Košice – Piešťany 3:5 (kon.)
konec
HC Košice
3:5 (1:4, 1:1, 1:0)
ŠHK 37 Piešťany
sk Úterý 25.03.2014, 17:00 • Steel aréna • Tipsport Liga (SR) play-off
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ani záverečný vabank nestačil Košičanom, a tak s Piešťanmi v druhom semifinálovom zápase prehrávajú. Série je teda vyrovnaná a sťahuje sa do Piešťan. (19:18:34)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:30
    Piešťany sa veľmi dobre bránia a puk vyhadzujú, dnes už zvíťazia!
     
    59:00
    Puk po veľkej rane skončil iba na maske hosťujúceho gólmana!
     
    58:40
    Melichárek puk vybojoval pri mantineli a vyhodil ho preč. Hostia sa dobre bránia.
     
    58:23
    Domáci budú hrať presilovku! Lušňák – hra so zdvihnutou hokejkou. Hylák je stále na striedačke.
     
    57:53
    Hylák ostáva na striedačke, vhadzuje sa v útočnom pásme Košíc.
     
    57:53
    Oddychový čas domácich.
     
    57:34
    Domáci v plnom počte.
     
    57:10
    na ľadovej ploche sledujeme veľký boj. Košičania sú v útoku veľmi agresívni, ale nedarí sa im prekonať Šúreka.
     
    56:46
    Domáci súpera zovreli v útočnom pásme. Košičania si poriadne rozhodili defenzívu súpera, ale Piešťanci odolávajú neuveriteľným spôsobom.
     
    55:59
    Veľká dráma na ľadovej ploche. Hosťom sa puk podarilo puk vytlačiť, ale nie ďaleko. Musia ho zbierať v strede klziska.
     
    55:34
    Hostia sa budú brániť! Brňák – pád pod nohy.
     
    54:49
    Domáci vo veľkej šanci v závere vlastného oslabenia! Bartánusovu strelu chcel dorážať Hrnka, ale mal veľmi ťažkú pozíciu. Košičania v plnom počte.
     
    54:26
    Hostia sa vôbec nevedia dostať do útoku. Piešťanci síce prejdú modrou čiarou, ale domáca defenzíva ich od puku rýchlo odstaví, a tak z toho nebezpečné šance nie sú.
     
    53:47
    Košičania sú vo štvorici. Súperovi nedovolili vážnejšie pohroziť, ale musia sa brániť aj naďalej.
     
    53:20
    Piešťany sa pokúšajú rozhodiť si súpera, ale vôbec im to nevychádza. Hosťom chýba pohyb a takto sa do zakončenia určite nedostanú.
     
    52:49
    Hostia budú hrať 58 sekúnd v pätici proti trom Košičanom! Na trestnú lavicu odchádza domáci Klouček za nedovolené bránenie.
     
    52:46
    Hostia sa síce do pásma vrátili, ale nepomohlo im to. Košičania opäť vyhadzujú puk cez všetky čiary.
     
    52:10
    Domáci hokejisti puk vyhodili cez všetky čiary. To je presne to, čo teraz potrebujú.
     
    51:47
    Domáci sa budú brániť. Štrbák – hákovanie.
     
    50:57
    Domáci hokejisti sa pokúšajú stále ohroziť súperovu bránku. Šúrek má plné ruky práce, ale s vypätím všetkých síl drží dvojgólový náskok.
     
    50:06
    Do konca tejto časti hry ostáva necelých desať minút. Košičania sa stále tlačia do zakončenia, hostia musia bojovať zo všetkých síl.
     
    49:45
    Piešťanci získali puk a zaviezli ho na opačnú polovicu klziska. Hostia potrebujú naťahovať čas, ale ten sa pre nich neuveriteľne vlečie.
     
    48:46
    Skalický to skúsil spoza bránky. Puk potiahol popri mantineli a chcel prihrávať, lenže bol veľmi dobre a dôsledne bránený, a tak nemohol svoj cieľ uskutočniť.
     
