Mexiko – Čína 7:4 (kon.) | Nový Zéland – Jihoafrická rep. 4:2 (kon.) | Španělsko – Turecko 8:0 (kon.)
konec
Mexiko
7:4 (2:3, 3:1, 2:0)
Čína
Úterý 08.04.2014, 13:00Mistrovství světa - II. B Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Já se s Vámi loučím, ale dnešní program Mistrovství světa v hokeji druhé divize skupiny B zdaleka nekončí. Za zhruba hodinu a patnáct minut se utkají týmy Nového Zélandu a Jihoafrické republiky. (15:13:47)
     
    Ještě následuje malý náhled do statistik utkání.
    Střely celkem.: 39:19.
    Zásahy gólmanů: 12:32.
    Vyloučení: 3:5.
    Využití: 1:0.
    V oslabení: 0:1.
    Procentuální úspěšnost obou brankářů: 78,95 % (MEX) – 82,05 % (CHN)
     
    Je konec, konec utkání v útrobách stadionu nesoucí název Pabellon de Hielo ve španělské Jace. Mexičané zde dokázali zdolat v zápase plném zvratů Čínu a opět oživili své šance na postup do A skupiny druhé divize. Naopak čínští hokejisté po druhé prohře na turnaji svou účast v příštím roce hájit.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:10
    Ještě zřejmě poslední vyloučení utkání. Na trestnou lavici odchází autor třech kanadských bodů v dnešním utkání Bryan Arroyo (MEX). Provinil se vysokou holí.
     
    57:48
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Hned za 11 sekund ovšem rozhoduje o vítězi tohoto utkání ADRIAN CERVANTES. Jeho střela do prázdné branky neměla menší zádrhel a je to 7:4. Asistence: Fernando Ugarte.
     
    57:37
    Keisuke Araki rozhodl, že není nač čekat a odvolává Zhiweie Liua z branky. Jeho svěřenci se pokusí v závěrečné power-play o menší zázrak.
     
    55:59
    Zeleno-bílý celek nevyužil ani pátou přesilovou hru a stav je tedy stále 6:4. Cheng Zhang si odpykal trest a je zpátky na ledě.
     
    54:42
    Mexiko sice opět nemůže najít cestičku puku do branky v přesilové hře, nyní je to však nemusí až tolik mrzet. Vedou totiž stále přibližně pět minut před koncem o dvě branky.
     
    53:59
    Přichází velmi značná komplikace do čínských řad. Šest minut a jednu sekundu před koncem je poslán za katr Cheng Zhang (CHN), který neudržel nervy na uzdě a dostává dvě minuty za hrubost.
     
    52:32
    Ojedinělá střela v podání čínských hokejistů končí na bedrech de Alby.
     
    49:56
    Mexičané působí poměrně zkušeným dojmem a podle všeho to vypadá, že si vítězství pohlídají. To všechno na sklonku poloviny třetího dějství.
     
    48:15
    Mexičané a Číňané se již velmi dobře znají. Na obou minulých šampionátech si poměřili síly. V bulharské Sofii v roce 2012 se radoval Čína po vítězství 5:1. O rok později v tureckém Izmitu vrátili Mexičané svému soupeři porážku i s úroky – konečný stav 5:0 pro severoamerický tým.
     
    46:57
    Mexičané se nikam příliš neženou a drží si tvrdě nabitý dvoubrankový náskok. Z první třetiny vědí, co se může za několik desítek sekund stát, takže budou dle mého soudu nyní obezřetnější.
     
    45:28
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Asi jsem to zakřikl. Totiž hned za pár sekund mě vyvedla z míry třetí mexická formace. Escandon našel BRYANA ARROYA, který ke svým dvěma asistencím přidává i branku. A velmi důležitou branku – Mexiku dává dvoubrankový náskok. Asistence: Manuel Escandon, Julian Ramirez.
     
    45:20
    Poslední dvacetiminutovka nenabízí prozatím gólovou baštu, na kterou jsme byli navyklí z prvních dvou třetin. Na střely zatím vede Mexiko poměrem 4:2.
     
    43:36
    Čínský hokej je na obstojné úrovni. Od doby, co jsou divize rozděleny do výkonnostních skupin, to znamená od roku 2012, se tým země starých mistrů postaral o slušné výsledky. Hned v prvním roce byli Číňané dokonce krok od postupu, v Bulharsku obsadili druhé místo. Loni na MS v Turecku pak čtvrtou příčku.
     
    42:12
    Čína se snaží o srovnání, ale pokus nejproduktivnějšího hráče utkání, Tianxianga Xia, si nenašla cestu mezi tři tyče.

    Dominik Tobola

    Branky a nahrávky: 8. Gonzalez (Gomez, Arroyo), 13. Gomez (Arroyo, Ramirez), 27. Colas (Majul), 28. Majul (Colas, Cervantes), 32. Kelo (Ehlers), 46. Arroyo (Escandon, Ramirez), 58. Cervantes (Ugarte) – 17. T. Xia (Bao), 18. Chen (Wang), 20. Zang (T. Xia, Bao), 22. Q. Liu (T. Xia)


    Mexiko: de Alba (de la Garma) – Escandon, Colas, Ugarte "C", Gonzalez, Padilla, Martinez – Sierra "A", Cervantes "A", Majul – Ehlers, Kelo, Ortega – Ramirez, Arroyo, Gomez – Carrero, Cuevas, Samperio – Smithers.
    Čína: Z. Liu (S. Xia) – L. Liu, Guan, Fu, Q. Liu, Wen, Yang, N. Li – Wang, H. Zhang "C", Chen "A" – Bao, T. Xia, C. Zhang – Zhu, X. Li, Z. Li – Hu, Guo, He.

    Rozhodčí: Šiniči Takizawa (JPN) – Vanja Belič (CRO), Alejandro Banos García (ESP).

    Diváci: 180.
    bahis siteleri