Schalke – FCSB 3:0 (kon.) | Chelsea – Basilej 1:2 (kon.) | Marseille – Arsenal 1:2 (kon.)
Neapol – Dortmund 2:1 (kon.) | Austria – Porto 0:1 (kon.) | Atlético – Zenit 3:1 (kon.)
AC Milán – Celtic 2:0 (kon.) | Barcelona – Ajax 4:0 (kon.)
konec
FC Schalke 04
3:0 (0:0)
FC Steaua Bukurešť
Středa 18.09.2013, 20:45 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Liga mistrů
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    No mohlo být s klubem z hlavního města Rumunska ještě hůře. Učida našel před bránou střídajícího Clemense a ten svoji střelou orazítkoval vzdálenější tyč.
     
    89
    ...druhým střídáním je pak odchod Jeffersona Farfána a příchod Christiana Clemense.
     
    88
    Dvojí střídání na straně Schalke. Ze hry nejprve odchází Marco Höger a na poslední chvíle vstoupí na hřiště Leon Goretzka...
     
    85
    Schalke právě vstřelilo branku!
    A je z toho třetí gól v síti hostů. Byla to opět krásná akce. JULIAN DRAXLER nahrál Farfánovi, ten z první poslal míč na střídajícího Fuchse, který opět z první vrátil míč za obranu nabíhajícímu Draxlerovi, u kterého celá akce začala. Talentovaný německý hráč pak naprosto chladnokrevně zakončil.
     
    82
    Schalke teprve poprvé střídá. Trenér Jens Keller neponechává nic náhodě a stahuje útočníka Adama Szalaie a posiluje defenzivu Christianem Fuchsem.
     
    81
    Velmi ostrý a zbytečný zákrok předvedl na Högera Adrian Cristea (STB) a naprosto zaslouženě dostává žlutou kartu. Zřejmě už trochu zapůsobila frustrace.
     
    78
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Domácí vedou o dva góly. Krásnou akci teď předvedlo Schalke, ukázkový přechod do útoku. Farfán se uvolnil na pravém křídle přihrál na hranici vápna Draxlerovi. Ten se neunáhlil, nestřílel a ještě posunul doleva na KEVINA-PRINCE BOATENGA, jenž následně propálil brankáře Tatarusana.
     
    73
    Steaua naposled střídá. Ze hry odchází nuceně Leandro Tatu, který na hřišti moc dlouho nevydržel, ale trápí ho zranění. Vystřídá ho tedy Adrian Cristea.
     
    67
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Domácí se dostávají do vedení a byla to poměrně kuriozní branka. Centr ATSUTA UČIDY nevypadal nebezpečně, ale díky nedomluvě brankáře Tatarusana a stopera Szukala se z toho stala pohroma. Míč mířil právě na Szukala a zdálo se, že míč odhlavičkuje. To se však nestalo, což zmátlo brankáře a míč nakonec skončil v síti.
     
    64
    Steaua podruhé střídá. Ze hry odchází Pantelis Kapetanos a do dění se vrhne Federico Piovaccari.
     
    61
    Adrian Popa teď na pravé straně vápna pořádně zamotal domácí obraně hlavu, udělal dvě kličky a dostal se do zakončení. Jeho prudkou střelu vyrazil Hildebrand na rohový kop...
     
    60
    Máme tu první střídání dnešního utkání. Ze hry odchází Nicolae Stanciu a nahrazuje ho Leandro Tatu.
     
    54
    Hosté zahrávali rohový kop a teď mělo Schalke pořádně štěstí, hlavička Bourceanua totiž mířila k pravé tyči a domácí tým nakonec spasil na brankové čáře stojící Učida.
     
    41
    Tanase si dobře zasekl míč před Marco Högerem (SCH) při postupu na bránu a ten neměl na výběr, než Tanaseho fauloval za žlutou kartu...
     
    39
    Adrian Popa (STB) zbytečně dohrál protihráče a je z toho zbytečná žlutá karta.
     
    31
    Z ničeho nic přišla šance hostů. Tanase napřáhl z větší vzdálenosti a pořádně brankáře Hildebranda protáhl, ten musel jeho střelu vytáhnout na rohový kop...
     
    30
    Farfán pláchl po pravém křídle a pak zpětnou přihrávkou našel ve vápně úplně volného Boatenga. Ten ale v dobré šanci nezamířil přesně, míč se točil od brány a nakonec skončil vedle tyče.
     
    29
    Aledandru Bourceanu (STB) podruhé v krátké době fauloval. Tentokrát si vyšlápl na Kevina-Prince Boatenga a vidí po zásluze žlutou kartu.
     
    14
    Farfán nejprve zastaven při centru Tanasem, ale centr před bránu nakonec přišel. Na zadní tyči číhal Boateng a v tísni se dokázal dostat k zakončení. Tatarusanu ale jeho střelu vytěsnil. Následný rohový kop už hosté ubránili.
     
    9
    Teď ale našel místo Szalai. Učida dobře napadal a zblokovaný odkop se dostal do vápna až právě k Szalaiovi, tomu se povedlo i zakončit. Jeho střelu po zemi ale Tatarusanu bez větších problémů zlikvidoval.

    Zdeněk Plánka

    Branky: 67. Učida (Höwedes), 78. K-P. Boateng (Draxler), 85. Draxler (Fuchs)

    Karty:   41. Höger (SCH) – 29. Bourceanu (STB), 39. Popa (STB), 81. Cristea (STB)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 5:4.
    FC Schalke 04: Hildebrand – Učida, Höwedes (C), Matip, Aogo – Draxler, Neustädter, K-P. Boateng, Höger (88. Goretzka), Farfán (89. Clemens) – Szalai (82. Fuchs).
    Náhradníci: Unnerstall – Santana, Fuchs, Ayhan, Meyer, Goretzka, Clemens.

    FC Steaua Bukurešť: Tatarusanu – Georgievski, Szukała, Gardos, Latovlevici – Popa, Pintilii, Stanciu (60. Tatu, 73. Cristea), Bourceanu (C), Tanase – Kapetanos (64. Piovaccari).
    Náhradníci: Nita – Filip, Varela, Prepelita, Cristea, Tatu, Piovaccari.

    Rozhodčí: C. Çakır – B. Duran, T. Ongun – Ç. Satman (všichni TUR)
    bahis siteleri