Uruguay – Slovensko 4:2 (kon.) | Maroko – Pobř. slonoviny 1:2 (kon.) | Argentina – Tunisko 3:1 (kon.)
Nigérie – Írán 4:1 (kon.)
konec
Maroko
1:2 (0:1)
Pobřeží slonoviny
Úterý 29.10.2013, 14:00 • Fujairah Club Stadium, Fujairah • Mistrovství světa U17
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany vše, u fotbalu zase někdy nashledanou. (15:56:43)
     
    Pobřeží slonoviny se stává dalším postupujícím do osmifinále MS sedmnáctiletých. Maroko sice dokázalo srovnat ve druhém poločase zásluhou Bnoua Marzouka, jenže Ahissan o čtvrthodinu později navrátil svému týmu vedení, které už tentokráte Sloni nepustili.
     
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Běží už 5. minuta nastavení. Centr na Bnoua Marzouka tentokráte nevyšel, byl příliš dlouhý, včas u něj byl Diabagate.
     
    90+3
    Taktické střídání Slonů, Keitu nahrazuje Diaby.
     
    90+3
    Koncovka tentokráte nevyšla ani Amrabatovi! Ten dostal pěknou kolmici, jenže nestřílel z úplně dobré pozice, měl si popoběhnout ještě blíže. Takhle pálil vysoko nad.
     
    90+2
    Tak tohle je velká škoda pro Maroko! Sakhi předskočil Ismaela, hlavou se snažil usměrnit balón do sítě, mířil však z blízkosti jen mimo.
     
    90+1
    Thomson nastavuje čtyři minuty.
     
    90
    Jimoh nyní zdržuje, ostatně jako celý tým. Není se čemu divit, za tohoto stavu by to zkušil zajisté každé mužstvo.
     
    88
    Maroko se do žádné šance ny vyrovnání nedostalo. Nyní je hra pozdržena pro ošetřování Keity, který dostal do nohy křeče.
     
    84
    Pobřeží slonoviny vyráží už pouze do brejků, marocký gólman Belkouch musí být stále na pozoru. Závěr utkání lépe vychází Slonům.
     
    82
    Maroko střídá, odchází kapitán Jaadi, přichází Naciri.
     
    81
    Ahissan nahrál do běhu do vápna Kouamemu Noelovi, ten se snažil přihrát před Belkoucha na nabíhajícího si Bediu, míč však vzal do rukavic marocký gólman.
     
    79
    Sloni měli k dispozici dobrou standardku v půlkruhu za vápnem, jenže střela skončila pouze ve zdi.
     
    78
    Khadraoui (MRK) zahrál rukou, Ahissan se tak před něj nemohl dostat. A právě obdržel další žlutou kartu.
     
    77
    Ahissan (CIV), zřejmě nabuzený od vyrovnávacího gólu, se nyní dopustil faulu u středové čáry.
     
    75
    Pobřeží slonoviny právě vstřelilo branku!
    JUNIOR AHISSAN navrací Pobřeží slonoviny vedení. Původně se snažil odcentrovat na nabíhajícího spoluhráče, nicméně Saoud míč špatně odkopl. A tak si ho záložník se sedmičkou na zádech opět převzal, vnikl do pokutového území, odkud v pohodě překonal Belkoucha.
     
    73
    Bnou Marzouk faulován ve středu hřiště, Maroko tak zůstane u míče. Hra dostala po jeho gólu spád, od vyrovnání oba týmy útočí o sto šest.
     
    71
    Roztržka kapitánu, kterou sudí Thomson nezaragistroval. Kessieho po neštrném dohrání souboje popíchl Jaadi, naštěstí se vše obešlo bez větších emocí.
     
    70
    Yakou nyní zlobil na pravé straně, dostal se do vápna, okud nepřihrál dobře. Míč se nakonec odrazil ještě jednou k němu, jeho pokus však zase skončil jen nad brankou.
     
    68
    Také Pobřeží slonoviny udělalo změnu. Bakayoko je stažen z hrací plochy, nastupuje na ní Bedia.
     
    67
    Sloni nyní svého soupeře celkem dost tlačí. I Kouame Noel vyzkoušel svou levačku, Belkouch však míč letící mimo jen sledoval pohledem.
     
