Omsk – Jaroslavl 5:2 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Atlant 4:1 (kon.) | Jekatěrinburg – Petrohrad 4:6 (kon.)
Barys – Čerepovec 10:1 (kon.) | N.Novgorod – Čeljabinsk 3:4 (kon.) | Kazaň – Ufa 4:3 (1:0 po s.n.)
Viťaz – Magnitogorsk 4:5 (kon.) | Dynamo Moskva – Nižněkamsk 4:0 (kon.) | Spartak Moskva – HC Slovan 5:0 (kon.)
Minsk – CSKA Moskva 1:2 (po pr.) | Doněck – Lev 3:2 (po pr.) | Záhřeb – Riga 1:5 (kon.)
po prodl.
HC Donbass Doněck
3:2 (0:1, 1:1, 1:0)
Lev Praha
Neděle 08.09.2013, 16:00 • Aréna Družba (4 130) • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    62:32
    Doněck právě vstřelil branku!
    MAXIM JAKUCENJA vystřelil svému celku bonusový bod! Nepochopilně nechal domácího útočníka projet až k brance Petriho Vehanena kanadský obránce Nathan Oystrick, Jakucenja poté vymetl všechny pavučiny v pravém horním rohu branky lvů! Asistence: Teemu Laine.
     
    59:19
    Z ostrého úhlu se pokoušel dostavit puk do sítě Justin Azevedo, na poslední chvíli však zaúřadoval pravý beton Jána Laca.
     
    59:03
    Necelou minutu před koncem základní hrací doby má Lev ideální příležitost převážit misky vah na svou stranu! Za hákování je vyloučen Peter Podhradský (DON).
     
    58:22
    Ján Laco si teď vybral slabší chvilku, situace však brankou lvů neskončil. Zkušený slovenský brankář si za branou neporozuměl s Razinem, a tak se mohl dostat do šance Birner. Puk ale do sítě nedoklepl!
     
    56:50
    Zmatek před svou brankou řeší opět skvělý Vehanen, který nedovolil dorážet Dadonovovi.
     
    56:12
    Hned poté, co se Christensen vrátil na led, se naprosto zbytečně provinil faulem na koleno Claye Wilsona Nathan Oystrick (LEV)! Přesilovka pět na tři pro Donbass pokračuje.
     
    55:01
    Velice kritický moment pro Lev! Nicklas Danielsson (LEV) usedá na lavici hanby, Doněck má bez vteřiny minutu početní přehavy pět na tři.
     
    54:26
    Kašparova rána mířila přesně do míst, kde byl připraven Petri Vehanen.
     
    53:48
    Trenér domácích Andrej Nazarov si bere oddechový čas.
     
    54:01
    Erik Christensen (LEV) svému týmu nyní dost zavařil, za podražení totiž odchází na trestnou lavici, čímž tak dává domácímu mužstvu poměrně dobrou šanci na skórování.
     
    51:48
    Po dlouhé době si zahraje početní výhodu také Lev, Oleg Piganovič (DON) je vykázán na dvě minuty za sekání.
     
    49:40
    Lukáš Kašpar se podél pravé strany prodral po pravé straně, objel branku Vehanena a následně adresoval do brankoviště. Tam si kotouč do vlastní málem zklepli Oystrick se Ševcem!
     
    48:57
    Vzájemné vyloučení. Na domácí straně je to Oleg Piganovič (DON), na hostující straně pak Jakub Nakládal (DON).
     
    48:40
    Do velké šance se dostával Teemu Laine, jeho nájezd však Vehanen chytil!
     
    48:22
    Doněck právě vstřelil branku!
    Lev svou šanci nedal, a proto se ke slovu dostává Doněck, který srovnává stav utkání! Robitaille dostal puk na modré, odkud přihrál zadovkou na Kagarlického. Ten vypálil, Vehanen ránu vyrazit, bohužel pro Lev Praha jen zpět k holi RANDYHO ROBITAILLEA, který dává druhý gól svého celku! Asistence: Lukáš Kašpar.
     
    44:50
    Clay Wilson měl puk na bekhend, i přesto však dokázal kotouč poslat do brankoviště. Černá guma naštěstí pro Lev jen proletěla modrým půlkruhem, aniž by do ní některý z hráčů v červeném zasáhl.
     
    44:08
    Velká příležitost, když si puk před brankou vyměnili Robitaille a Kašpar. Ke střele se dostal první jmenovaný, ovšem Petri Vehanen udržel betony na ledě, čímž nedovolil domácímu forvardovi skórovat!
     
    43:31
    Vypadalo to, že se o nedovolený faul jednat nebude, nakonec ale Nicklas Danielsson (LEV) dostává dvě minuty za podražení Maxima Jakucenji.
     
    42:10
    Teemu Laine byl dalším hráčem, na kterého obrana Lva zapomněla. Finský útočník však svého krajana v brance Prahy nepokořil!
     
    37:00
    Jiří Novotný (LEV) vyrazil svému krajanovi Kašparovi hůl z ruky, za což půjde pykat na trestnou lavici.
     
    33:06
    Disciplína Lva Praha je v posledních minutách velice žalostná. Martin Ševc (LEV) je dalším hráčem hostů, který si půjde odsedět menší trest.
     
    32:53
    Dadonov a další šance domácího mužstva, Petri Vehanen ale dokázal útočníkovi Doněcku zmenšit úhel!
     
