Benátky n/J – Olomouc 4:0 (kon.) | Havířov – Ústí n/L 3:1 (kon.) | Litoměřice – Třebíč 2:1 (3:2 po s.n.)
Most – Mladá Boleslav 2:4 (kon.) | Jihlava – Motor ČB 2:3 (kon.) | Beroun – Havlíčkův Brod 1:2 (kon.)
Kadaň – Šumperk 5:0 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
2:3 (1:1, 0:1, 1:1)
Banes Motor České Budějovice
Sobota 01.02.2014, 17:30 • Horácký zimní stadion • 1. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Víteje u našeho on-line přenosu! Druhá nejvyšší tuzemská hokejová soutěž má na programu další sérii utkání, do které spadá souboj Dukly Jihlava a celku ČEZ Motor České Budějovice. Úvodní buly bude na Horáckém zimní mstadionu, tedy domovském stánku Dukly, vhozeno v 17:30. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    HC Dukla Jihlava
    Červenožlutí prožívají velmi dobrý ročník, v současné době mají na svém kontě již 90 bodů, což je řadí na třetí místo za Olomouc. Právě Hanáky v předchozím kole svěřenci Petra Vlka zdolali, Kohouty zkrotili na jejich vlastním teritoriu v poměru 2:0. Na druhou příčku však Dukla stále ztrácí šest bodů. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Tomáš Čachotský. Kapitán týmu posbíral 65 bodů, což z něj činí rovněž suverénním lídrem tabulky produktivity celé soutěže.
     
    ČEZ Motor České Budějovice
    Ještě vloni extraligové město letos tápe. Jihočeši posbírali 49 bodů, horší je pouze Kadaň a Most. V posledních dvou kolech se ale rozehráli k velmi dobrým výkonům, nejprve přivezli tři body za vítězství 3:2 na půdě Litoměřic, následně v domovské Budva aréně přesvědčivě ovládli duel proti Berounu, který rozstříleli 6:0. Čelním mužem produktivitiy je čtyřiadvacetibodový Aleš Kotalík.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Rittich (Sáblík) – Mocek, Dobrovolný, Jaroš, Podlipnik, Čáp, Kaláb, Štebih – Hubáček, Vysloužil, Zeman, Kuřítko, Mikeš, Seman, Velecký, Prokš, Štěpánek, Malec, Důras

    ČEZ Motor České Budějovice: Halmoši (Kůdela) – Pavlíček, Novák, Chmelíř, Vráblík, Kasík, Platil – Kotalík, Pšurný, Švec, Ferebauer, Vaniš, Šachl, Ondřej, Šperger, Kuchejda, Rob, Pajič, Boháč, Melka

    Rozhodčí: Vampola – Čížek, Křivohlavý.
     
    Borci obou celků se již pomalu seřazují na ledové ploše, a to za vydatné podpory fanoušků. Českubudějovičtí příznivci přicestovali ve velmi hojném počtu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:22
    Ihned při úvodním buly se hostující centr provnil nešťastnou hrou vysokou holí, za což bude potrestán. Na lavici hanby odjíždí Rok Pajič (CEB). Jak Dukla naloží s touto příležitostí?
     
    00:53
    Tomáš Kaláb nejprve pálil do pravého betonu Halmošiho, při nabíjení na druhý pokus mu touš odcestoval do středního pásma. Budějovice tak mohou poslat na ledovou plochu čerstvé síly.
     
    01:43
    Puk znovu letí až za branku Davida Ritticha. Červenožlutí budu muset zahájit své snažení znovu.
     
    02:16
    Obrovská příležitost Motoru! Po chybě domácí defenzivy dostal kus gumové pryže do ideální pozice Zdeněk Šperger, který ale jen těsně minul pravou tyč jihlavské klece.
     
    03:11
    Utkání má velké tempo, další příležitost hostí kryje Rittich, rána Boháče neměl gólové parametry. Vhazovat se bude po levici jihlavského muže v masce.
     
    03:28
    Na gólmana Dukly létá jeden projektil za druhým, tentokráte se musel ohánět proti tvrdé pumelici od modré čáry. I nyní byl ale bezchybný. Českobudějovičtí zahájili duel s velkou vervou.
     
