Hr. Králové – Kometa Brno 3:7 (kon.) | Třinec – Olomouc 7:2 (kon.) | Chomutov – HC Plzeň 3:7 (kon.)
konec
Královští lvi Hradec Králové
3:7 (2:4, 1:3, 0:0)
HC Kometa Brno
Středa 19.03.2014, 10:00 • Zimní stadion v Hradci Králové • Play-off ELIOD extraligy ml. dorostu
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:00.
     
    Krásné středeční ráno! Ano, hned ráno startuje úvodní semifinálová série play-off ELIOD extraligy mladšího dorostu, která je nejen první v letošním ročníku, ale díky novému systému také v historii. A vzhledem k obrovské vyrovnanosti skupiny Střed slibuje vynikající podívanou – vítěz skupiny Hradec Králové vyzve obhájce loňského titulu v mladším dorostu i osmých třídách, brněnskou Kometu!
     
    Historický úspěch pro hradecký hokej

    Královští lvi prožívají doslova snovou sezónu. Na počátku vzniku kategorie mladšího dorostu byli zvyklí inkasovat od Liberce, Komety či Českých Budějovic dvouciferné příděly, ale každým rokem se zlepšovali a loni z toho bylo páté místo ve skupině. Letošní nový systém s první čtveřicí v play-off jim ovšem dodal motivaci tak velkou, že se nakonec zastavili až na samotném vrcholu!

    Postaral se o to především nový rok. Hradečtí totiž z posledních 16 duelů vyhráli hned 13 a i když v posledním kole neuspěli na ledě Liberce, který je v tabulce dotáhl, stejně mohli díky lepšímu skóre oslavit první místo po základní části. O něčem takovém se v Hradci nikomu ani nesnilo.
     
    Obhájce útočí ze zákrytu čtvrté pozice

    Favorita série ovšem musíme hledat na druhé straně, tedy pro dnešek na střídačce určené hostujícímu celku. Ambice Jihomoravanů vždy směřují na příčku nejvyšší – z dosavadních čtyř sezón se mladší dorost dostal na mistrovství republiky dvakrát a v obou případech slavil rovnou titul!

    Na rozdíl od Hradce Králové letos bojovníci v dresu Komety neprožili žádný větší výsledkový výkyv, jejich nejdelší vítězná série činila pět zápasů. Jinak měli porážky celkem rovnoměrně rozdělené do celého ročníku. V konečném zúčtování nasbírali 68 bodů, tedy pouze o dva méně než Hradec, a přesto skončili "až" čtvrtí. Takhle vyrovnaná letos skupina Střed byla.
     
    Systém semifinálových sérií

    Extraligové play-off čítá jednu jedinou sérii, jejíž vítězové postoupí na republikový šampionát. Semifinále se odehraje na tři vítězné duely, ovšem v případě nerozhodného stavu 2:2 následuje ihned po skončení čtvrtého zápasu desetiminutové prodloužení a případně i samostatné nájezdy.

    Systém přisoudil poměrně výraznou výhodu týmům umístěným na prvních dvou příčkách. Na domácí půdě totiž odehrají první, třetí i případný čtvrtý zápas série, zatímco hůře umístěné celky hostí pouze druhé střetnutí. Tento faktor může pro Hradec Králové znamenat nezanedbatelnou výhodu.
     
    Letošní vzájemné zápasy? Plichta

    Čtyři vzájemné bitvy ze základní části nabídly v celkovém součtu vyrovnanou bilanci šesti bodů pro oba soupeře. Kometa vyhrála první zápas v základní hrací době a druhý v samostatných nájezdech, ovšem potom Lvi zabrali a zdolali ji nejprve v prodloužení a následně také v šedesáti minutách. Zvlášť na poslední výsledek Brnané nevzpomínají rádi a rozhodně ho chtějí v semifinále odčinit.