    31:40
    Jakub Nakládal se blýskl parádním zákrokem, kterým jasně zabránil vyrovnávací brance Donbassu. Lukáš Kašpar už zastrkával puk za položeného Vehanena, rukavicí však zabránil projití kotouče za brankovou čáru právě Nakládal. Udělal to navíc tak šikovně, že puk přistrčil ke svému brankáři, jenž jej podržel pod svou rukavicí, a přerušil tak hru!
     
    29:46
    Doněck právě vstřelil branku!
    A Donbass svu přesilovku čtyři na tři dokázal využít! Po nabití od Olega Piganoviče se do puku na modré čáře opřel CLAY WILSON. Na jeho tvrdou ránu nemohl Vehanen vůbec reagovat. Asistence: Peter Podhradský, Maxim Jakucenja.
     
    28:42
    A další trable pro Lev, k Petru Vránovi usedá na trestnou lavici Juraj Mikuš (LEV).
     
    28:15
    Přesilovka Lva však rychle končí, za stejný přestupek jako Varlamov se provinil Petr Vrána (LEV).
     
    27:23
    Lev má výhodu další početní výhody, Sergej Varlamov (DON) sekl do hole jednoho z hráčů pražského celku, a proto si jde sednout na trestnou lavici.
     
    24:58
    Strhla se bitka, kterou vyprovokovali Christensen a Kolář. Poté se do pěstního souboje zapojili i jiní. Kuriózní posouzení situace ze strany rozhodčích, trest totiž dostanou Lukáš Kašpar (DON) a Nathan Oystrick (LEV), kteří se zapojili do bitky až později.
     
    24:41
    Lev Praha právě vstřelil branku!
    Na jedné straně zbytečně dlouho tahal kotouč Maxim Jakucenja, a tak se puku chopil Petr Vrána, jenž na pravém křídle našel MICHALA ŘEPÍKA, který následně našel místo pod betonem Jána Laca. Tento gól jde tak trochu na vrub brankáře Doněcku. Asistence: Petr Vrána.
     
    23:52
    Petri Vehanen si musel dávat pozor na střelu z voleje, kterou od modré čáry vyslal Oskars Bartulis.
     
    19:30
    Petri Vehanen se musel ke konci první části hodně předvést. Dadonovovu ránu z mezikruží se pokoušel dorazit Jevgenij Běluchin, finský brankář ale včas zasáhl svou holí!
     
    19:07
    Je tu ještě příležitost pro Doněck. Na trestnou lavici za podraežní odchází Michal Birnen (LEV).
     
    12:43
    Přesilovka lvů však rychle končí. Poměrně zbytečným zákrokem se provinil zkušený Niko Kapanen (LEV), jenž je tak první hráčem Lva Paha v n ové sezóně, který inkasoval trest.
     
    12:18
    Druhá početní výhoda pro Lva. Právě Lukáš Kašpar (DON) se dopustil zbytečného faulu, když Sekáčovi podržel hůl.
     
    10:17
    Michal Řepík mohl navýšit vedení dva už na dvoubrankový rozdíl! Útočník Pražanů ale nedokázal před brankou Donbassu trefit poloporáznou branku!
     
    07:59
    Lev Praha právě vstřelil branku!
    Je tu první branka Lva Praha v letošní sezóně! Těsně před koncem početní výhody se prosazuje obránce CALLE RIDERRWALL, který dokázal šikovně tečovat nahození Ondřje Němce, které slovenský brankář ve službách Doněcku neviděl! Pražané se tak prosazují a otevírají skóre zápasu. Asistence: Ondřej Němec.
     
    06:00
    Je tu první vyloučení zápasu. Kapitán Oleg Piganovič (DON) fauloval kolenem, proto si nyní dvě minuty posedí na trestné lavici.
     
    05:30
    Calle Ridderwall se dopustil chyby, které mohl využít jiný český forvard, a to Lukáš Kašpar. Jeho rána lae mířila těsně vedle pravého horního rohu branky Petriho Vehanena.
     
    02:24
    Velká šance pro Jiřího Sekáče! Martin Ševc zavezl kotouč do útočného pásma, odkud se s ničím nepáral a střelou příklepem nastřelil kotouč na Laca. Ten vyrazil pouze k Sekáčovi, který měl před sebou jen odkrytou klec Doněcku! Forvard Lva ale minul!

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 30. Wilson (Podhradský, Jakucenja), 49. Robitaille (Kašpar), 63. Jakucenja (Laine) – 8. Ridderwall (Němec), 25. Řepík (Vrána)


    HC Donbass Doněck: Laco (Berezin) – Piganovič (C), Kolář, Wilson, Podhradský, Razin, Bartulis, Silnickij – Pettersson, Wirtanen, Laine – Jakucenja, Běluchin, Dadonov – Kašpar, Robitaille, Kagarlickij – Blagoj, Varlamov, Šalimov.
    Lev Praha: Vehanen (Lukáš) – Oystrick, Nakládal, Ševc, Humphries, Mikuš, Němec, Gragnani – Danielsson, Kapanen, Azevedo – Birner, Vrána, Řepík – Novotný (C), Christensen, Ridderwall – Sekáč, Zackrisson, Thörnberg – Cingel.

    Rozhodčí: Gusev, Sojn – Majtak, Pronskich

    Diváci: 3915
    bahis siteleri