Pittsburgh – NY Islanders 3:4 (kon.) | Columbus – Toronto 5:2 (kon.) | Florida – Buffalo 1:3 (kon.)
Ottawa – Anaheim 1:2 (kon.) | St. Louis – Vancouver 2:3 (po pr.) | Colorado – Carolina 4:2 (kon.)
Arizona – Edmonton 5:4 (kon.)
konec
Ottawa Senators
1:2 (0:2, 1:0, 0:0)
Anaheim Ducks
Sobota 26.10.2013, 01:35 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Program nejslavnější hokejové ligy světa nám z pátka na sobotu přichystal pořádnou dávku hokejové radosti. V tomto přenosu budou v hlavní roli hokejisté Ottawy Senators a Anaheimu Ducks! Tyto týmy si to rozdají o další body, které je mohou přiblížit k pozici zajišťující boj o Stanley Cup.
     
    Souboj napříč oběma konferenci bude jisto jistě velmi zajímavý. Hostující Anaheim Ducks je v západní konferenci na parádní páté pozici, na špatný začátek nové sezóny si rozhodně stěžovat nemůže. Ducks po domácí štaci vyjeli na venkovní trip, kde se jim však zatím příliš nedaří. V Torontu ani Montrealu body nepřišly, Anaheim pokaždé inkasoval od soupeřů čtyři branky.
     
    Ottawa Senators je zatím přesně na pomezí postupu či nepostupu do vyřazovacích bojů. Osmá pozice ji nechává v nejistotě a i z toho důvodu se každý bod hodí. Nyní se na domácí půdě pokusí navázat na vynikající vítězství v posledním kole nad Detroitem 6:1. Východní konference je velmi vyrovnaná a každý bodový zisk může znamenat hodně.
     
    V dnešním duelu by se měl na ledě objevit pouze jediný český nebo slovenský zástupce, barvy Senators totiž hájí útočník Milan Michálek. V produktivitě zatím trochu zaostává za ostatními hráči jeho týmu, v devíti duelech zaznamenal dva góly a tři asistence. V hodnotě plus/minus má zatím dva záporné body.
     
    Úvodní sestavy:

    Ottawa Senators: Anderson (Lehner) – Karlsson, Methot, Corvo, Cowen, Gryba, Phillips – Conacher, Spezza, Michálek M. – Ryan , Tutrris, MacArthur – Neil, Smith, Greening – Condre, Zibanejad, Grant

    Anaheim Ducks: Andersen (Hiller) – Beauchemin, Lindholm, Vatanen, Allen, Fowler, Fistric – Perry, Getzlaf, Maroon – Selanne, Perreault, Etem – Silfverberg, Koivu, Cogliano – Smith-Pelly, Bonino, Winnik

    Rozhodčí: Hebert, Lee – Mach, Murphy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:43
    Domácí hokejisté vstoupili do utkání aktivněji, Maroon prudkým pasem hledal Getzlafa, který však jeho přihrávku zpracovat nedokázal.
     
    01:03
    Hra je přerušena poté, co se kotouč dostal mezi diváky. Vhazovat se bude před americkým brankářem Andersonem.
     
    01:31
    Etemova přihrávka zpoza branky Senators vyhnala Anaheim z útočné třetině, z následného protiútoku domácí nic nevytěžili.
     
    01:51
    První střelecký pokus si na své konto připsal Zack Smith, jenž z pravé strany poslal kotouč přímo do náruče dánského gólmana Andersena.
     
    02:08
    Na straně druhé vypálil Winnik, také Anderson má úvodní zákrok dnešního večera za sebou.
     
    02:47
    Ducks převzali na malou chvíli aktivitu a podařilo se jim zamknout soupeře v jeho obranné třetině, k nějakému ohrožení branky Ottawy však nedošlo.
     
    03:03
    Útočná akce Senators skončila postavením mimo hru.
     
    03:44
    Selanne chytře zavezl puk do pásma, přenechal ho Allenovi. Obránce Anaheimu od modré čáry minul branku Ottawy.
     
