Pov. Bystrica – Topoľčany 3:2 (po pr.) | Spišská N. Ves – Prievidza 2:3 (po pr.) | SR 18 – Michalovce 6:3 (kon.)
Senica – Lipt. Mikuláš 6:1 (kon.) | Prešov – Trnava 2:4 (kon.) | Bardejov – Detva 4:1 (kon.)
po prodl.
HK Spišská Nová Ves
2:3 (0:0, 1:1, 1:1 - 0:1)
MšHK Prievidza
sk Neděle 15.09.2013, 17:00 • Zimný štadión v Spišskej Novej Vsi • 1. liga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    V Spišskej Novej Vsi sa dlho nevedelo, či hokejisti A-mužstva vôbec nastúpia do nového ročníka 1. hokejovej ligy. Nakoniec však všetko dobre dopadlo a v krízovom režime Spišiaci sezónu 2013/2014 odohrajú.

    V druhom kole (v poradí v úvodnom) cestovali hokejisti HK Spišská Nová Ves do Považskej Bystrice, kde však prehrali 1:3. Ich dnešný súper, MšHK Prievidza, hostil na domácom ľade Bardejov, ktorému Prievidžania podľahli 1:4.

    V dnešnom prvom kole sa mladý tím Spišiakov pokúsi zabojovať o prvé body proti Prievidzi. Tá však bude takisto určite pomýšľať na víťazstvo.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Spišská Nová Ves: Smik – Vartovník Ľu., Janovčík, Cvengroš, Hoffman, Horváth, Rojkovič – Giľák, Hamráček, Ihnaťo, Dravecký, Mach, Wesselényi, Cútt, Findura, Lapšanský J.

    MšHK Prievidza: Volentier – Celar, Jaško, Kolník A., Bátora, Ďuriš, Majer – Raček, Kováč, Čopák, Holúbek, Sekera, Hús, Kentoš, Jánoš, Bednárik, Viedenský, Mendel

    Rozhodca: Štec – Kalina, Smrek.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:16
    Hosťujúci Mendel ako prvý vyskúšal Smikovu pozornosť, no puk tesne minul bránku.
     
    01:10
    Skúsený 42-ročný harcovník Branislav Jánoš prvýkrát ohrozil domáceho gólmana. Prievidza zatiaľ aktívnejšia, mladý tím Spišiakov čaká na chybu súpera.
     
    02:15
    Prvú početnú výhodu v tomto stretnutí si zahrajú Novovešťania, vylúčeným je Čopák, 2 minúty za podrazenie. Faul vyplynul predovšetkým z dobrej aktivity Spišiaka Lapšanského.
     
    03:20
    Domáce mužstvo nasťahované v útočnom pásme, Horváth dobre vypálil, Volentier však pozorný.
     
    03:40
    Vo vlastnom oslabení sa predral dopredu Raček, ktorý hľadal medzierku medzi betónmi brankára Smika. Nenašiel ju.
     
    03:59
    Na trestnú lavicu odchádza aj novoveský hokejista s číslom 19 Wesselényi. Chvíľku sa bude hrať 4 na 4, o 16 sekúnd sa začne skrátená presilovka Prievidze.
     
    05:26
    Prievidžania dostávajú možnosť početnej výhody o dvoch hráčov v trvaní 33 sekúnd, keď si na lavicu hanby ide sadnúť Spišiak Vartovník.
     
    05:26
    Vzápätí nedávno spomínaný Branislav Jánoš uštedril hlavnému rozhodcovi zopár šteklivých slov, pretože ho poslal späť na striedačku. Momentálne už chladí hlavu na trestnej lavici a bude tam ďalších desať minút. Veľká a zbytočná strata pre hostí.
     
    06:00
    Raček v ďalšej veľkej šanci, Smik puk vytlačil mimo brány.
     
    07:26
    Tak Spišská Nová Ves sa ubránila prievidzskej presilovke o jedného aj dvoch hráčov a už je v pätici.
     
    09:09
    Domáci brankár Pavol Smik má plné ruky práce, zatiaľ to ale od hostí nie sú žiadne výstavné kúsky a strely väčšinou smerujú len priamo do neho.
     
    09:44
    Podobne skončilo aj zakončenie Kentoša, Smik vyráža pred seba.
     
    11:33
    Hra sa síce prelieva z jednej strany na druhú, no obidva tímy vozia puk len okolo mantinelov. Minúty plné osobných súbojov.
     
    12:30
    Až teraz prišla obrovská možnosť Prievidze. Kováč peknou prihrávkou z otočky našiel úplne osamoteného Kentoša, ten netrafil takmer prázdnu bránu, pretože Smik sa nestihol presunúť.
     