    66
    Ani tahle střela se Yakouovi nevydařila. S míčem spíše měli problémy podavači za bránou, kteří ho možná hledají ještě teď.
     
    64
    Zápas nabírá na obrátkách! Belkouch i Diabagate museli likvidovat dvě šance, poté se snažil zamířit mezi tři tyče Kessie, ovšem bezúspěšně.
     
    62
    Druhé střídání Maroka, Sakhi přichází na hřiště za Achahbara.
     
    60
    Maroko právě vstřelilo branku!
    Arjoune skvěle zapracoval a ve středu hřiště obral o míč svého soupeře. Ten se tak mohl dostat k YOUNESU BNOUOVI MARZOUKOVI, jenž si ho srovnal na svou silnou nohu a přesnou střelou k tyči vyrovnal.
     
    57
    Parádní zákrok Belkoucha! Jeden ze soupeřových hráčů ho provětral parádní střelou, nicméně marocký gólman drží svůj tým nad vodou.
     
    55
    První změna zápasu, provádí jí marocký kouč El Idrissi. Ze hřiště stahuje zřejmě zraněného Boudadiho, do hry nasazuje Samikiho.
     
    54
    Jimohův centr z levé strany se snažil zakončit nůžkami Bakayoko, nicméně na míč nakonec ani nedosáhl.
     
    52
    Maroko kombinuje na vlastní polovině, Pobřeží slonoviny jen číhá na další špatnou rozehrávku svého soupeře, po níž by mohlo do brejku.
     
    50
    Úvod druhého poločasu je hodně vlažný, žádný z týmů se nepropracoval k šanci, natožpak ke střele na branku.
     
    47
    Pobřeží slonoviny zůstane u míče, jeden z marockých hráčů fauloval.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme možnost zatím vidět celkem vyrovnaný souboj, ve kterém jsou zatím úspěšnější borci z Pobřeží slonoviny. Ti se ujali vedení zásluhou proměněné penalty kapitána Kessieho. Maroko by mělo zlepšit především činnost v ofenzívě, vytvořilo si totiž prakticky jedinou možnost, kterou navíc kryl Diabagate. Je pravda, že soupeřova defenzíva zatím pracuje velmi dobře.
     
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Nastavují se dvě minuty. V té druhé nyní byl Arjoune failován, sudí Thomson tenhle zákrok nechává bez karty.
     
    45+1
    Možná poslední šance zápasu. Sabbar rozehrál standardku centrem do vápna, tam hlavičkoval pryč do bezpečí Ismael. Nakonec by ale z téhle akce stejně nezbylo nic, máván byl totiž ofsajd.
     
    45
    Ahissan fauloval Arjouneho, Maroko pak rozehrálo standardku nakrátko. Jenže v tísni u lajny toho moc nevymyslelo.
     
    43
    Sabbar si nyní situaci zbytečně zkomplikoval, měl už přihrávat. Naštěstí následný souboj s Bakayokem ustál.
     
    42
    Druhá polovina zápasu prozatím není tak zajímavá jako ta první. Marok se jen těžko prosazuje, Pobřeí slonoviny spoléhá hlavně na brejky, ze kterých ale hrozí minimálně.
     
    40
    Marocké publikum se přece jenom probouzí. Ví, že úspěšný závěr prvního poločasu by mohl jejich miláčkům pomoci v celém zápase.
     
    38
    Velice dobře mají organizovanou obranu Sloni. Sabbar se sice snažil kombinovat s Jaadim, přes kapitána Kessieho ale nakonec neprošli.
     
    36
    Ahissan se zřejmě ohnal loktem proti Boudadimu, ten se ihned na to skácel k zemi. Dokonce potřebuje ošetření na hrací ploše.
     
    34
    Třetí žlutá karta pro Maroko. Bakayoko se už už řítil do brejku, zezadu ho ale držel za dres Amrabat (MSK).
     
    32
    Ismael poslal dlouhý balón na nabíhajícího si Yakoua, který čekal na chybu Saouda. Ten jí ale neudělal a odhlavičkoval balón do bezpečí.
     
