Vladivostok – Petrohrad 5:4 (1:0 po s.n.) | Chabarovsk – Jaroslavl 2:1 (kon.) | Novokuzněck – Mytišči 2:5 (kon.)
Novosibirsk – Čerepovec 2:3 (kon.) | Čeljabinsk – Lev 2:3 (0:1 po s.n.) | Magnitogorsk – HC Slovan 6:2 (kon.)
Ufa – Riga 4:3 (po pr.) | Nižněkamsk – CSKA Moskva 1:4 (kon.) | N.Novgorod – Jekatěrinburg 4:3 (2:1 po s.n.)
Viťaz – Barys 1:2 (0:2 po s.n.) | Kazaň – Chanty-Mansijsk 4:2 (kon.) | Dynamo Moskva – Omsk 6:4 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
6:4 (1:2, 3:2, 2:0)
Avangard Omsk
Pátek 03.01.2014, 14:30 • Lužniki Palace of Sports • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je za námi divoké utkání, které nabídlo vynikající podívanou. Domácí Dinamo bylo po celé utkání hokejově lepší, leč naráželo na vlastní chyby a velkou nedisciplinovanost. Hosté díky tomu hned třikát vedli. Zlomovým okamžikem utkání vylo vyrovnání na 4:4 a následná vedoucí branka Denise Mosaljova. Vítězství Moskvy 6:4 pak pečetil dokonáním hattricku Jurij Babenko. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího, doufejme stejně atraktivního duelu, nashledanou!

    Střely na branku: 27:26
    Vhazování: 33:59 (16:57:56)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:22
    Marek Kvapil vyváží kotouč až do útočného pásma, kde jej předal spoluhráči. Ten sice o puk přišel, ale i tak alespoň našetřil cenné vteřiny.
     
    58:30
    Dinamo znovu v útočném pásmu, tedy v bezpečí. Zdá se, že je o vítězi duelu rozhodnuto, domácí kontrolují hru.
     
    57:57
    Baranka nahazoval od modré čáry, ale kotouš se k brance Dinama skrz změť hokejistů nedostal.
     
    56:43
    Moskva se snaží uklidnit hru, což se jí poměrně úspěšně daří. Čas na vyrovnání se Omsku stále více krátí. Domácí se navíc začínají soustředit na defenzivu.
     
    55:08
    Omsk se usadil v útočném pásmu, kde aktivním bruslením zaměstnával domácí zadáky. Do šance se ale nakonec svěřenci Miloše Říhy neprobili.
     
    54:03
    V mezikruží se zcela sám ocitl Dmitrij Višněvskij. Z ideální pozice ale pálil vysoko nad. Situaci měl dosti ulehčenou nebo%t byl Mezin deziorientovaný. Přesto ale nedokázal uspět. Následuje krátká komerční přestávka.
     
    53:33
    Kokarevova rána byla zblokována hostujícím obránce, načež se do útočného snažení vydal Širokov. Také forvard Omsku ale vyšel naprázdno.
     
    52:21
    Hosté se vlastní nedisciplinovaností sami brzdí. Za zcela zbytečné sekání putuje na trestnou lavici Sergei Kalinin (OMS). Chvíli se tak bude hrát ve čtyřech, potí započne zkrácená přesilová hra Dinama.
     
    51:39
    Dinamo se navíc bude muset opět bránit, neboť bude o jednoho muže v poli chudší. Za sekání je potrestán Jegor Dugin (DMS).
     
    51:39
    Po ofenzivní akci Omsku se do sebe pustili Janne Jalasvaara (DMS) a Denis Kazjonov (OMS). Vyrovnaná šarvátka končí pětiminutovým vyloučením obou borců.
     
    50:51
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Stačí jedna drobná chyba a domácí znovu trestají, a to ve vlastním oslabení. Konstantin Glazačev vybojoval kotouč a vydal se s ním po levé straně do útoku. V útočné třetině pak nabil JURIJI BABENKOVI, který z voleje div neprotrhl síť za Andrejem Mezinem. Vynikající akce. Asistence: Konstantin Glazačev, Alexander Šaryčenkov.
     
