Oostende – Lierse 3:2 (kon.) | Charleroi – Waregem 3:2 (kon.) | Kortrijk – Mons 1:2 (kon.)
Cercle Brugge – Mechelen 3:2 (kon.)
konec
KV Kortrijk
1:2 (0:1)
RAEC Mons
Sobota 22.02.2014, 20:00 • Guldensporen stadion, Kortrijk • Belgická Jupiler Pro League
Předzápasové kurzy
     
    To je z dnešního online přenosu vše, mě nezbývá nic jiného než Vám popřát pohodový večer, a u belgické ligy zase někdy na shledanou. (22:11:13)
     
    Je dobojováno. Do zápasu vstoupili aktivněji hosté, jenž se zásluhou Dussenneho dostali v sedmadvacáté minutě do vedení. Po změně stran ale domácí zvýšili na obrátkách a odměnou jim byla vyrovnávací branka z kopačky De Smeta. I když se hráči Kortrijku v závěru utkání mohutně snažili otočit výsledek na svou stranu, byli to paradoxně oni, kdo inkasoval. ve čtvrté minutě nastavení se totiž po dvou minutách strávených na hřišti trefil Arbeitman, jenž tak vystřelil svému celku tři body za vítězství 2:1.
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Mons právě vstřelilo branku!
    Tak to je neuvěřitelné. SHLOMI ARBEITMAN po svém příchodu na hřiště před pár okamžiky střílí ve čtvrté minutě nastavení vítěznou branku svého mužstva. Střídání tak vyšlo také hostujícímu trenérovi, který dnes ukázal šťastnou ruku při střídání hráčů.
     
    90+2
    Hosté ještě střídají, na poslední minutky se do hry podívá Arbeitman, jenž nahrazuje Matthyse.
     
    90
    První žlutou kartu v dnešním utkání vidí až na samém konci zápasu hostující Chatelle.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastaví v dnešním utkání ještě tři minuty.
     
    89
    Na druhé straně hřiště se dostal do zakončení Mathys, ale mířil pouze doprostřed brány, kde stál připravený Keet.
     
    88
    Domácí měli k dispozici přímý volný kop z nadějné pozice. K míči se postavil Santini a svůj projektil poslal jen pár centimerů nad Saussezovu bránu.
     
    86
    Oussalah se z levé strany vyřítil na Sausseze, dostal se však do velkého úhlu, což mu znemožnilo přesně zamířit.
     
    83
    Domácí lavička využívá posledního střídání, ze hřiště míří záložník De Mets a opačným směrem putuje Chevalier.
     
    80
    Do konce utkání nám zbývá bez případného nastavení už jen deset minut. V tuto chvíli hrají s míčem domácí, kteří se ještě určitě pokusí překlopit vedení na svou stranu.
     
    77
    Domácí měli k dispozici rohový kop, obrana Monsu si však s touto situací poradila a hráčům Kortrijku nedovolila zakončit.
     
    74
    Střídají také hosté z Monsu, z trávníku odchází Ericsson a na hřiště vbíhá Zola.
     
    72
    Domácí střídají v dnešním zápase podruhé, Mahaua nahradí Raman.
     
    71
    Teď měli domácí notnou dávku štěstí. Po centru z pravé strany se totiž míč nešťastně odrazil od zad obránce Heylena do vlastního brankáře.
     
    69
    V pokutovém území domácích se odražený míč dostal až k nohám Matthyse, ten byl však zřejmě dezorientovaný a než balon stačil zpracovat, uzmul mu jej brankář Keet.
     
    66
    Nedovoleného zákroku se dopustil Le Postollec, jenž fauloval Chanota. Hlavní rozhodčí však nevytáhl žádnou ze svých karet ani tentokrát, sledujeme tak stále zápas bez karetních trestů.
     
    64
    Statistika držení míče ve druhém poločase: 57% : 43%.
     
    62
    Po zadu ovšem nezůstávají ani hosté, kteří se vrhli dopředu. Angeliho rána však končí také vysoko nad břevnem a rozehrávat od vlastní branky tak bude moct Keet.
     
    60
    Nyní vypálil také Coulibaly, ale míč z jeho kopačky letěl vysoko nad hostující bránu. Každopádně v této části hry jsou domácí aktivnější.
     
