Švédsko – Rusko 2:3 (kon.) | Česko – Finsko 2:0 (kon.)
konec
Česko
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Finsko
Čtvrtek 19.12.2013, 18:30 • O2 Arena - Praha • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:47
    Ještě mohl zvýšit výsledek Jiří Šimánek, který od modré čáry šel sám na brankáře. Toho si položil, chtěl udělat bekhendový blafák, ale dlouhán ve finské bráně třetí branku ve své síti nepřipustil.
     
    59:14
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je to tam. Gól do prázdné a může mít dnes velkou radost. Český tým si užije konečně pěknou děkovačku. Další veterán v naší sestavě udeřil a byl to JAROSLAV HLINKA. Útočník pražské Sparty oslavil návrat do národního týmu důležitou brankou. Dlouho si rovnal kotouč za bránou a poté přes celé kluziště zamířil naprosto přesně. Bez asistence.
     
    58:00
    ...trenér Westerlund si vzal oddechový čas a poté odvolá brankáře.
     
    58:00
    Poslední dvě minuty do konce třetiny a Koskiranta z levé strany trefuje boční tyč. Velká šance na vyrovnání a za malou chvíli se bude pokračovat znovu u naší brány...
     
    55:48
    Dnešnímu utkání přihlíží 13096 výtečných diváků.
     
    53:35
    Komplikace, Martin Ševc přidržel jednoho z finských protihráčů a není o čem. Jasný faul.
     
    52:26
    A hlavně máme v bráně Kováře, který fantastickými zákroky kazí radost Hytönenovi. Ten měl mnoho prostoru, ale ani nadvakrát nedostal kotouč do sítě. Pokud bude mít Kuba takovou formu až do února, rozhodně není třeba váhat nad nominací. Dnes si o ni jasně řekl.
     
    45:37
    A znovu Sekáč, ze kterého se mohl stát tedy pravda pořádný sekáč. Mohl si užít radost týmu a diváků, ale jeho sólo od modré čáry končí těsně vedle brány, kterou hájí Koskinen. I jeho je třeba pochválit, předvádí neméně dobré zákroky, jako jeho protějšek Kovář.
     
    42:28
    Finsko vs. Jakub Kovář. Teď se vše odehrává před českou bránou a neskutečný brankář v naší kleci. Pesonen sám neví, jak mu jeho tutovku Kuba Kovář zneškodnil. Už byl sám před bránou a zakončoval takřka do prázdné, ale ještě tam vyletěl beton a ten nás zachránil.
     
    41:58
    No a je to špatné. Michal Vondrka hákoval a pro Finsko je z toho rázem možnost hrát dvojnásobnou přesilovku. A bude hodně dlouhá.
     
    41:13
    Jenže Petr Nedvěd hákoval a díky útočnému faulu putuje na trestnou lavici.
     
    37:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jak jinak. PETR NEDVĚD to provedl skvěle a takto to umí pouze on. Vybruslil si zpoza brány a nachytal si svůj typický nechytatelný projektil zápěstím. Z pravého kruhu práskl do puku a ten zapadl nad levým ramenem Koskinena. Liberecký veterán se zapsal do dějin, neboť se stal nejstarším skórujícím hráčem reprezentace. Dobrá práce a konečně jdeme do vedení. Asistence: Roman Červenka.
     
    35:34
    Velký tlak českého mužstva končí faulem a Mäenpää je vyloučen za nedovolené bránění. Finský obránce zastavil dotírajícího Hlinku, který chtěl protlačit puk za záda Koskinena.
     
    33:59
    Jakub Kovář je ve výtečné formě. Opět na něj šla sprška střel a několikrát musel řešit i sérii dorážek. Na brankovišti ale český čaroděj předvádí neskutečný výkon. Hytönen se může držet jen za hlavu.
     
    31:28
    Kovář chytá neméně dobře. Teď nás znovu fantasticky podržel, když pochytal hned tři střely za sebou. Hartikainen do betonů, Koskiranta do betonů, Jormaka do padajícího Kováře a jeho lapačky. Souboj brankářů tam stále pokračuje.
     