    49:45
    Avangard dlouho kombinoval v útočném pásmu, kde se ale ke střele nedostal, domácí se z drobného tlaku vymanili a poslali kotouč do středního pásma.
     
    49:19
    Bude se opět vylučovat, a to na domácí straně. Za držení hole odchází na dvě minuty Alexei Cvetkov (DMS). Dobrá možnost pro hostující celek.
     
    47:27
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Moskva se poprvé v utkání ujímá vedení. Nahození od modré čáry Mezin zlikvidoval, naneštěstí ale vytěsnil kotouč pouze k DENISI MOSALJOVOVI, který neváhal a přesnou ranou rozsvítil červené světlo za hostující brankou. Bez asistence.
     
    46:51
    Dinamoi stále tlačí, o rozruch před brankou hostí se stará Marek Kvapil, jenž krouží pásmem a hledý ideální prostor pro střelu.
     
    45:53
    Karpov uháněl s Kokarevem do přečíslení dvou na jednoho. Druhý jmenovaný održel přihrávku a rozhodl se bleskurychle vypálit. Pokus Kokareva ale nezamířil mezi tři tyče, toto byla velká šance.
     
    44:59
    A znovu vynikající běloruský muž v masce ve službách Avangardu. Tentokráte stačil sklapnout betony proti rychlé ráně z mezikruží. Následně raději přerušil hru, neboť koncentrace domácích borců v jeho okolí byla velká.
     
    43:35
    Višněvskij prováhal ideální moment ke střele, ale nemusel toho litovat. Hnedle vzápětí jej totiž zastoupil Denis Kokarev, který ale nechal pouze vyniknout Mezinově vyrážečce.
     
    42:26
    Klání se přiostřuje. Po velkém závaru před Mezinem došlo ke strkanici, která se bude trestat. Na lavici hanby nakonec putují pouze va hříšníci, a to Maxim Gončarov (OMS) a domácí Marek Kvapil (DMS). I nadále tak trvá přesilová hra Moskvy.
     
    41:55
    Domácí se zatím nemohou usadit v útočném pásmu, Avangard dibře brání modrou čáru.
     
    41:05
    Pro Omsk nastanou krušné chvilky. Za nebezpečnou hru je totiž potrestán Alexander Popov (OMS). Ve tváři soupeře se navíc objevila krev, a tak bude početní výhoda Dinama hned čtyřminutová.
     
    40:59
    Štefan Růžička mohl zkompletovat hattrick, když s podél levého mantinelu probil do pásma a uháněl zcela sám na brankáře domácích. Ten si ale povyjel a přízemní ránu vykopnutím levého betonu zlikvidoval.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Je za námi druhá třetina fantastické hokejové podívané. Úvodní tlak Dinama zmařila nepovedná přesilová hra, při které domácí dovolili Omsku dva samostané úniky. Jeden z nich Avangard využil. Moskevští však nesložlili zbraně a dvěma přesnými zásahy vyrovnali. O několik málo vteřin později strhl Omsk vedení potřetí na svou stranu. I na tuto branku ale našlo Dinamo odpověď. Utkání je tak stále otevřené na obě strany. Vynikající výkon obou mužstev je tou nejlepší pozvánkou na závěrečné dějství. Sledujte i nadále náš on-line přenos!

    Střely na branku: 15:20
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:16
    Moskva drží v závěrečné minutě prostřední periody kotouč na vlastních holích, ale do útoku se nežene. Jako by byli domácí se současným stavem spokojeni.
     
    38:49
    Avangard nyní vyhzauje pouze za cenu zakázaného uvolnění, které tak vrací hru zpět před Mezina. Vhazovat se bude konkrétně po jeho pravici.
     
    37:26
    Karpov se po pravé straně prodíral do zakončení, což se mu nakonec nepovedla, neboť k němu přistoupila pozorná defenziva Omsku. Následný protiútok Avangardu končí ofsajdovým postavením.
     