    48:09
    Domáci hokejisti sa pokúsili dostať do útoku, ale akcia im nevyšla. Puk v strede klziska získal Spilar, ale skúsený útočník počkal na vyprázdnenie pásma, čím sa vyhol ofsajdu.
     
    47:59
    V Steel aréne sme svedkami veľkého boja. Puk sa prelieva zo strany na stranu, no viac aktivity majú na svojich hokejkách domáci. Košičania sa do súpera poriadne zahryzli.
     
    46:36
    Na takéto šance si ale domáci musia dávať veľký pozor! Až dvojica hráčov hostí sa rútila do zakončenia, ale včas sa vrátil Deyl a ich útok zastavil.
     
    45:59
    Steel aréna je svedkom veľkého boja. Domáci Košičania sa pokúšajú o štvrtý gól a súdiac podľa ich aktivity k nemu skutočne nemajú ďaleko.
     
    45:02
    Košičania ostreľujú piešťanskú bránku z každej možnej pozície. Teraz to skúsili okamžite po buly, čo chcel tečovať Bartoš. S ním si ale hosťujúca obrana poradila.
     
    44:58
    Domáci sa do súpera poriadne zahryzli. Na Šúreka posielajú strelu za strelou, ale piešťanský brankár sa zatiaľ drží a drží hlavne dvojgólový náskok svojho tímu.
     
    44:27
    Toto môže domácich ešte mrzieť! Bicek si počkal na puk úplne osamotený pred bránkou a prihrávku aj dostal. Okamžite tvrdo vypálil, no jeho rana skončila tesne vedľa bránky.
     
    43:59
    Na toto si musia hostia dávať pozor! Jokeľ sa uvoľnil v medzikruží a takmer sa dostal k strele, ktorá by mohla znamenať zníženie. Až v poslednej chvíli mu hostia puk odpálili.
     
    42:43
    Košičania sa ale dostali do Ďalšej dobrej pozície! Bicek skúšal puk nahodiť od zadného mantinelu priamo pred bránku, čo sa mu síce podarilo, ale tam nebol nik, kto by mohol dorážať.
     
    42:13
    Hostia ale chceli zaútočiť tiež. Puk aspoň dostali cez útočnú modrú čiaru, tam ale vynikli iba veľkou nepresnosťou a k strele sa vôbec nedostali.
     
    41:53
    Domácich hokejistov gól poriadne nabudil a okamžite sa tlačia do ďalších zakončení. Zverenci trénera Tomka sa určite pokúsia o ďalší rýchly gól.
     
    41:17
    Košice dali gól!

    Domáci znižujú na rozdiel dvoch presných zásahov. PETER BARTOŠ dostal puk pred bránku a so Šúrekom si tam skúsene urobil čo len chcel. Piešťanský brankár bol teraz úplne bezmocný. Asistencie: Richard Jenčík a Gabriel Spilar.
     
    40:31
    Domáci hokejisti sa nevzdávajú. Spoza bránky sa puk do siete pokúšal prepasírovať Bartánus, ale úspešný nebol. Šúrek si dal veľký pozor.
     
    40:20
    Tretia tretina sa začala výherným buly domáceho Hrnku. Košičania sa ihneď dostali do útoku, ale hostia sa po vlastnej hrúbke oslobodzujú iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V druhej tretine diváci videli "iba" dva presné zásahy. Po jednom si ich tímy rozdelili na každej strane, a tak je situácia pred treťou dvadsaťminútovkou podstatne prijateľnejšia pre hostí. Pomer striel celkovo 23:25.

    Tretia tretina sa začne približne o 18:35.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:50
    Domáci v ďalšej veľkej príležitosti! Češík sa dostal k puku a tvrdo vypálil, ale Šúrek jeho bombu vyrazil. Dorážať nemal kto.
     
    39:19
    Hostia ešte útočia. Lušňák sa natlačil medzi trojicu súperov, ale nedokázal presne zakončiť. Hylák sa zatiaľ drží, inkasoval iba raz.
     