    31
    Maročané rozehráli rohový kop nakrátko, jenže nicotný centr Jaadiho poté nemohl soupeře ohrozit.
     
    30
    Ahissan si to namířil na hranici vápna, odkud skákající míč napálil svou levačkou. Jeho střela ale byla jen pochoutkou pro gólmana Belkoucha.
     
    29
    Maročané nyní nejsou schopni dostat se polovinu soupeře, dobře totiž napadá Bakayoko či Jimoh.
     
    27
    Achahbar zase zezadu přistrčil protihráče, Kessieho celkem rozhodil. Zase ale lomí rukama, jak mohl tenhle zákrok Thomson odpískat.
     
    26
    Yakou zase zlobí Saouda na levé straně. urostlý chlapík z Pobřeí slonoviny tentokráte nedokázal vybojovat ani rohový kop.
     
    24
    Středem hřiště to podle mého nepůjde, tam má Maroko prostor hodně zavřený. Přesvědčil se o tom Maiga i Kouame Noel, kteří tudy průnikem neuspěli.
     
    23
    Ahissanův centr se snažil sklepávat do středu Yakou, ale neuspěl. Následně se v hlubokém ofsajdu ocitl Kessie.
     
    21
    Achahbar nyní jasně přidržel svého protihráče, sápal se po něm jako děti po bonbónech. Sudí Thomson si s ním něco vyříkává, Maročan totiž vypadá hodně nepříčetně.
     
    20
    Obrovská tutovka také na straně Pobřeží slonoviny! Chybnou rozehrávku mohl potrestat Yakou, který se řítil přes půl hřiště sám na Belkoucha, ten však stačil jeho střelu po zemi vyrazit nohou.
     
    19
    Skvělá kolmice na Achahbara! Ten si zaběhl na hrubě chybující obranu soupeře, po sprintu mířil ke vzdálenější tyčce, jenže jednoruč skvěle zasáhl Diabagate!
     
    18
    Ahissan si dlouho zpracovával balón, pak si ho ve vápně narovnal na levačku, odkud však jeho střela trefila pouze bránícího Arjouneho.
     
    17
    Tano nyní u pravé lajny ztratil míč, u vhazování tak zůstane soupeř. Maročané by potřebovali podporu publika, právě v něm mnohokrát hledalo oporu. Jenže teď jsou jeho příznivci trochu zamlklí.
     
    15
    Tohle mohl zužitkovat lépe. Achahbar nacentroval z levé strany na Khadraouiho, jehož hlavička neměla potřebné parametry k ohrožení branky Diabagateho.
     
    14
    Na hřišti se mezi oběma africkými mužstvy přiostřuje. Za potyčku je žlutou kartou potrestaný také Sabbar (MRK).
     
    13
    Maiga (CIV) zaskluzoval do Arjouneho opravdu dost ostře. Thomson sahá po žluté kartě.
     
    12
    ... přímý kop zahrál Maiga, jeho kroucená rána ale skončila jen zhruba metr nad břevnem Belkoucha.
     
    11
    Saoud si hodně koleduje o červenou kartu! Nyní zezadu sestřelil Yakoua, kterého prostě vůbec nestíhá, sudí Thomson tento zákrok ponechal ještě bez potrestání. Standardka pro Slony...
     
    9
    Saoud opět nestíhal rychlonohého Yakoua, ten dokázal z úhlu tvrdě vystřelit, nicméně Belkouch v pohodě zasáhl.
     
    8
    Standardka pro Pobřeží slonoviny. Yakou dokázal obstřelit zeď, zkoušel to technicky, nicméně míč skončil dva metry vedle pravé tyčky Belkouchovy svatyně.
     
    6
    Maroko je po brzkém inkasování tak trochu otřesené. Teď se pokoušel centrovat do ohně Achaoui, jenže našel jen hlavy protihráčů.
     
    4
    Pobřeží slonoviny právě vstřelilo branku!
    Kapitán mužstva FRANCK KESSIE se jal exekutorství pokutového kopu a v žádném případě nezklamal. Jeho střela do šibenice byla vlastně nechytatelná.
     