    36:33
    Rychlý přechod Dinama do ofenzivy zastavuje postavení mimo hru, po kterém se bude vhazovat ve středním pásmu. Domácí jsou nabuzeni a ženou se za vedoucí brankou. Ačkoli jsou moskevští hokejisté lepší, stále pouze dohánější manko. A to vinou nedisciplinovanosti a laciných chyb.
     
    35:06
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Domácí se opět dočkali, prvnotní nahození ještě Mezin polapil, ale na následnou dorážku zcela osamoceného JURIJE BABENKA již nestačil. Začíná se tak znovu "od nuly." Asistence: Konstantin Glazačev.
     
    33:53
    Po přerušení následuje další komerční přestávka. Sledujeme fantastické utkání plné zvratů, technických fines, důrazu. Vidíme zde zkrátka vše, co si může přát každý hokejový fanoušek.
     
    32:35
    Omsk drží puk ve své moci, ale nemůže se usadit v útočném pásmu. Že by se tempo klání alespoň na malou chvíli uklidnilo?
     
    31:08
    Navíc je zde další přesilová hra pro hosty. Denis Barancev (DMS) se totiž provnil podražením. Jak Omsk naloží s touto nabídnutou šancí?
     
    30:34
    Avangard právě vstřelil branku!
    Co k tomu říci. Stačí jeden povedený protiútok a Omsk se znovu ujímá vedení. Sergeu Širokov potáhl puk do pásma, obhodil si efektní, ale hlavně efektivní stahovačkou obránce a předložil přihrávku jako na zlatém podnose ALEXANDERU PĚREŽOGINOVI. Šikovný útočník Avangardu pak pohotově zakončil. Asistence: Sergei Širokov, Ivan Baranka.
     
    29:35
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Zbytečné vyloučení bude Gončarova mrzet dvojnásob, Dinamo totiž výhodu jednoho muže v poli bleskově využívá. Po velkém závaru před brankou Omsku dotlačil kotouč za brankovou čáru JURIJ BABENKO. Zápas je tak otevřený na obě strany. Asistence: Alexei Cvetkov, Konstantin Glazačev.
     
    29:28
    Zcela zbytečně se hosté posílají do čtyř. Již po odehrání kotouče se totiž provinil krosčekem Maxim Gončarov (OMS). Avangard se tak bude muset opět bránit silné ofenzivě domácích.
     
    28:33
    Dinamo znovu v útočném pásmu, kde ale o kotouč vzápětí přišlo. Hosté poté vyhodili do středního pásma. Nutno také podotknout, že střetnutí provází vynikající kulisa, fanoušci bouří.
     
    27:30
    Hnedle po naskočení z trestné lavice dostal Marek Kvapil kotouč na hůl, a tak se mohl vydat směrem k Mezinově bráně. Neměl však dostatečnou rychlost, která by stačila k úniku. Nakonec dokázal alespoň slabě vystřelit. Po zásahu hostujícího brankáře následuje komerční přestávka. Opravdu působivé utkání, fanoušci obou táborů si zcela jistě přijdou na své.
     
    26:45
    Hra ve čtyřech svědčí více Omsku, který na bránu domácích posílá jeden puk za druhým. Zanedlouho navíc začne zkrácená přesilový hra Avangardu.
     
    25:24
    Síly na ledové ploše se vyrovnávají, Marek Kvapil (DMS) se provnili podražením. Bude se hrát ve čtyřech.
     
    24:50
    Moskva okusí opět přesilovou hru. Za napadení putuje na trestnou lavici Sergei Kalinin (OMS).
     
    24:30
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Domácí se znovu přibližují na rozdíl jedné branky. objel bránu a předložil milimetrový pas KONSTANTINU GLAZAČEVOVI. Útočník Dinama neměl se zakončením problém. To je zápas! Asistence: Denis Kokarev
     
    23:53
    Hosté jsou na koni, opět zkoušejí štěstí v útočném pásmu. Ke střele se ale nedostali. Na druhé straně hrací plochy by blízko zakončení do odkryté klece Leo Komarov. Finskému reprezentantovi ale neposedný touš přeskočil hůl.
     