    04:11
    Ryan Getzlaf se opřel do kotouče příklepem, gólman Anderson měl s jeho ranou drobné problémy, ale nakonec dokázal kotouč najít ve své lapačce.
     
    04:40
    Podruhé v krátké době je Ottawě odpískán ofsajd, znovu se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    05:23
    A do třetice všeho dobrého, hříšníkem je MacArthur.
     
    05:51
    Trochu více prostoru dostal na modré čáře Methot, který měl čas připravit si kloudnou střelu. I přesto ale jeho pokus končí v moci Andersena.
     
    06:25
    Kotouč zamířil mimo mantinely, máme tedy čas na první komerční pauzu.
     
    06:54
    Vzápětí jsme viděli první obrovskou příležitost! Vedoucí gól měl na hokejce švédský forvard Zibanejad, který si počkal na přesný pas na mezikruží a z první těsně minul branku Anaheimu!
     
    07:04
    Na straně druhé mohl z protiútoku dva na jednoho udeřit Corey Perry, tvrdou ranou z levého kruhu však minul prostor mezi třemi tyčemi.
     
    07:35
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Hosté se přece jen dostávají vedení! Pohledná kombinace Ducks přenesla kotouč za branku na Perryho, který perfektním přihrávkou našel najetého PATRICKA MAROONA, jenž z voleje propálil vše před sebou – 0:1! Asistence: Corey Perry a Ryan Getzlaf.
     
    08:11
    Vstřelená branka trochu pobláznila domácí tým, který najednou zvýšil obrátky a přeřadil na vyšší rychlost. Ovoce to prozatím nepřináší.
     
    09:54
    Střela aktivního Zibanejada se otřela o boční síťku Andersenovy svatyně.
     
    10:14
    Před Andersonem došlo k závaru, hodně aktivní v něm byl Winnik, jenž se snažil prošťouchat puk až do sítě. Americký gólman však tentokrát kotouč za svá záda projít nenechal.
     
    10:23
    Aktivní první formace Ducks si vypracovala další zajímavou příležitost, ke střele se tentokrát odhodlal Corey Perry. Ten však letící puk nasměroval přímo do Andersonovy lapačky.
     
    10:50
    Hra se poměrně hodně kouskuje. Spezza se vydal do útočné třetiny, jeho zakončení bylo obránci přizvednuto až do ochranné sítě.
     
    10:59
    Zhruba v polovině první třetiny nás čeká první přesilová hra, těšit se z ní mohou hosté. Za nedovolené bránění brankáři dostává menší trest Chris Neil (OTT).
     
    11:21
    Domácí vyvezli kotouč a dokonce se snažili zaútočit, Condre byl na pravé straně čistě o puk odbaven.
     
    11:52
    Senators znovu vyhazují až k Andersenovi.
     
    12:18
    Početní výhoda Anaheimu je zatím doslova tragická, hostující tým se vůbec nedokáže usadit v útočném pásmu.
     
    12:59
    Vyloučený Neil již znovu bruslí po ledě, Anderson v oslabení zasahovat nemusel.
     
    13:41
    Ani jedno z mužstev si nedokáže vytvořit souvislejší tlak, obrany pracují velmi svědomitě.
     
    14:16
    Už to vypadalo na šanci Winnika, který postupoval na Andersona z levé strany sám, akci Ducks ale zavčas utnula píšťalka čárového rozhodčího – postavení mimo hru.
     
    15:10
    Rozběhla se poslední pětiminutovka úvodní části, hraje se v útočné třetině Anaheimu.
     
    15:37
    Sifverberg se do puku opřel od červené čáry, Anderson jeho ránu vyráží do rohu kluziště.
     
    16:07
    McArthur ukázal záda obráncům Anaheimu a hnal se na Andersena, volil střelu na lapačku, se kterou si však dánský brankář reflexivně poradil!
     
    17:26
    Nick Palmieri vyslal z levého kruhu skrytou střelu, kterou trefil levou tyčku Andersonovy branky!
     
