Košice – Nitra 1:2 (kon.)
konec
HC Košice
1:2 (0:2, 0:0, 1:0)
HK Nitra
sk Čtvrtek 10.04.2014, 17:00 • Steel aréna • Tipsport Liga (SR) play-off
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V druhom finálovom zápase sa teší Nitra z historicky prvého víťazstva. Včera neuspela po nájazdoch a dnes to nebolo o nič menej dramatické, v prvej tretine sa hostia ujali vedenia 2:0, v záverečnej dvadsaťminútovke ale Martin Štrbák znížil a dal tak domácim nádej. V závere si vytvorili Košice niekoľko obrovských šancí, hrdinom dnešného duelu ale bude brankár Robert Kristan, ktorý zneškodnil aj to, čo už bolo skoro v bránke.

    Stav série Košice – Nitra 1:1. (19:17:25)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:55
    Ešte Hrnka mal puk za bránkou, skúsil ho zasunúť aspoň ku tyčke, na čo bol ale Robert Kristan pripravený.
     
    59:40
    Košice stratili pásmo, dvakrát nedokázali zachytiť prihrávku medzi kruhy, druhé nezachytenie ich práve vyhnalo za vlastnú bránu.
     
    59:20
    Už sú domáci v útoku a brankár Staňa odchádza na striedačku.
     
    59:00
    Nitra v závere nepúšťa Košice do vážnejšej akcie, oceliari majú problém dostať sa do útočného pásma.
     
    58:20
    Košice začínajú akciu spoza bránky Staňu, nevedia sa dostať teraz do útočnej akcie, nemajú veľa času.
     
    57:30
    Richard Jenčík najprv neuspel pri bránke, jeho pokus vytesnil betón brankára, puk si ale zobral za bránkou a zasúval na opačnú stranu, aj tam už ale stihol Kristan položiť betón, následne lapačkou prerušil hry.
     
    56:50
    Nitra sa teraz prakticky nevie dostať spod tlaku súpera, má snahu o nejakú útočnú akciu, oceliari si ale dávajú pozor aj v obrane a neurobili zatiaľ v tretej tretine veľa chýb.
     
    56:40
    Tomáš Hrnka mal teraz na hokejke gól, spravil to nádherne, do strely sa mu položil hráč Nitry, on ho obišiel, bol medzi kruhmi v ideálnej pozícii, vystrelil to na bližšiu tyč, Kristan stihol iba vyraziť pred odkrytú bránku, kde Nitra musela vyhodiť na zakázané uvoľnenie!
     
    55:45
    Nitra ihneď sa snaží o útočnú akciu, Jozef Stumpel dostal prihrávku medzi kruhy, kde si ale musel ešte obhodiť obrancu, čo sa mu nepodarilo.
     
    55:35
    Hostia v plnom počte.
     
    55:20
    Spilár hľadal pred bránkou Radeka Deyla, prihrávka bola ale príliš prudká, obranca Košíc ju pred bránkou nevyslal na Kristana.
     
    54:50
    Košičania točili puk v útoku, až sa dostali k strele z kruhu, tá bola tečovaná, aj napriek tomu brankár Kristan výborne zachytil puk do lapačky!
     
    54:10
    Peter Bartoš dostal veľmi peknú prihrávku do kruhu, bol tam prakticky sám, naznačil strelu ale ešte sa pohol až potom vypálil, Kristan ale aj tento pokus kryje!
     
    53:35
    Roman Tománek si dnes už nezahrá, pri prieniku použil vysokú hokejku a Nitra bude oslabená, Tománek mal už tri tresty kvôli hokejke, za čo je trest do konca zápasu.
     
    53:35
    Ozvali sa na chvíľku aj hráči Nitry, konkrétne Roman Tománek sa dostal dobrou kľučkou pred bránku, no nevyzrel už ale na brankára Staňu, ktorý puk zachytáva do lapačky a hru prerušuje.
     
    53:00
    Tentokrát ďalšia šanca Košíc, strieľal Juraj Cebák po vpáde do útočnej tretiny, jeho strelu ale vytesnil Kristan špičkou betóna do publika.
     
    52:35
    Ďalšia veľká šanca, po strele zo zadných radov sa dostal k dorážke Bicek, útočník Košic na dvakrát ale nedostal puk cez betón Kristana! Košičania si vytvárajú veľká tlak.
     
    52:10
    A znova Košice, tie musia útočiť teraz, vytvárajú si dobre šance, menovite teraz dvakrát Richard Jenčík, najprv z uhla to mieril do hornej časti bránky, Kristan vyrazil, znova sa ale potom dostal do útoku, Jenčík bol v lepšej pozícii, tentokrát Nitru zachránilo ale rameno Kristana.

    Lukáš Rusňák

    Branky a nahrávky: 49. Štrbák (Deyl, Jenčík) – 2. J. Ručkay (Nádašdi, Kováčik), 10. R. Mráz (Lelkeš)


    HC Košice: Staňa – Deyl, Klouček, Štrbák, Cebák, Šeda, Kolba, Macejko – Bartánus, Marcinko, Svatoš – Jenčík, Bartoš, Spilar – Sojčík, Češík, Bicek – Hrnka, Matúš Chovan, Skalický, Jokeľ
    HK Nitra: Kristan – Milo, Nádašdi, König, Ordzovenský, M. Novák, Kuzma, Bača, Ďurkech – H. Ručkay, Kováčik, J. Ručkay – L. Novák, Stümpel, Tománek – Bajtek, Chrenko, M. Segľa – Piačka, Lelkeš, R. Mráz

    Rozhodčí: Kubuš, Baluška – Valach, Snášel

    Diváci: 5852
    bahis siteleri