    38:50
    Košičania sa ale do útoku predsa dostali! Pred bránku sa tlačil bartánus a to bolo veľmi tesné, pretože puku chýbalo iba pár centimetrov na to, aby ho dostal na hokejku.
     
    38:06
    Medzičasom sa začala posledná dvojminútovka tejto tretiny. Piešťany držia puk vo svojej moci v útoku a súpera do ničoho nepúšťajú.
     
    37:20
    Hostia sú skutočne nezastaviteľní. Teraz ich zastavilo iba ofsajdové postavenie.
     
    36:50
    Piešťanci už s najväčšou pravdepodobnosťou svoj náskok do prestávky udržia. Puk majú plne vo svojej moci a súpera do ničoho nepúšťajú.
     
    36:05
    Hostia sa po rýchlom pase dostali do zakončenia. Melichárek sa pretlačil medzi dvojicu obrancov, ale mal veľmi náročnú pozíciu.
     
    35:50
    Piešťanci držia puk na svojich hokejkách a nikam sa zbytočne neponáhľajú. Hostia môžu hrať s veľkým pokojom, základom je nepúšťať Košice do šancí.
     
    35:12
    Hosťujúci hokejisti sa musia brániť. teraz chceli puk vyhodiť spred vlastného brankára, ale je z toho iba zakázané uvoľnenie.
     
    34:27
    V Steel aréne sa diváci rozhodne nenudia a majú sa na čo pozerať. hra má veľký náboj a Piešťany majú výborne nakročené k prvému prekvapeniu v sérii.
     
    33:59
    Hosťom zjavne nestačí! Za bránkou s pukom operoval Stupka, ale nedokázal ho prepasírovať nikomu do lepšej pozície.
     
    33:35
    Piešťany dali gól!

    Hostia vyhrávajú rozdielom troch gólov! MARTIN ŠKADRA sa napriahol na útočnej modrej čiare a prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencia Matej Hamrák.
     
    32:23
    Košice dali gól!

    Domáci znižujú na rozdiel dvoch gólov. GABRIEL SPILAR potvrdil svoju povesť šikovného útočníka, vybojoval puk pri mantineli, oklamal defenzívu a nekompromisne prepálil Šúreka. Bez asistencií.
     
    31:37
    Veľká šanca Košíc! Na útočnej modrej čiare si na puk počkal Bartoš a dostal presnú prihrávku. Okamžite sa sám vrútil do pásma, ale trestuhodne minul priestor troch žrdí.
     
    30:50
    Hra je pre divákov mimoriadne atraktívna. Puk skáče po celom klzisku a stretnutie má veľký náboj.
     
    30:16
    Zápas sa nám preklenul do svojej druhej polovice. Košičania chceli ísť do útoku, ale zastavil ich ofsajdový verdikt postranného rozhodcu.
     
    29:55
    Domáci si musia dávať stále pozor aj v defenzíve, lebo hostia ešte zjavne nemajú dosť. Hamrák sa sám predieral až do zakončenia a odstavený bol až v poslednej chvíli.
     
    29:37
    Steel aréna opäť tlieska Šúrekovi. Piešťanský brankár teraz predvádza jeden úspešný zákrok za druhým proti Košiciam, ktoré začínajú nepríjemne tlačiť.
     
    28:59
    Piešťanci si musia dávať pozor na takéto šance! Do akcie pustil urasteného Hrnku, ktorý mieril pomerne dobre. Proti nemu bol ale gólman Šúrek, ktorý je veľkou oporou svojho tímu.
     
    28:30
    Zo svojej bránky teraz musel vykorčuľovať aj košický brankár. Hylák v rýchlosti dobre prečítal situáciu a puk odpálil pred možným zakončujúcim hráčom.
     
    27:46
    Piešťanci sa nemusia nikam zbytočne ponáhľať. Stupka puk dostal cez modrú čiaru, tam ho ale iba poľahky nahodil na Hyláka, ktorý nič neriskuje a radšej ho prikryl.
     
    26:48
    Jenčík predviedol svoje umenie! Sám prešiel spoza vlastnej bránky až do zakončenia, pričom počas akcie oklamal celú obranu Piešťan. Napokon ale nebol úspešný.
     
