Washington – Buffalo 1:2 (0:1 po s.n.) | Dallas – NY Islanders 2:4 (kon.) | Toronto – New Jersey 3:2 (1:0 po s.n.)
Chicago – Edmonton 5:3 (kon.) | NY Rangers – Philadelphia 4:1 (kon.) | Nashville – Minnesota 0:4 (kon.)
Anaheim – Detroit 1:0 (kon.)
konec
New York Rangers
4:1 (3:0, 1:0, 0:1)
Philadelphia Flyers
Pondělí 13.01.2014, 01:10 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:49
    Navíc tu máme ještě osobní desetiminutový trest pro Simmondse (PHI) za nesportovní chování.
     
    59:49
    Pětiminutové tresty si ještě odnesly na straně Rangers John Moore a Daniel Carcillo, na straně hostí odešli předčasně do sprch Brayden i Luke Schenn.
     
    56:08
    Timonenovu střelu od modré čáry vyrazil Lundqvist pouze před sebe, kde se okamžitě snažil dorážet Couturier! Švédský brankář ale nechal přilepený beton k ledu pevně a kotouč za svá záda nepropustil!
     
    48:48
    Ryan Callahan navíc zaútočil v oslabení, jeho tvrdou ránu zápěstím v přečíslení dva na jednoho vyškrábl koncem hole hostující brankář mimo!
     
    47:39
    Rázem Flyers neskutečně ožili a snaží se o další zkorigování stavu. Jejich aktivita je oceněna další početní výhodou, když za držení je za katr odkázán Ryan McDonagh (NYR).
     
    46:49
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Tak přece jen se hostům daří přesilovou hru využít! Jistou jiskřičku naděje ještě vykřesal přesnou střelou od modré čáry mezi betony Lundqvista MARK STREIT – 4:1! Asistence: Sean Couturier a Vincent Lecavalier.
     
    44:56
    Zuccarello (NYR) si naprosto zbytečně přidržel za soupeřovou brankou Streita a čeká ho dvouminutové posezení na trestné lavici. Podaří se hostům vstřelit alespoň čestnou branku?
     
    41:38
    Nahození jednoho z obránců Philadelphie od červené čáry obloučkem špatně odskočila, puk skončil na tyči domácí branky! Nyní měli Rangers neskutečné štěstí.
     
    40:23
    Voráček chytrou přihrávkou zpoza branky našel na kruzích najíždějícího Luka Schenna, který ale kousek od brankoviště skulinku mezi Lundqvistovými betony nenašel!
     
    33:18
    Rangers právě vstřelili branku!
    Nyní však již ani skvělý Ray Emery nestačil! Hráči Philadelphie se při vlastním oslabení pokusili o útok, ten ale skončil ještě na jejich modré čáře. Toho dokonale využil CHRIS KREIDER, který se dostal před brankáře a bekhendovou kličkou využil přesilovou hru – 4:0! Asistence: Brad Richards.
     
    31:37
    Dnes podruhé se budou Flyers bránit ve třech, tentokrát ale pouhých jedenáct vteřin. Nicklas Grossmann (PHI) to přehnal s tvrdostí a za vražení na hrazení je poslán za svými kolegy na trestnou lavici.
     
    30:41
    Ryan McDonagh po křižné přihrávce od Pouliota z první naprosto minul prázdnou branku Philadelphie!
     
    29:48
    Mark Streit (PHI) se provinil nedovoleným zákrokem, za který si půjde odpočinout na lavici hanby. Konkrétně se jednalo o sekání.
     
    29:37
    Emery se po třech inkasovaných brankách rozchytal k parádnímu výkonu! Nyní se před něj dostal Zuccarello, jehož bekhendovou kličku hostující brankář skvěle vykryl betonem!
     
    28:34
    Rick Nash obral na vlastní modré čáře slovenského Meszároše a postupoval sám na branku! Na poslední chvíli mu ale kotouč ujel, a tak zakončení nemělo potřebný index nebezpečnosti!
     
    27:55
    V pěstním souboji si to rozdali Luke Schenn (PHI) a Daniel Carcillo (NYR). Úspěšnější byl nakonec obránce Flyers, který soupeře složil k ledu. Oba si pochopitelně odnesou po pětiminutových trestech.
     