    04:11
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté se zadlouženě ujímají vedení. DAVID KUCHEJDA se po vyhraném vhazování ujal kotouč, obkroužil branku a s elegancí přízemním bekhendem překonal Ritticha. Asistence: Petr Šachl.
     
    04:55
    Budějovice pokračují v nastolené aktivitě, i nadále aktivně bruslí, jsou všude dříve. Jihlavská defenziva má s jejich počínáním značné potíže.
     
    05:38
    Zdeněk Čáp ihned po obdržení přihrávky vyrazil do útočného pásma, kde byl ale nemilosrdně poslán k zemi. Hosté poté získali kotouč.
     
    06:42
    Vylučovat se bude také na jihlavské straně. Za nedovolené bránění putuje na trestnou lavici Martin Kuřítko (JIH). Jak Českobudějovičtí hokejisté zužitkují tuto vodu na mlýn?
     
    07:20
    Hraje se ve středním pásmu, tento stav svěřencům Petra Vlka vyhovuje. Motor se nemůže usadit a zahájit přesilovkovou akci.
     
    08:10
    Michal Velecký nyní díky aktivitě vyvezl puk až do útočného pásma, načež odjel na střídačku. Odměněn byl potleskem naplněných tribun Horáckého zimního stadionu.
     
    08:52
    Po závaru před Rittichem došlo k menší výměně názorů, která se však nestala příliš dramatickou. Hlavní arbitr Vampola trestat nebude. Hosté jsou vykáuáni do středního pásma.
     
    09:11
    Nepovedená rozehrávka Motoru končí icingem, který vrací hru před zatuhlého Halmošiho. Vhazovat se bude po jeho levé ruce. Dukla má tak výhodu buly v útočné třetině.
     
    09:29
    Hlavní sudí trestá. Za podražení obdrží menší trest Petr Šachl (CEB). Podaří se Dukle vyrovnat?
     
    10:21
    Sražený pokus Adama Zemana končí ve středním pásmu, hosté se zatím brání velmi dobře. Dukla prakticky nevystřelila na bránu.
     
    10:57
    Bekhendový pokus Michala Veleckého končí v ochranné sítě, a tak je hra posunuta do středního pásma. Zdá se, že se Motor ubrání bez větší újmy.
     
    12:17
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí se dočkali vyrovnání! Po nahození Malce nastal před Halmošim velký zmatek, kterého nejlépe zužitkoval MARTIN KUŘÍTKO. Mladý forvard doklepl kotouč od odkryté branky. Asistence: Ondřej Malec, Petr Štěpánek.
     
    13:43
    Vstřelená branka Duklu nakopla, domácí se prezentují mnohem aktivnějším dojmem. O vedoucí branku se nyní pokoušel ze zančeného úhlu Roman Mikeš. Halmoši si ale poradil na výbornou.
     
    14:39
    Michal Velecký objel branku a zcela sám sep okusil zasunout puk k levé tyči. Hostující brankář si ale celou situaci pohlídal a přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    14:58
    Zvýšená aktivita nese Dukle ovoce. Nyní se hosté osvobodili pouze za cenu zakázaného uvolnění, které vrací buly zpět do jejich pásma.
     
    15:18
    Antonín Melka se probil mezi dvěma beky Dukly a bekhendem se snažil trefit levý horní roh Rittichovy svatyně. Hostující forvard dal ale ráně přílišnou razanci, puk se snesl do ochranné sítě.
     
    15:56
    Hlavní sudí po dlouhém pobytu Platila na ledové ploše vylučuje. Adam Zeman (JIH) se provinil nebezepečnou hrou vysokou holí. Hosté tak mají další dobrou příležitost ke skórování.
     
    16:31
    Lehké nahození českobudějovických hokejistů Rittich kryje. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce. Domácí se zatím brání velice dobře.
     
    17:57
    Hosté dlouho pobývali v útočném pásma, kde však nedokázali příliš zahrozit. Vše ukončil pohotovým vyhozením Ondřej Malec. Dukla je v plném počtu.
     
    18:52
    Ferebauer se prodral do pásma jako uragán, avšak zapomněl za sebou kotouč. Jihlavští se poté mohli vydat do protiútoku, který ale neměl dlouhého trvání.
     