    58
    Santiniho přímou střelu z volného kopu ukryl Saussez ve své náruči.
     
    55
    Kortrijk právě vstřelil branku!
    Teď už je ale srovnáno. Dussenne špatně odhadl dráhu letu míče, který propadl až za něj. Poté se ho zmocnil střídající STIJN DE SMET, který tváří v tvář hostujícímu brankáři nedal absolutně žádnou šanci a nekompromisně poslal míč za jeho záda. Domácímu trenérovi tak toto střídání vyšlo náramně.
     
    53
    Střídají také hosté, Spungina nahradí De Belder.
     
    53
    Nyní tvrdý projektil vyslal na Sausseze Mahau, brankář Monsu si však s touto razantní ranou domácího záložníka poradil.
     
    51
    Domácí v posledních minutách ukazují, že se s nepříznivým vývojem nehodlají smířit a podnikají útočné výpady směrem k bráně, kterou hájí Saussez.
     
    48
    Coulibaly postupoval vpřed s míčem, který následně přihrál De Smetovi. Nový muž na trávníku ale celou rozvíjející se akci pokazil, jelikož nepřesně přihrál Santinimu.
     
    46
    Domácí trenér Vanhaezebrouck nebyl v první půli s hrou svých svěřenců spokojen, a tak do druhého poločasu přichystal změnu. Do druhé půle už se nepodívá Capon, kterého nahradil De Smet.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Úvodní poločas je za námi, v něm byl k vidění pohledný fotbal, který nabídl několik zajímavých šancí. Tu první si hned v páté minutě vytvořil hostující záložník Chatelle, ale brankáře keeta nepřekonal. Povedlo se to až jeho spoluhráči Dussennemu, který ve třicáté sedmé minutě otevřel skóre dnešního zápasu a díky němu tak do šaten odchází spokojenější hráči hostujícího Monsu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastaví ještě dvě minuty nad rámec základní hrací doby prvního poločasu.
     
    40
    Domácí nyní mohli zahrozit z rohového kopu. Míč po jeho rozehrání totiž propadl celým pokutovým územím až k Tomaševićovi, který však ve vysoké rychlosti nestačil míč nasměrovat do brány.
     
    37
    Mons právě vstřelilo branku!
    Po Matthysově přímém kopu se míč dostal k Chatellemu, jenž adresoval přesnou přihrávku NOE DUSSENNEMU, jenž povedenou ranou prostřelil domácího brankáře Keeta a otevřel tak gólový účet dnešního zápasu.
     
    35
    Na druhé straně se hnal do zakončení Matthys, byl však odzbrojen defenzivními hráči Kortrijku.
     
    32
    Ke střele zhruba z dvaceti metrů se dostal domácí středopolař Oussalah, jeho pokus se však mezi tři tyče nevešel.
     
    30
    Je za námi půlhodina hry, během které jsme gól nezaznamenali. Blíže k němu ale měli hráči Monsu, velkou šanci Angeliho z páté minuty však skvěle vychytal Keet.
     
    27
    V této části utkání tempo hry již mírně upadlo, k vidění je především spousta soubojů o míč ve středu pole.
     
    25
    Capon se snažil vyslat za obranu Mahaua, jenže jeho přihrávka byla příliš dlouhá a domácí záložník už ji nestačil včas zachytit.
     
    23
    Domácí zahrávali druhý rohový kop, ten však dopadl stejně jako předchozí, který precizní obrana Monsu odvrátila do bezpečí.
     
    21
    Statistika držení míče: 45% : 55%.
     
    19
    Na druhé straně viděl Chatelle nabíhajícího Matthyse, jemuž okamžitě adresoval přihrávku. Záložník Monsu vypálil, ale jeho první střela i následná dorážka byla bránícími hráči zblokovaná.
     
    17
    Coulibaly se Santinim postupovali směrem k bráně Sausseze, nevymysleli však nic kloudného, neboť neměli dostatečnou podporu svých spoluhráčů.
     
    15
    Domácí zahrávali rohový kop, po jeho rozehrání se však nic zajíamavého nestalo a obrana Monsu míč razantně odkopla z prostoru vlastní branky.
     
    13
    Na druhé straně se Tomašević pokoušel nadýchaným centrem najít Capona, před ním ale míč odvrátil míč do bezpečí jeden z obránců.
     
    10
    Chatellův centr z pravé strany hřiště dolétl na hlavu Ericssona, ten ale nezamířil přesně a domácího brankáře tak ani neohrozil.
     