    26:11
    Hosťujúci hráči sa ale takisto musia brániť. Košičania sa po dlhej dobe dostali do pásma, kde ale Šúreka zatiaľ vážnejšie neohrozili.
     
    25:49
    Košický tréner Tomko rozhodne nemôže byť spokojný. jeho zverenci sa stále nevedia dostať ani len do útočnej tretiny. Naopak. Hylák musí byť v neustálej permanencii.
     
    25:19
    Košičanom sa ale vôbec nedarí vymaniť sa spod tlaku súpera. Hosťujúci hráči sa poriadne zahryzli do súpera a odmietajú ho pustiť k strele.
     
    24:50
    Košičania už medzičasom hrajú v plnom počte. Košickí hráči sa dokázali ubrániť a už môžu pomýšľať na ďalšie útoky.
     
    24:19
    Presilovka hostí sa kráti, no Piešťanci ešte nekončia. Hosťujúci hráči sú nasťahovaní v útočnej tretine a pokúsia sa ešte niečo vymyslieť. Ostávajú im posledné sekundy.
     
    24:00
    Situácia sa zopakovala! Piešťany si musia aj v plnom počte proti oslabeným Košičanom dávať väčší pozor. Teraz pustili do brejku Češíka, ale ten nepochodil.
     
    23:31
    Piešťanci sa ale vrátili do pásma a pokračujú vo svojej presilovke. Nemec to skúsil poriadne tvrdo, no jeho projektil skončil iba u pozorného Hyláka.
     
    22:50
    Domáci mohli vo vlastnom oslabení znížiť! Naskytol sa im priestor na ideálny protiútok, ktorý ale rýchlo skončil. Šúrek veľmi dobre vybehol proti puku a Košičanov do šance nepustil.
     
    22:34
    Domáci sa budú brániť! Na trestnú lavicu odchádza Deyl.
     
    21:55
    Piešťanci to majú rozohrané veľmi dobre. Košičania sa síce pokúšajú o návrat do zápasu, ale hostia ich k ničomu nepúšťajú.
     
    21:27
    Piešťanci hrajú to, čo potrebujú. Puk poľahky držia v útočnom pásme, kde sa Hamrák dokonca dostal aj k strele, ale tá bola zrazená a v sieti skončiť nemohla.
     
    20:50
    Domáci si musia dávať pozor na takéto situácie. Mišura sa dostal k puku úplne voľný pred bránkou, ale nedokázal prestreliť Hyláka. Ten zatiaľ neinkasoval.
     
    20:19
    Košičania sa hneď v úvode druhej tretiny dostali do útoku. Hostia sa puk pokúsili vyhodiť z pásma, ale neurobili ho dobre a Kolba kus čiernej gumy zachytil. Košičania pokračujú v akcii.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Po prvej tretine je stav zápasu pomerne prekvapujúci. Hostia v tejto dvadsaťminútovke súpera doslova sfúkli z ľadovej plochy a zaslúžene vyhrávajú rozdielom troch presných zásahov. Svoj deň dnes nemá gólman Staňa, ktorý sa už medzičasom porúčal z bránky.

    Druhá tretina sa začne približne o 17:51.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:57
    Domáci Spilar unikol po pravej strane a stíhaný obrancami sa dostal aj do zakončenia. Hostia boli ochotní sa aj rozkúskovať, len aby puk nepustili do siete. Podarilo sa im to.
     
    19:30
    V Steel aréne pokračuje mimoriadne atraktívne stretnutie. Hylák je v bránke úplne nerozohraný, čo sa Piešťany pokúšajú využiť streľbou. Zatiaľ ho ale neprekvapili.
     
    18:04
    Do bránky Košíc prichádza Alexandr Hylák.
     
    18:04
    Piešťany dali gól!

    Hostia sa nenechali dlho prehovárať a zvyšujú svoj náskok. PATRIK LUŠŇÁK sa dostal k strele a Staňa dnes rozhodne nie je vo svojom živle, keďže inkasuje už štvrtýkrát. Asistencie Michal Bučko, Adam Drgoň.
     
