Vítkovice – Litvínov 1:2 (po pr.) | Zlín – Sparta 6:5 (kon.) | Pardubice – Třinec 2:1 (po pr.)
Mountfield HK – Liberec 5:2 (kon.) | Kometa Brno – Kladno 4:0 (kon.)
konec
Mountfield HK
5:2 (0:1, 0:1, 5:0)
Bílí Tygři Liberec
Pátek 29.11.2013, 18:00Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:42
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Teď už je to úplně jasné, hradečtí hokejisté trestají libereckou power-play a dnes seberou vítězství! Kotouč vybojoval Jiří Šimánek a přenechal ho TOMÁŠI MERTLOVI, který z vlastní modré neomylně trefil prázdnou bránu – 5:2! Asistence: Jiří Šimánek.
     
    58:33
    Ještě předtím si ale oddechový čas vybírá domácí lavička. Hosté už tuhle možnost vyčerpali po třetím gólu.
     
    58:33
    Melicherčík je na střídačce, Liberec jde hrát power-play!
     
    57:37
    Bartek ještě mohl snížit, ale pravý Kantorův beton byl bezchybný.
     
    56:08
    Dnešnímu utkání přihlíží 4256 diváků.
     
    55:32
    Knotek v brejku našel Rastislava Deje, který ale z velkého úhlu už nemohl zamířit do brány!
     
    53:53
    Kudrna zkoušel štěstí u tyče a Melicherčík vůbec nevěděl, kde má puk! Ani kapitán Jiří Šimánek ho ale do brány nedokázal dopravit.
     
    51:24
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Třetí třetina je jednoznačně v režii domácího týmu, který potvrzuje fantastický obrat čtvrtým gólem! Peter Mikuš vystihl rozehrávku hostů a přenechal puk do druhé vlny RUDOLFU ČERVENÉMU. Ten zamířil k bližší tyčce a Melicherčík teď nemá čisté svědomí, každopádně je to už 4:2! Asistence: Peter Mikuš.
     
    49:56
    Mertlova dělovka z první těsně míjí druhý liberecký růžek!
     
    46:30
    Liberecká lavička si vybírá oddechový čas.
     
    46:30
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Je to tady, během čtyř minut překlápí hradecký Mountfield zápas dokonale na svou stranu!! Zpoza brány hledal spoluhráče před bránou Jaroslav Kudrna. Puk se vymotal až mezi kruhy na hokejku JIŘÍHO ŠIMÁNKA, který neomylně trefil k volné tyči a Hradec vede 3:2!! Asistence: Jaroslav Kudrna.
     
    45:10
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Tak to je neuvěřitelné!! Hradec ve vlastním oslabení vyrovnává skóre a tak jako teď snad letos ještě zimní stadion nebouřil! Další individuální akcí se o to postaral RASTISLAV DEJ, který převzal puk ve středním pásmu a pak střelou přes beka trefil nádherně druhý růžek, teď byl Melicherčík úplně bezmocný. Jedeme zase od začátku – 2:2! Asistence: René Vydarený.
     
    43:52
    Po aktivní hradecké pasáži je tady ale oslabení domácích barev. Lukáš Květoň (HKR) – 2 minuty za sekání a k tomu navrch osobních 10 minut za prostesty. To už se hradeckému stadionu vůbec nelíbíl.
     
    42:55
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Skoro 43 minut se hradečtí hokejisté nedokázali gólově prosadit, až jim to ukázal jejich kapitán. JIŘÍ ŠIMÁNEK dostal od Vydareného puk u hrazení, chvíli počkal a pak s ním vykroužil až před brankoviště. Protože pak zasunul přesně ke druhé tyčce, Hradec využívá přesilovku a žije – 1:2! Asistence: René Vydarený.
     
    42:18
    V témže čase je Lukáš Derner (LIB) vyloučen za podražení. Co na to Hradečtí?
     
    41:08
    Na druhé straně tečoval Vydareného střelu Rastislav Dej. Melicherčík ji ale vykryl a slovenského forvarda pak od dorážky odstavil obránce!
     
    38:27
    Další velká možnost pro hradecké barvy. Harant výtečně přihrál přímo na hokejku Martina Podlešáka, jenže Melicherčík je stále neprůstřelný!
     
    35:22
    Mountfield dostává velkou příležitost odpovědět a vrátit se do zápasu. Tomáš Voráček (LIB) – 2 minuty za držení protihráče.
     
    34:01
    Liberec právě vstřelil branku!
    Přestože byli domácí v plném počtu při chuti, soupeř je znovu z rychlého protiútoku trestá druhým gólem! Zacha přibrousil u mantinelu a pak si najel na přihrávku JAKUBA VALSKÉHO. Libereckého mladíka, který předtím možná fauloval, ještě Kantor vychytal, ale Valský už před prázdnou bránou neměl problémy – 0:2! Asistence: Pavel Zacha.
     