    22:13
    Avangard právě vstřelil branku!
    Domácí se v přesilové hře prezentují skutečně katastrofálně. Další fatální minela nabídla samostatný nájezd ŠTEFANU RŮŽIČKOVI, který se nerozpakoval a učebnicovým bekhendovým blafákem vrátil Omsku dvoubrankové vedení. Bez asistence.
     
    21:31
    Tak to je neuvěřitelné, ve vlastním oslabení pelášil na domácího brankáře zcela sám Alexander Pěrežogin, který se následně pokusil o forhendovou kličku, avšak neuspěl, Šaryčenkov byl na svém místě.
     
    21:06
    Moskevští si zahrají přesilovou hru, hlavnímu sudímu držení hole neuniklo. Na lavici hanby putuje Miroslav Blaťák (OMS).
     
    20:25
    Dinamo se vydalo do útoku, avšak brzy o puk přišlo. Rozehrávka se Omsku taktéž nepovedla, a tak následuje zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před Mezinem, konkrétně po jeho levé ruce.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi první perioda, která přinesla skutečně uchvatnou hokejovou podívanou. Jako první se prosadili hosté, po zbytek třetiny však mělo převahu domácí Dinamo. Moskevští se ale brzdili vlastní nedisciplinovaností, což zapříčinilo další kotouč v jejich síti. V poslední minutě stihli domácí alespoň korigovat. Jak se bude souboj vyvjíjet nadále? Sledujte náš on-line přenos!

    Střely na branku: 7:13
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:24
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Domácí se dočkali! Svou převahu přetavili v kontaktní branku. Pohlednou kombinace zakončuje do zcela odkryté branky MAXIM KARPOV. Tento přesný zásah může být pro Dinamo velice důležitý. Asistence: Jegor Dugin, Denis Kokarev.
     
    17:55
    Moskevští hokejisté se zatím brání velmi dobře, Omsk prakticky nepustili ke střele. Ještě ale není konec, Dinamo budem mít i nadále spoustu práce.
     
    16:35
    Skutečně pozoruhodné. Dinamo půjde podruhé na trestnou lavici za hru v šesti. Hosté si tak zahrají další přesilovou hru.
     
    16:00
    Avangard právě vstřelil branku!
    Hosté se přece jenom prosazují a nedisciplinovanost domácí družiny trestají. Po rychlém přechodu do pásma se puk dostal do mezikruží k DMITRIJI SJOMINOVI, který pohotovou ranou nad levý beton Šaryčenkova navýšil vedení Omsku. Asistence: Sergei Širokov.
     
    15:29
    Nepřesná přihrávka hostí ale znamená vyhození přes všechny čáry. Avangard bude muset započít své snažení odznovu.
     
    15:05
    Omsk drží Moskvu pod tlakem, ta ale dobře blokuje střely. Nyní to již ale bude po domácí kritické, neboť Denis Mosaljov (DMS) vyhodil kotouč mimo hrací plochu, za což je potrestán.
     
    14:09
    Omsk si zahraje v početní výhodě. Jurij Babenko (DMS) dostává dvě minuty za hákování. Navíc obdržel ještě desetiminutový osobní trest za nesportovní chování. Třejmě adresoval k sudím nepříliš lichotivé poznámky.
     
    13:38
    Po delší době klidnější pasáž, která se odehrává především ve středním pásmu. Ani jedno z mužstev nemůže přejít útočnou modrou.
     
    12:55
    Volkov hledal šikovnou zadovkou Kokareva, který ale jeho výzvu nevyslyšel. Válce jménem Dinamo Moskva se opět rozjíždí na plné obrátky. Neuvěřitelné, jaký tlak si domácí dokáží vytvořit. Bude zajímavé sledovat, jak dlouho se Avangard ubrání. Na řadě je reklamní pauza.
     
    11:29
    Omsk dobře kombinoval, nakonec se dostal i k několika střelám. Většina z nich však byla zblokována. Poté se domácí osvobozují vyhozením přes všechny čár, což již bylo v plném počtu hráčů na obou stranách. Následuje tak icing a bule před svatyní Dinama.
     
    10:25
    Hosté v plném počtu. Začíná zkrácená početní výhoda Omsku. Jak s ní hosté naloží?
     