    8
    Domácí obranou se snažil projít také Matthys, ale ztroskotal na dobrém obranném zákroku Chanota.
     
    5
    Velká šance hostů! Chatelle prošel domácí obranou jako nůž máslem a v pokutovém území přihrál ještě lépe postavenému Angelimu, který ale z bezprostřední blízkosti brankáře Keeta neprostřelil.
     
    4
    Nepřesná přihrávka domácích končí v zámezí, hosté tak zadarmo získali vhazování na polovině soupeře.
     
    3
    Míče se v úvodních minutách chopili domácí hráči a po faulu Dussenneho vybojovali první přímý volný kop v dnešním utkání.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Claude Bourdouxhe zahájil dnešní utkání, v němž se hosté pokusí zastavit dlouhou sérii neúspěchů.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    KV Kortrijk: Keet – Tomašević, Chanot, Heylen – Oussalah, Klaasen, De Mets, Mahau, Capon – Santini, Coulibaly
    Náhradníci: Martin, Petrović, De Smet, Chevalier, Matton, Raman, Clepkens

    RAEC Mons: Saussez – Monteyne, Dussenne, Timmermans, Spungin – Chatelle, Diandy, Angeli, Le Postollec, Matthys – Ericsson
    Náhradníci: Matumona, De Belder, Arbeitman, Nyoni, Ntambwe, Dupire, Soumah

    Rozhodčí: C. Bourdouxhe – K. Messely, N. Ponsar.
     
    RAEC Mons

    Hosté jsou na tom velmi mizerně, když z dosavadních dvaceti šesti utkání vydolovali pouhých třináct bodů. V průběhu sezony zaznamenali již devatenáct proher a pouze v sedmi případech naodcházeli ze hřiště poraženi. Trenér Janevski má starosti jak s defenzivou (inkasovala 47 branek), tak také s útočnou částí svého týmu (20 branek), a nejen v těchto ukazatelích je na tom RAEC Mons ze všech týmů nejhůř. K minulému utkání cestovali hráči Monsu do hlavního města Belgie, kde s tamním RSC Anderlechtem prohráli 2:0.

    Poslední ligová utkání:

    18.01.14 22. kolo Waasland-Beveren – Mons 4:1
    25.01.14 23. kolo Mons – KV Mechelen 0:2
    01.02.14 24. kolo Club Bruggy – Mons 2:1
    08.02.14 25. kolo Mons – Lierse SK 1:5
    16.02.14 26. kolo RSC Anderlecht – Mons 2:0
     
    KV Kortrijk

    Domácí celek se pohybuje ve středu tabulky, konkrétně na osmé příčce. Svěřenci kouče Vanhaezebroucka v uplynulých dvaceti šesti utkáních nasbírali třicet čtyři bodů za devět výher a sedm remíz. Nejlepším střelcem týmu je se třinácti vstřelenými brankami Ivan Santini. V minulém kole zajížděli hráči Kortrijku na půdu Clubu Bruggy a s druhým týmem souteže prohráli 3:1, když čestný zásah zaznamenali až v závěru utkání díky vlastní brance Joergensena.

    Poslední ligová utkání:

    18.01.14 22. kolo Gent – KV Kortrijk 0:1
    25.01.14 23. kolo KV Kortrijk – Lierse SK 3:4
    01.02.14 24. kolo Waasland-Beveren – KV Kortrijk 1:1
    08.02.14 25. kolo KV Kortrijk – RSC Anderlecht 2:2
    14.02.14 26. kolo Club Bruggy – KV Kortrijk 3:1
     
    Dobrý večer, Vážení příznivci belgické kopané. Jupiler League má na programu již 27. kolo, které svedlo proti sobě KV Kortrijk a RAEC Mons.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 55. Smet – 37. Dussenne, 90+4. Arbeitman

    Karty:   90. Chatelle (MNS)


    KV Kortrijk: Keet – Tomašević, Chanot, Heylen – Oussalah, Klaasen, De Mets (83. Chevalier), Mahau (72. Raman), Capon (46. De Smet) – Santini, Coulibaly
    Náhradníci: Martin, Petrović, De Smet, Chevalier, Matton, Raman, Clepkens

    RAEC Mons: Saussez – Monteyne, Dussenne, Timmermans, Spungin (53. De Belder) – Chatelle, Diandy, Angeli, Le Postollec, Matthys (90+2. Arbeitman) – Ericsson (74. Zola)
    Náhradníci: Matumona, De Belder, Arbeitman, Nyoni, Ntambwe, Dupire, Soumah

    Rozhodčí: C. Bourdouxhe – K. Messely, N. Ponsar
    bahis siteleri