    26:27
    Na druhé straně se šikovně podél pravého mantinelu uvolnil Simmonds, který se ač tísněn protáhl do dobrého zakončení! Lundqvist se však dokázal na svoji levou tyč namáčknout a kotouč do sítě nepustit!
     
    25:06
    Rick Nash vypálil krátce po vhazování, Emery jeho ránu vyškrábl těsně nad břevno!
     
    21:22
    Nashovu nabídku tečoval McDonagh do protipohybu Emery, hostující brankář ale dokázal na změnu směru bleskově zareagovat!
     
    20:00
    V samotném závěru se do šance v oslabení protlačil VandeVelde (PHI), jenže poté fauloval Lundqvist a ještě zkomplikoval situace Philadelphie. Ta bude na začátku třetiny hrát patnáct vteřin ve třech.
     
    18:15
    Již v první části začínají být hostující hráči frustrovaní z výsledku a snaží se to řešit jiným způsobem. Trestná lavice se opět zaplní, Scott Hartnell (PHI) je poslán za katr za hrubost.
     
    13:40
    Brassardovu střelu se snažil dorážet Richards, jeho pokus však skončil těsně mimo! Flyers měli znovu obrovské štěstí!
     
    12:08
    Domácí počtvrté dostali kotouč do sítě, gól ale neplatí! Těsně před tím byla hra přerušena kvůli faulu Nicklase Grossmana (PHI). Obránce Flyers je potrestán menším trestem za držení.
     
    09:24
    Rangers právě vstřelili branku!
    A v desáté minutě domácí svůj náskok navyšují již na rozdíl tří gólů! Útočníci New Yorku u mantinelu vybojovali proti přesile kotouč, poslali ho na kruhy na DERICKA BRASSARDA, jenž dělovou ranou prostřelil vše před sebou – 3:0! Asistence: Mats Zuccarello a Benoit Pouliot.
     
    07:03
    Voráček a Giroux vytvořili na brankovišti velký závěr, Lundqvist v leže senzačně udržel dvoubrankový náskok Rangers!
     
    06:20
    Hosté dostanou šanci na odpověď v podobě přesilové hry. Dan Girardi (NYR) je odkázán za katr za nedovolené bránění.
     
    03:42
    Zatím sledujeme skvělou hokejovou podívanou, Vincent Lecavalier mohl snížit na rozdíl jediné branky, jenže jeho tvrdá rána zápěstím z levého kruhu trefila Lundqvista do ramene!
     
    02:42
    Kouč Philadelphie okamžitě odpovídá na špatný začátek svého týmu oddechovým časem!
     
    02:42
    Rangers právě vstřelili branku!
    Přesně osmadvacet vteřin po vedoucí brance domácího týmu vybuchl Madison Square Garden podruhé! Obrana Philadelphie zazmatkovala za vlastní brankou, volného kotouče se zmocnili Rangers a ihned cpali puk na kruhy. Tam byl najetý RICK NASH, který tvrdou ranou k tyči nedal Emerymu žádnou šanci zasáhnout – 2:0! Asistence: Chris Kreider a Ryan McDonagh.
     
    02:14
    Rangers právě vstřelili branku!
    Úvodní drtivý tlak newyorských hokejistů je ve třetí minutě odměněn vedoucí brankou! DANIEL CARCILLO předvedl správný tlak na brankovišti, když nadvakrát dorazil volný puk za brankáře Emeryho a otevřel skóre – 1:0! Bez asistence.

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 3. Carcillo, 3. Nash (Kreider, McDonagh), 10. Brassard (Zuccarello, Pouliot), 34. Kreider (Richards) – 47. Streit (Couturier, Lecavalier)


    New York Rangers: Lundqvist (Talbot) – Girardi, McDonagh, Stralman, Staal, Del Zotto, J. Moore – Nash, Stepan, Kreider – Callahan, Richards, Hagelin – Zuccarello, Brassard, Pouliot – Carcillo, D. Moore, Boyle
    Philadelphia Flyers: Emery (Mason) – Coburn, Timonen, Grossman, Streit, Meszároš, L. Schenn – Voráček, Giroux, Raffl – Simmonds, B. Schenn, Lecavalier – Hall, VandeVelde, McGinn

    Rozhodčí: Kimmerly, Peel – Sericolo, Sharreres
    bahis siteleri