    12:39
    Janovčík si pri mantineli pomohol rukami, čo si všimol hlavný rozhodca a udelil mu dvojminútový trest za narazenie. Prievidžania si zahrajú ďalšiu presilovú hru.
     
    14:20
    Pekná akcia Holúbeka s Mendelom, keď druhý menovaný opäť len zakončil priamo na hruď domáceho brankára Smika.
     
    14:39
    Spišská Nová Ves s piatimi hráčmi.
     
    16:12
    Kentoš naservíroval parádne puk až tesne pred bránkovisko Viedenskému, ktorý ho však neskrotil a z prvej minul.
     
    16:52
    Počas prerušenia hry odišiel z trestnej lavice na striedačku už aj Branislav Jánoš, ktorému skončil desaťminútový osobný trest.
     
    18:18
    Spišiaci sa len sporadicky dostávajú do útočného pásma, Volentier zasahoval po nahodení Vartovníka.
     
    19:00
    Jozef Kentoš zachytil vo vlastnom pásme prihrávku súperovho hráča priamo na jeho hokejku a rútil sa zoči-voči Smikovi. Zvolil strelu, ochranca domácej svätyne ho bravúrne vychytal.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    V bezgólovej prvej tretine dominovali hostia z Prievidze. Tí si vytvorili množstvo príležitostí, viazne im však koncovka. Všetky puky smerujú väčšinou do stredu brány, kde je zatiaľ Pavol Smik istý. Mladý celok Spišiakov pôsobí pomerne ustráchane, v útoku toho veľa domáci nevymysleli, no pozor si musia dávať hlavne na vylúčenia, ktoré ich budú oberať o sily.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 17.43 hod.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    21:57
    Prvé prerušenie hry od úvodu druhej tretiny prišlo až teraz. Pri signalizovanom vylúčení sa ocitol medzi kruhmi z ničoho nič Branislav Jánoš, ktorý mal pred sebou prázdnu bránku, no zrazu tam bol Pavol Smik, ktorý všetko vyriešil.
     
    21:57
    Na trestnú lavicu z domáceho mužstva odchádza Wesselényi, 2 minúty za hákovanie.
     
    22:06
    Prešlo len 9 sekúnd a bude sa hrať 4 proti 4. Menší trest obdržal aj Celar za držanie.
     
    24:08
    Wesselényi vyskočil z trestnej lavice a okamžite sa zapojil do útočnej akcie. Jeho strelu po ľade kryl Volentier.
     
    24:43
    Dravecký z uhla našiel len lapačku hosťujúceho brankára. Domáci začali byť aktívnejší, to je pre tento zápas len a len dobré.
     
    25:15
    Krásna akcia Spišiakov. Giľák v prečíslení 3 na 1 obdivuhodnou žabkou našiel Hamráčka, ktorý akoby neveril, že ten puk prešiel a snažil sa ho ešte vrátiť za seba Lapšanskému, to Volentier už vystihol. Nič viac tomu nechýbalo, len gól.
     
    26:52
    Tentoraz si v početnej výhode zahrá celok Spišiakov. Dokonca im hlavný arbiter Štec ponúkol dvojminútovú presilovku o dvoch mužov. Na lavicu hanby Sekera, 2 minúty za hákovanie, ten istý trest si vyslúžil aj Bednárik.
     
    27:40
    Mladíkom zo Spišskej Novej Vsi presilová kombinácia príliš nejde.
     
    28:18
    Findura sa už už dostával k puku, ktorý by mu stačilo nasmerovať do odkrytej brány, v poslednej chvíli mu ho vypichol kapitán Prievidze Roman Jaško.
     
    28:52
    Hostia v plnom počte, Prievidžania prežili dvojminútové oslabenie o dvoch mužov.
     
    30:46
    Spišiaci si zvýšenou aktivitou v druhej tretine vypýtali ďalší faul. Kolník – 2 minúty za hákovanie.
     
    31:15
    Ihnaťo krásnou zadovkou našiel kapitána Finduru, ktorý z prvej vypálil spomedzi kruhov mimo Volentierovej brány.
     
    31:24
    O pár sekúnd neskôr sa Michal Findura už zviecha v bolesti na ľade. Hosťujúci Bátora si za škaredý zákrok vyslúžil 5 minút plus trest do konca zápasu.
     
    32:30
    Spišiaci hrajú znovu presilovku 5 na 3, až veľmi kombinujú, chýba streľba.
     
    33:00
    Kolník naskočil z trestnej lavice a hneď ušiel domácej obrane. Samostatný nájazd proti Smikovi zakončil nepresne nad bránku.
     
    33:11
    HK Spišská Nová Ves si zahrá ďalšiu presilovku o dvoch mužov. Tak to už sú obrovské možnosti pre domáci tím. Na trestnú lavicu kapitán Prievidze Jaško, 2 minúty za krošček.
     