    3. kolo, 15. září 2013:
    Hradec Králové – Kometa 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

    12. kolo, 31. října 2013:
    Kometa – Hradec Králové 5:4 sn. (0:1, 2:0, 2:3 – 0:0)

    21. kolo, 15. prosince 2013:
    Hradec Králové – Kometa 5:4 pp. (3:4, 1:0, 0:0 – 1:0)

    30. kolo, 22. února 2014:
    Kometa – Hradec Králové 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
     
    Úvodní sestavy:

    Královští lvi Hradec Králové: Vomáčka (Weiss) – Pohl, Hroudný, Muška, Šalda, Fanderlik, Martinec, D. Matouš, J. Moník, F. Moník, Matějček, Pažourek, M. Matouš, Jirásek, Dvořák, Štohanzl, Maršík, Kynčl, Hejna, Hidveghy, Pavlík "C". Trenér: Tomáš Martinec.

    HC Kometa Brno: Dostál (Šindelka) – Petrla, Furch, Trnka, Zábranský, Kučera, Zukal "C", Mikyska – Král, Klenec, Knap, Gajarský, Škvrně, Čejka, Matula, Šmída, Havránek, Süss, Krejčí, Hasoň, Havlát. Trenér: Marek Moskal.

    Rozhodčí: Veselý – Pechánek, Votroubek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Hradečtí hned po pár sekundách propadli ve středním pásmu, ale k jejich štěstí zastavuje akci Hasoně s Klencem ofsajd.
     
    00:42
    Kometa se usadila v pásmu, ale pak ji kotouč na modré čáře ujel a její akce musí začít odznova.
     
    01:26
    Hru přerušuje hradecký brankář Tomáš Vomáčka, který přikryl nahození z uctivé vzdálenosti. Aktivita je jasně na straně hostů.
     
    01:58
    Ale také domácí umí zahrozit. Štěpán Matějček si vyjel od hrazení, ovšem místo přihrávky pak zvolil střelu a bližší růžek minul.
     
    02:24
    Přejezd Jihomoravanů do útoku je zastaven, ale hosté si zahrají první přesilovku. Domácích totiž bylo na ledě šest.
     
    02:46
    Nejproduktivnější obránce Komety Libor Zábranský přejel s kotoučem pár čísel za modrou čáru a píská se úmyslný ofsajd.
     
    03:04
    Hosté od začátku zápasu prokazují, jak neskutečně rychle umí přejít neutrální zónu. Jenže teď je už poněkolikáté zastavuje postavení mimo hru.
     
    03:32
    Nahození Mikysky zblokoval před Vomáčkou jediný hradecký obránce mimo tři tyče.
     
    03:54
    Rozhodčí přerušují hru po vřavě v rohu hradeckého pásma. Buly před Vomáčkou.
     
    04:12
    Další tečovaný kotouč se zastavil mezi kruhy a na hokejce ho měl jeden z hostujících hráčů, ale v těsném sevření ho nedokázal dorazit.
     
    04:42
    Hradec se ubránil a je v plném počtu.
     
    04:48
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak to je začátek jako hrom! Královští lvi se dosud v podstatě jen bránili, přesto na konci páté minuty otevírají skóre prvního semifinále! Modrou čáru přejel MARTIN HEJNA a rozhodl se pro individuální řešení. Jeho dělová rána proklouzla Dostálovi skrz lapačku do sítě a je to 1:0! Bez asistence.
     
    05:33
    Domácí kapitán Radovan Pavlík navíc v rychlém přejezdu do útoku vybojoval faul. Robert Havlát (KOM) si odpyká menší trest za vysokou hůl a také Hradec si vyzkouší přesilovou hru.
     
    06:04
    Kombinace domácích v útočném pásmu byla na první pokus hodně nepřesná a hosté se osvobozují.
     
    06:37
    Hroudný zastavil před bránou nabídku Hejny, ale z otočky trefil puk jen do boční kontstrukce klece.
     
    07:09
    Hradec právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné, jak klidně si domácí mladíci v útočné třetině počínali a z první přesilovkové střely na branku navyšují vedení! Střelu Kynčla z levého kruhu tečoval Matějček, jenž následně dorážel do tyčky, ale volný DOMINIK MATOUŠ už neměl problém trefit odkrytou bránu – 2:0! Asistence: Štěpán Matějček, Tomáš Kynčl.
     