    17:38
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Náskok Ducks chvíli před koncem první třetiny roste! Karlsson udělal hrubou chybu za vlastní brankou, při rozehrávce mu sjel kotouč z čepele a namazal ho tak do stoprocentní šance Perrymu. Tu ještě Anderson vyrazil, v leže však na dorážku RYANA GETZLAFA nestačil – 0:2! Asistence: Corey Perry.
     
    18:21
    Anaheim má ještě v závěru další příležitost, bude totiž hrát v početní výhodě. Eric Condra (OTT) si ze souboje odnesl menší trest a bude ho muset strávit na lavici hanby.
     
    18:58
    Velmi aktivní je na straně Ottawy MacArthrur. Útočník Senators v oslabení provětral defenzívu soupeře, zakončení však postrádalo potřebnou přesnost.
     
    19:33
    Senators hrají v oslabení velmi drze a to jim přináší potřebné ovoce. V útočném pásmu totiž došlo k nedovolenému zákroku v podání Beauchemina (ANA). Jeho provinění je definováno jako hákování. Pokračovat se tak bude ve čtyřech.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je za námi. Anaheim v ní předvedl skvělou hru zezadu, kterou okořenil dvěma přesnými trefami. Ottawa zatím marně hledá recept na defenzívu soupeře, dánský brankář Andersen svůj tým několikrát kvalitně podržel. Utkání bude pokračovat zhruba v 2:34.
     
    Statistiky zápasu:


    střely: 7:12
    vhazování: 13:11
    hity: 13:13
    trestné minuty: 4:2
     
    Československá stopa v utkání:

    Milan Michálek (OTT) – 0+0, 0 střel, čas na ledě 6:45
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:00
    První minuta druhé části je za námi, puk má v moci Ottawa a snaží se něco vymyslet na obranu Anaheimu.
     
    21:44
    Zatím sledujeme samé nepřesnosti na obou stranách, zakázané uvolnění Ducks zmařil zákrokem Anderson.
     
    22:16
    Velmi aktivní je první formace Anaheimu! Corey Perry se opřel do puku z pravé strany, brankář soupeře betonem vyrazil kotouč přímo před sebe, kde již stál připravený Getzlaf! Zkušenému útočníkovi se ale ležícího Anderona prostřelit nepovedlo!
     
    23:01
    Ve druhé části zatím sledujeme pouze jedno mužstvo, Anaheim se zoufale snaží navýšit své dvoubrankové vedení.
     
    23:40
    Do dobré šance se prodra Silfverberg, zakončení mu ale nevyšlo podle představ. Puk končí mimo.
     
    25:00
    Máme za sebou prvních pět minut druhé části, Ottawa si ještě nedokázala vystřelit. Takto se o důležité body rozhodně nehraje.
     
    25:16
    Lovejoy tvrdou ranou od modré trefil nohu Turnera, Senators se následně osvobozují.
     
    26:17
    Čas druhé části nám ubíhá velmi rychle. Ducks drží duel pod svojí taktovkou, diktují tempo a snaží se o navýšení náskoku.
     
    26:44
    Útočná akce domácího týmu končí ofsajdem Neila. Pokračovat bude po reklamním brejku.
     
    27:06
    První střelu ve druhé části vyslal na brankáře Andersona Zibanejad, tvrdá rána příklepem z pravé strany skončila na vyrážečce brankáře Ducks.
     
    27:19
    Jen se domácí tým na chvíli usadil v útočné třetině, hned dostává možnost zahrát si v početní výhodě. Za sekání odchází za katr zkušený střelec Saku Koivu (ANA).
     
    27:49
    Anaheim vyhazuje kotouč, práci s holí si vyzkouší Anderson.
     
    28:51
    Až nyní se domácímu týmu podařilo usadit v útočné třetině a ihned z toho byla velká příležitost! Na hranici brankovišti se ke střele dostal Milan Michálek, Andersen betonem udržel čisté konto!
     
