Osasuna – Sevilla 1:2 (kon.) | Real Betis – Atlético 0:2 (kon.) | Valencia – Villarreal 2:1 (kon.)
Real Madrid – Barcelona 3:4 (kon.)
konec
CA Osasuna
1:2 (0:2)
Sevilla FC
Neděle 23.03.2014, 12:00 • Estadio El Sadar, Pamplona • Španělská LaLiga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Španělská Primera División má na programu další sérii utkání, do které patří také souboj celků CA Osasuna a Sevilla FC. Úvodní výkop je na domácí půdě Osasuny naplánován na 12:00. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Pohled do tabulky
    Favoritem utkání bude Sevilla, která se nachází na sedmé příčce tabulky. Na svém kontě má 44 bodů. Osasuna se nachází těsně nad sestupovými pozicemi, se ziskem 29 bodů okupuje šestnáctou příčku. První vzájemné utkání právě probíhající sezony vyznělo lépe pro Sevillu, která zvítězila na domácí půdě těsně 2:1. Který z celků si odnese pomyslné vavříny nyní
     
    Obě mužstva jsou již nastoupena na hrací ploše, utkání bude za malou chvíli zahájeno.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    ¨1
    Domácí se hned v první minutě dostali do slibné střelecké pozice, dělovka Torrese ale byla zblokována na rohový kop. Z něj domácí nic nevytěžili.
     
    3
    Osasuna je v úvodu utkání velmi aktivní, o centr z pravé strany se pokoušel Cejudo. Defenziva Sevilly ale tento pas odvrátila do zámezí.
     
    5
    Damià se prohnal kolem levého krajního obránce hostí jako uragán a přihrál do velkého vápna. U balonu byl ale nejdříve zadák Sevilly, který jej uklidil na rohový kop. Z něj domácí kýžené ovoce nevytěžili.
     
    6
    Beto musel opět zasahovat, tentokráte proti přízemní ráně Silvy. Hostující brankář byl ale na svém místě. Na domácí družině je vidět velké odhodlání.
     
    8
    Prakticky poprvé se podívali dopředu také fotbalisté Sevilly. Příliš nebezpečí ale před Fernándezem nevytvořili. Domácí budou vykopávat.
     
    9
    Bacca sprintoval za dlouhým nákopem. Míč ale doskákal až do rukavic Fernándeze, který jej poté ihned rozehrál. Ani protiútok domácích se ale s úspěchem nepotkal.
     
    11
    Zatím sledujeme spíše ospalé utkání, které příliš fotbalové krásy nenabízí. Veškeré dění se orientuje v okolí půlící čáry. Uvidíme, zda klání nabere tempo.
     
    12
    Armenteros se pokoušel prodrat obranným valem Sevilly, což se mu ale nepodařilo. Proti byl především Vitolo, který pohotově a zároveň čistě zasáhl.
     
    13
    Útok Sevilly končí nepřesnou ranou, domácí brankář nemusel zasahovat. Nyní se ale Fernández postará o odkop.
     
    15
    A další neúspěšný hostující pokus o ofenzivu. Je za námi čtvrthodinka, která přinesla velmi ospalý fotbal. Tradičně ofenzivní Primera División klání připomíná spíše vzdáleně.
     
    17
    Coke posílal centr z pravé strany, ovšem ve velkém vápně se balonu ujal Bertrán, který ihned zahájil protiútok. Ani ten se ale neujal.
     
    18
    Na trávníku zůstal ležet Vitolo. Zdá se ale, že bude v pořádku a připraven pokračovat ve hře.
     
    20
    Bertrán vyslal do vápna velmi nebezpečný centr, na který si naskočil Riera. Forvard domácích ale z dobré pozice nedokázal trefit branku.
     
    21
    Na druhé straně hrací plochy testoval Fernándezovu pozornost Bacca. Domácí brankář si pohotově poradil a ránu zlikvidoval.
     
    23
    Osasuna způsobila před brankou hostí velký závar, ve kterém se ale nejlépe zorientovali obránci Sevilly, kterří balon odkopli do klidných vod. Skóre je tak stále nerozhodné.
     
    25
    Domácí byli při přechodu půlící čáry zastaveni, získali alespoň možnost vhazování. Po něm se dostal ke střele Silva, jehož rána ale neměla gólové parametry. Hosté budou vykopávat.
     
    27
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Hosté jdou do vedení! Po rychlém přechodu do útoku se k balonu dostal JAIRO SAMPERIO, který si následně obhodil obránce Osasuny a přesnou ranou k pravé tyči otevřel skóre.
     
    28
    Po tvrdém střetu navíc zůstal na trávníku ležet Lolo. S pomocí lékařů ale odhcází za postranní čáru a zdá se, že bude pokračovat.
     