    07:42
    Další pokus nabuzených Lvů už zastavil Lukáš Dostál svou lapačkou, domácí nedokázali zajímavý kotouč tečovat.
     
    08:17
    Kometa právě vstřelila branku!
    Jenže Brňané hned vzápětí dávají vědět, že oni jsou tady taky, a snižují na rozdíl jediného gólu! Jakub Čejka poslal přesný pas za hradeckou obranu rozjetému ROBERTU HAVLÁTOVI, jenž vymíchal Vomáčku povedeným forhendovým blafákem – 2:1! Asistence: Jakub Čejka, Michal Furch.
     
    08:52
    Kometa právě vstřelila branku!
    Další obrovské zaváhání domácích na vlastní modré čáře nemohlo znamenat nic jiného než okamžité vyrovnání Komety! Škvrně s Gajarským to sehráli výborně, puk přenechali do druhé vlny TOMÁŠI HAVRÁNKOVI, který nedal zakončením ke druhé tyči Vomáčkovi šanci – 2:2! Asistence: Adam Gajarský, Marek Škvrně.
     
    09:10
    Prakticky ihned po buly už mohli hosté vést, ale v dalším rychlém brejku se Tomáš Vomáčka stačil přesunout a zabránit nejhoršímu!
     
    10:05
    Domácí se zase snaží uklidnit, nicméně svůj ofenznivní pokus nedotáhli k přesnému zakončení.
     
    10:28
    Kometa právě vstřelila branku!
    Neskutečné, co se tady v malé hale hradeckého stadionu zatím děje! Hosté znovu přebruslili svého soupeře, ale po přihrávce MARKA ŠKVRNĚHO už se zdálo, že je situace zažehnána. Hradečtí si ovšem kotouč nešťastně srazili za brankovou čáru a Kometa dokonale obrací vývoj skóre – 2:3! Bez asistence.
     
    11:16
    Hradečtí po chvíli vydolovali kotouč ze situace u hrazení, ale skákavý puk nezpracoval rychlonohý Pavlík a píská se zakázané uvolnění.
     
    11:42
    Další vhazování v hradecké třetině po nahození na domácího gólmana. Kometa si ještě nedokázala vytvořit soustavný tlak, všechny její góly přišly z rychlých brejků.
     
    11:57
    A je tady zase šance pro Hradec. Jan Süss (KOM) v rohu útočné třetiny napadl svého soupeře a už sedí u trestoměřičů.
     
    12:06
    Hradecká přesilovka ale měla jepičí život. Martin Hejna (HKR) se totiž následně provinil nedovoleným bráněním a uvidíme dlouhou hru čtyř proti čtyřem.
     
    12:51
    Brňané se snaží vymyslet útočnou akci, ale domácí jim v tom zatím důsledně brání.
     
    13:25
    Kometa právě vstřelila branku!
    Čtvrtý gól Komety v podstatě jako přes kopírák. Hradečtí propadli ve středním pásmu a soupeř je z okamžitého přečíslení dva na jednoho nekompromisně ztrestal! Filip Král posunul kotouč do strany FILIPU KLENCOVI, jenž svou krásnou střelu namířil do bližšího růžku – 2:4! Asistence: Filip Král.
     
    13:25
    Tomáš Vomáčka opouští hradecké brankoviště, zastoupí ho Michael Weiss.
     
    14:09
    V rychlém sledu se na led vrátili oba vyloučení hráči a soupeři jsou nyní kompletní.
     
    14:39
    Opařený Hradec odpovídá skákavou nabídkou, kterou dojížděl neústupný Martin Hejna. Lukáš Dostál ale puk napoprvé schoval do lapačky.
     
    15:31
    Hokejisté v modrobílých dresech jsou usazeni v hradeckém pásmu, ale nemůžou se dostat od hrazení.
     
    16:08
    Tak to platilo i dál. Hradec se osvobozuje a oba celky střídají.
     