    17:19
    Hokejisti musia v týchto chvíľach korčuľovať z jednej strany na druhú. Puk lieta po celom klzisku a stretnutie spĺňa parametre semifinálového duelu.
     
    17:49
    Domáci sa budú brániť. Bartánus – seknutie.
     
    16:50
    Začalo sa hrať poriadne tvrdo a puk sa prelieva zo strany na stranu. Diváci sa musia určite baviť.
     
    16:20
    Košickí hráči pochopili, že Šúrek je prekonateľný. Okamžite sa to pokúšajú opäť využiť, ale nevedia sa nadlhšie usadiť v útočnej tretine.
     
    15:50
    V Košiciach sa dejú veci! Za 15 minút zápasu sme už videli skutočne veľa, sme zvedaví, čo duel ešte prinesie.
     
    15:12
    Košice dali gól!

    Domáci bleskovo znižujú. TOMÁŠ HRNKA sa natlačil pred bránku a puk za neistého Šúreka doslova dotlačil. Asistencie: Marek Bartánus a Jiří Bicek.
     
    14:44
    Piešťany dali gól!

    Piešťany vedú rozdielom troch gólov! MARTIN CHYLO sa napriahol v ľavom kruhu a prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencie: Václav Stupka a Marcel Holovič.
     
    14:30
    Toto môže hostí ešte mrzieť! Obrovská šanca Stupku, ktorý sa rútil na Staňu úplne sám, ale minul priestor troch žrdí.
     
    12:56
    Domáci si takýto scenár nepredstavovali ani v najhoršom sne. V Steel aréne sa nám rodí prvé prekvapenie série, aj keď do konca je ešte veľa času, tak nepredbiehajme.
     
    11:40
    Piešťany dali gól!

    Domáci gólman teraz podcenil nahodenie hosťujúcich hráčov. MARCEL HOLOVIČ ho pukom od modrej čiary poriadne prekvapil, a tak hostia vyhrávajú už rozdielom dvoch presných zásahov. Asistencie: Martin Chylo a Václav Stupka.
     
    11:18
    Hostia už medzičasom hrajú v plnom počte. Košičania ale aj napriek tomu pokračujú v dobrej ofenzívnej snahe a Bartánus dokonca napálil puk do žrde. Domáci útočník sa iba chytá za hlavu, teraz mali hostia veľké šťastie.
     
    10:29
    Košičania sa ale nevzdávajú. Puk zaviezli opäť do útočnej tretiny, ale ich strelecké pokusy nie sú z kategórie nebezpečných, a tak Šúrek drží čisté konto.
     
    10:06
    Hosťujúci hráči sa bránia veľmi dobre. Vyčkávajú na možnosť prerušenia série súperových prihrávok a puk následne poľahky vyhadzujú cez všetky čiary.
     
    09:40
    Domáci hokejisti sa okamžite usadili v útočnej tretine a prinútili Šúreka k zákroku. O nebezpečnú ranu ale nešlo, piešťanský gólman má všetko pod kontrolou.
     
    09:09
    Hostia sa budú brániť. Lušňák teraz pomerne zbytočne vyhodil puk na ochrannú sieť, za čo inkasuje dve minúty.
     
    08:30
    Na opačnej polovici klziska si už brankár na svoje konto zákrok pripísať musel. Šúrek ale nemal žiadne problémy, keďže iba v podstate prerušil akciu súpera jednoduchým prikrytím puku.
     
    08:12
    Hosťujúci Hruška mal puk na hokejke v strede klziska, ale musel odísť striedať, tak ho iba poľahky nahodil do pásma. Tam ho jeho spoluhráči nedokorčuľovali.
     
    07:40
    Táto minúta na ľadovej ploche nepriniesla takmer nič zaujímavé. Hosťujúci hráči si dávajú pozor na zbytočné zaváhanie, a tak sa Košičania nevedia dostať do lepšej pozície.
     