    29:17
    A není to gól. Koskinen cvakl betony v pravou chvíli, velice dobře se ukázal Novotný se Šimánkem. Oba borci měli výborné střídání a útočník pražského Lva pálil z bezprostřední blízkosti a mířil mezi betony. Jenže i tady byl Koskinen úspěšný.
     
    23:48
    Tomáš Nosek vyloučen za napadaní a je zde další přesilovka Finska. Celkově druhá.
     
    23:15
    Někdejší brankář Českých Budějovic si nyní pořádně zachytá. Finsko přiložilo pod kotel pořádná polínka, co polínka, to bylo přímo poleno. Sám před bránou zůstal Huhtala a nebýt skvělého Kováře, který se mrštně přesunul k levé tyči, už by se skóre zřejmě měnilo. Skvělý zákrok a největší šance Suomi v duelu.
     
    21:39
    Dobrá pozice pro Vondrku. Útočník Slovanu Bratislava si našel prostor a najel si od modré čáry středem hřiště. Přibližně z mezikruží napřáhl švihem a Koskinen vytasil zákrok ramenem. Velká šance, která bohužel nekončí gólem.
     
    20:56
    Velká šance Finska v končící přesilovce. Koskiranta vypálil na Kováře a kotouč se odrazil před Jormakku, toho však lehce popotáhl Červenka a můžeme být rádi, že nepůjde na trestnou. To zavánělo faulem.
     
    19:02
    Těsně před koncem je tu vyloučení, a tentokrát to bude na naší straně. Jiří Sekáč – podražení.
     
    14:48
    Další oslabení pro Finsko. Huhtala zastavil nedovoleně Šimánka a je zde již třetí početní výhoda pro Česko. Na led půjde trio forvardů – Nedvěd, Kolář, Červenka.
     
    11:13
    Velká šance Finska a hned dvojitá. Sallinen si najel nikým neatakován před bránu a chtěl zasunout kotouč mezi betony, ovšem střela šla těsně vedle. O pár chvil později se tito dva hráči potkali znovu. Tentokrát už finský útočník zamířil přesně, ale do chráničů našeho gólmana.
     
    07:48
    Michal Vondrka nejpve hledal před bránou Sekáče, tomu se zakončení nepovedlo. Následně se Tomáš Vincour dostal na levý kruh a Koskinen musel hasit požár před svou klecí. Trochu smůly měl brněnský rodák, kterému ta rána nesedla zrovna ideálně.
     
    01:24
    Za faul na Lukáše Krajíčka putuje na trestnou Sallinen – podražení. Co to tedy znamená? Budeme hrát dvojnásobnou přesilovku. To by mohla být šance.
     
    00:28
    První trest zápasu, hosté špatně střídali a hráli v šesti. Naše přesilovka může začít.
    Marken.cz

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 38. Nedvěd (Červenka), 60. Hlinka


    Česko: Jakub Kovář (Salák) – T. Kaberle, Ševc, Krajíček, Barinka, Němec, Čáslava, Zámorský, Mojžíš – Nedvěd, Hlinka, Červenka – Sekáč, Jan Kovář, Vondrka – Vincour, Novotný, Šimánek – T. Nosek, Kousal, Buchtele. Trenér: Alois Hadamczik.
    Finsko: Koskinen (Engren) – Salmela, Nummelin, Karalahti, Mäenpää, Jaakola, Jalasvaara, Ohtamaa – Pesonen, Hytönen, Puustinen – Hartikainen, Koskiranta, Jormakka – Rajala, Kemppainen, Donskoi – J. Sallinen, T. Sallinen, Huhtala – Palola, Koho. Trenér: Erkka Westerlund.

    Rozhodčí: Nord, Sjöqvist (oba Švéd.) – Lederer, Tošenovjan (oba ČR).

    Diváci: 13 096
    bahis siteleri