    10:05
    Cvetkov nahodil puk na Mezina, který ihned rozehrál a poslal své mužstvo do protiútoku. Ten se ale rozplynul ve středním pásmu. Utkání má i nadále obrovské tempo, obě mužstva brilantně bruslí.
     
    09:22
    Domácí byli dlouho usazeni v útočném pásmu, ale nakonec se Omsk osvobozuje vyhozením přes všechny čáry. Přesilová hra Dinama je navíc minulostí, Moskva totiž hrála v šesti. Jeden z hlavních sudích si toho všiml, tudíž trestá. Dvě minuty odpyká Konstantin Volkov (DMS). Bude se hrát ve čtyřech.
     
    08:25
    Bude se poprvé vylučovat, a to na straně hostí. Ilja Dervuk (OMS) vyhodil z vlastního pásma puk mimo hrací plochu, což znamená menší trest za zdržování hry.
     
    08:09
    Hosty nadějná příležitost probrala, opět se ukazuje otřepané pravidlo, že nejlepší obranou je útok. Nyní to ale Avangard s rychlostí přehodu do útočného pásma přehnal, neboť byl pomezním arbitrem chycen v ofsajdové pasti. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    07:03
    Štefan Růžička měl na holi svou druhou branku v utkání, neboť zakončoval přečíslení dvou na jednoho. Domácí gólman se ale vyznamenal a levým ramenem nadzvedl puk do ochranné sítě. Omsk alespoň vybojoval útočné pásmo.
     
    06:15
    Mezin likviduje další pokus z hranice levého kruhu, načež přerušuje hru. Následuje úvodní komerční přestávka utkání. Avangardu krátká pauza zcela jistě přijde vhod, neboť byl místy ve velmi obížné defenzivě.
     
    05:20
    Hosté se po dlouhé dbě vydali na ofenzivní výlet, který zakončuje přízemní ranou Ivanov. Šaryčenkov z tempa evidentně nevypadl, ránu bez větších potíží likviduje.
     
    04:41
    Komarov obkroužil branku a pokusil se bleskově zakončit. Mezin se ale stihl přesunout a šanci zlikvidovat. Avangardu je v právě probíhajících minutách velmi horko, Dinamo má skutečně drtivý tlak.
     
    03:43
    Mužstvo z hlavního města Ruska diktuje tempo utkání. Omsk se ale zatám brání, i když nyní pouze za cenu zakázaného uvolnění, které vrací veškeré dění zpět před Andreje Mezina, konkrétně po jeho levici.
     
    02:50
    I nadále domácí Avangardu důkladně zatápí. Tentokráte ale Volkov nikoho ze svých spoluhráčů nenalezl, Dinamo se poté samo vyhnalo do neutrálního pásma.
     
    01:45
    Moskevští se tlačí za vyrovnáním, ihned po přejetí útočné modré testoval Mezinovu pozornost Karpov. Běloruský brankář si ale poradil na výbornou, kotouřč srazil do pravého rohu, kde se jej ujali hostující obránci.
     
    01:06
    Avangard právě vstřelil branku!
    Tak to je bleskový úvod v podání hostujícího celku. Po rychlé kombinaci se kotouč dostal na modrou čáru k Miroslavu Blaťákovi, který jej ihned poslal na bránu. Do střely poté vložil hůl ŠTEFAN RŮŽIČKA, což změnilo trajektorii letu touše. Ten si následně našel cestu za Šaryčenkovova záda. Asistence: Miroslav Blaťák.
     
    00:17
    Dinamo neponechalo nic náhodě a ihned se vydalo do úoku. Ke střeleckému pokusu se však nedostalo, hostující defenziva byla na svém místě. Následně se Omsk vydal do protiútoku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Halou Dinama již zní ruská hymna. Vše se pomalu připravuje ke vhození úvodního buly.
     