    34:14
    Horváthovu delovku od modrej ukryl vo svojej lapačke Volentier.
     
    34:32
    Na trestnej lavici hostí sa to plní. Ďalším vylúčeným je Majer, 2 minúty za napadnutie. Spišiaci pokračujú v presilovej hre 5 na 3.
     
    35:26
    Spišská Nová Ves dala gól!
    Tak konečne to domáci tím zlomil a využil dlhánsku presilovú hru o dvoch mužov. Pekná kombinácia, na ktorej konci stál kapitán Michal FINDURA. So zakončením do odkrytej brány trochu váhal, nakoniec sa však nemýlil. Asistencie: Roman Ihnaťo, Ľuboslav Vartovník.
     
    36:03
    Vzápätí ďalšie vylúčenie na prievidzskej strane. Po skrumáži pred Volentierovou bránkou si obrancovia robili poriadky, s agresivitou to trošku prehnal Bednárik, 2 minúty za napadnutie.
     
    37:50
    Prievidza dala gól! Až nepochopiteľne jednoducho sa dostali hostia do prečíslenia počas vlastného oslabenia.. Kolník volil strelu, po ktorej s dorážkou nemal problém osamotený Roman HÚS. Prievidza veľmi rýchlo vyrovnala, to by snáď po takomto súste oslabení nečakal nikto. Asistencie: Adrián Kolník, Branislav Jánoš.
     
    38:03
    Hostia po veľmi dlhom čase znovu v plnom počte na ľadovej ploche.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Prostredné dejstvo bolo v Spišskej Novej Vsi veľmi divoké, najmä čo sa týka počtu vylúčených hráčov na hosťujúcej strane. Až sedem menších trestov a jeden päťminútový si vyslúžili prievidzskí hokejisti. Spišiaci zahadzovali jednu šancu za druhou, až poslednú výhodu o dvoch mužov sa im podarilo využiť. Onedlho im však utiekli dvaja protihráči a Hús z dorážky vyrovnal. Tretia časť hry bude zaujímavá, kto vie, koľko síl ešte hosťom po tomto koncerte oslabení ešte ostalo.
     
    Ďalšia tretina začne približne o18.39 hod.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    41:06
    Tretia tretina sa začala vo svižnom tempe, snáď v nej neuvidíme toľko vylúčení ako v predošlej časti hry.
     
    41:41
    Prievidza dala gól! Spoza bránky našiel Čopák veľmi dobre Branislava JÁNOŠA, ktorý zúročil svoje skúsenosti, na zakončenie počkal a rutinérsky prekonal Smika. Prievidza ide do vedenia. Asistencie: Vladimír Čopák.
     
    42:11
    Vylúčenie na oboch stranách. Domáci Hamráček a Prievidžan Kováč, obaja 2 minúty za napadnutie.
     
    44:11
    Obidve mužstvá už s piatimi hráčmi na ľade. Prievidza sa snaží hru držať čo najďalej od svojho brankára, Novovešťania to budú mať s prechodom do útočného pásma veľmi náročné.
     
    45:27
    Domáci hokejisti kúskujú hru, previnili sa už tretím zakázaným uvoľnením v rade. To však vyhovuje najmä hosťom.
     
    47:20
    Strelec vyrovnávajúceho gólu Prievidze, Roman Hús, si odpyká dvojminútový trest za držanie.
     
    47:27
    Za hlavu sa chytá Kolník. Ten najprv chcel, aby jeho brankár prikryl puk lapačkou, no potom sa dohodli, že ho vyhodí cez všetky čiary. Dopadlo to len s malou chybičkou, pretože puk vyhodil do hľadiska, za to sú automaticky dve minúty.
     
    48:15
    Cútt nedokázal z tesnej blízkosti nadvihnúť puk nad Volentierove rameno.
     
    49:27
    Hamráček takmer z identickej pozície ako pred chvíľou Cútt, našiel len lapačku hosťujúceho brankára.
     
    49:27
    Prievidza prežila ďalšiu početnú nevýhodu o dvoch mužov. V tomto stretnutí si poriadne vylepší štatistiky pri hre v oslabení.
     
    51:09
    Tentoraz si presilovku zahrajú hostia. S menším trestom odchádza na trestnú lavicu Horváth, 2 minúty za nedovolené bránenie v hre.
     
    52:26
    Jánoš ukázal svoj prehľad v hre, stále kontroloval kombináciu Prievidze počas presilovej hry, až napokon sám zakončil. Puk skončil v brankárovej lapačke.
     
    53:08
    Bednárik si vynikajúco narazil s Viedenským, ktorý stal za bránkou, Smika však z prvej neprekonal. Zadáci Spišskej Novej Vsi sa však na túto akciu len nechápavo, bez pohybu, pozerali.
     
