. Od modré vypálil Kováčik, který si připisuje již třetí asistenci. Puk po jeho ráně se odrazil od brankáře a u levé tyče byl připraven na dorážku domácí kapitán. A pro něj už to byla jednoduchá záležitost. Asistence: Jozef Kováčik, David Nosek.
     
    33:44
    Brňané budou hrát 27 vteřin dvojnásobnou přesilovku. Pettinger vyloučen za sekání.
     
    31:59
    Westcott potrestán za hákování, Kometa může pokračovat v útočných rejdech.
     
    31:17
    Německý tým má v obraně díry jako vrata. Ale Vojtěch Němec chybu v defenzivě netrestá. Od modré jel sám na bránu, ale před Treutlem nedokázal zakončit.
     
    30:43
    Hamburg Freezers právě vstřelil branku!
    Následná akce už končí v brněnské síti. Ve skrumáži před bránou se nejlépe zorientoval DAVID WOLF, který vypálil mezi dvěma brněnskými obránci a Trvaj toho asi příliš neviděl. Kotouč končí v síti a hostující fanoušci se mohou radovat. Hrstka jich do Brna dorazila, zřejmě i v rámci závodů GP. Asistence: Johan Edjepalm.
     
    22:26
    Po takové chluché pasáži přichází vyloučení Tomáše Svobody za držení. Hamburg zkusí něco s tímto nepřiznivým výsledek udělat.
     
    20:52
    Kometa právě vstřelila branku!
    ...LEOŠ ČERMÁK (1+2) ujel na své vlastní modré čáře, dostal se s pukem až před Treutleho bránu a tam brněnský kapitán ukázal své zkušenosti a především rozvahu v koncovce. Chladnokrevně a s ledovým klidem zakončil blafákem k levé tyči a Kometa vede již o dvě branky. Asistence: Hynek Zohorna.
     
    19:47
    Jenže jen chvíli. Hosté se usadili v pásmu a přišla střela Schmidta, který od modré nahodil kotouč před Trvajovu bránu a u něj zazvonila levá tyč! Poté puk stále před bránou poskakoval, uzmul ho Festerling, ale ani on nedokázal touš propasírovat do sítě. Kometa měla obrovské štěstí, ale hubený náskok nakonec v první části udrží.
     
    19:18
    Wolf u sudího Poláka protestoval tak vehementně, že inkasuje osobní desetiminutový trest.
     
    19:01
    Místo tlaku Komety je zde trest pro Jana Káňu, který je vyloučen za držení.
     
    18:59
    Obrovská šance Hynka Zohorny, kterého poslal do samostatné akce kapitán Leoš Čermák. Zohorna zkusil na Treutleho blafák, ale ten nebyl dotažen do úspěšného konce. Zohornovi se nepodařilo zvednout kotouč na betony hostujícího gólmana.
     
    17:13
    Další vyloučení zápasu. Za podražení je vyloučen autor jediné branky Hamburgu. Vyfasoval menší trest za podražení.
     
    14:00
    A také Jakub Svoboda, za sekání. Dlouho tak přesilovka Komety netrvala.
     
    13:45
    Krämmer jde na trestnou za nedovolené bránění.
     
    13:35
    Kometa právě vstřelila branku!
    Vzápětí přichází reakce domácího týmu, který otáčí výsledek znovu na svou stranu. Kováčik si najel z pravého kruhu před bránu, místo střely volil přihrávká před bránu, kde byl HYNEK ZOHORNA a ten v pohodě doklepl střelou po ledě kotouč do brány. Treutle se nedokázal přesunout ke vzdálenější tyči a podruhé v zápase inkasuje. Asistence: Jozef Kováčik, Leoš Čermák.
     
    13:13
    Hamburg Freezers právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno. Hra 4/4 víc vyhovovala hostům, kteří se dočkali vyrovnání. DAVID WOLF si povšiml volného puku u Trvaje a u levé tyče zasunul kus černého nesmyslu do brány. Nikdo pořádně nevěděl, kde kotouč je, až si ho Wolf všimnul a k překvapení všech ho dopravil do sítě. Bez asistence.
     
    11:30
    Vylučuje se na obou stranách. Madsen na trestné za hrubost a Kempný vyloučen za sekání.
     
    11:26
    Pořádný rambajs byl na domácí straně. Tomáš Svoboda poslal přesný pas mezi kruhy na Jana Hrušku, který dlouho nepřemýšlel a napálil kotouč na Treutleho. Zaduněl však jen mantinel za jeho klecí.
     
    06:58
    Mohlo být vyrovnáno. Domácí jsou kompletní a zapomněli na dvojici Festerling – Flaake. Druhý jmenovaný si najel z levého kruhu před Trvaje a znovu byl na místě brněnský strážce brankoviště, který vytáhl kotouč ramenen mimo tři tyče.
     
    05:19
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nakonec to DAVIDU NOSKOVI vyšlo. Jako vrchní ostřelovač se ukázal v plné parádě. Dostal kotouč na modrou čáru a puk trefil přesně do šibenice Treutlovy svatyně. Parádní trefa brněnské posily z Karlových Varů, která ukázala, co je její největší zbraní. Využitá přesilovka 5/3. Asistence: Jozef Kováčik a Leoš Čermák.
     
    04:11
    Teď už si asi zachytá. Hosté jdou do tří. Lavalee vyloučen za sekání.
     
    03:38
    Na tresty je stav 1:1. Schubert inkasuje menší trest za podražení. Kometa si také zkusí početní výhodu.
     
    02:59
    Další tutovka pro Freezers. Flaake si zjevil u levé Trvajovy tyče a mohl zasunout puk bez problémů do brány, ale jako poslední instance se ukázal Martin Dočekal, který do střely vložil hokejku a puk z brány vytěsnil.
     
    02:07
    Hoši bojovat, slyšíme z brněnské haly. Kometa je přikovaná před svou bránou a Trvaj musí opět chytat jednu střelu za druhou. Především pumelice Schuberta a teč Oppenheimera volala po gólu, puk nakonec končí těsně vedle.
     
    01:06
    Hamburg začal aktivně a vynutil si tlak, rovněž tak i faul. Vyloučen je Jan Hruška za nedovolené bránění.

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 6. Nosek (Kováčik, Čermák), 14. H. Zohorna (Kováčik, Čermák), 21. Čermák (H. Zohorna), 35. Čermák (Kováčik, Nosek), 35. Burian (Dočekal, Koreis) – 14. Wolf, 31. Wolf (Edjepalm)


    HC Kometa Brno: Trvaj (Čiliak) – Hanzlík, Kováčik, Kempný, Nosek, Žižka, Kuboš, Hruška M., Dujsík – Káňa, Čermák (C), Zohorna – J. Svoboda, J. Hruška, T. Svoboda – Burian, Koreis, Dočekal – Jenyš, Němec, Mrázek. Trenéři: Vladimír Kýhos, Martin Pešout a Karel Beran.
    Hamburg Freezers: Treutle (Langmann) – Walter, Schmidt, Westcott, Edjepalm, Schubert (C), Bettauer, Lavalee – Pettinger, Jacobsen, Mitchell – Wolf, Festerling, Flaake – Madsen, Dupuis, Oppenheimer – Cabana, Möchel, Krämmer. Trenéři: Benoit Laporte, Aubin Serge.

    Rozhodčí: Roman Polák, Robin Čech – Přemysl Skopal, Milan Jindra

    Diváci: 2630
    bahis siteleri