    Úvodní sestavy:

    Dinamo Moskva: Šaryčenkov (Lazušin) Barancev, Novák, Rjazancev, Jalasvaara, Solovjov, Graňák, Višněvskij, Korjagin – Karpov, Kvapil, Komarov, Dugin, Mosaljov, Peťuško, Pestunov, Kokarev, Glazačev, Babenko, Volkov, Cvetkov

    Avangard Omsk: Mezin (Kostin) – Ljamin, Nurislamov, Baranka, Gončarov, Blaťák, Kuljaš, Dervuk, Pivcakin – Kurjanov, Rasskazov. Růžička, Širokov, Popov, Machanovskij, Kalinin, Sjomin, Kosticyn, Kazjonov, Ivanov, Pěrežogin

    Rozhodčí: Belov, Odins – Balodis, Sivov.
     
    Vzájemné zápasy
    Střetnutí těchto dvou celků mívají jasný průběh. Pět posledních zápasů, pět vítězství Dinama Moskva. V letošní sezoně se obě družiny potkaly jednou. Pomyslné vavříny si za jednoznačnou demolici soupeře v poměru 6:0 odneslo Dinamo. V loňském kalendářním roce se týmy střetly jednou. Opět se radovalo Dinamo (3:0). Zajímavostí tedy je, že Omsk dokázal proti Dinamu skórovat naposledy v roce 2012. Avangard tak čeká znovu velmu tuhý oříšek. Uvidíme, zda jej hosté dokáží rozlousknout.
     
    Dinamo Moskva
    Celek z hlavního města Ruska prožívá vynikající ročník. Se ziskem 85 bodů je nejlepším týmem celé KHL. Pokud jsem u Omsku hovořil o vítězné sérii, u Dinama platí tento fakt dvojnásob. Poslední porážka se datuje ke 30. listopadu, kdy Moskva nestačila na Čerepovec. Od té doby zdobí družinu jedna výhra za druhou. Produktivitě týmu vládne Leo Komarov. Finský reprezentant s ruskými kořeny nastřádal již 28 bodů. Do černého v dosavadním průběhu sezony pálil nejčastěji Martins Karsums, a to již čtrnáctkrát. Za zmínku stojí také výborná forma Filipa Nováka. Český krajánek je s dvanácti body nejofenzivněji laděným zadákem týmu.
     
    Avangard Omsk
    Mužstvo se nachází na osmé příčce Západní konference, kterou si bude muset zuřivě hájit. Totožný počet bodů (53), má totiž také Traktor Čeljabinsk. Avangard oplývá famózní formou, pochlubit se může již pětizápasovou vítěznou sérií. Naposledy zdolal na domácí půdě Vladivostok v poměru 4:1. Nejproduktivnějším hráčem mužstva je sedmadvacetibodový Alexander Popov, který je s dvanácti zásahy taktéž nejlepším střelcem.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Kontinentální hokejová liga má také v nové roce na programu spoustu kvalitních utkání. Jedním z nich je i souboj Dinama Moskva a Avangaru Omsk. Úvodní buly bude v Lužniki Palace of Sports, tedy domovském stánku Dinama vhozeno ve 14:30. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 20. Karpov (Dugin, Kokarev), 25. Glazačev (Kokarev), 30. Babenko (Cvetkov, Glazačev), 36. Babenko (Glazačev), 48. Mosaljov, 51. Babenko (Glazačev, Šaryčenkov) – 2. Růžička (Blaťák), 16. Sjomin (Širokov), 23. Růžička, 31. Pěrežogin (Širokov, Baranka)


    Dynamo Moskva: Šaryčenkov (Lazušin) Barancev, Novák, Rjazancev, Jalasvaara, Solovjov, Graňák, Višněvskij, Korjagin – Karpov, Kvapil, Komarov, Dugin, Mosaljov, Peťuško, Pestunov, Kokarev, Glazačev, Babenko, Volkov, Cvetkov
    Avangard Omsk: Mezin (Kostin) – Ljamin, Nurislamov, Baranka, Gončarov, Blaťák, Kuljaš, Dervuk, Pivcakin – Kurjanov, Rasskazov. Růžička, Širokov, Popov, Machanovskij, Kalinin, Sjomin, Kosticyn, Kazjonov, Ivanov, Pěrežogin

    Rozhodčí: Belov, Odins – Balodis, Sivov

    Diváci: 5468
    bahis siteleri