    16:27
    Už mohl být na světě pátý gól Komety. Robert Havlát ovšem v přečíslení dva na jednoho svou stahovačku nezakončil, tváří v tvář Weissovi mu puk ujel z hokejky.
     
    17:08
    Na druhé straně se také rýsovala zajímavá možnost, přihrávku Jiráska v brejku ale zastavil dojíždějící obránce Komety.
     
    17:57
    Domácí kapitán Radovan Pavlík si s pukem vyjel z rohu pásma, ale následnou bekhendovou střelu zastavili hokejisté před Dostálem.
     
    19:05
    Také akce Filipa Moníka měla zajímavé parametry. Hradecký forvard ale svou přihrávku zpoza brány neprotlačil do gólového území.
     
    19:38
    Aktivita Královských lvů v závěru třetiny vede ke třetí přesilovce. Tomáš Havránek (KOM) zastavil Martina Hejnu a odsedí si menší trest za vysokou hůl.
     
    19:56
    A opravdu z toho mohl být gól. Štěpánu Matějčkovi však před prázdnou bránou buď sjel kotouč z hokejky, nebo stačil Lukáš Dostál perfektně zasáhnout.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Pravda, minulý vzájemný souboj na hradeckém ledě nám v první třetině nabídl hned sedm gólů, ale i šest je opravdu dost. Hradečtí sice rychle vedli o dva góly, ale Kometa ještě rychleji stačila skóre dokonale obrátit a sama teď má dvoubrankový náskok.

    Domácí teď přesně vědí, kde je tlačí bota, protože všechny čtyři góly inkasovali z rychlých přečíslení po propadnutí ve středním pásmu. To je situace, kterou nabušený soupeř z jihu Moravy dokáže nekompromisně trestat. Kometa je ve vedení zcela po zásluze.

    Druhá třetina začne přibližně v 10:56.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:47
    Hradec si v dohrávané přesilovce vytvořil dobrý tlak, šance Pavlíka ani jeho spoluhráče ovšem nedonutily Dostála zasáhnout.
     
    21:16
    A další možnost měl Filip Jirásek. Obránce ho ale stačil v poslední moment dostihnout a Jirásek pak vypálil pouze doprostřed brány připraveného Dostála.
     
    21:49
    Hosté jsou v plném počtu, důležité oslabení nyní přestáli.
     
    22:23
    Další akci mrštného Jiráska dorážel Martin Štohanzl, který byl následně dvěma soupeři nekompromisně dohrán i na ledě. Rozhodčí ale vylučovat nebudou.
     
    22:37
    Zakázané uvolnění Komety vrací hru do pásma mladého gólmana Lukáše Dostála.
     
    22:57
    Sebastian Šmída už zase unikal po pravé straně, jenže Jakub Moník dokázal jeho pas do předbrankového prostoru bruslí zastavit.
     
    23:41
    A Filip Moník se postaral o vyvezení kotouče a chvíli klidu pro domácí hráče.
     
    24:20
    Radovan Pavlík se toho nebál a po Matějčkově přiťuknutí předvedl parádní slalom kolem svého soupeře. Pak ho ale dojel druhý hráč a hradecký kapitán měl na zakončení málo času, Dostál tak byl úspěšnější.
     
    25:18
    Kometa právě vstřelila branku!
    Místo dobrých průniků domácího týmu se ovšem urodilo z nenápadné akce Komety, která poprvé skóruje jinak než z brejku. Z dálky se odhodlal TOMÁŠ HAVRÁNEK ke střele, která Weissovi propadla u bližší tyčky, a je to 2:5. Asistence: Marek Škvrně, Adam Gajarský.
     
    26:39
    Nápor hostů pokračuje, ale hradecká obrana s nimi zatím stačí bruslit.
     
    27:09
    Radim Šalda nakonec složil k zemi Michala Furcha a jeho spoluhráč se postaral o vyvezení kotouče, čímž tlak brněnské Komety skončil.
     
    27:33
    Kotouč zašlápnut v tahanici u mantinelu, rozhodčí vykazují Hradecké do středního pásma.
     