    29:04
    Ottawa právě vstřelila branku!
    O několik sekund později tato statistika již neplatí, Senators využívají přesilovou hru! Phillips vytáhl kotouč na modrou čáru, posunul ho na MIKU ZIBANEJADA, který tvrdou ranou po ledě našel místo u pravé tyče Andersenovy svatyně – 1:2! Asistence: Chris Phillips a Milan Michálek.
     
    29:11
    Vzápětí je za hru vysokou holí vyloučení domácí Chris Neil (OTT). Podaří se Anaheimu také využít přesilovou hru a znovu se dostat do dvoubrankového náskoku?
     
    30:29
    Od modré čáry vyslal dělovku Silfveberg, obránci ale odrazili puk až do ochranné sítě. Hra zůstane před Andersonem.
     
    31:09
    Na ledě se nám začíná poněkud přiostřovat, rozhodčí se raději rozhodli trestat sebemenší náznak nedovoleného zákroku. K časoměřičům si půjde oddychnout také Eric Gryba (OTT) za hrubost. Dvojnásobná přesilová hra Ducks však bude trvat pouze dvě vteřiny.
     
    31:11
    Domácí jsou alespoň ve čtyřech.
     
    32:03
    Útočná akce Anaheimu je zastavena pro postavení mimo hru, početní výhody v podání hostujícího týmu dnes rozhodně nejsou oku lahodícím představením.
     
    33:03
    Siffveberg se snaží střílet opravdu z každé pozice, jeho střely jsou ale neustále zblokovány. I tentokrát jeho projektil končí až v ochranné síti vysoko nad brankou.
     
    33:09
    Domácí v plném počtu.
     
    34:04
    Příliš dlouho jim to však nevydrželo. Gryba (OTT) se vrátil z trestné lavice, Perry ho v obranné třetině obral o kotouč a obránci Senators nezbylo nic jiného, než ho zahákovat. V krátké době již třetí šance na využití přesilové hry v podání Anaheimu.
     
    34:40
    Fowlerovu střelu od modré čáry Anderson vyrazil, pokus číslo dvě naopak napálil tečujícího Smith-Pellyho.
     
    35:14
    Ottawa vyhazuje až za branku soupeře, domácí se v oslabení brání naprosto ukázkově.
     
    35:51
    O několik sekund později se situace shodně opakuje.
     
    36:04
    Domácí v plném počtu.
     
    36:45
    Ottawa již hraje v pěti, i přesto je ale zatažena v obranné třetině a musí se bránit. Anderson nadvakrát zlikvidoval střely Daniela Winnika.
     
    37:26
    Jason Spezza našlápl do protiútoku, pokusil se překvapit brankáře Andersena střelou tahem od modré čáry, avšak přestřeli.
     
    38:01
    Bobby Ryan předvedl pohlednou stahovačkou, zbavil se obránce a dostal se do skvělé šance! Radost z vyrovnávacího gólu ale sebral skvělý zákrok Dána Andersena!
     
    38:13
    O několik sekund později lapil brankář Anaheimu také tvrdou ránu Gryby od modré čáry.
     
    38:39
    Po dalším zákroku gólmana Ducks vznikla na brankovišti hostí hromadná výměna názorů mezi hráči, o nic ostrého se však nejednalo. Rozhodčí to pro tentokrát vyřeší domluvou na obou stranách.
     
    39:44
    Hosté drží kotouč za vlastní brankou, ve druhé části se již více nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I když to zpočátku druhé periody tak nevypadalo, máme zaděláno na drama. Hosté měli několik kvalitních možností na definitivní rozhodnutí zápasu, přesilovka na druhé straně ale udělala své. Ottawa má tak šanci srovnat skóre duelu, nesmí ale prospat začátek třetí části stejně, jako v té druhé. Možná rozhodující perioda odstartuje asi ve 3:28.
     