    31
    Hosté byli zastaveni nedovoleným způsobem, k dispozici tak mají volný kop z poměrně velké vzdálenosti.
     
    33
    Hraje se opět převážně v okolí středového kruhu. Utkání není oku diváka příliš lahodící.
     
    34
    Dlouhá rozehrávka se Seville nepodařilo, míč doskákal až k Fernándezovi, který poté nepříliš jistě rozehrál. Hosté toho ale nedokázali využít.
     
    36
    Damià byl na hranici velkého vápna zastaven nedovoleným způsobem, a tak budou mít domácí k dispozici přímý kop z velmi slibné pozice.
     
    37
    Torres se pokusil vypálit, ale projektil zamířil vysoko nad hostující bránu. Sevilla bude vykopávat.
     
    39
    Volný kop pro hosty, Coke zastavil pronikajícího soupeře nedovoleným způsobem. První půle se pomalu, ale jistě blíží ke svému konci.
     
    40
    Cejudo (OSS) ostrým šlapákem sestřelul Iborru, který se zvedá skutečně vělmi obtížně. Domácí borec nakonec obdržel žlutou kartu.
     
    41
    Fernández příliš nevychytal výběh a dovolil Baccovi zakončit hlavou. Balon se ale snesl pouze na horní síť. Domácí brankář si může oddechnout, toto byla velká minela.
     
    43
    Obrovská šance domácích, do přesného centru Betrána se položil Armenteros, který ale odkrytou bránu netrefil, zavlnila se pouze boční síť hostující brány.
     
    45
    Takováto neproměněná šance se příliš často nevidí. Jairo se po přihrávce z pravé strany objevil zcela sám před brankou. Ze stoprocentní pozice ale trefil pouze břevno. Poté ale Damià zalehl balon a sudí tak nařídil pokutový kop!
     
    45+1
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Hosté s přehledem proměňují. CARLOS BACCA se nerozpakoval a napálil balon přesně doprostřed brány.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Je za námi úvodní půle, která přinesla spíše ospalý fotbal. Vedení se ujala Sevilla, za kterou skóroval Jairo. Závěr poločasu byl ale dramatický, k vidění bylo několik slibných šancí. Hosté nakonec přidali z penalty druhou branku. Jak se bude souboj vyvíjet nadále?

    Střely na branku: 1:2
     
    46
    Hosté střídají na brankářském postu, místo Beta naskočí do druhé půle Varas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Sevilla se pokouší navázat na úspěšný závěr druhé půle a opět se tlačí dopředu. Brzy ale byla odzbrojena.
     
    48
    Osasuna zahrávala po nedovoleném zákroku volný kop, který zamířil do velkého vápna. Balon jím ale pouze prosvištěl, rozehrávat budou hosté.
     
    49
    Osasuna pokračuje v útočném snažení, nyní s ale vydala do protiútoku Sevilla. Domácí ekipa se stihla vrátit a příležitost zmařit.
     
    51
    Riera si seběhl do středu hrací plochy a pokusil se vypálit. Tvrdá rána ale nabrala příliš velkou výšku. Vukopávat bude Sevilla, konkrétně nově příchozí brankář Varas.
     
    52
    V okolí středového kruhu zůstal ležet Vitolo. Nezaviněný střet ale nebyl nikterak vážný, hostující záložník bude v utkání pokračovat.
     
    54
    Rohový kop v podání Osasuny se neujal, balon pouze prosvištěl brankovištěm a zamířil do zámezí. Výkop Sevilly.
     
    55
    Dlouhý centr Varas briskně vyboxoval. Oběma celkům se nedá upřít snaha. Chybí však cit pro kombinaci a především lepší finální fáze. Sevilla stále drží dvoubrankové vedení.
     
    57
    Domácí se za podpory fanoušků vydali do rychlého útoku, který ale hosté zastavili. Vše pokazila především nepřesný přihrávka Damii, který akci zbrzdil.
     
    58
    Varas nyní předvedl, kterak má vytříbenou techniku. Získal zdánlivě ztracený balon, který poté ještě rozehrál, čímž dal podnět k útoku.
     
    59
    Domácí posílají na trávník čerstvé síly. Místo Damii naskočí do hry Lobato.
     
    59
    Za velmi ostrý skluz zezadu dostává žlutou kartu hostující Coke.
     
    60
    Osasuna poté zahrávala velmi nebezpečný volný kop, který Varas vytěsnil. Kop od rohového praporku poté Cejudo nenasměroval dle svých představ.
     
    62
    Bacca nyní obdržel velmi dobrý balon, který ale z první nedokázal patřičně umístit. Domácí celek bude vykopávat. Osasuně se čas na zvrat utkání stále více krátí.
     
    64
    Bacca v obrovské příležitosti. Tváří v tvář Fernándezovi ale trefil pouze pravou tyč branky.
     
    65
    Carlos Bacca do třetice. Hostující útočník si dnes nesprávně seřídil mířidla, rovněž třetí šance v řadě zůstala neproměněna, tentokráte zasáhl domácí brankář.
     