    19:30
    Michal Velecký vybruslil z rohu a tvrdým příklepem prověřil pozornost Halmošiho. Českobudějovický brankář si poradil a pomocí vyrážečky zasáhl.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi úvodní dějství, které mělo velmi dobré tempo. Nejprve se ujali zásluhou Davida Kuchejdy vedení hosté, za domácí srovnal Martin Kuřítko. Utkání tak slibuje i nadále dramatickou podívanou, jak se bude vyvíjet? Sledujte náš on-line přenos!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:00
    Dukla vlétla do prostřední části velice aktivně. Navíc si vykoledovala vyloučení Motoru, Aleš Kotalík (CEB). je vyloučen za podražení. Jak domácí naloží s touto přesilovou hrou?
     
    21:38
    Dělovka Petra Mocka byla první mobránce m sražena do středního pásma. Díky dobrému napadání hostí musí červenožlutí zahájit své snažení z obranného pásma.
     
    22:50
    Radek Hubáček srdnatnou rybičkou skočil po kotouči, který číhal před odkrytou bránou, což ale úspěch nepřineslo.
     
    23:29
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté se podruhé v dnešním utkání ujímají vedení. Stačila chvilka nepozornosti jihlavské defenzivy k tomu, aby DANIEL BOHÁČ dopravil puk za brankovou čáru. Asistence: Rok Pajič, Aleš Kotalík.
     
    23:54
    Nyní se ale Motoru rozehrávka nevydařila, kotouč zamířil přes všechny čáry. Vhazovat se bude po levici Dominika Halmošiho.
     
    24:50
    Motor kontroluje hru, jihlavští hokejisté nemohou nalézt recept na překonání pozorné obrany Českých Budějovic. Nakonec alespoň lehkým nahozením otestovali pozornost Halmošiho, který byl ale ve střehu.
     
    25:24
    Rovněž Kalábovu bombu hostující brankář kryje. Vhazovat se bude po jeho levé ruce. Stále sledujeme velmi aktivní utkání, ve kterém mají o něco málo navrch hosté.
     
    26:42
    Motor je opět nastěhovaný v útočném pásmu, kde zaměstnává jihlavskou defenzivu. Následně se vydali do protiútoku Adam Zeman a Filip Seman. Druhý jmenovaný ale nedokázal srovnat kotouč na holi.
     
    27:45
    Michal Velecký ihned po přejetí útočné modré čáry napřáhl a prudkou ranou jen těsně přestřelil. Následnou dorážku Halmoši uschoval do výstroje.
     
    28:20
    Rychlý přechod Českých Budějovic maří postavení mimo hru, po kterém se bude vhazovat v neutrální zóně.
     
    28:57
    Zdeněk Šperger vyjel zpoza brány a nečekanou střelou z otočky zaskočil Ritticha. Jihlavský brankář neměl nárok zasáhnout, puk ale naštěstí pro Duklu pouze procestoval brankovištěm.
     
    29:55
    Domácí uklidňují hru a po vystřídání zahajují další ofenzivní akci. O puk ale díky rychlému přístupu Motoru rychle přišli.
     
    30:52
    A další velká šance hostí. Pšurný efektní zadovokou nalezl v mezikruží stojícího Melku, který ale nedokázal optimálně trefit kotouč. Ten následně doklouzal do pravého rohu.
     
    31:35
    České Budějovice jsou jasně lepším celkem. David Kuchejda mohl přidat druhou branku v utkání, avšak z vynikající pozici nechal vyniknout Rittichovu lapačku. Domácí brankář poté raději přerušil hru a dopřál svým kolegům oddech.
     
    32:29
    Marek Prokš zavezl puk do pásma, kde přenechal Veleckému. Jihlavský ostrostřelec poté napálil připravenou hruď Dominika Halmošiho. Hostující mág sice rozehrál, leč zanedlouho musel proti lehkému nahození zasahovat znovu.
     
    33:31
    Jihlavští chybně rozehráli, což vystihl Luboš Rob. Mladý forvard z velkého úhlu ale nesupěl. Dukla poté vyvezla puk do středního pásma.
     
    34:32
    Miha Štebih se vydal na útočný výlet a ihned po přejetí útočné modré tvrdě vypáli. Halmoši ale dnes podává dobrý výkon, což potvrdil i proti pokusu slovinského zadáka.
     