    53:09
    Aj novoveská omladina oslabenie prežila. Teraz bude práve na nej, aby vymyslela niečo smerom dopredu a zdramatizovala tento súboj.
     
    54:58
    Rojkovičovi sa otvoril priestor, spravil si útočný výlet, vypálil poriadny príklep, ktorý skončil na vrchnej žrdi Volentierovej bránky.
     
    56:04
    Ďalšia šanca pre Spišiakov. Na trestnú lavicu Majer, 2 minúty za hákovanie.
     
    57:18
    Dve minúty dostáva aj ďalší Prievidžan, Roman Jaško, 2 minúty za nedovolené bránenie v hre. Znovu 46 sekúnd presilovej hry o dvoch hráčov pre Spišskú Novú Ves. Koľká presilovka Spišiakov 5 na 3 to pre Spišiakov dnes už je. A len jediná ostala využitá.
     
    57:18
    Oddychový čas pre Spišskú Novú Ves.
     
    58:29
    Domáce mužstvo sa zatiaľ k ničomu vážnejšiemu nedostalo, Prievidza už, samozrejme, hrá so štyrmi hráčmi.
     
    58:43
    Cútt predviedol parádny samostatný prienik, až v poslednej chvíli mu vypichol puk jeden z hosťujúcich hráčov.
     
    58:57
    Smik už vykurčoľoval na striedačku, no o desať sekúnd sa tam vrátil, pretože vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    59:57
    Spišská Nová Ves dala gól!
    Obrovská chyba Volentiera. Miesto toho, aby puk bezpečne prikryl, chcel ho rozohrať. Spišiaci mu ho zabrali a kapitán Spišiakov Michal FINDURA pridal svoj druhý presný zásah v tomto stretnutí. Tri sekundy pred koncom je tak vyrovnané. Asistencie: Branislav Horváth, Patrik Wesselényi.
     
    60:00
    Tretia tretina skončila.
     
    60:01
    Začalo predĺženie.
     
    60:11
    Hneď v úvode predĺženia si zahrá presilovku Prievidza. Na trestnú lavicu Ihnaťo, 2 minúty za hákovanie.
     
    61:20
    Spišiaci zatiaľ oslabenie zvládajú na výbornú. Prievidza sa nevie usadiť v útočnom pásme.
     
    61:40
    Až teraz sa to hosťujúcim hráčom podarilo a už lietala okolo Smikovej bránky jedna strela za druhou.
     
    62:11
    Spišská Nová Ves na ľade už v plnom počte hráčov, takže so štyrmi hokejistami, pretože 5-minútové predĺženie sa hrá 4 na 4.
     
    63:09
    Hús nastrelil ľavú žrď Smikovej brány.
     
    64:13
    Prievidza dala gól! Hostia si nakoniec z tohto duelu odnesú dva body. Rozhoduje o tom Ivan RAČEK, ktorý sa pri prečíslení 3 na 1 rozhodol pre strelu a spravil dobre. Asistencie: Ivan Celar, Marek Mendel.
     
    Koniec zápasu.
     
    Obidva celky v dnešnom dueli získali prvé body v tejto sezóne. Spišiaci vyrovnali len tri sekundy pred záverečnou sirénou tretej tretiny, no v predĺžení hostia z Prievidze znovu strhli víťazstvo na svoju stranu. Prievidzu dostalo do problémov najmä obrovské množstvo vylúčených hráčov. Nakoniec to však Prievidžania zvládli a zo Spiša si odnášajú dva body. Novoveská omladina dokázala vybojovať prvý cenný bod. Ja sa s vami lúčim, dovidenia pri ďalších online prenosoch zo Spišskej Novej Vsi. (19:38:53)

    Peter Petráš

    Branky a nahrávky: 36. Findura (Ihnaťo, Vartovník), 60. Findura (Horváth, Wesselényi) – 38. Hús (Kolník, Jánoš), 42. Jánoš (Čopák), 65. Raček (Celar, Mendel)


    HK Spišská Nová Ves: Smik – Vartovník Ľu., Janovčík, Cvengroš, Hoffman, Horváth, Rojkovič – Giľák, Hamráček, Ihnaťo, Dravecký, Mach, Wesselényi, Cútt, Findura, Lapšanský J.
    MšHK Prievidza: Volentier – Celar, Jaško, Kolník A., Bátora, Ďuriš, Majer – Raček, Kováč, Čopák, Holúbek, Sekera, Hús, Kentoš, Jánoš, Bednárik, Viedenský, Mendel

    Rozhodčí: Štec – Kalina, Smrek

    Diváci: 428
    bahis siteleri