    66
    Domácí střídají. Místo Lola naskočí do hry Acuña.
     
    68
    Osasuna se snaží předvádět kombinační hru, což se jí zatím daří. Méně již ale dostat se do střelecké pozice. Rozdíl mezi celky je patrný.
     
    69
    Rohový kop se domácím nepodařil, Varas si stáhl balon do rukavic a v poklidu rozherál.
     
    71
    Útok Sevilly zastavuje zdvižený praporek pomezního sudího, který správně viděl ofsajd. Osasuna bude vykopávat.
     
    72
    Nyní ofsajd také na druhé straně hrací plochy. Do konce utkání zbývá i s nastavením zhruba dvacet minut.
     
    74
    Volný kop pro Osasunu, míč nakonec doskákal až k Armenterosovi, který ale nedokázal propálit dobře postavenou zeď.
     
    75
    Armenteros (OSS) ale poté zastavil soupeře nedovoleně, za což obdržel žlutou kartu.
     
    75
    Z hrací plochy odchází Gameiro, místo kterého okusí atmosféru utkání Gameiro.
     
    77
    Sevilla zahrávala rohový kop, z něhož se ale nikdo neprosadil. Osasuna bude vykopávat.
     
    78
    Lobato se pokusil odcentrovat z levé strany, ale do pasu se mu vložil hostující obránce. Osasuna bude alespoň vhazovat, nadále tak zůstane na útočné polovině.
     
    79
    Rána domácí družiny byla nyní sražena na rohový kop. I tentokráte ale obrana Sevilly včas zasáhla.
     
    81
    Gameiro předvedl sprinterský souboj s domácím obráncem, který sice nevyhrál, ale díky své chytrosti se dokázal osvobodit. Efektní patičkoui poté jen těsně minul branku Osasuny.
     
    83
    Coke nyní sestřelil soupeře, který ale bude v pořádku.
     
    84
    Dvojnásobné střídání. Za domácí odchází Armenteros, kterého nahradí Loé.
     
    84
    Hosté posílají z hrací plochy Trochowského, místo kterého nastoupí Fernández.
     
    86
    Silva si nyní pomohl nedovoleným způsobem, rozehrávat bude Sevilla, a to na vlastní polovině. Hosté pohodlně kontrolují hru.
     
    87
    Lobaotva rána z levé strany byla sražena, stejně tak neuspěl ani následný centr domácí družiny.
     
    88
    Netrán ale pokračoval v útočném snažení. Celou akci nakonec zhatil nedovolený zákrok Silvy (OSS), ze který dostává domácí borec žlutou kartu.
     
    89
    Sevilla nyní odvrací jeden útok domácích za druhým. Do žádné větší šance se ale zatím Osasuna nedostává.
     
    90
    Již běží nastavený čas, hlavní sudí přidal k základní hrací době tři minuty. Dočkáme se na hrací ploše dramatu?
     
    90+2
    Domácí se nemohou prosadit, do útoku se naopak valila Sevilla. Hostující celek ale zastavil ofsajd.
     
    90+4
    Osasuna právě vstřelila branku!
    Domácí se v závěru utkání přece jenom prosazují. JAVIER ACUNA se na pravé straně uvolnil a přesnou ranou pod břevno zkorigoval skóre.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Sevilla si ve druhé půli hlídala vydobytý náskok. Soupeři praktivky nic nepovolila. Až v samotném závěru klání vsítil alespoň čestný zásah Javier Acuña. Sevilla si tak z půdy Osasuny odvezla tři body za vítězství 2:1. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 3:3 (13:54:58)

    Libor Kucza

    Branky: 90+4. Acuña (Cejudo) – 27. Jairo (Vitolo), 45+1. Bacca (pen.)

    Karty:   40. Cejudo (OSS), 75. Armenteros (OSS) – 59. Coke (SEV)


    CA Osasuna: Andrés Fernández – Bertrán, Arribas, Lotiès, Damià (C) (59. C. Lobato) – Lolo (66. Acuña), Cejudo, F. Silva, R. Torres, Armenteros (84. Loé) – Riera.
    Náhradníci: Riesgo – Flaño, Oier, Puñal, C. Lobato, Loé, Acuña.

    Sevilla FC: Beto (46. Varas) – Fazio, F. Navarro (C), Pareja, Coke – Iborra, Trochowski (84. Fernández), Vitolo, Mbia, Jairo – Bacca (75. Gameiro).
    Náhradníci: Varas – Figueiras, A. Moreno, Marin, Rakitić, Gameiro, Fernández, Luismi.

    Rozhodčí: Álvarez – Gallego, Barranco

    Diváci: 18 000
    bahis siteleri