    06:45
    Na opačnej polovici ľadovej plochy narobil hosťom problémy rýchly Spilar. Domáci útočník sa pokúsil dostať k predhodenému puku, ale Šúrek si vykorčuľoval a pomohol tak svojim s rozohrávkou.
     
    06:23
    Piešťanci získali puk vo vlastnej obrannej tretine a Mišura sa ho okamžite pokúsil zaviesť na opačnú polovicu klziska. Prešiel síce až do útoku, ale jeho rýchla strela Staňu neprekvapila a nemal ju ani kto dorážať.
     
    05:56
    A situácia sa opakuje. Hosťujúcim hokejistom v týchto chvíľach chýba kúsok presnosti, a tak sa nevedia znovu dostať do útočnej tretiny. Brankár Staňa môže byť pokojný.
     
    05:42
    Hostia chceli rýchlo rozohrať a dostať sa tak spod menšieho zovretia súpera. Puk ale vyhodili iba na zakázané uvoľnenie.
     
    04:14
    Piešťany dali gól!

    Piešťany sa prvýkrát v sérii dostávajú do vedenia! Domáca defenzíva teraz trochu zaspala, keď pustila až trojicu hostí pred Staňu, za ktorého poslal puk MATEJ HAMRÁK. Asistencia: Tomáš Bučka.
     
    04:50
    Košičania pustili svojho súpera prvýkrát v tejto sérii do vedenia. Piešťancov to zjavne nabudilo, keďže sa aj naďalej tlačia do zakončenia, ale teraz je to bez nebezpečnejšieho streleckého zakončenia.
     
    03:59
    Zákrokom sa prezentoval aj domáci Staňa. Jeho situácia ale nebola o nič náročnejšia, keďže iba zastavil ľahké nahodenie takmer od modrej čiary.
     
    03:32
    Domáci Košičania sa dostali k druhému ohrozeniu Šúreka v zápase. Hneď po prechode do pásma dostal puk na hokejku BIcek a okamžitým švihom preveril piešťanského brankára. Ten si poľahky poradil.
     
    02:43
    Piešťany sa ale budú musieť aj na moment brániť. Domáci získali puk a do pásma sa ho pokúsili zaviesť popri pravom mantineli, čo im síce nevyšlo, ale ostávajú pri puku.
     
    02:20
    Hostia ale nič podobné nepripustili a usadili sa v útočnom pásme. Piešťanci sa pokúsili rozhodiť si obranné rady Košičanov, lenže skúsení východniari nič podobné nedovolili a hostí do žiadnej lepšej šance nepustili.
     
    01:50
    Piešťanci sa ale po buly v pásme dlho neudržali. Domáca defenzíva puk veľmi rýchlo vyhodila z pásma a Košičania sa dokonca pokúsia aj dostať do útoku.
     
    01:16
    Domáci gólman si na svoje konto pripísal prvý zákrok. Vo svojej moci poľahky schoval nahodený puk, ktorý ale nemohol narobiť Staňovi žiadne problémy.
     
    00:43
    Na opačnej polovici ľadovej puky to zavedením puku do pásma skúsil Bartánus. Ten ho potiahol až za bránku, odkiaľ chcel prihrávať lepšie postaveným spoluhráčom, no tých nenašiel. Zatiaľ je to bez akýchkoľvek šancí na oboch stranách.
     
    00:15
    Úvodné vhadzovanie získal na svoju hokejku hosťujúci Peško. Piešťany chceli začať aktívne a hneď sa predrať do útoku, ale neprešli ani cez modrú čiaru.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Ešte raz vás vítame pri sledovaní textového prenosu z druhého semifinálového duelu Košíc s Piešťanmi. Hráči oboch celkov sú už na ľadovej ploche – domáci v tmavomodrých, hostia v žltých dresoch. V bránke Košíc sa od úvodu predstaví Rastislav Staňa, v piešťanskej svätyni Martin Šúrek.
    Pred úvodným vhadzovaním si ešte vypočujeme zvuky štátnej hymny.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Staňa – Klouček, Kolba, Štrbák (C), Černák, Deyl, Cebák, Šeda, Macejko – Bartánus, Hrnka, Bicek (A) – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Jokeľ, Češík, Skalický – Boltun, Matúš Chovan, Hinďoš