    28:15
    Hosté poslali puk od červené čáry na Weisse, který byl nucen přerušit hru. Oba týmy střídají, přesně tohle teď Kometa chtěla.
     
    28:38
    Další nádherná akce hradeckého Filipa Jiráska. Jen málo mu chybělo k zakončení průniku přes dvě pásma.
     
    29:19
    Hra se viditelně přiostřuje, oba protivníci si teď nedají vůbec nic zadarmo.
     
    29:51
    Pro lví smečku to vypadalo zajímavě, nicméně Pavlík u mantinelu nedostal puk pod kontrolu, a tak nemohl hledat volného parťáka před brankou.
     
    30:55
    Takřka minutu se pak Kometa snažila v útočné třetině cokoli vymyslet, ale víc než zkusmé nahození z úhlu, které ani nešlo mezi tři tyče, z toho nebylo. Hradecká obrana působí ve druhé třetině velmi solidním dojmem.
     
    31:58
    A zase to samé v bleděmodrém, tedy kontrolovaný tlak hostujících mladíků.
     
    32:29
    Nakonec se Královští lvi osmělili a i díky střídání svého protivníka založili akci, kterou však ukončila švihovka z pravého kruhu přímo do ochranné sítě.
     
    33:07
    Adam Gajarský se na brankovišti tlačil po dorážce, ale neměl ani milimetr prostoru. Píská se postavení hostů v brankovišti, Weiss navíc přišel o masku.
     
    33:46
    Tradiční boj o kotouč u mantinelu tentokrát končí drobným vítězstvím domácích, kteří mají útočné pásmo.
     
    33:55
    A na tom se nic nemění ani po zakázaném uvolnění Jihomoravanů.
     
    34:24
    Klenec v situaci jeden proti jednomu nenašel recept na hradeckého obránce Radima Šaldu, přesto se nyní usazuje ve třetině Kometa.
     
    34:56
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hradečtí sice svého soupeře k ničemu nepouštějí, přesto jejich ztráta opět narůstá. JAN HASOŇ si najel s kotoučem mezi kruhy, odkud vyslal nepříliš důraznou střelu, ovšem ta si i tak našla cestu přes Weissovu lapačku do sítě – 2:6. Bez asistence.
     
    35:23
    Kometa jde do čtyř, Hradec může zareagovat. Tomáš Havránek (KOM) – 2 minuty za hákování.
     
    35:52
    Navíc je tu menší trest pro Štěpána Kučeru (KOM) za zdržování hry, Hradec jde na dlouhou přesilovku pět na tři!
     
    36:26
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí dvojnásobnou výhodu po půlminutě využívají a střílí gól naděje! Situace dovedla kotouč přes Hejnu na modrou čáru k RADOVANU PAVLÍKOVI, který využil zakrytého výhledu Dostála a trefil se přesně do bližšího růžku – 3:6! Asistence: Martin Hejna.
     
    37:02
    V klasické přesilovce se ale zatím domácím nedaří cokoli vymyslet.
     
    37:44
    První Hejnovu bombu hosté zblokovali, druhou zlikvidoval po rychlém přesunutí Lukáš Dostál.
     
    37:57
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    38:22
    Kometa právě vstřelila branku!
    Místo dalšího snížení domácích je tady ovšem sedmý gól Komety, která si nechce nechat utéct první bod v sérii. Vůbec nevím, proč hradecký bek nepřistoupil k Jakubu Čejkovi, který pak nabil TOMÁŠI PETRLOVI a Weiss se u druhé tyčky natahoval marně – 3:7. Asistence: Jakub Čejka.
     
    39:28
    To je samozřejmě další velká rána do vazu domácích mladíků, kteří přitom ve druhé části nehrají vůbec špatně.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Hradečtí odehráli druhou třetinu velmi dobře a předvedli hokej, který by v sérii mohl platit. Defenzíva prakticky soupeře do žádných jasných příležitostí nepustila, naopak na druhé straně jsme viděli několik nadějných akcí domácích. Bohužel pro ně ale prakticky tři střely Komety skončily třemi góly a stav vypadá pro hosty velmi jednoznačně.