    35:43
    Již se zdálo, že domácí zlepší svůj výkon, avšak opak je pravdou. Martin Kuřítko (JIH) si při svém počínání pomohl nedovoleným způsobem, dostává dvě minuty za hákování.
     
    36:02
    Aleš Kotalík na modré zlomil hůl, což dalo domácím možnost k ofenzivě. Adam Zeman ale ideálně okamžik prováhal, a tak se puku opět ujal Motor.
     
    37:31
    Tvrdá rána Kasíka byla zblokována, Dukla se zatím brání velmi dobře. Kotouč poté opět vycestoval až do sředního pásma. Domácí toto oslabení pravděpodobně přečkají.
     
    38:45
    Veškeré domácí snahy o překonání útočné modré jsou zatím marné, Motor je dnes skutečně vynikající, a to po všech stránkách.
     
    39:39
    Aleš Kotalík se proháčkoval až do zakončení bekhendem, které ale Rittich vystihl a zlikvidoval. Působivé individuální schopnosti českobudějovického kapitána.
     
    39:56
    Dukla si zahraje přesilovou hru, kterou si s největší pravděpodobností přenese do závěrečné periody. Za držení hole je potrestán Jan Novák (CEB).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední perioda je minulostí. Téměř celou ji opanovaly České Budějovice, které byly lepší po všech stránkách. Navzdory celé řadě příležitostí, dokázaly skórovat pouze jednou. Do vedení poslal Motor Daniel Boháč. Dotáhnou hosté utkání do vítězného konce, nebo Dukla zlepší svůj výkon? Sledujte i nadále náš on-line přenos!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:31
    Hosté se osvobozují, puk letí až k Davidu Rittichovi. Dukle se zatím přesilová hra příliš nevede.
     
    41:05
    Další vyhození Motoru. I ve třetí části se České Budějovice prezentují skálopevnou defenzivou.
     
    41:53
    Adam Zeman objel branku a nabil na modrou Zdeňku Čápovi. Mladý zadák se opřel do puku, avšak těsně přestřelil. Toto oslabení již Motor zvládne.
     
    42:38
    Dukla si zahraje další přesilovou hru. Na trestnou lavici putuje za hákování Luboš Rob. Doposud byly početní výhodu pro družinu Petra Vlka spíše trápením. Jak tomu bude nyní?
     
    43:21
    Vše při starém, České Budějovice odvrací jeden útok Dukly za druhým. Jihočechy zdobí vynikající pohyb.
     
    43:55
    Nyní ale měli hosté velké štěstí, před Halmošim nastal velký závar, který ukončil přízemní ranou Petr Mocek. Budějovický brankář tento pokus vůbec neviděl, a tak nestihl zareagovat. To však nebyl opotřeba, kotouč těsně minul levou tyč.
     
    44:38
    Hosté v plném počtu. Ani tentokráte si kromě níže zmíněné střely Petra Mocka Dukla šance nevytvořila. Motor pohodlně kontroluje hru.
     
    45:41
    Radek Hubáček z pozice levého kruhu minul branku, při ráně pravděpodobn zlomil hůl. Puk poté doputoval až k Rittichovi.
     
    46:20
    Jihlavší stupňují svou aktivitu, od modré pálil velmi nebezpečně Miíha Štebih. Halmoši ale pohotově zasáhl. Na druhé straně hrací plochy se proti Šachlově příklepu zaskvěl David Rittich.
     
    46:46
    Domácím se nepovedla rozehrávka, puk putoval přes všechny čáry za zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po pravici Ritticha, což vyhouje Motoru.
     
    47:48
    Dukla se usadila v útočném pásmu, což ale k vyrovnání nevede. Jedinou ranou se prezenotval Václa Jaroš, který ale mezi tři tyče nezamířil.
     
    48:27
    Michal Velecký upadl po střetu s českobudějovický zadákem, což se nelíbí jihlavským příznivcům. Hlavní arbitr Vampola ale trestat nebude.
     
    49:33
    Jan Novák tvrdě vypálil od modré, což nadělalo Rittichovi spoustu problémů. Domácí brankář si ael nakonec poradil a další branku ve své síti nedopustil.
     