    Statistiky zápasu:


    střely: 15:22
    vhazování: 20:22
    hity: 32:18
    trestné minuty: 10:4
     
    Československá stopa v utkání:

    Milan Michálek (OTT) – 0+1, 1 střela, čas na ledě 14:18
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:54
    Úvod třetí části vychází lépe hráčům z Ottawy, od modré čáry vyzkoušel štěstí Karlsson, puk skončil někde ve výstroji Andersena.
     
    41:12
    Zakázané uvolnění Anaheimu vrací hru před hostujícího brankáře.
     
    42:20
    Třetí perioda bude zřejmě jeden velký boj. Vypadá to, že Anaheim se postupně zatahuje do své ulity a čeká, s čím přijde soupeř. Sám jsem zvědav, jestli se mu tato taktika vyplatí.
     
    42:42
    Nyní se jeho situace zkomplikuje, na trestnou lavici totiž za hákování míří Bryan Allen (ANA).
     
    43:30
    Minuta z přesilové hry je téměř pryč, domácí se až nyní dokázali usadit v útočné třetině.
     
    44:01
    Po ráně MacArthrua vznikl před Andersenovou svatyní obrovský závar, brankář Ducks v čele s obránci na brankovišti uhájil těsné vedení Anaheimu!
     
    44:42
    Ducks se s problémy ubránili a jsou v pěti. Stále však pokračují v úporné defenzívě, po přejetí červené čáry pouze nahazují kotouče.
     
    45:30
    Nyní však měl Anaheim velkou šanci na rozhodnutí zápasu! Anderson vyjel proti nepovedené střele Perryho, k puku se dostal ještě Getzlaf, jenž měl před sebou prakticky prázdnou klec! Zády k brance ale kotouč do sítě nedostal
     
    46:26
    Následující útočnou akci Anaheimu zastavil ofsajd.
     
    46:41
    Vzápětí přišel další prohřešek Anaheimu proti pravidlům, tentokrát se píská zakázané uvolnění Ducks.
     
    47:13
    Řekl bych, že Zibanejad patří k nejlepším hráčům dnešního zápasu. Nyní se znovu vrhl do útočné třetině, drze se natlačil až před branku, kde ho však obránci Anaheimu včas zpacifikovali.
     
    47:20
    Corey Perry dostal chvíli prostoru na pravé straně, dělovkou příklepem vyprášil hruď domácího Andersona.
     
    48:05
    Nahození Spezzy nikdo z domácích hráčů nedojel, Anaheim opět dostává puk alespoň do středního pásma.
     
    48:53
    A tak to o chvíli později vzal Spezza raději na sebe, přes dva obránce se ale do zakončení neprodral.
     
    49:27
    Před branku Ottawy se dostal na chvíli volný Smith-Pelly, dorážky z bezprostřední blízkosti si ale Anderson pohlídal.
     
    49:51
    McArthurovu přihrávku na Ryana útočník Senators nedostihl, kotouč v poklidu doklouzal až do lapačky Dána Andersena.
     
    50:26
    Conacher s Michálkem se statečně perou za hostující brankou, ze souboje však vyšli vítězně obránci Anaheimu.
     
    50:54
    Phillipsova střela od modré čáry byla několikrát tečovaná, nakonec skončila v rohu kluziště.
     
    51:02
    Milan Michálek byl ve stoprocentní šanci faulován, Ottawa bude mít na ledě o jednoho muže více. Na lavici hanby odjíždí se skloněnou hlavou Andrew Cogliano (ANA) za hákování.
     
    51:19
    Obléhání branky Ducks začíná nabírat na obrátkách, Ryan z voleje míjí Andersenovu klec.
     
    51:44
    Spezza nahazoval z ostrého úhlu do chumlu před brankou, nepříjemnou situaci zadáci hostujícího mužstva zvládli.
     
    52:11
    A znovu se Anaheimu daří vyhodit až za branku Ottawy.
     
    52:24
    Milan Michálek prosvištěl po pravé straně a ránu tahem umístil přímo do lapačky gólmana Ducks.
     
    53:02
    Hosté v plném počtu.
     