    Třetí třetina začne přibližně v 11:45.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:22
    Třetí periodu zahajuje zakázané uvolnění z hokejek hostujících mladíků.
     
    41:05
    Opět si hosté nevědí příliš rady s rozehrávkou, je to z jejich strany hodně váhavé a Hradec dobře napadá.
     
    41:50
    Hradečtí si dodávají sebevědomí. Šikovný Filip Jirásek se opět vymotal od hrazení až před branku a dorážet mohl Jaroslav Dvořák, ale před prádnou branou zastoupila Dostála hokejka jeho obránce.
     
    42:13
    Hra se přesunula na druhou stranu, kde Weiss zachytil puk do lapačky. Po následném souboji následuje menší trest na obou stranách – Mikuláš Pohl i Jan Süss jsou vyloučeni za hrubost. Uvidíme hru čtyři na čtyři.
     
    42:49
    Když se tahle situace odehrála dnes poprvé, Kometa skórovala. I teď je zatím výrazně aktivnější.
     
    42:56
    Po zakázaném uvolnění domácích si hosté zopakují útočné buly.
     
    43:30
    Tentokrát mohl hostující obránce kotouč hrát, proto se icing nepíská. Hradečtí puk dojeli, ale nezískali ho.
     
    44:13
    Zblokovaná střela hostů od modré čáry zamířila mimo hradeckou svatyni a oba týmy jsou kompletní.
     
    44:15
    V rohu pásma zůstal po souboji ležet otřesený hokejista domácích, pravděpodobně jde o kapitána Radovana Pavlíka.
     
    44:15
    S Pavlíkem to bohužel nevypadá vůbec dobře, na střídačku se dostal jen za velké pomoci svých spoluhráčů.
     
    44:15
    Ze situace přece jen plyne trest pro Tomáše Havránka (KOM) – 2 plus 10 minut za úder do oblasti hlavy a krku.
     
    44:56
    Už se hraje, ale Radovan Pavlík je z malé haly odvážen na nosítkách do hradecké nemocnice. Teď budou domácí bojovat i za svého lídra.
     
    45:33
    Zatím se Královským lvům početní výhoda nedaří, soupeř se brání bez větších potíží.
     
    46:18
    A ve stejném duchu se pokračovalo i v závěru dvouminutovky, Kometa hraje v plném počtu.
     
    46:44
    Rozhodčí nakonec přerušili souboj u hrazení a nařizují buly ve středním pásmu.
     
    47:05
    Aleš Trnka se prodíral hradeckou obranou až do šance, ale v poslední chvíli mu přece jen domácí zablokovali zakončení.
     
    47:32
    Další rychlá akce brněnského útoku je následně zastavena píšťalkou čárového sudího – ofsajd.
     
    47:50
    Nahození ze středního pásma schoval Michael Weiss do lapačky, vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    48:36
    Štěpán Kučera poslal kotouč do útočného pásma odrazem o rozhodčího Jana Pechánka, který si prožil poměrně bolestivou chvilku.
     
    49:10
    Lukáš Zukal hledal dlouhým pasem rozjetého Roberta Havláta, ten ovšem skákavý puk nezpracoval. Icing hostů.
     
    49:42
    Na druhé straně přenechal rozjetý Filip Moník kotouč Vítku Fanderlikovi, jenž z ostrého úhlu trefil Dostála do chrániče krku.
     
    50:42
    Ofsajd Komety. Aktuálně sledujeme vyrovnanou a poměrně urovnanou partii bez výraznějcích příležitostí. Zdá se, že o vítězi je rozhodnuto.
     
    50:53
    Ještě dostávají domácí hokejisté možnost přesilové hry. Tomáš Petrla (KOM) to hodně přehnal s důrazem a odpyká si menší trest za napadení.
     
