Chorvatsko – Maroko 1:3 (kon.) | Tunisko – Venezuela 2:1 (kon.) | Panama – Uzbekistán 0:2 (kon.)
Rusko – Japonsko 0:1 (kon.)
konec
Tunisko
2:1 (1:0)
Venezuela
Pátek 18.10.2013, 15:00 • Sharjah Stadium, Sharjah • Mistrovství světa U17
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Střídání v týmu Tunisko: ze hřiště odchází Nidhal Ben Salem, přichází Mohamed Salem.
     
    90
    Venezuela se znovu chytá za hlavu! Sahraoui minul míč, sám na Ben Hessena z úhlu šel Caraballo, avšak byl v tísni a míč neměl pevně na noze, takže hrdinný tuniský brankář jej o něj obral.
     
    85
    Vynikající centr Herrery do šestnáctky minul Márquez a pak také Hernández, na což zareagoval Naghmouchi a přes hlavu odkopl míč do bezpečí!
     
    83
    Tunisko se nechalo strhnout útočením a Pintův únik musel být i za cenu žluté karty zastaven. Oceněným je Wassim Naghmouchi.
     
    82
    Mohlo přijít definitivní rozhodnutí! Ben Salem zkušeně počkal s přihrávkou, obrana Venezuely nevystoupila a před Velásquezem se ocitl samotný Aboud, jenž ale podcenil zakončení a pouze trkl míč vedle levé venezuelské tyče.
     
    72
    Střídání v týmu Venezuela: ze hřiště odchází David Zalzman, přichází Andris Herrera.
     
    72
    Tyto tři body ale mohly být pryč! Tunisko nechalo před šestnáctkou příliš prostoru Zalzmanovi a ten krásnou střelou trefil pravou Ben Hessenovu tyč.
     
    68
    Hernández zvolil rozehrávku nakrátko, po níž přišel centr do šestnáctky a hned čtyři hráči Venezuely stanuly sami proti Ben Hessenovi, aniž by byli v postavení mimo hru, avšak tuniský brankář si s jednoduchou Díazovou hlavičkou poradil!
     
    64
    Střídání v týmu Tunisko: ze hřiště odchází Mohamed Ben Larbi, přichází Mohamed Dräger.
     
    63
    Na stadioně se už všichni lekli, že se bude kopat další penalta, Leomar Pinto si ale do Naghmouchiho očividně naskočil a za svůj pokus o filmování dostal žlutou kartu.
     
    61
    Mladíček Hernández mohl dokonat svůj skvělý příchod na trávník, jeho skákavá rána nakonec těsně minula pravou tyč!
     
    56
    Střídání v týmu Tunisko: ze hřiště odchází Chiheb Jbeli, přichází Rached Arfaoui.
     
    55
    Střídání v týmu Venezuela: ze hřiště odchází Diego Osio, přichází Leomar Pinto.
     
    52
    Venezuela právě vstřelila branku!
    To ale platilo pouze do této chvíle, kdy JOSÉ MÁRQUEZ přebral míč před šestnáctkou, otočil se s ním a nechytatelnou střelou k levé tyči vstřelil historicky první venezuelskou branku na mistrovství světa hráčů do sedmnácti let.
     
    47
    Tunisko právě vstřelilo branku!
    MOHAMED BEN LARBI si počkal na Velásquezův pokus a pak poslal míč doprostřed branky, kam se už venezuelský brankář skákající ke své levé tyči nestihl natáhnout.
     
    46
    Byla nařízena penalta pro Tunisko! To je nejhorší možný začátek pro Venezuelu. Ben Larbi vnikl do šestnáctky, Osio na něj hrábl rukama a verdikt byl jasný.
     
    46
    Střídání v týmu Venezuela: ze hřiště odchází Samuel Marquina, přichází José Hernández.
     
    40
    La Mantiův točený pokus nakonec směřoval doprostřed branky, kde prokázal skvělý reflexy Ben Hessen a se záludnou střelou si poradil!
     
    38
    Tunisko po velmi dlouhé době předvedlo zajímavou odvetnou akci, místo zakončení ale do brejku vyrazila Venezuela, což vyvrcholilo faulem a druhou žlutou kartou pro Sabriho Akrouta.
     
    35
    Sabri Akrout skočil do souboje s Marquinou nohama napřed a právem uviděl žlutou kartu.
     
    27
    Marouane Sahraoui je za hru rukou jako první v utkání potrestán žlutou kartou.
     
    25
    Tunisko právě vstřelilo branku!
    Rychlé přenesení hry z vlastní poloviny na soupeřovu se tentokrát Tunisku velmi vyplatilo. Velásquez vystartoval daleko za vlastní šestnáctku, CHIHEB JBELI jej i se štěstím obešel a následně po kličce Osiovi prostřelil vracející se Tinea s Díazem.
     
    19
    Marquina ve středu pole přenechal míč Zalzmanovi, jenž krásnou ránou prověřil plachtícího Ben Hessena, jemuž se konečky prstů podařilo vytáhnout míč na levou tyč!
     
    13
    Jbeli si obhodil u lajny Tinea a potom postupoval na Velásqueze, do cesty mu ale vstoupil La Mantia, jenž se svým brankářem nakonec velmi ošemetnou situaci vyřešil v prospěch Venezuely!
     
    9
    Díaz jakožto správný kapitán vybojoval u své šestnáctky míč a začal tím rychlý brejk svého týmu, v němž se po Carballově přihrávce dostal do stoprocentní šance Márquez, jenž ale nastřelil pouze skvělého Ben Hessena!

    Daniel Polách

    Branky: 25. Jbeli, 47. Ben Larbi (pen.) – 52. Márquez

    Karty:   27. Sahraoui (TUN), 35. Akrout (TUN), 83. Naghmouchi (TUN) – 63. Pinto (VNZ)   38. Akrout (TUN)


    Tunisko: Ben Hessen; Sahraoui, Othman (C), Naghmouchi, Aboud, Jbeli (56. Arfaoui), Haj Hassen, Akrout, Ben Salem (90+1. Salem), Ben Larbi (64. Dräger), Hnid
    Náhradníci: Ghidhaoui, Ben Chrifia – Slimi, El Omrani, Khalfa, Drager, Gabsi, Arfaoui, Salem

    Venezuela: Velásquez; Tineo, Benítez, Díaz (C), Maceira, Márquez, Zalzman (72. Herrera), La Mantia, Caraballo, Marquina (46. Hernández), Osio (55. Pinto)
    Náhradníci: E. Rodríguez, Ramós – Ruiz, Herrera, L. Rodríguez, Hernández, Victora, Pinto, Cantele

    Rozhodčí: Al Chamdi – Al Šumrani (oba KSA), Al Majahi (OMA)
    bahis siteleri