    3
    Saoud (MRK) dostává ještě za svůj penaltový faul zkraje zápasu žlutou kartu.
     
    3
    Byla nařízena penalta. Tady nebylo co řešit, Thomson neváhal ani vteřinu, aby ukázal na bílý puntík. Saoud zatáhl ve vápně pronikajícího Yakoua a ten po dvou vteřinách upadl na zem.
     
    2
    Sloni zatím moc dobře dotírají na soupeře, který nesnadno rozehrává. Nyní musel spěchat zpátky Saoud, aby pomohl gólmanovi Belkouchovi.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Maroko: Belkouch – Khadraoui, Achaoui, Amrabat, Jaadi, Achahbar, Sabbar, Bnou Marzouk, Arjoune, Boudadi, Saoud
    Náhradníci: Samiki, Essikal, Tagnaouti, Jbira, Sakhi, Naciri, Jellal, Sidki, El Bouazzati, El Moutaraji

    Pobřeží slonoviny: Diabagate – Bakayoko, Yakou, Ismael, Ahissan, Kessie, Keita, Jimoh, Kouame Noel, Maiga, Tano
    Náhradníci: Braciano, Diallo, Begbin, Niangbo, Kouadio, Kouakou, Bedia, Diaby, Dante, Gahie

    Rozhodčí: Thomson – Rose, Mulvanny.
     
    O tom, že je velmi těžké rozhodnout s konečnou platností o favoritovi duelu, ukazuje i skutečnost vzájemného zápasu obou afrických mančaftů z dubna minulého roku. Tehdy v Casablance uspěli Sloni, svého soka skolili v rámci kontinentální kvalifikace 2:1.
     
    Pobřeží slonoviny stihlo postoupit na poslední chvíli. S favorizovanou Itálií prohrálo, s Uruguayí mělo nadosah tři body, ty ale nakonec získalo až proti outsiderovi z Nového Zélandu. Sloni mají v kádru několik dynamických a fyzicky vyspělých hráčů, které sledují skauti z celého světa. Zmínit musíme hlavně záložníka Yakouse Meitého, patřící už nyní francouzskému gigantovi PSG, jehož rychlý pohyb podél lajny dělal starosti zatím všem, kdo měli tu čest ho bránit.
     
    Maroko zatím na tomto mistrovství světa předvádí celkem solidní výkony a se sedmi body na kontě ovládlo svou skupinu. Je pravda, že se ale střetlo s asi papírově slabšími celky než měl jeho soupeř. Panamu a Chorvatsko porazilo celkem hladce, s Uzbekistánem uhrálo bezbrankovou remízu. Severoafrická reprezentace bude mít určitě velkou výhodu na tribunách, odkud zatím mohla čerpat hojné povzbuzování. Sloni by si měli dát hlavně pozor na útočné duo Karim Achahbar a Younes Bnou Marzouk, které dohromady zaznamenalo už pět branek.
     
    Fujairah bude hostit vůbec svůj poslední zápas na světovém šampionátu sedmnáctiletých chlapců. Překvapivě silné Maroko se o čtvrtfinálovou účast popere s Pobřeží slonoviny, které do play-off postoupilo s odřenými uši.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Patrik Sandev

    Branky: 60. Bnou Marzouk – 4. Kessie (pen.), 75. Ahissan

    Karty:   3. Saoud (MRK), 14. Sabbar (MRK), 34. Amrabat (MRK), 78. Khadraoui (MRK) – 13. Maiga (CIV), 77. Ahissan (CIV)


    Maroko: Belkouch – Khadraoui, Achaoui, Amrabat, Jaadi (82. Naciri), Achahbar (62 Sakhi), Sabbar, Bnou Marzouk, Arjoune, Boudadi (55. Samiki), Saoud
    Náhradníci: Samiki, Essikal, Tagnaouti, Jbira, Sakhi, Naciri, Jellal, Sidki, El Bouazzati, El Moutaraji

    Pobřeží slonoviny: Diabagate – Bakayoko (68. Bedia), Yakou, Ismael, Ahissan, Kessie, Keita (90+3. Diaby), Jimoh, Kouame Noel, Maiga, Tano
    Náhradníci: Braciano, Diallo, Begbin, Niangbo, Kouadio, Kouakou, Bedia, Diaby, Dante, Gahie

    Rozhodčí: Thomson – Rose, Mulvanny
    bahis siteleri