Sevilla – Getafe 3:0 (kon.) | Barcelona – Elche 4:0 (kon.) | Osasuna – Espanyol 1:0 (kon.)
Real Sociedad – Ath. Bilbao 2:0 (kon.)
konec
Real Sociedad San Sebastian
2:0 (1:0)
Athletic Bilbao
Neděle 05.01.2014, 20:00 • Estadio Municipal de Anoeta (Donostia-San Sebastián) • Španělská LaLiga
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    Gurpegi (ATB) ještě dostává žlutou kartu za protesty a to již bude zřejmě úplně vše.
     
    90+3
    Real Sociedad právě vstřelil branku!
    Hosté vsadili na maximální ofenzívu a to se jim nevyplatilo, rychlý protiútok domácích totiž využil RUBÉN PARDO, který zůstal naprosto osamocen na pravé straně a po jedné kličce dokázal přesnou střelou rozhodnout.
     
    90+2
    Krásně se opředl Muniain do míče z dvaceti metrů a Bravo jej musel vyškrábnout na roh. Domácí brankář však ukazuje, že je velkou oporou svého týmu.
     
    90+1
    Tak budou to tři minuty a ještě v té první měl obrovskou šanci Seferovič (RSC), který mohl rozhodnout, jenže nakonec se k míči přes svého strážce nedostal a následná jeho přihrávka byla do ofsajdu.
     
    86
    Domácí dnes naposled střídají a hřiště opouští aktivní Vela, kterého nahrazuje Seferovič.
     
    85
    Elustondo tak dlouho dotíral na soupeře, až si vysloužil žlutou kartu.
     
    84
    Obrovskou šanci na druhé straně spálil Aduriz, na kterého letěl míč. Na zadní tyči však hostující hráč zazmatkoval a nedokázal jej usměrnit z metru do sítě. Nyní měl Bravo i celá defenzíva Sociedadu pořádnou dávku štěstí.
     
    81
    Střídají také hosté a i zde odchází jeden z velmi aktivních hráčů, Susaeta toho dnes naběhal opravdu dost, uvidíme co předvede Toquero, který ho nahradí.
     
    79
    Diváci vstávají a tleskají Griezmannovi, který dnes odehrál výtečný zápas a zcela spokojeně může přenechat místo Castrovi. Autor zatím jediné branky zápasu tak zbytek utkání prožije na lavičce.
     
    78
    Po centru se míč odrazil přesně na kopačku Andera Herrery (ATB), který tvrdou ránou z první vystrašil Brava, ten však stál přesně v místě, kam letěl míč.
     
    74
    Máme zde druhé střídání v podání Bilbaa, hřiště opustil Rico a na trávník se dostal Ibai Gómez. Toho přivítal pískot z tribun, derby je derby.
     
    71
    Po velké chybě v rozehrávce se mohl stát Griezmann (RSC) hrdinou tohoto baskického derby, dlouhý pas si však nezpracoval ideálně, přesto se dostal k zakončení. To však skvělým výběhem eliminoval Iraizoz, od kterého se míč odrazil zpět do hry.
     
    69
    Jasně defenzivní tah vytáhl ze svého repertoáru trenér domácích Arrasate, ze hřiště poslal útočníka Agirretxeho, místo kterého poslal na hřiště Elustonda, který se řadí spíše mezi defenzivní záložníky.
     
    67
    Rico (ATB) je druhým hráčem Bilbaa, který dnes vidí žlutou kartu. Mikel Rico se vracel společně se soupeřem, ale nestačil na něj rychlostně a tak jej raději poslal k zemi.
     
    60
    Po hodině hry je zde první střídání, hosty opouští Balenziaga a na jeho post se staví Iraola. Balenziaga však rozhodně svým pobytem na hřišti nezklamal.
     
    50
    Ten rozehrál Pardo a poslal míč přesně na hlavu svého spoluhráče na přední tyči, ten svou hlavičkou rozezvučel pravou tyč a Iraizoz si tak jistě oddechl, prohrávat 2:0 by pro Bilbao již bylo kritické.
     
    43
    Real Sociedad právě vstřelil branku!
    Tak to byla fantazie v podání ANTOINE GRIEZMANNA, ten se po rohovém kopu dostal ke střele z voleje, tu první nejprve dokázal vyrazit brankář Iraizoz, který měl úlohu velmi těžkou, poněvadž před ním sondoval Vela. Podle všeho se však Vela míče nedotkl, kdyby ano, pískal by se ofsajd. Míč se následně odrazil od brankáře zpět na hranici šestnáctky a napodruhé to trefil Griezmann ještě lépe a rozradostnil tak fanoušky.
     
    39
    Krásně i když z velkého úhlu pálil Ander Herrera, jeho dělovku dokázal Bravo s vypětím všech sil vyrazit. Domácímu brankáři pomohlo výrazně, že byl Herrera již mimo ideální střeleckou pozici.
     
    35
    Muniain si výborně narazil se spoluhráčem a míč se mu vrátil zpět již uvnitř pokutového území. Hostující hráč však nedokázal zakončit a tak jen hlavičkou nahrál míč do volného prostoru, kde si doběhl Bravo.
     
    33
    Bergara (RSC) uviděl žlutou kartu za hru rukou, malinko smolná situace, domácí hráč totiž podle všeho hrál kolenem a oprávněně se tak zlobí.
     
    30
    Rýsovala se šance na rychlý protiútok pro Carlose Velu, mexický hráč byl však poslán k zemi na úrovni šestnáctky a Balenziaga (ATB) je po tomto zákroku prvním karetně potrestaným hráčem.
     
    24
    Gurpegi společně s Laportem naskakovali na centr a první jmenovaný se také dostal k hlavičce, naštěstí pro domácí obranu se jeho zakončení mezi tři tyče nevešlo.
     
    23
    Výborný centr poslal do šestnáctky Agirretae (RSC), jeho přízemní pas málem našel Velu, mexickému hráči chybělo možná třicet centimetrů. Míč tak prolétl jen vedle levé tyče brány, kterou hájí Iraizoz.
     
    16
    Míč sice po přímém kopu prosvištěl kolem postavené zdi, ale Bravo svým skokem k levé tyči pouze kontroval situaci, míč letěl těsně vedle.

    Jozef Valenčík

    Branky: 43. Griezmann, 90+3. Pardo (Seferović)

    Karty:   33. Bergara (RSC), 85. Elustondo (RSC) – 30. Balenziaga (ATB), 67. M. Rico (ATB), 90+4. Gurpegi (ATB)


    Real Sociedad San Sebastian: Bravo – C. Martínez, Ansotegi, I. Martínez, Ángel – Vela (86. Seferović), Bergara, Prieto (C), Pardo, Griezmann (79. G. Castro) – Agirretxe (69. Elustondo).
    Náhradníci: Zubikarai – M. González, Zaldúa, Elustondo, Ros, G. Castro, Seferović.

    Athletic Bilbao: Iraizoz – de Marcos, Gurpegi (C), Laporte, Balenziaga (60. Iraola) – Susaeta (81. Toquero), Iturraspe, A. Herrera, M. Rico (74. I. Gómez), Muniain – Aduriz.
    Náhradníci: Herrerín – San José, Iraola, Ekiza, Etxebarria, Toquero, I. Gómez.

    Rozhodčí: Pérez – Matías, Hernández

    Diváci: 29 785
    bahis siteleri