    50:27
    Ani tentokráte sudí neposílá za katr. Petr Šachl velmi nevybíravě masíroval Mihu Štebiha, což se nelíbilo Radku Hubáčkovi. Pomezní sudí ale stihl dva rozezlené "kohouty" oddělit.
     
    51:47
    Duklu brzdí ofsajd, který je posouzen jako úmyslný. Vhazovat se tak bude před Davidem Rittichem, konkrétně po jeho pravé ruce.
     
    52:17
    Dukla právě vstřelila branku!
    Zčistajasna přichází vyrovnání! z brankou se chopil kotouče MAREK PROKŠ, který si povyjel a s pomocí odrazu od zad Dominika Halmošiho dopravil touš za brankovou čáru. Asistence: Filip Seman, Petr Mocek.
     
    52:45
    Hosté si hnedle vzápětí zahrají přesilovou hru. Za podražení odchází za katr Ondřej Malec (JIH). Dokáží hosté tuto výhodu využít?
     
    53:17
    Martin Vysloužil po odrazu kotouče vyhazuje přes všechny čáry. Motor musí zahájit své snažení z obranného pásma.
     
    53:50
    Po typické přesilovkové akci pálil od modré Jan Novák. Ztroskotal ale na výtečném semaforu Davida Ritticha, který poté ponechal puk ve své rukavici.
     
    54:08
    Václa Jaroš zůstává po bolestivém zásahu pukem do hlavy na ledové ploše. K mladému zadákovi již přispěchal lékař Dukly.
     
    54:08
    Otřesený obránce nakonec za pomoci svých spoluhráčů odjíždí do kabiny.
     
    55:40
    Motor má další příležitost. Ondřej Malec (JIH) totiž putuje na trestnou lavici, provinil se podražením.
     
    56:07
    Hraje se ve středním pásmu, Dukla se zatím brání dobře.
     
    56:50
    David Rittich má dnes spoustu práce. Proti dělovce Platila nyní opět zasáhl pomocí své lapačky. Buly v obranném pásmu Dukly.
     
    57:48
    Ondřej Malec se ihned po návratu na led vydal do útoku, který končí zásahem Dominika Halmošiho. Utkání je dramatické do samotného konce.
     
    58:47
    Zakázané uvolnění Dukly vrací hru před Ritticha, konkrétně po jeho levici. Klání směřuje do prodloužení.
     
    59:09
    Motor je v závěru utkání velmi aktivní, bekhendovým pokusem ze značného úhlu se prezentoval Luboš Rob. Domácí gólman si ale poradil.
     
    59:20
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak to je pro domácí obrovský šok, Motor udělal výrazný krok k vítězství. ROK PAJIČ tečoval Novákovu dělovku, čímž rozvlnil síť za Rittichem. Asistence: Jan Novák, Aleš Kotalík.
     
    59:47
    V závěru utkání si Dukla zahraje přesilovou hru. Za hákování je potrestán Roman Pšurný (CEB). Lodivod Petr Vlk si bere oddechový čas. Dukla má poslední šanci vyrovnat.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Jihlavští hokejisté dokázali ve třetí části vyrovnat, avšak v závěru duelu přišel šok. V poslední minutě totiž rozhodl o vítězství Motoru v poměru 3:2 Rok Pajič. Při zpětném pohledu na utkání nutno uznat, že hosté zvítězili zaslouženě. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou! (19:45:10)
    Marken.cz

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 13. Kuřítko (Malec, Štěpánek), 53. Prokš (Seman, Mocek) – 5. Kuchejda (Šachl), 24. Boháč (Pajič, Kotalík), 60. Pajič (Novák, Kotalík)


    HC Dukla Jihlava: Rittich (Sáblík) – Mocek, Dobrovolný, Jaroš, Podlipnik, Čáp, Kaláb, Štebih – Seman, Hubáček, Důras – Prokš, Mikeš, Zeman – Kuřítko, Velecký, Malec – Štěpánek, Vysloužil
    Banes Motor České Budějovice: Halmoši (Kůdela) – Pavlíček, Novák, Chmelíř, Vráblík, Kasík, Platil – Boháč, Pajič, Kotalík – Pšurný, Melka, Rob – Kuchejda, Šachl, Ondřej – Vaniš, Ferebauer, Švec

    Rozhodčí: Vampola – Čížek, Křivohlavý

    Diváci: 2512
    bahis siteleri