    53:56
    Neilovu střelu lapil Andersen. Čas nyní Ottawě ubíhá velmi rychle, šest minut přece jen už není mnoho. Podaří se domácím dotáhnout manko?
     
    54:20
    Hosté brání na své polovině a vyčkávají na chyby soupeře. Jedna taková přišla hned teď, Ottawě je odpískáno zakázané uvolnění. Po delším čase se hra podívá zase před Andersona.
     
    54:49
    Devante Smith-Pelly z dobré pozice netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    55:13
    Poslední pětiminutovka odstartovala, Senators se stále nemohou dostat ke kotouči.
     
    55:29
    Když se jim to podaří, přijde nepřesná rozehrávka a snaha je u konce. Po krátké době následuje další icing domácího mužstva.
     
    55:32
    Ihned po vhazování se velmi šikovnou kličkou dostal do velké šance Saku Koivu, Anderson roztažený na brankové čáře udržel naděje Ottawy ještě ve hře!
     
    55:53
    Domácím v tuto chvíli nevychází vůbec nic, Anaheim se v klidu drží na polovině soupeře.
     
    56:38
    Dlouhý souboj v rohu kluziště sice přiřkl kotouč na hokejky hráčů Senators, ti s ním ale znovu naložili prachbídně – icing.
     
    57:25
    Turris vlétl jako drak do útočné třetiny a tahem zakončil, Andersenovi se podařilo puk vytěsnit ramenem.
     
    57:41
    Methotova střela od modré čáry končí opět u Andersena.
     
    58:14
    Do konce zbývají necelé dvě minuty, puk je za brankou Ottawy.
     
    58:29
    Hrozivá rozehrávka Spezzy mohla definitivně utnout všechny naděje domácího týmu, Ryan Getzlaf ale volného prostoru nevyužil a paradoxně nechal vyniknout brankáře Andersona!
     
    58:43
    Odpískáno je postavení mimo hru v podání domácí Ottawy.
     
    59:05
    Hostům se podařilo procpat puk alespoň do středního pásma.
     
    59:18
    Anderson je na střídačce, Ottawa v šesti!
     
    59:31
    Vyhození přes všechny čáry proletělo asi metr vedle branky, píská se icing Anaheimu.
     
    59:31
    Kouč Senators si pochopitelně vybírá oddechový čas!
     
    59:44
    Spezzovu ránu z ostrého úhlu chytá Andersen. Ottawa již mnoho šancí nedostane.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Anaheim se třetí třetinou probránil až k důležitému vítězství, z ledu Ottawy si totiž odváží dva body za výhru 2:1!
     
    Statistiky zápasu:


    střely: 27:28
    vhazování: 27:36
    hity: 40:25
    trestné minuty: 10:8
     
    Československá stopa v utkání:

    Milan Michálek (OTT) – 0+1, 2 střely, čas na ledě 21:05
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Corey Perry (ANA) 0+2
    2. Ryan Getzlaf (ANA) 1+1
    3. Craig Anderson (OTT) 26 zákroků, 2 góly, 92,9 %
     
    To je pro dnešek vše, příjemný zbytek noci přeje Petr Dejnožka. (04:09:39)

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 30. Zibanejad (Phillips, Michálek) – 8. Maroon (Perry, Getzlaf), 18. Getzlaf (Perry)


    Ottawa Senators: Anderson (Lehner) – Karlsson, Methot, Corvo, Cowen, Gryba, Phillips – Conacher, Spezza, Michálek M. – Ryan , Tutrris, MacArthur – Neil, Smith, Greening – Condre, Zibanejad, Grant
    Anaheim Ducks: Andersen (Hiller) – Beauchemin, Lindholm, Vatanen, Allen, Fowler, Fistric – Perry, Getzlaf, Maroon – Selanne, Perreault, Etem – Silfverberg, Koivu, Cogliano – Smith-Pelly, Bonino, Winnik

    Rozhodčí: Hebert, Lee – Mach, Murphy
    bahis siteleri