    ŠHK 37 Piešťany: Šúrek – Drgoň, Filip, M. Rais, Brňák, Škadra, Bučka, Hruška, Cunik – S. Saliji, Peško, Lušňák – Melichárek, Mišura, Nemec – Haring, Hamrák, Románek – Chylo, Holovič, Stupka

    Rozhodca: J. Konc, Orolín – Bednár, Snášel.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní našej najvyššej hokejovej súťaže. Slovnaft play-off Tipsport extraligy dnes pokračuje druhým semifinálovým zápasom medzi Košicami a Piešťanmi, ktorý si podrobne priblížime v tomto textovom prenose.

    Úvodný zápas série je už za nami. Odohral sa včera v Steel aréne a triumfovali v ňom domáci hokejisti z metropoly východu. Prvá tretina bola bezgólová a pomerne vyrovnaná, no druhá dvadsaťminútovka a tri rýchle góly domácich rozhodli o víťazstve Košičanov. Piešťanci sa už o odpoveď snažili márne, ani Stupkove zníženie za stavu 3:0 im napokon nepomohlo, pretože v záverečnej tretine Hrnka ranou počas presilovky uzavrel skóre duelu na konečných 4:1. celkovo sme videli 7 dvojminútových vylúčení – dve na strane Košíc, päť trestov na strane Piešťan. Zápas rozhodovala rozhodcovská štvorica D. Konc, Müllner – M. Korba, Rovenský a videlo ho 3089 divákov.

    Čo povedali tréneri po prvom semifinálovom zápase?

    • Anton Tomko (tréner Košíc): "Myslím si, že po dlhej pauze, ktorú sme mali od štvrťfinále to bol veľmi dobrý zápas. Herný výpadok bolo síce cítiť, no mali sme dobrý vstup do stretnutia. Utvorili sme si viacero šancí, ale brankár Šúrek podržal súpera. V druhej polovici prvej tretiny sme upustili od útočného hokeja. Všetko sme potom rozhodli v druhej tretine, keď sme strelili tri góly. Aj keď sme po našej chybe následne inkasovali na 3:1, v tretej časti sme pridali štvrtý zásah a hru kontrolovali až do konca."

    • Milan Klement (tréner Piešťan): "V úvode zápasu mali domáci dosť šancí a nás podržal brankár Šúrek. Záver prvej tretiny už bol vyrovnaný a aj my sme si utvorili nejaké príležitosti. Vyrovnaný stav 0:0 nám po prvej časti nám vyhovoval. Pred druhou dvadsaťminútovkou sme si v šatni povedali, že musíme lepšie korčuľovať, ale do polovice duelu sme dostali tri góly a to rozhodlo. Aj za stavu 1:3 tam snaha bola, no po štvrtom góle sa to už nedalo zvrátiť."
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 16. Hrnka (Bartánus, Bicek), 33. Spilar, 42. Bartoš (Jenčík, Spilar) – 5. Hamrák (Bučka), 12. Holovič (Chylo, Stupka), 15. Chylo (Stupka, Holovič), 19. Lušňák (Peško, Drgoň), 34. Škadra (Hamrák)


    HC Košice: Staňa – Klouček, Kolba, Štrbák (C), Černák, Deyl, Cebák, Šeda, Macejko – Bartánus, Hrnka, Bicek (A) – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Jokeľ, Češík, Skalický – Boltun, Matúš Chovan, Hinďoš
    ŠHK 37 Piešťany: Šúrek – Drgoň, Filip, M. Rais, Brňák, Škadra, Bučka, Hruška, Cunik – S. Saliji, Peško, Lušňák – Melichárek, Mišura, Nemec – Haring, Hamrák, Románek – Chylo, Holovič, Stupka

    Rozhodčí: J. Konc, Orolín – Bednár, Snášel

    Diváci: 3311
    bahis siteleri