    33:27
    Domácí jsou kompletní a už pořádně hrozí! Ještě před koncem oslabení se před prázdnou bránou málem dostal k puku Červený, poté pálil navrátivší se Mertl. Melicherčík ale zatím stále drží čisté konto!
     
    31:21
    Domácí se podle názoru sudích dopustili útočného faulu a čekají je další těžké minuty. Tomáš Mertl (HKR) – 2 minuty za sekání.
     
    30:45
    Další šance elitního útoku hostující smečky. Po zaváhání domácích našel Vampola hokejku Nedvěda, ale Kantor dostal čas na přesunutí!
     
    28:40
    Švihálek našel před libereckou bránou Tomáše Rouska. Ten ale nedokázal za Melicherčíka propašovat ani první střelu, ani dorážku!
     
    25:16
    Chvíli nato naopak prchli do přečíslení hosté. Obrovskou možnost skórovat měl Radim Šimek, bránu ale trestuhodně minul!
     
    24:48
    Rudolf Červený od mantinelu parádně vybídl ke skórování Petera Frühaufa. Melicherčík se ale skvěle přesunul!
     
    23:26
    Domácí naopak uháněli kupředu ve třech proti jedinému bekovi, ale do Šimánkovy přihrávky na poslední chvíli vložil hokejku Tomáš Urban!
     
    20:33
    Hradecký bek René Vydarený se krásně prosmýkl kolem zkoprnělého beka a pak trefil tyčku!
     
    18:21
    Čakajík na útočné modré málem osudově zaváhal. O puk totiž obral Tomáš Mertl a v oslabení uháněl dopředu úplně sám, jenže jeho střelu Melicherčík ukryl do výstroje!
     
    17:38
    Druhá přesilová hra pro Bílé Tygry. Za dohrání zákroku u hrazení je potrestán David Švagrovský (HKR) – 2 minuty za držení.
     
    15:59
    Před Pavlem Kantorem se k přihrávce od Nedvěda dostal obránce Jan Výtisk. Domácí brankář ale ve spolupráci se svým obráncem obrovskou šanci zastavil!
     
    14:15
    A liberecké přesilovce je konec. Martin Čakajík (LIB) se provinil podražením, uvidíme tak dlouhou hru čtyř proti čtyřem.
     
    13:47
    A budou v tom moci pokračovat, také si zahrají svou první početní výhodu. František Ptáček (HKR) – 2 minuty za sekání.
     
    11:16
    Lukáš Květoň pálí z bezprostřední blízkosti těsně vedle, ani Langhammerova teč se neujala!
     
    10:25
    Melicherčík za bránou zariskoval a jen tak tak, že ho domácí nevytrestali! Místo toho však dopředu prchli Liberečtí a proti Nedvědově ostré střele musel zasáhnout Kantor.
     
    09:45
    Tomáš Voráček (LIB) ukončil hradecký nápor tvrdým zákrokem na Tomáše Rouska. Za naremplování na hrazení si vyslechl dvouminutový trest, verdikt zní krosček. První přesilovka pro Hradec.
     
    08:14
    Nacvičená kombinace Libereckých dovedla puk zpátky na modrou k Martinu Čakajíkovi. Ten mířil na bližší růžek, těsně ale minul.
     
    07:08
    Před Kantorem znovu působil Martin Bartek. Z otočky se pokoušel dorazit Výtiskovo nahození, jenže prostor mezi třemi tyčemi netrefil.
     
    03:59
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílým Tygrům vyšel svižný protiútok a na hradeckém ledě se brzo ujímají vedení! Po Víškově přiťuknutí pálil MARTIN BARTEK rychle, a především přesně, na druhou tyč do Kantorova protipohybu – 0:1! Asistence: Jan Víšek, Tomáš Bulík.
     
    02:17
    Domácí spustili pekelný závar. Poslední dorážka patřila Tomáši Knotkovi, ale Melicherčík dokázal skvěle vykopnout pravý beton!
     
    00:42
    Střela od modré se odrazila na Urbanovu hokejku, liberecký dlouhán ale v tísni dorážel těsně vedle!
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 43. Šimánek (Vydarený), 46. Dej (Vydarený), 47. Šimánek (Kudrna), 52. Červený (Mikuš), 60. Mertl (Šimánek) – 4. Bartek (Víšek, Bulík), 35. Valský (Zacha)


    Mountfield HK: Kantor (Kacetl) – Harant, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf, Plášil – Kudrna, Mertl, Šimánek "C" – Dej, Langhammer, Květoň – Švagrovský, Knotek, Podlešák – Švihálek, Červený, Rousek. Trenér: Peter Draisaitl.
    Bílí Tygři Liberec: Melicherčík (Schwarz) – Kolmann, Derner, Voráček, Výtisk, Vitásek, Čakajík, Šimek – Urban, Nedvěd "C", Vampola – Bartek, Bulík, Víšek – Pospíšil, Filippi, Bulíř – Valský, Zacha, Vlach. Trenér: Pavel Hynek.

    Rozhodčí: Hodek, Šír – Frodl, Charvát.

    Diváci: 4256
    bahis siteleri