Plzeň – Jihlava 1:0 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
1:0 (0:0)
FC Vysočina Jihlava
Úterý 01.04.2014, 18:00 • Doosan Arena, Plzeň • Pohár FAČR
Předzápasové kurzy
     
    Z Plzně je to pro dnešek všechno. Děkujeme Vám za pozornost a budeme se těšit v neděli 13. dubna od 15:00 u online přenosu ze zápasu Plzně s Jihlavou v rámci Gambrinus ligy. (20:17:13)
     
    Ohlasy hráčů po utkání

    Jan Kovařík (Plzeň): "Šel jsem tam s úkolem tu ofenzívu trochu rozhýbat. To se podařilo a já doufám, že mi to třeba pomůže do dalších zápasů a chytím se.

    Penaltu bych klidně kopat šel, na tréninku je zase tak špatně nekopu. Mezi těmi určenými hráči sice nejsem, ale jestli se příště nikomu nebude chtít, tak si to klidně vezmu. My ale máme sebevědomé hráče a to se právě projevuje u toho, že se na nás ty neproměněné penalty ve zbytku zápasu většinou nepodepíšou.

    Jihlava tu podala výkon, který jsme očekávali. V lize mají docela formu, takže jsme tušili, že to bude dobrý zápas. Myslím si, že domácí vítězství s nulou je dobrý výsledek do odvety.

    Je těžší se více soustředit na další zápas, když uděláte jednou takový výsledek jako my v sobotu s Libercem (6:0). Neřekl bych ale, že jsme je podcenili, spíš jsme měli ty hráče více dostupovat při rozehrávce, pak bychom si vytvářeli herní převahu už od začátku."
     
    Ohlasy trenérů po utkání

    Dušan Uhrin ml. (Plzeň): "Utkání jsme začali moc dobře, chyběl nám pohyb. Nebyli jsme moc nebezpeční po stranách, i díky tomu jsme střídali. S výsledkem spokojený nejsem, i když 1:0 není úplně špatný výsledek. Jihlava hrála velmi dobře a byla dnes hodně nebezpečná. My jsme bohužel neproměnili penaltu.

    Na pohárový rytmus jsme navyklí, takže na únavu to vliv asi moc nemá. Příště na penaltu budeme muset jít my trenéři. Kolář s Hrošovským nehráli kvůli zranění. Pohyb byl dnes horší a chyběly i lepší finální přihrávky."

    Petr Rada (Jihlava): "Je to nepříjemná prohra. Pro tyto dvojzápasy je tento výsledek téměř to nejhorší, protože branka z venkovního zápasu je mnohem cennější. V první půli jsme hráli hodně vysunutí přesně tak, jak jsme chtěli hrát. Možná trochu paradoxně jsme měli největší šance my, hlavička Krejčího a pak to zazmatkování brankáře Bolka. Naopak jsme měli štěstí, když domácí neproměnili penaltu. Po přestávce jsme hráli nadále aktivně a chtěli jsme kombinovat, bohužel se nám ty akce ale nedařilo dotáhnout do konce.

    Někteří hráči, kteří dnes nastoupili třeba nehrají tak pravidelně a v závěru bylo vidět, že jim chyběla ta herní praxe a možná jim trochu došly síly. V domácím utkání se o postup pokusíme poprat, teď se ale budeme soustředit zase na ligu. Sestava vypadala tak, jak vypadala, protože například hráči Harba, Vaculík a Jungr nebyli po zdravotní stránce stoprocentní, naší prioritou navíc zůstává záchrana v lize."
     
    Hlavní sudí Ondřej Lerch končí první utkání čtvrtfinále Poháru České pošty, které Plzeň nakonec zvládla a porazila Jihlavu 1:0 a odnesla si lepší výsledek do odvety, která se hraje příští středu na stadionu Vysočiny.

    Rozhodující moment dnešního utkání přišel 78. minutě, kdy se k míči dostal Jan Kovařík a po dvou minutách na hřišti skóroval. Jihlava se prezentovala sympatickým výkonem, který však na lepší výsledek nestačil.
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Wágner se ještě snažil napadat hostující rozehrávku, Hanuš odkopává.
     
    90+2
    Plzni se nepovedlo odkopnout, jenže ani hosté nebyli úspěšní.
     
    90+1
    Jihlava se znovu dostává k balónu.
     
    90+1
    Jihlavě se podařilo dostat míč až před Bolka, ale nakonec celý vzruch hostů je zbytečný, jelikož se píská ofsajd.
     
    90
    Hlavní sudí Ondřej Lerch přidává k druhé půli dvě minuty.
     
    90
    Poslední minuta druhé půle zahájena.
     
    89
    Sympaticky se dnes prezentují i fanoušci Vysočiny, kterých je v jejich sektoru přesně šest.
     
    89
    Poslední dvě minuty druhé půle právě začínají, domácí u míče.
     
    88
    Plzeňští znovu kombinují s míčem u kopaček. Většina akcí momentálně vede přes Hořavu.
     
    87
    Plzeň má momentálně míč a snaží se ho držet pokud možno co nejdéle.
     
    87
    Čišovský se po ošetření vrací za potlesku na hřiště.
     
    86
    Po rohovém kopu zůstal v bolestech na hrací ploše ležet Čišovský
     
    86
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Vladimír Kukoľ, přichází Jakub Fulnek.
     
    85
    Znovu to byl střídající Jan Kovařík, kdo se ujal míče a rozehrál rohový kop. Wágner na zadní tyči nedokázal zakončit.

    Jakub Vais

    Branky: 78. Kovařík

    Karty:   41. Jánoš (JIH), 72. Josl (JIH)

    Neproměněná penalta: 37. Ďuriš (PLZ), mimo


    FC Viktoria Plzeň: Bolek – Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský – Horváth, Hořava – Petržela (46. Bakoš), Rezek (77. Kovařík), Ďuriš (60. Wágner) – Tecl.

    Náhradníci: Kozáčik – Hejda, Hubník, Wágner, Kovařík, Bakoš, Štípek.
    Trenér: Dušan Uhrin ml.

    FC Vysočina Jihlava: Hanuš – Mikula, Šourek, Krejčí, Josl – Jánoš (79. Kučera), Karlík – Kukoľ (86. Fulnek), Koloušek, Kosak (74. Masopust) – Přeučil.

    Náhradníci: Vejmola – Vaculík, Harba, Kučera, Vepřek, Masopust, Fulnek.
    Trenér: Petr Rada.

    Rozhodčí: Lerch – Kříž, Hock

    Diváci: 6 102
    Středa 09.04.2014
    Jihlava - Plzeň 3:2

    Branky: 32. Karlík, 37. Mešanović, 90. Vepřek – 15. Tecl, 50. Kovařík (pen.)

    Karty:   27. Mešanović (JIH), 45. Karlík (JIH) – 31. Kolář (PLZ), 41. Hejda (PLZ), 84. Hořava (PLZ), 89. Limberský (PLZ)

    bahis siteleri