Vladivostok – Petrohrad 5:4 (1:0 po s.n.) | Chabarovsk – Jaroslavl 2:1 (kon.) | Novokuzněck – Mytišči 2:5 (kon.)
Novosibirsk – Čerepovec 2:3 (kon.) | Čeljabinsk – Lev 2:3 (0:1 po s.n.) | Magnitogorsk – HC Slovan 6:2 (kon.)
Ufa – Riga 4:3 (po pr.) | Nižněkamsk – CSKA Moskva 1:4 (kon.) | N.Novgorod – Jekatěrinburg 4:3 (2:1 po s.n.)
Viťaz – Barys 1:2 (0:2 po s.n.) | Kazaň – Chanty-Mansijsk 4:2 (kon.) | Dynamo Moskva – Omsk 6:4 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
6:4 (1:2, 3:2, 2:0)
Avangard Omsk
Pátek 03.01.2014, 14:30 • Lužniki Palace of Sports • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je za námi divoké utkání, které nabídlo vynikající podívanou. Domácí Dinamo bylo po celé utkání hokejově lepší, leč naráželo na vlastní chyby a velkou nedisciplinovanost. Hosté díky tomu hned třikát vedli. Zlomovým okamžikem utkání vylo vyrovnání na 4:4 a následná vedoucí branka Denise Mosaljova. Vítězství Moskvy 6:4 pak pečetil dokonáním hattricku Jurij Babenko. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího, doufejme stejně atraktivního duelu, nashledanou!

    Střely na branku: 27:26
    Vhazování: 33:59 (16:57:56)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:22
    Marek Kvapil vyváží kotouč až do útočného pásma, kde jej předal spoluhráči. Ten sice o puk přišel, ale i tak alespoň našetřil cenné vteřiny.
     
    58:30
    Dinamo znovu v útočném pásmu, tedy v bezpečí. Zdá se, že je o vítězi duelu rozhodnuto, domácí kontrolují hru.
     
    57:57
    Baranka nahazoval od modré čáry, ale kotouš se k brance Dinama skrz změť hokejistů nedostal.
     
    56:43
    Moskva se snaží uklidnit hru, což se jí poměrně úspěšně daří. Čas na vyrovnání se Omsku stále více krátí. Domácí se navíc začínají soustředit na defenzivu.
     
    55:08
    Omsk se usadil v útočném pásmu, kde aktivním bruslením zaměstnával domácí zadáky. Do šance se ale nakonec svěřenci Miloše Říhy neprobili.
     
    54:03
    V mezikruží se zcela sám ocitl Dmitrij Višněvskij. Z ideální pozice ale pálil vysoko nad. Situaci měl dosti ulehčenou nebo%t byl Mezin deziorientovaný. Přesto ale nedokázal uspět. Následuje krátká komerční přestávka.
     
    53:33
    Kokarevova rána byla zblokována hostujícím obránce, načež se do útočného snažení vydal Širokov. Také forvard Omsku ale vyšel naprázdno.
     
    52:21
    Hosté se vlastní nedisciplinovaností sami brzdí. Za zcela zbytečné sekání putuje na trestnou lavici Sergei Kalinin (OMS). Chvíli se tak bude hrát ve čtyřech, potí započne zkrácená přesilová hra Dinama.
     
    51:39
    Dinamo se navíc bude muset opět bránit, neboť bude o jednoho muže v poli chudší. Za sekání je potrestán Jegor Dugin (DMS).
     
    51:39
    Po ofenzivní akci Omsku se do sebe pustili Janne Jalasvaara (DMS) a Denis Kazjonov (OMS). Vyrovnaná šarvátka končí pětiminutovým vyloučením obou borců.
     
    50:51
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Stačí jedna drobná chyba a domácí znovu trestají, a to ve vlastním oslabení. Konstantin Glazačev vybojoval kotouč a vydal se s ním po levé straně do útoku. V útočné třetině pak nabil JURIJI BABENKOVI, který z voleje div neprotrhl síť za Andrejem Mezinem. Vynikající akce. Asistence: Konstantin Glazačev, Alexander Šaryčenkov.
     
    49:45
    Avangard dlouho kombinoval v útočném pásmu, kde se ale ke střele nedostal, domácí se z drobného tlaku vymanili a poslali kotouč do středního pásma.
     
    49:19
    Bude se opět vylučovat, a to na domácí straně. Za držení hole odchází na dvě minuty Alexei Cvetkov (DMS). Dobrá možnost pro hostující celek.
     
    47:27
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Moskva se poprvé v utkání ujímá vedení. Nahození od modré čáry Mezin zlikvidoval, naneštěstí ale vytěsnil kotouč pouze k DENISI MOSALJOVOVI, který neváhal a přesnou ranou rozsvítil červené světlo za hostující brankou. Bez asistence.
     
    46:51
    Dinamoi stále tlačí, o rozruch před brankou hostí se stará Marek Kvapil, jenž krouží pásmem a hledý ideální prostor pro střelu.
     
    45:53
    Karpov uháněl s Kokarevem do přečíslení dvou na jednoho. Druhý jmenovaný održel přihrávku a rozhodl se bleskurychle vypálit. Pokus Kokareva ale nezamířil mezi tři tyče, toto byla velká šance.
     
    44:59
    A znovu vynikající běloruský muž v masce ve službách Avangardu. Tentokráte stačil sklapnout betony proti rychlé ráně z mezikruží. Následně raději přerušil hru, neboť koncentrace domácích borců v jeho okolí byla velká.

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 20. Karpov (Dugin, Kokarev), 25. Glazačev (Kokarev), 30. Babenko (Cvetkov, Glazačev), 36. Babenko (Glazačev), 48. Mosaljov, 51. Babenko (Glazačev, Šaryčenkov) – 2. Růžička (Blaťák), 16. Sjomin (Širokov), 23. Růžička, 31. Pěrežogin (Širokov, Baranka)


    Dynamo Moskva: Šaryčenkov (Lazušin) Barancev, Novák, Rjazancev, Jalasvaara, Solovjov, Graňák, Višněvskij, Korjagin – Karpov, Kvapil, Komarov, Dugin, Mosaljov, Peťuško, Pestunov, Kokarev, Glazačev, Babenko, Volkov, Cvetkov
    Avangard Omsk: Mezin (Kostin) – Ljamin, Nurislamov, Baranka, Gončarov, Blaťák, Kuljaš, Dervuk, Pivcakin – Kurjanov, Rasskazov. Růžička, Širokov, Popov, Machanovskij, Kalinin, Sjomin, Kosticyn, Kazjonov, Ivanov, Pěrežogin

    Rozhodčí: Belov, Odins – Balodis, Sivov

    Diváci: 5468
    bahis siteleri