Tisková konference FC Slovan Liberec (kon.)
konec
Tisková konference FC Slovan Liberec

Pátek 14.02.2014, 14:00Tiskové konference
     
    Liberečtí fotbaloví příznivci se tak mohou pomalu začít těšit na čtvrtek 20. února, kdy Slovan vstoupí do jarních bojů v Evropské lize. (14:31:41)
     
    Po otázce, zda pan Šilhavý považuje rozehranost Alkmaaru za největší sílu soupeře, což trenér odsouhlasil, byla tisková konference ukončena.
     
    O Alkmaaru, který trenér osobně sledoval na některých zápasech, zmínil, že se jedná o velmi silný a technicky vybavený tým. Všichni hráči, počínaje obránci, velmi dobře útočí a Slovan tedy čeká v Evropské lize velmi těžká zkouška.
     
    O Jevgeniji Budnikovi poznamenal Jaroslav Šilhavý, že oproti Rabušicovi chodí trochu více do kombinace, na rozdíl od něj však sám potřebuje dostat míč více do finální fáze před zakončením. Uvidí se, do jaké míry dokáže "Ramba" nahradit.
     
    O hledání investora nemohl Jan Nezmar hovořit, neboť se dle jeho slov jedná o otázku pro akcionáře klubu.
     
    Trenér Šilhavý ohledně zdravotního stavu hráčů poznamenal, že kromě Delarge, jehož ještě čeká hlubší vyšetření, by měl být tým v pořádku.
     
    Jan Nezmar na otázku o Sergeji Rybalkovi poznamenal, že hráč je v týmu pouze pro jarní část a v létě se počítá s tím, že dojde k jeho přestupu z Kyjeva, pravděpodobně do nějakého většího klubu.
     
    Na Jaroslava Šilhavého mířil dotaz, jak to vypadá s pozicí brankářů. Trenér podotkl, že situace není jasná, neboť oba gólmani podali velmi dobré výkony. Cení si toho, že dohromady má Slovan k dispozici možná nejsilnější brankářskou dvojici v české lize. Rozhodnutí tedy teprve přijde.
     
    Jan Nezmar na dotaz, jak to vypadá s příchodem Kevina Luckassena, zmínil, že cíle příchodů mělo být posilování, nikoliv zalepování děr v sestavě, jak se naneštěstí pro klub nakonec stalo. Proto v týmu opět zůstal pouze jeden zkušený útočník, klub by tak byl rád, kdyby získal další alternativu. Luckassen se jeví nadějně, ale jednání stále probíhají. Nastoupit by však mohl pouze k ligovým duelům.
     
    Nadchází čas pro dotazy novinářů.
     
    Do zápasu s Alkmaarem rozhodně nepůjde Liberec podle trenéra jako favorit, nizozemský soupeř má výhodu větší sehranosti. Slovan však půjde do zápasu s podobnými cíli, jako na podzim, a pokusí se dojít co nejdál, což následně odsouhlasil i kapitán Radoslav Kováč, který dodal, že se tým musí poprat s problémy v obraně.
     
    Trenér souhlasil s Janem Nezmarem, že celkově očekávali více příchodů hráčů. Navíc se zranili Delarge, který pravděpodobně nenastoupí proti Alkmaaru, a hned ve druhém tréninku Fleišman. Proto tým na soustředění hlavně hledal alternativy. Trenér si však chválí zázemí, které bylo pro Slovan připraveno v Portugalsku, kde příprava proběhla. Liberec podle něj sehrál velmi dobrý zápas s Midtjyllandem, naopak souboje s Kodaní a Orebrö neproběhly dle představ.
     
    Ke slovu se dostal Jaroslav Šilhavý, který hodnotí přípravu.
     
    Úvodní slovo dostal Jan Nezmar, který poznamenal, že změn v týmu bylo více, než si přáli. Odchod Keliče byl plánovaný a tým byl připraven ho nahradit, navíc přišel nový stoper Jan Rajnoch. U Ondry Kušníra a Michaela Rabušice však odchody nebyly zcela očekávány. Zejména v útoku tým potřeboval posílit, což Slovan věděl i bez Rabušicova odchodu, proto přišel Jevgenij Budnik. Jednalo se však pouze o náhradu kus za kus, proto se Jan Nezmar nevzdává naděje, že ještě přijde další potenciální posila, Kevin Luckassen.
     
    Tiskový mluvčí Lukáš Váňa právě zahájil tiskovou konferenci.
     
    Mimo to budou také představeny nové domácí dresy, které jsou opačnou variantou k bílým dresům s modrým pruhem na hrudi, v nichž Slovan nastupoval k utkáním Evropské ligy. Nová sada je tedy modrá s bílým příčným pruhem na levé části hrudi, do něhož je umístěno logo. Doplňují ho ještě menší bílé pruhy na koncích rukávu a je nutno poznamenat, že zblízka vypadají efektně.
     
    Vítám vás u sledování online přenosu z tiskové konference týmu FC Slovan Liberec před startem jarní části sezony. Aktéry konference budou trenér Jaroslav Šilhavý, sportovní ředitel Jan Nezmar a kapitán týmu Radoslav Kováč.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 14:00.

    Dominik Jakubec

    bahis siteleri