Hr. Králové – Kometa Brno 3:7 (kon.) | Třinec – Olomouc 7:2 (kon.) | Chomutov – HC Plzeň 3:7 (kon.)
konec
Královští lvi Hradec Králové
3:7 (2:4, 1:3, 0:0)
HC Kometa Brno
Středa 19.03.2014, 10:00 • Zimní stadion v Hradci Králové • Play-off ELIOD extraligy ml. dorostu
Partner:
     
    Poslední dvacetiminutovka tedy žádný gól nenabídla. První a druhá třetina ovšem rozhodly o tom, že první bod semifinálové série si na svou stranu po zásluze připisuje favorizovaná brněnská Kometa.

    Odveta se odehraje už zítra od 16 hodin v metropoli jižní Moravy. Já se s Vámi těším na počtenou zase o víkendu, pro dnešek už se loučím a přeji příjemný zbytek středečního dne. (12:18:22)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:09
    Troufnu si říct, že Filip Jirásek by si za svůj dnešní výkon gól zasloužil. Nyní prchnul po levém křídle a jeho rána byla dokonce ještě tečovaná, ale Dostálovi pomohlo i štěstí, aby puk vytěsnil.
     
    58:36
    Hraje se v pásmu domácích, kteří tradičně svého soka nahánějí a tahají po všech koutech třetiny.
     
    57:55
    Štěpán Kučera dostal puk na modrou čáru a proti jeho projektilu musel zasáhnout pravým betonem Michael Weiss.
     
    57:19
    Jakub Matula už se dostával do dobré pozice, ale svému parťákovi v obraně stačil vypomoci navrátivší se Kryštof Hroudný.
     
    56:36
    A tak to zkusil Jaroslav Dvořák, chvili po něm i Štěpán Matějček. Ani proti jednomu z nich však nemusel Dostál zasahovat.
     
    55:45
    Zakázané uvolnění zastavilo další naděje Komety, o chvíli později jsou Východočeši kompletní.
     
    54:59
    Ovšem zatím se jí to vůbec nedaří. Domácí dělají, co se dá, a do žádného nebezpečí soupeře nepouštějí. To platí prakticky od první přestávky.
     
    54:21
    Jeden z hostů upadl za bránou na puk a hra se vrací do středního pásma. Kometa zkusí pořádně rozjet svou přesilovku, i když samozřejmě už má nahráno.
     
    53:44
    Filip Jirásek (HKR) atakoval ze strany svého soupeře společně s odehráním kotouče, přesto je vyloučen za napadení. Po dlouhé době si hru v pěti proti čtyřem vyzkouší i Brňané.
     
    53:26
    A teď další. Hradecké nahození totiž vyšlo z hokejky ještě před červenou časou a píská se icing.
     
    53:04
    Petrla je zpátky na ledě, Kometa hraje v plném počtu a má útočné vhazování.
     
    52:29
    Fanderlikovu ránu následně zastavil clonící hráč a hosté se poprvé osvobozují.
     
    52:03
    Dobrá přesilovka domácích pokračuje, ale soupeř tentokrát dokázal zastavit střelu i následnou dorážku.
     
    51:36
    Hradečtí zakončili svou rotaci přihrávkou na Martina Hejnu, který v pozici falešného obránce dobře ví, co je jeho úkol. Dělovku skrz chumel hráčů si ale našla lapačka Lukáše Dostála!
     
    50:53
    Ještě dostávají domácí hokejisté možnost přesilové hry. Tomáš Petrla (KOM) to hodně přehnal s důrazem a odpyká si menší trest za napadení.
     
    50:42
    Ofsajd Komety. Aktuálně sledujeme vyrovnanou a poměrně urovnanou partii bez výraznějcích příležitostí. Zdá se, že o vítězi je rozhodnuto.
     
    49:42
    Na druhé straně přenechal rozjetý Filip Moník kotouč Vítku Fanderlikovi, jenž z ostrého úhlu trefil Dostála do chrániče krku.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 5. Hejna, 8. D. Matouš (Matějček, Kynčl), 37. Pavlík (Hejna) – 9. Havlát (Čejka, Furch), 9. Havránek (Gajarský, Škvrně), 11. Škvrně, 14. Klenec (Král), 26. Havránek (Škvrně, Gajarský), 35. Hasoň, 39. Petrla (Čejka)


    Královští lvi Hradec Králové: Vomáčka (14. Weiss) – Pohl, Hroudný, Muška, Šalda, Fanderlik, Martinec, D. Matouš, J. Moník, F. Moník, Matějček, Pažourek, M. Matouš, Jirásek, Dvořák, Štohanzl, Maršík, Kynčl, Hejna, Hidveghy, Pavlík "C". Trenér: Tomáš Martinec.
    HC Kometa Brno: Dostál (Šindelka) – Petrla, Furch, Trnka, Zábranský, Kučera, Zukal "C", Mikyska – Král, Klenec, Knap, Gajarský, Škvrně, Čejka, Matula, Šmída, Havránek, Süss, Krejčí, Hasoň, Havlát. Trenér: Marek Moskal.

    Rozhodčí: Veselý – Pechánek, Votroubek.
    bahis siteleri