    51:36
    Hradečtí zakončili svou rotaci přihrávkou na Martina Hejnu, který v pozici falešného obránce dobře ví, co je jeho úkol. Dělovku skrz chumel hráčů si ale našla lapačka Lukáše Dostála!
     
    52:03
    Dobrá přesilovka domácích pokračuje, ale soupeř tentokrát dokázal zastavit střelu i následnou dorážku.
     
    52:29
    Fanderlikovu ránu následně zastavil clonící hráč a hosté se poprvé osvobozují.
     
    53:04
    Petrla je zpátky na ledě, Kometa hraje v plném počtu a má útočné vhazování.
     
    53:26
    A teď další. Hradecké nahození totiž vyšlo z hokejky ještě před červenou časou a píská se icing.
     
    53:44
    Filip Jirásek (HKR) atakoval ze strany svého soupeře společně s odehráním kotouče, přesto je vyloučen za napadení. Po dlouhé době si hru v pěti proti čtyřem vyzkouší i Brňané.
     
    54:21
    Jeden z hostů upadl za bránou na puk a hra se vrací do středního pásma. Kometa zkusí pořádně rozjet svou přesilovku, i když samozřejmě už má nahráno.
     
    54:59
    Ovšem zatím se jí to vůbec nedaří. Domácí dělají, co se dá, a do žádného nebezpečí soupeře nepouštějí. To platí prakticky od první přestávky.
     
    55:45
    Zakázané uvolnění zastavilo další naděje Komety, o chvíli později jsou Východočeši kompletní.
     
    56:36
    A tak to zkusil Jaroslav Dvořák, chvili po něm i Štěpán Matějček. Ani proti jednomu z nich však nemusel Dostál zasahovat.
     
    57:19
    Jakub Matula už se dostával do dobré pozice, ale svému parťákovi v obraně stačil vypomoci navrátivší se Kryštof Hroudný.
     
    57:55
    Štěpán Kučera dostal puk na modrou čáru a proti jeho projektilu musel zasáhnout pravým betonem Michael Weiss.
     
    58:36
    Hraje se v pásmu domácích, kteří tradičně svého soka nahánějí a tahají po všech koutech třetiny.
     
    59:09
    Troufnu si říct, že Filip Jirásek by si za svůj dnešní výkon gól zasloužil. Nyní prchnul po levém křídle a jeho rána byla dokonce ještě tečovaná, ale Dostálovi pomohlo i štěstí, aby puk vytěsnil.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Poslední dvacetiminutovka tedy žádný gól nenabídla. První a druhá třetina ovšem rozhodly o tom, že první bod semifinálové série si na svou stranu po zásluze připisuje favorizovaná brněnská Kometa.

    Odveta se odehraje už zítra od 16 hodin v metropoli jižní Moravy. Já se s Vámi těším na počtenou zase o víkendu, pro dnešek už se loučím a přeji příjemný zbytek středečního dne. (12:18:22)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 5. Hejna, 8. D. Matouš (Matějček, Kynčl), 37. Pavlík (Hejna) – 9. Havlát (Čejka, Furch), 9. Havránek (Gajarský, Škvrně), 11. Škvrně, 14. Klenec (Král), 26. Havránek (Škvrně, Gajarský), 35. Hasoň, 39. Petrla (Čejka)


    Královští lvi Hradec Králové: Vomáčka (14. Weiss) – Pohl, Hroudný, Muška, Šalda, Fanderlik, Martinec, D. Matouš, J. Moník, F. Moník, Matějček, Pažourek, M. Matouš, Jirásek, Dvořák, Štohanzl, Maršík, Kynčl, Hejna, Hidveghy, Pavlík "C". Trenér: Tomáš Martinec.
    HC Kometa Brno: Dostál (Šindelka) – Petrla, Furch, Trnka, Zábranský, Kučera, Zukal "C", Mikyska – Král, Klenec, Knap, Gajarský, Škvrně, Čejka, Matula, Šmída, Havránek, Süss, Krejčí, Hasoň, Havlát. Trenér: Marek Moskal.

    Rozhodčí: Veselý – Pechánek, Votroubek.
    bahis siteleri